Web Analytics Made Easy - Statcounter

«کفرناحوم» که نامزد اسکار ۲۰۱۹ بود، تمام رکوردهای سینمای عرب را جابجا کرد که بیشتر مدیون گیشه سینمای چین است.به گزارش بلاغ، به نقل از هالیوود ریپورتر، درام نامزد اسکاری «نادین لبکی» کارگردان لبنانی با عنوان «کفرناحوم» تمام رکوردهای سینمای عرب را جابجا کرد که بیشتر مدیون مارکت سینمای چین است. 

در حالی که این دور از رویداد سینمایی کن برای سینمای کشورهای عربی ناامیدکننده بود اما معدود آثاری از همین منطقه در رقابت‌ها و رویدادهایی مهم به موفقیت‌هایی چشمگیر دست یافتند که همین موفقیت باید دلیلی برای خرسندی صنعت سینمای عرب باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«کفرناحوم» ساخته «نادین لبکی» کارگردان زن لبنانی با نامزدی اسکار و نیز دریافت جایزه ویژه هیات داوران جشنواره بین‌المللی فیلم کن ۲۰۱۸ عنوان موفق‌ترین فیلم تمام تاریخ دنیای عرب را ازآن خود کرده است.

پس از اکران آغازین در ۲۹ آوریل، «کفرناحوم» که داستان نوجوانی ۱۲ ساله است که از دست خانواده‌اش می‌گریزد، در گیشه سینمای کشور چین خوش درخشید.

با وجود فروش گیشه خانگی یک میلیون و ۶۰۰ هزار دلاری این فیلم که با اکرانی محدود توسط کمپانی سونی انجام گرفت و آمار ناامیدکننده از دیگر مارکت‌های شاخصی همچون فرانسه با ۶۳۵ هزار دلار و بریتانیا با ۱۸۴ هزار دلار، اما اتفاق خوب برای این فیلم در چین رخ داد. به دنبال اکران موفق این فیلم در این کشور تنها در آخر هفته اکران اول خود در این کشور ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار فروش داشت که این موفقیت مرهون راهکار رندانه کمپانی «راود پیکچرز» برای زمان و نوع اکران «کفرناحوم» در چین بود.

تا موعد جشنواره کن و موفقیت این فیلم در این رویدادمهم سینمای جهان، فروش کلی فیلم به رقم ۴۰ میلیون دلار رسیده بود و حالا این رقم به ۵۴ میلیون دلار رسیده است و حتی از فیلم «شَزَم»، «دامبو» و به تازگی از «علاءالدین» هم بالاتر ایستاده است.

ویژگی‌های قابل توجه فیلم کفرناحوم تمام رکوردهای سینمای عرب را شکسته است. نادین لبکی کارگردان این فیلم موفق، در سال ۲۰۰۷ با اولین فیلم بلند خود «کارامل» که آن هم تا پیش از این، بزرگ‌ترین فیلم موفق سینمای عرب بود، در زمان خود ۱۴ میلیون دلار فروش داشت. مقام دوم در دست «حیفا المنصور» کارگردان سعودی بود که ۶ میلیون دلار برای فیلم «وجده» کسب کرده بود. مقام سوم هم با فروش ۴ میلیون دلاری به فیلم «بهشت» تعلق داشت که به کارگردانی «هانی ابو اسعد» ساخته شده بود. این فیلم نیز نامزد جایزه اسکار بهترین فیلم زبان خارجی را در کارنامه خود دارد.

مهم‌ترین وجه موفقیت فیلم «کفرناحوم» به حضور و خوب دیده شدن این فیلم در مارکت چین برمی‌گردد که به عنوان پدیده‌ای بالقوه از دنیای عرب معرفی شده است و در این مارکت در حال توسعه و غیرقابل پیش بینی، با استقبال مخاطبین این کشور پرجمعیت مواجه شده است.

موضوع فیلمی چون «کفرناحوم» مساله فقر است و می‌توان آن را به هر جای این کره خاکی تعمیم داد

محمد حفظی تهیه‌کننده معروف مصری و مدیر فستیوال فیلم قاهره در مورد مارکت سینمایی کشور چین می‌گوید: اکران فیلم‌های منطقه ما در کشور چین، اولویت و آمال و آرزوی هر فیلمسازی است، چراکه برای ما بسیار تعیین‌کننده است. موضوع فیلمی چون «کفرناحوم» مساله فقر است و می‌توان آن را به هرجای این کره خاکی تعمیم داد؛ از این رو اینچنین مضامینی با استقبال مواجه می‌شوند.

البته برخی از تهیه‌کنندگان اهل خاورمیانه تمام موفقیت گیشه‌ای فیلم «کفرناحوم» را مدیون مارکت چین نمی‌دانند و سهم عمده آن را مربوط به شخص خود «نادین لبکی» کارگردان فیلم و بخشی از آن را هم به اعتبار نامزدی این فیلم برای جایزه اسکار  می‌دانند.

با این وجود چین در سال‌های اخیر در راستای ارتقاء جایگاه تجاری خود در جهان، به سرعت در حال گسترش تمام حوزه‌های سینمایی خود بوده و سالانه چند صد سالن سینما به سالن‌های خود می‌افزاید و همچنین در بخش تولید محتوای سینمایی سرمایه‌گذاری‌های کلانی انجام داده است.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۶۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌انداز تجارت یک میلیارد دلاری ایران و ازبکستان

به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران در گزارشی تحت عنوان «دیپلماسی اقتصادی ازبکستان» به بررسی سوابق تعامل ایران و ازبکستان، شرایط روابط اقتصادی دو طرف و نگاه ازبکستان به تعامل و همکاری‌های اقتصادی و تجاری با ایران پرداخته است.

بر اساس این گزارش ایران در سال ۱۳۷۰ جمهوری ازبکستان را به رسمیت شناخت، اما روابط اقتصادی دو کشور تنها از سال ۲۰۱۶ که سیاست اصلاحات و نوسازی اقتصادی در ازبکستان در پیش گرفته شد، اهمیت یافت.

از مجموع ۵۳.۱۶ میلیارد دلار صادرات ایران در سال ۱۴۰۱، سهم ازبکستان ۲۸۹.۷ میلیون دلار، معادل ۰.۵۴ درصد بوده و از این نظر در جایگاه شانزدهم در میان شرکای تجاری ایران قرار گرفته است. در حوزه واردات نیز این کشور از مجموع ۵۹.۶۵ میلیارد دلار واردات ایران با اختصاص ۱۲ درصد، معادل ۷۲.۳ میلیون دلار به خود، در جایگاه چهل و یکم قرار گرفته است.

در بازه ۱۴۰۱ – ۱۳۹۵ تجارت ایران و ازبکستان با فراز و نشیب همراه بوده و از ۱۶۱ میلیون دلار در سال ۱۳۹۶ به بیش از ۱۹۱ میلیون دلار در سال ۱۳۹۷ و سپس با ۱۰۰ درصد افزایش به ۳۸۲ میلیون دلار در سال ۱۳۹۸ رسیده است. اما در سال ۱۳۹۹ ارزش دلاری تجارت ایران و ازبکستان با افت شدید به ۲۵۵ میلیون دلار رسیده و مجدداً در سال ۱۴۰۰ با ۱۰۰ درصد افزایش به بیش از ۵۱۶ میلیون دلار و در سال ۱۴۰۱، مجدداً با کاهش شدید به ۳۶۲ میلیون دلار رسیده است.

گفتنی است در سال ۱۴۰۱ انواع نخ، پنبه حلاجی نشده و کلرور پتاسیم سه کالای اول وارداتی ایران از ازبکستان و انواع پلی اتیلن و محصولات آن، آهن و فولاد و چدن و محصولات آن‌ها و همچنین انواع پلی استیرن سه کالای اول صادراتی به ازبکستان بوده است.

چشم‌انداز تجارت یک میلیارد دلاری ایران و ازبکستان

نکته مهم دیگر در روابط دو کشور این است که ایران و ازبکستان، علاوه بر اتاق مشترک، دارای کمیسیون مشترک اقتصادی هستند که در ایران وزارت صمت و در ازبکستان وزارت سرمایه گذاری صنعت و تجارت مسؤولیت آن را بر عهده دارند.

