Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@07:36:06 GMT

واردات، نساجی کردستان را از سکه انداخت

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۹۵۴۶۲

واردات، نساجی کردستان را از سکه انداخت

امسال «رونق تولید» نام گرفته و این روزها این شعار نقل رسانه‌های مختلف است. با وجود این، حال و روز تولیدات داخلی استان خوب نیست و بسیاری از مشاغل مانند نساجی در شرف تعطیلی قرار دارند. در گذشته صنایع نساجی کردستان تولیدات بسیار خوبی داشت و یکی از قطب‌های تولید پارچه محسوب می‌شد، اما با گذشت تنها یک دهه از فعالیت آن تعطیل و کالاهای وارداتی به ‌جای تولیدات داخلی روانه بازار شدند و در سبد خانوار قرار گرفتند و تولیدات داخلی استان را فلج کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای بررسی بیشتر وضعیت تولیدات، گفت‌وگوی همشهری را با «پیمان الماسی» معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان در ادامه می‌خوانید.

با شروع فعالیت واحد نساجی، استان کردستان به یکی از قطب‌های تولید پارچه در کشور تبدیل شد اما تعطیلی آن افت شدیدی در زمینه تولید پارچه ایجاد کرد. دلیل آن چه بود؟

نساجی کردستان با ۷۰۰ نفر نیرو و با سرمایه‌گذاری بنیاد مستضعفان در سال ۷۰ شروع به‌ کار کرد و عواملی نظیر نداشتن توان رقابت در بازار، بدهی بانکی و رغبت و انگیزه سرمایه‌گذار برای تداوم روند کار در تعطیلی این واحد تولیدی تاثیر بسزایی داشت و با وجود حمایت‌های سازمان صنعت، معدن و تجارت نهایتا این واحد تعطیل شد. در حال حاضر نیز ۲ واحد تولیدی شین‌بافت با حجم تولیدی روزانه یک تن در سنندج و دیگری در قروه با یک خط تولید در کردستان فعالیت دارند.

در مورد عوامل تعطیلی نساجی کردستان بیشتر توضیح دهید.

واردات بی‌رویه پارچه با قیمت نهایی پایین یکی از مشکلات عمده در این زمینه است که توان رقابت را از تولیدکننده داخلی سلب کرده و علاوه بر آن افزایش چشمگیر قیمت عرضه مواد پتروشیمی و مواد اولیه تولیدات در افزایش قیمت نهایی پارچه تولیدی نقش دارد که با کاهش نقدینگی و عدم امکان رقابت، واحدهای نساجی استان را با مشکل مواجه کرد و باعث تعطیلی آنها شد.

چرا سازمان «صمت» استان برای احیای این واحد اقدامی انجام نداده است؟

این واحد با وجود امکانات زیربنایی آماده، فاقد تجهیزات و ماشین‌آلات برای احیای مجدد است و بنا به تصمیم بنیاد مستضعفان باید واگذار شود.

می‌توان واردات بی‌رویه پارچه را کنترل کرد؟  

واردات رسمی و غیررسمی قابل کنترل است، اما نباید ذائقه مشتری را فراموش کرد؛ چراکه کیفیت پارچه‌های وارداتی در مقابل پارچه‌های تولیدی به لحاظ وجود تکنولوژی پیشرفته در سطح بالاتری قرار دارد، طوری که تولیدات پاسخگوی نیاز مشتریان نیست و برای رفع آن باید واردات را در نظر گرفت.

چه تعداد واحد تولیدی با چه ظرفیت شغلی در استان فعالیت دارند؟

در حال حاضر ۶۵۰ واحد فعالند و ۱۵۸ واحد دیگر نیز بنا به دلایلی راکد مانده‌اند که طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته در سال جاری واحدهای راکد توسط کلینیکی با محوریت سازمان صنعت، معدن و تجارت، متشکل از اساتید حوزه صنعت و نمایندگان نهادهای موثر و متولی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته و در نهایت راه برون‌رفت از این مشکلات ارائه خواهد شد.

توان فعلی استان در صادرات و واردات چگونه است؟

صادرات مقوله‌ای تخصصی است و افزایش آن به سیاست‌های سرمایه‌گذار بستگی دارد. در این راستا طبق قرار، حجم صادرات به کشور عراق تا ۲۰ میلیارد ریال افزایش خواهد یافت. در حال حاضر کردستان ۸۰۸ واحد تولیدی با ارزش سرمایه‌گذاری ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان و با اشتغال واقعی ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر دارد که از این تعداد ۴۱ واحد صادرکننده بودند، ‌طوری که صادرات استان در سال ۹۷ رشد ۵۶ درصدی داشت.

صادرات و واردات استان نسبت به گذشته با چه تغییراتی همراه بوده است؟

سال ۹۶، ۶۷۹ هزار تن با ارزش ۴۹۳ میلیون دلار و در سال ۹۷ نیز یک میلیون و ۱۲۸ هزار تن با ارزش ۲/۱ میلیارد دلار صادرات مرزی داشتیم که از لحاظ وزنی ۶۶ درصد و از لحاظ مالی نیز ۱۵۰ درصد نسبت به سال قبل رشد یافته و در مقابل واردات سال ۹۷ با کاهش ۷۹ درصدی نسبت سال گذشته مواجه بوده است.

