Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله سید محمد جواد علوی بروجردی عصر دوشنبه در نشست بررسی جایگاه اخلاق در زندگی فردی و اجتماعی آیت الله بروجردی (ره) در بیت این مرجع تقلید فقید شیعه در قم اظهار داشت: مرحوم آیت الله بروجردی شخصیتی می‌باشد، که مانند آن را در دوران معاصر کمتر شاهد هستیم.


وی بیان داشت: آیت الله بروجردی از این نظر که به مدت ۱۵ سال و در یک دوره پرحادثه زعامت شیعه را بر عهده داشته شخصیت منحصر به فردی در میان مراجع تقلید شیعه به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علوی بروجردی همچنین زندگی، رفتار و مشی آیت الله بروجردی را فصل بزرگی از تاریخ معاصر ایران و
مکتب شیعه توصیف کرد، و افزود: اگر بخواهیم در تاریخ معاصر، تاریخ شیعه را مورد ارزیابی دهیم، نمی‌توانیم از آیت الله بروجردی غفلت کنیم.


وی اضافه کرد: مرحوم بروجردی دیدگاه و نظریه‌ای داشت، که او را از سابقین و علمای پیش از خود ممتاز می‌کند، و آن دیدگاه از داخل حوزه‌ها و جامعه شیعه گذشت، و حتی به دنیای غیر مسلمان نیز کشیده شد.


وی تصریح کرد: در میان بزرگانی که در شیعه
بودند، چنین ویژگی را کم می‌بینیم، از این رو
امتیاز بزرگی برای آن زعیم عالی قدر می‌باشد.


استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه تاکنون بیش از ۸۰ عنوان کتاب به صورت اختصاصی پیرامون آیت الله بروجردی نوشته شده است، بیان کرد: مراجعی مانند آیت الله صافی گلپایگانی و شاگردان ایشان به ابعاد زندگانی آیت الله بروجردی وارد شده و به صورت ویژه در خصوص آن کتاب نوشتند و شمه ای از احوالات آن را بیان کردند.


علوی بروجردی با اشاره به اخلاق فردی و اجتماعی آیت الله بروجردی خاطر نشان کرد: روحانیت شیعه امروز به دلیل اینکه در کنار مردم قرار دارد، بیش از هر دوران دیگری به مساله اخلاق احتیاج دارد.


وی با تاکید بر تعامل روحانیت با مردم، گفت:
تکفل ایتام باید به گونه‌ای باشد که رغبت و علاقه مردم به مرجعیت و روحانیت را بیش از پیش زیاد کند.


وی اذعان کرد: روحانیت شیوه تعامل با
مردم را نیز بداند، چرا که مردم با اخلاق و نرمی جذب این قشر می‌شوند، و با تند و تیزی فرار می‌کنند.


این مدرس حوزه علمیه قم همچنین با اشاره به رونمایی کتاب زندگی نامه آیت الله بروجردی گفت: مجموعه‌ای از مقاله‌ها و مصاحبه‌های منتشر شده در مطبوعات داخلی پیرامون آیت الله بروجردی جمع آوری شده، ولی از آنجا که این شخصیت بزرگ شیعه در سایر کشورهای اسلامی از جمله
مصر شناخته شده تر از ایران است، در دوران رحلت این مرجع تقلید مقاله‌هایی در روزنامه‌ها و مجله‌های مصری در خصوص ارزیابی از حرکت او در جهت تقرایب مذاهب نوشته شده که حائز اهمیت است.


همزمان با پنجاه و نهمین سالگرد ارتحال حضرت آیت الله سید حسین طباطبایی بروجردی (ره) کتاب زندگی نامه این مرجع تقلید فقید عالم تشیع با نام دیباج طی آئینی با حضور جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه در بیت آن در قم رونمایی شد.


آیت الله سید حسین طباطبایی بروجردی از مراجع تقلید شیعه در سده چهاردهم، در ماه صفر سال ۱۲۹۲ هجری قمری در بروجرد به دنیا آمد.

پدرش سید علی طباطبایی، از علمای شهر و نسب وی با ۳۲ واسطه به امام حسن (ع) می‌رسد.