پانزدهمین اجلاس این کمیسیون در خرداد ماه ۱۴۰۱ برگزار شد و طی آن دو طرف در خصوص افزایش ارزش تجارت دو جانبه به یک میلیارد دلار در سال ۱۴۰۴ به توافق رسیدند. همچنین ایران و ازبکستان، در کنار کشورهای عمان و ترکمنستان، عضو موافقت نامه عشق آباد در خصوص تأسیس دالان حمل و نقل و گذر بین‌المللی هستند.

توان ایران در تولید محصولاتی از جمله دارو، مواد غذایی، مصالح ساختمانی، کشاورزی و صدور خدمات فنی و مهندسی و تأسیس مرکز تجاری ایران در ازبکستان از جمله مهم‌ترین نقاط قوت روابط تجاری ایران و ازبکستان است و در مقابل عدم استقرار رایزن بازرگانی در ازبکستان و نبود بانک مستقل ایرانی در ازبکستان اساسی‌ترین نقاط ضعف این رابطه است.

همچنین علاقه مندی و اراده سیاسی دو کشور برای افزایش سطح مبادلات تجاری، مهم‌ترین فرصت برای ارتقا تجارت میان دو کشور محسوب می‌شود و در مقابل شناخت ناکافی بازرگانان ازبک از بازار ایران و حضور رقبای قدرتمند در بازار ازبکستان اصلی ترین تهدیدات پیش روی روابط تجاری ایران و ازبکستان هستند.

در کنار نقاط ضعف و قوت و فرصت‌ها و تهدیدات، مشکلات حمل و نقل ریلی، فقدان اتصال سرزمینی و نیاز به عبور از طریق ترکمنستان، کمبود پرواز بین دو کشور و تعرفه‌های گمرکی مهمترین موانع توسعه روابط تجاری دو کشور قلمداد می‌شود.

راهکارهایی برای گسترش روابط تجاری دو کشور

اتاق بازرگانی ایران در بخش دیگری از این گزارش راهکارهای پیشنهادی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران و ازبکستان را ارائه کرده که از جمله آن‌ها می‌توان به توسعه حمل‌ونقل ریلی بین دو کشور برای کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل و افزایش حجم تجارت بین دو کشور، افزایش تعداد پروازهای مستقیم، تشویق ازبکستان به اقدام متقابل در خصوص حذف روادید برای اتباع ایران با هدف تقویت ارتباطات اقتصادی، اجتماعی و گردشگری میان دو کشور، سرمایه‌گذاری مشترک شرکت‌های دو کشور در حوزه صنایع دارویی، افزایش اعزام و پذیرش هیأت تجاری میان دو کشور برای آشنایی بیشتر با فرصت‌های همکاری و سرمایه‌گذاری، تشویق همکاری‌ها در حوزه‌های نفت و گاز، پتروشیمی و معدن، تلاش برای توسعه حمل‌ونقل ریلی میان دو کشور و سرمایه‌گذاری مشترک برای ساخت ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی با توجه به توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی و نقش کشاورزی در اقتصاد ازبکستان اشاره کرد.

کد خبر 6085209 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • لمس یک میلیارد دلاری صادرات به روسیه
  • حراج ۶ میلیون دلاری ساعت های مایکل شوماخر
  • بسته تسلیحاتی یک میلیارد دلاری آمریکا در مسیر اوکراین
  • نیاز ۲ میلیارد دلاری برای کمک‌های غذایی به افغانستان
  • هدف گذاری برای تجارت ۱۰میلیارد دلاری ایران و پاکستان
  • هزینه نظامی جهان در سال ۲۰۲۳ رکورد شکست
  • صادرات ۲۸۶ میلیون دلاری ایران به پاکستان در ۳ ماه
  • کلید ۹۵ میلیارد دلاری برای دو جنگ؟
  • چشم‌انداز تجارت یک میلیارد دلاری ایران و ازبکستان