عمده این صادرات و واردات چه محصولاتی است؟

محصولات کشاورزی، پروتئین سبک، کولر آبی، آبگرمکن‌های آبی و گازی و لوله‌های پلی‌اتلین عمده محصولات صادراتی در استان را تشکیل می‌دهند و در مقابل نیز ماشین‌آلات دستگاه‌های تولیدی، توتون و تنباکو، آلومینیوم و باتری عمده واردات استان محسوب می‌شوند.

چرا رشد در صادرات استان ملموس نیست؟

استان کردستان مبادی ورود و خروج کالاست و صادرات و واردات آن تنها مختص به کردستان نیست، بنابراین در برخی موارد این صادرات از استان‌های دیگر بوده و تنها از مرز کردستان عبور می‌کند.

طرح پایش صنعتی چه تاثیری در تعداد واحدهای صنعتی استان داشت؟

این طرح در کل کشور و در کردستان نیز اجرا و در راستای آن واحدهای تولیدی واقعی و غیرواقعی شناسایی و پایش شد. در نهایتا بیشتر از ۳۰۰ پروانه بهره‌برداری فاقد خط تولید شناسایی و باطل شد.

حمایت بانک‌های عامل از تولیدات استان چگونه است؟  

سرمایه‌گذاری در امور صنعتی باید مورد توجه قرار گیرد و بانک‌ها نیز باید این مهم را در دستور کار خود قرار دهند. متاسفانه بنا به دلایل مختلف تسهیلات بانکی در بحث صنعت کافی نیست. برای این امر باید سپرده‌گذاری در بانک‌ها افزایش یابد و تغییر دیدگاه و هدایت نقدینگی به سمت تولید می‌تواند نقش موثری داشته باشد. در سال ۹۷، بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات را به بانک‌ها معرفی کرده که تاکنون تنها ۱۸۲ میلیارد تومان آن پرداخت و برای ۷۰۸ نفر اشتغال ایجاد شده و ۲ هزار ۷۴ نفر نیز تثبیت اشتغال داشته‌ایم.

کد خبر 444412

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان کردستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۵۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می کند

 وزیر امور خارجه سوئد طی اظهاراتی اعلام کرد که اتحادیه اروپا قصد دارد ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع(LNG)  را در چهاردهمین بسته تحریمی خود علیه روسیه بگنجاند.

به گزارش تسنیم به نقل از راشاتودی، توبیاس بیلستروم، وزیر امور خارجه سوئد روز دوشنبه طی اظهاراتی اعلام کرد که اتحادیه اروپا قصد دارد ممنوعیت واردات گاز طبیعی مایع(LNG)  را در چهاردهمین بسته تحریمی خود علیه روسیه بگنجاند.

بیلستروم پیش از دیدار با همتایان خود در اتحادیه اروپا در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که دور بعدی تحریم‌ها ممکن است شامل ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی روسیه و همچنین "اقداماتی برای مهار ناوگان در سایه روسیه" باشد.

روسیه عملاً تمام صادرات انرژی خود را پس از اعمال محدودیت‌های غرب در پی جنگ اوکراین، به سمت آسیا روانه کرده است.

بر اساس گزارش‌ها، این کشور همچنین صادرات نفت خام خود را به "ناوگان در سایه" نفت‌کش‌های فرسوده منتقل کرده است که تحریم‌های بین‌المللی بر آن قدرت محدودی دارد.

اگرچه اتحادیه اروپا واردات نفت و فرآورده های نفتی از روسیه را ممنوع کرده اما گاز خط لوله و ال‌ان‌جی این کشور هنوز تحت تأثیر این محدودیت ها قرار نگرفته است.

چندین کشور، از جمله سوئد، فنلاند و کشورهای حوزه بالتیک، برای تحریم کامل گاز LNG روسیه به اتحادیه اروپا فشار وارد کرده‌اند، اما مجارستان به شدت با این اقدام مخالفت کرده است. ممنوعیت کامل این واردات نیاز به به اجماع نظر در میان اعضای این بلوک دارد.

برخی از کشورهای اتحادیه اروپا هنوز به شدت به گاز ال‌ان‌جی روسیه وابسته هستند.  این کشور به جریان صادرات ال‌ان‌جی به قاره اروپا عمدتاً از طریق بنادر اسپانیا، بلژیک و فرانسه ادامه داده است.

رویترز پیش ز این در ماه جاری میلادی با استناد به آمار تجارت این اتحادیه گزارش داد که در سال 2023، اتحادیه اروپا خرید این گاز را از روسیه افزایش داد، علیرغم اینکه متعهد شده بود واردات سوخت از این کشور را تا سال 2027 متوقف کند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: اتحادیه اروپا شماری از سیاستمداران روس را تحریم کرد اتحادیه اروپا تحریم های روسیه را تصویب کرد

دیگر خبرها

  • شرکت ۲۷ واحد تولیدی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • شرکت گاز کردستان 1268 واحد تولیدی و صنعتی مصوبه شورای اقتصاد را به شبکه سراسری گاز متصل کرد
  • ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی کردستان به شبکه سراسری گاز متصل شدند
  • طرح «شنبه‌های احیا» برای واحدهای تولیدی در کردستان اجرا می‌شود
  • ممنوعیت اشتغال اتباع در کردستان
  • اتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می کند
  • صادرات ۹ میلیارد دلاری استان تهران
  • ارائه تسهیلات ۹۰ درصدی در گمرک قزوین
  • ممنوعیت بکارگیری اتباع افغانستانی و پاکستانی در کردستان
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل