Web Analytics Made Easy - Statcounter

با چند برابر شدن توطئه‌های دشمنان، مشهود است که دست‌هایی در کار است تا مظاهر فساد را به‌خصوص در شهر مقدس قم، ترویج کنند.

 آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی، در دیدار با شهردار قم و همراهان، اظهار کرد: برخی مشکلات، در شهرداری‌ها وجود دارد که برای همه شهرداری‌های دنیا، مشترک است؛ یکی از آن مشکلات، کسب رضایت همه مردم است؛ چرا که کمتر نهادی مانند شهرداری وجود دارد که با طبقات مختلف مردم و فرهنگ‌های متعدد و نیازهای مختلف مردم سر و کار دارد و طبعاً چنین نهادی، شانس اندکی برای تأمین رضایت همگان دارد و خواه ناخواه کسانی که خواسته‌شان برآورده نشود – به حق یا ناحق- گله‌مند خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصباح یزدی، با اشاره به اینکه در ایران نهاد شهرداری از بدو تأسیس، خوشنام نبوده است، افزود: از این‌رو برخلاف اینکه بعد از انقلاب تحولات بسیار مطلوبی به وسیله شهرداری‌ها انجام شده است که حتی نمونه آن قبل انقلاب وجود نداشت و خدمات آن را مردم کاملاً مشاهده می‌کنند، باز هم برخی تصورات و نگاه‌های بدبیانه وجود دارد. از همین رو، برای اصلاح این نگاه و خوشبین کردن مردم به این نهاد خدمتگزار، باید کارهای فرهنگی صحیح صورت بگیرد.

این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به دشوارتر شدن وظیفه شهرداری‌ها بعد از انقلاب و به خصوص سنگین‌تر بودن وظیفه شهرداری قم اظهار کرد: غیر از وظیفه عمران و آبادی شهرها که شهرداری برای آنها با کمبودهایی مواجه است، یکسری وظایف جدید نیز بعد از انقلاب به وجود آمده است و به خصوص در قم که مرکز انقلاب است، تکالیف سنگین‌تر است؛ این شهرداری به غیر از عمران و آبادی و آسایش مردم، وظیفه دینی نیز بر عهده دارد.

وی افزود: چه بسا کسی بگوید شهرداری چه ربطی به مسائل دینی دارد، وظیفه او، عمران و تأمین آسایش مردم است، اما حقیقت این است که بعد از انقلاب همه آن تکالیف قبلی در باب عمران و آسایش مردم وجود دارد؛ البته همراه با رعایت فرهنگ و ارزش‌های اسلامی و زمینه سازی برای رشد فرهنگ که سبب سنگین‌تر شدن وظیفه می‌شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه اگر کار فرهنگی لازم صورت بگیرد، شهرداری در بقیه اهداف نیز به نتیجه‌های بهتری می‌رسد و رضایت مردم نیز بدون صرف بودجه اضافه، بیشتر تأمین خواهد شد، ادامه داد: به عنوان نمونه قبل از ساخت بوستان، فضایی به عنوان نمازخانه یا مرکز فرهنگی، در نظر گرفته شود که تأمین هزینه آن نیز نسبت به دیگر هزینه‌ها، زیاد نیست. این کار از طرفی رضایت مردم را هم در پی دارد.

مصباح با تأکید بر اصلاح اندیشه‌ها و مبانی دینی افراد، اظهار کرد: باید تلاش شود با برنامه‌ریزی، سطح فرهنگ دینی کارمندان شهرداری نیز ارتقا یابد؛ البته برای این کار، نیاز به کارهای علمی و فنی عمیق نیست که هزینه زیادی داشته باشد، بلکه دوره‌های کوتاه مدت یا پراکنده در طول سال، می‌تواند مؤثر باشد؛ باید با مشورت با کسانی که در این زمینه فعالیت‌هایی داشته‌اند، آموزش‌هایی متناسب با سطح مخاطبین برنامه‌ریزی شود که البته هم نشاط‌آور و هم کاربردی باشد؛ یعنی کارمندان حس کنند این آگاهی‌ها، در زندگی فردی و احتماعی‌شان مؤثر بوده است. حتی برای تأمین هزینه این کارها می‌توان از خیّرین نیز استفاده کرد.

وی با اشاره به این‌که نباید توقع داشت که همه کارها یک شبه صورت بگیرد، بلکه باید به تدریج انجام گیرد، افزود: نمی‌توان همه امور را یکجا که سبب سختی و ایجاد مشکلات شود، انجام داد؛ بلکه باید کارها به تدریج انجام شود و به مرور وسعت و عمق بیشتری یابد.

مصباح با اشاره به توطئه‌های دشمنان برای ناامیدکردن مردم از نظام اسلامی و لزوم آگاه‌سازی و امیدبخشی و فراهم کردن زمینه نشاط اجتماعی، افزود: در حال حاضر با چند برابر شدن توطئه‌های دشمنان، این فعالیت‌های شهرداری نیز باید وسعت و عمق بیشتری بگیرد. مشهود است که دست‌هایی در کار است که مظاهر فساد را به‌خصوص در شهر مقدس قم، ترویج کنند؛ از این‌رو، چنین فعالیت‌هایی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۳۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست عضو شورای شهر برای تعیین تکلیف دروازه کازرون و دائره‌المعارف چند زبانه شیراز

ایسنا/فارس در نطق پیش از دستور جلسه علنی یکی از اعضای شورای اسلامی شهر شیراز، نکاتی درباره اهمیت تعیین تکلیف دروازه کازرون، حرم سیدتاج‌الدین غریب(ع)، دائره‌المعارف چند زبانه شیراز و سمفونی مطرح شد.

مهدی طاهری بعدازظهر امروز، ۲۶ فروردین در نطق پیش از دستور جلسه علنی شورای اسلامی شهر شیراز گفت: «وعده صادق» در ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ و ۱۴ آوریل ۲۰۲۴ و ۵ شوال ۱۴۴۵  بر کتاب پر فراز و نشیب تاریخ جهان نقش گرفت. برگی که تاریخ را تغییر داد. آتشفشانی که از خون شهیدان فوران کرد و ابرقدرتی چون شیر ژیان از بیشه ایران زمین خروج کرد و چنان سیلی سختی بر صهیونیست‌های دجال و قصاب کودک‌کش وارد ساخت که جهان در خواب رفته را بیدار ساخت.

وی، وعده صادق را نور امیدی بر دل‌ها توصیف کرد که حلاوت پیروزی را بر مظلومان عالم چشانده شد و سپس به تبیین مسائل شهری پرداخت و گفت: ظاهرا شیراز رکورددار پذیرایی از میهمانان نوروزی در سطح کشور بوده است. امیدوارم این درجه عالی از میزبانی شیراز هر ساله افزایش یافته و شاهد رشد کیفیت همه جانبه میزبانی و پذیرایی باشیم.

طاهری بیان کرد: شیراز نه تنها در نوروز بلکه در سایر ایام سال نیز باید ظرفیت پذیرایی و میزبانی مطلوب از گردشگران را فراهم داشته باشد. در ایام اخیر نکات و هشدارهای ارزشمندی توسط نماینده ولی فقیه در استان در لزوم پرداختن به تبیین و ترویج فرهنگ گردشگری در ادبیات و تربیت ملی ما فرمودند که مسئولان استان و کشور را به آن توجه می‌دهم. این گلایه نشان می‌دهد رفتار لازم در حوزه گردشگری به صورت یک فرهنگ یکپارچه تبدیل نشده که در این خصوص همت و اقدام مشترک وزراتین گردشگری و آموزش و پرورش لازمه تحقق آن است.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز در عین حال نکاتی را خطاب به شهردار شیراز متذکر شد و افزود: در موضوع اسکن اسناد حقوقی شهرداری گزارش مبسوط و کاملی تهیه و به شورا ارسال شود. تقاضا می‌شود تا کمیسیون برنامه بودجه حقوقی و املاک شورا گزارش را رسیدگی کنند. البته طراحان این طرح در شورا هدفشان اسکن همه اسناد موجود در شهرداری بوده که متاسفانه پس از قریب به دو سال که از مصوبه شورا می‌گذرد، اقدام کامل و قاطعی در این خصوص صورت نگرفته است.

وی همچنین گفت: دغدغه چند ساله مردم شیراز و مصوبات این شورا برای تعیین تکلیف چهره دروازه کازرون و اصلاح رخنمون حرم مطهر سیدتاج‌الدین غریب (ع) از این غربت بر زمین مانده‌ است. این مهم را امسال لااقل در حوزه حرم مطهر عملیاتی کنید.

طاهری با بیان اینکه تدوین دائره‌المعارف یا دانشنامه چند زبانه شیراز، متاسفانه در اندر خم بوروکراسی‌های شهرداری گرفتار شده است، افزود: این دست موضوعات که روال معمولی در شهرداری ندارد تنها با اختیارات شهردار قابل انجام است.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز با تصریح اینکه سمفونی شیراز هم در گرفتاری مشابه تدوین دانشنامه شیراز قرار گرفته است، از شهردار شیراز خواست تا اختیاراتش موضوع را در فاخرترین شکل خود به نتیجه قطعی برساند.

وی با بیان اینکه تدوین کتاب (هند بوک) قرادادهای تیپ شهرداری علی رغم مصوبه شورا به نتیجه نرسیده است، گفت: اگر اجرای این موضوعات به بیرون از شهرداری واگذار شود و حقوقی شهرداری بر آن نظارت کند، بسیار زودتر و بهتر نتیجه گرفته می‌شد.

طاهری همچنین گفت: حسب تصمیم شورا، مقرر بود تا سند برنامه جامع بیست ساله ۱۴۲۰ شیراز مورد بازنگری قرار گیرد. ما از اقدامات و نتایج این کار به‌جز تشکیل یک جلسه مقدماتی بی اطلاع هستیم. در عین حال با توجه به مراحل نهایی تدوین سند شیراز سومین حرم اهلبیت(ع) تحت نظارت مشترک مرکز پژوهش‌های شورا و معاونت فرهنگی حرم مطهر، به ریاست شورا پیشنهاد دارم تا موضوع «الحاق و تجمیع» برنامه جامع ۲۰ ساله موصوف را به سند شیراز سومین حرم مطهر کشور را به عنوان یک طرح به کمیسیون برنامه و بودجه حقوقی و املاک شورا ارجاع کنند تا در صورت تصویب کمیسیون و متعاقبا در شورا، ما شاهد تولید یک سند باشیم که مطمئنا دارای یک هدف هستند.

وی در ادامه در خصوص توقف در اجرایی کردن قراردادهایی که در اثر نظارت دستگاه‌های نظارتی یا امنیتی متوقف مانده‌اند، نکاتی را متذکر شد و افزود: مسلما به وضعیت فرد یا افراد مقصر یا متهم این دست قراردادها یا مناقصات یا مزایدات طبق روال معمول در دستگاه‌های قضایی رسیدگی خواهد شد. از طرفی اصول قراردادها واضح هستند و کارگزاران حقوقی در دستگاه‌های نظارتی نیز بر آن مسلط؛ آیا دستگاه‌ها زیان‌های بعضا بزرگ وارده به بودجه عمومی شهرداری و مردم که ناشی از این دست دستور توقف‌هاست را عهده‌دار می‌شوند. آیا کارشناسان نظارتی خود را مطلق در نظارت فرض کرده و خود را مبری از هر نوع وقوع خسارت بر شهروندان این شهر مقدس می‌دانند.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز از شهردار خواست تا در این خصوص بر انجام مصوبات در زمان مقرر اصرار کرده و شورا را در جریان پیگیری‌های خود قرار دهد.

وی همچنین با طرح این سئوال که آیا این جمع نماینده مردم هستند یا خیر، گفت: اگر برخی نهاد شورا را این‌قدر ضعیف و بالتبع آن، احترام به رای مردم را اینقدر سخیف می‌دانند، همان بهتر که این نهاد را تعطیل و مانند دهه‌های اول انقلاب، مسئولیت را به استاندار بسپارند.

طاهری گفت: در اینجا خطابم به آن قلیل افراد «معما چهره‌ای» است که با دلی مملو از غرض یا بدگمانی، خود را متولی همه چیز می‌دانند. هر فردی از اصلاح‌طلب و اصولگرا و فلان جبهه و جناح و مستقل که بیاید و بر این صندلی‌ها بنشیند، نماینده مردم است. رای مردم مقدس است. مردم رکن اصلی انقلاب اسلامی هستند، مردم مسلمان باشند یا غیر مسلمان، شیعه یا سنی، زن یا مرد، همراه با انقلاب باشند یا در موضعی لجوجانه با آرمان‌های انقلاب، هم تیپ لباس‌های غربی باشند یا خیر  همه و همه این درست و غلط‌ها، مردم و تابعین جمهوری اسلامی ایران هستند و همه تحت شمول یک پرچم مقدس سه رنگ و یک قانون اساسی هستند.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز با تأکید بر اینکه باید به رأی مردم احترام گذاشت و دست از دخالت‌های بی‌جا برداشت،‌ گفت: اجازه دهند تا اعضای شورای شهر کار خود را انجام دهند زیرا این اعضا با اراده مردم بر این کرسی‌ها نشسته‌اند.

وی با یادآوری سیره شهید سلیمانی گفت:‌ این شهید بزرگوار تأکید داشت که همگی این‌ها دختران و پسران ما هستند زیرا از عمق وجود به مردم اعتقاد داشت. او حتی سربازان کشورش را برای دفاع ملی در خارج از کشور آرایش داد تا دولت داعش را خرد کند. او مردم را به عنوان نهاد اساسی حکومت می‌دانست. مردم را ستون اصلی به‌وجود آورده و حفظ کننده انقلاب اسلامی می‌دانست. از نفرت‌پراکنی و لجوج پروری بیزار بود. چرا عده‌ای تشنه گرفتن «لذت وحدت ملی» از این مردم هستند. چرا بلد نیستیم وحدت ملی را درست تبیین یا تفهیم یا پیاده کنیم.

طاهری با بیان اینکه گذشتگان در تربیت نوجوانان و جوانان کوتاهی داشته‌اند، مقصر اصلی این قضیه را آموزش و پرورش دانست و گفت: انقلاب اسلامی به آموزش و پرورش در هیمنه یک «انقلاب و تحول» وارد نشده است. در رکن آموزش، بهترین تدریس فیزیک و ریاضی و ادبیات را داریم اما در رکن پرورش، دختران مادر و پسران پدر آینده را تربیت نکرده‌اند. بهترین سال‌های عمر فرزندان این مرز و بوم را از فارس و کرد و لر و ترک و بلوچ و ترکمن و عرب، در اختیار داشتید که یک مادر ایرانی، یک پدر ایرانی و یک فرزند تربیت یافته در سبک زندگی اسلامی ایرانی را پرورش دهید.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز با تأکید بر اینکه تربیت یک درس یا ترم آموزشی نیست، ابراز امیدواری کرد: آموزش و پرورش و نمایندگان مجلس از خواب بیدار شوند و راه حل‌های اساسی تربیتی را به امور صرفا تنبیهی تبدیل نکنند.

وی در پایان گفت: اخیرا اخبار ناپسندی از عدم توجه به جایگاه نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر شیراز توسط چند نفر از کارکنان شهرداری در شورا را شنیده‌ایم. تاکید و تقاضا دارم تا ریاست شورا، قاطعانه و بدون هیچ چشم‌پوشی به این موضوعات رسیدگی کرده و با جابه‌جایی هر یک از کارکنان خاطی که به هر دلیل درک درستی از جایگاه و ماهیت شورا و نمایندگان مردم را ندارند، محیط شورا را همچون همیشه برای رسیدگی به مسائل کلان و مدیریت عالی شهر مقدس شیراز، آرام نگاه دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مردم با اجرای ‌طرح مقابله با بی‌حجابی همکاری کنند
  • رقابت ۱۰ پرده‌خوان در اختتامیه جشنواره روستایی آسمان هشتم
  • نیروهای نظامی استان بوشهر برای هر تهدیدی در آمادگی کامل هستند
  • هشدار نارنجی هواشناسی و لزوم آمادگی مردم و شهرداری
  • وارادات واگن‌های چینی مترو به کجا رسید؟ | پشت پرده معطل ماندن این قرارداد مهم شهرداری مشخص شد
  • تعیین تکلیف چهره‌ی دروازه کازرون عملیاتی شود
  • درخواست عضو شورای شهر برای تعیین تکلیف دروازه کازرون و دائره‌المعارف چند زبانه شیراز
  • تجلیل آیت‌الله مدرسی‌یزدی از اقدام نیرو‌های مسلح
  • هشدار قالیباف به اسرائیل
  • تقویت بنیان‌های فرهنگی در شهرستان فرخ‌شهر