وی ۱۷ سال مدیر حوزه علمیه قم و ۱۵ سال تنها مرجع تقلید شیعیان جهان بود و در ۱۰ فروردین ۱۳۴۰ در ۸۶ سالگی دعوت حق را لبیک گفت و پیکر مطهرش در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد.
۷۴۰۳
 

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۷۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امشب: مراسم سالگرد آیت‌الله بروجردی در مسجد اعظم قم/ 3 ویژگی مرجع فقید

   عصر ایران- به مناسبت شصت‌و‌پنجمین سالگرد درگذشت مرجع فقید جهان تشیع - آیت‌الله العظمی حسین طباطبایی بروجردی- غروب امروز ( سه‌شنبه 4 اردیبهشت 1403) مراسمی در مسجد اعظم قم برگزار می شود؛ مسجدی که یادگار اوست و تولیت آن با نوادۀ مرجع فقید که اکنون خود از چهره های شاخص حوزۀ علمیه به حساب می‌آید. 

   آیت‌الله فقید البته در سال 1340 خورشیدی درگذشته ولی مطابق سنت حوزوی سالگردها را بر اساس سال قمری محاسبه می‌کنند و از این رو شصت‌و پنجمین سالگرد گفته می‌شود.

   انتخاب حاج شیخ حسین انصاریان به عنوان سخن‌ران هم از این حیث قابل توجه است که بر سنت استقلال مرجعیت و حوزه‌ها از نهادهای قدرت تأکید شود.

   گرامی داشت یاد او بعد از 5

63 یا 65 سال به سبب آن است که از آیت‌الله العظمی بروجردی به عنوان آخرین مرجع تام یاد می‌شود و مراد این است که همه بر سر او توافق و اتفاق نظر داشتند و در حیات او مرجع دیگری چندان مطرح و محل مراجعه نبود. حال آن که بعد از ایشان مراجع متعددی محل مراجعۀ شیعیان بودند و حتی در زمان امام خمینی که در رأس نهاد قدرت رسمی و نظام سیاسی قرار گرفتند نیز مراجع متعدد مطرح بودند و مرجعیت در انحصار امام خمینی نبود که خود در زمرۀ شاگردان برجستۀ مرحوم بروجردی بود.

به بهانۀ انتشار این خبر نقل یاداشت سید مهدی حسینی دورود - دین‌پژوه- هم مناسبت دارد که در کارنامۀ زندگی و فقهی آیت‌الله العظمی بروجردی سه ویژگی و اثرگذاری را برجسته و شاخص دیده و نوشته است: 

1. به احیای حوزه‌ علمیه قم پرداخت و آن را به عنوان نهادی دینی- مردمی، معرفی و پایه های را که حاج شیخ عبدالکریم موسس حوزه بنا نهاده بود تثبیت کرد‌. همچنین حوزه را هم از گزند افراطیون و کج‌اندیشانِ درون و هم از خطرات سیاست و حوادث بیرون مصون داشت.

 2.  دیگری کادر سازی و فراهم ساختن  زمینه حضور عالمان برجسته در بلاد مختلف داخل و خارج کشور و همچنین تشویق دیگر بزرگان برای نوشتن رساله‌های عملیه بود. به‌طوری که در آن تاریخ پر‌آشوب هیچ ردپایی از بی‌تدبیری، تحکّم و آفت سیاست زدگی در روش آقای بروجردی نمی توان یافت.

3. اوضاع کشور و جامعه را آرام نگاه داشته و به دلیل رابطه تعریف شده‌ای که با حکومت از خود بروز داده بود در بین مردم و در چشم حاکمان به خصوص شخص شاه محبوب و مقتدر بود.
  

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: آیت الله علوی بروجردی : به عنوان روحانیت ، حوزه و مرجعیت باید از اصل کرامت انسان دفاع کنیم (فیلم)

دیگر خبرها

  • ضرورت جریان شناسی تحریف تاریخ ایران
  • نگاهی به زندگی پربرکت آیت‌الله العظمی بروجردی
  • بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله بروجردی در قم برگزار شد
  • پروژه جعل تاریخ شیعه
  • شصت و پنجمین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی بروجردی برگزار شد
  • گرامیداشت یاد آیت الله بروجردی در قم
  • گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله بروجردی در مسجد اعظم قم
  • نوسازی مرجعیت
  • روایت تاریخ از کارنامه روحانیت
  • امشب: مراسم سالگرد آیت‌الله بروجردی در مسجد اعظم قم/ 3 ویژگی مرجع فقید