Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-18@11:57:02 GMT

آدامس‌های نیکوتین‌دار اعتیادآور است

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۹۷۴۷۹

آدامس‌های نیکوتین‌دار اعتیادآور است

یکی از عوارض اصلی دخانیات، ایجاد بیماری‌های ریوی و از کار افتادگی است. یکی از مهم‌ترین پیامدهای مصرف دخانیات ابتلا به انواع سرطان‌ها بویژه سرطان‌های لب، دهان، گونه، لثه و... است.

دکتر بهزاد فرخزاد،  دبیرعلمی جامعه دندانپزشکی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه سرطان دهان سه درصد از سرطان‌های بدن را تشکیل می‌دهد، گفت: البته این درصد در زنان و مردان متفاوت است؛ در مردان چهار درصد کل سرطان‌هایی که اتفاق می‌افتد و در زنان نیز دو درصد از سرطان‌ها مربوط به سرطان دهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه گفت: با افزایش سن و ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن، شانس ابتلاء به سرطان دهان افزایش یافته و از سن ۴۰ سالگی به بعد شیوع آن در افراد بیشتر می‌شود. طبق مطالعات صورت گرفته بیشترین میزان ابتلاء به سرطان دهان را هم در ۶۰ سالگی در نظر می‌گیرند.

این جراح دندانپزشک با تاکید بر نقش مصرف دخانیات و الکل در ابتلا به سرطان دهان افزود: تحقیقات نشان می‌دهد بیش از ۵۰ درصد کسانی که به سرطان‌های دهانی مبتلا شده‌اند، سابقه استفاده از دخانیات دارند. از آنجایی که ماده اصلی تشکیل دهنده سیگار، تنباکو است که مقادیر قابل توجهی نیکوتین در آن وجود دارد، زمینه ابتلا به سرطان دهان از این طریق شکل می‌گیرد. البته تنها کشیدن سیگار این شانس را افزایش نمی‌دهد، بلکه کسانی هم که اقدام به جویدن و بلع تنباکو می‌کنند نیز در خطر ابتلا به سرطان هستند.

هشدار نسبت به مصرف آدامس‌های نیکوتین‌دار

وی در ادامه با بیان اینکه در کشورهای همسایه نظیر افغانستان و پاکستان ماده مخدری به نام «ناس» به صورت جویدنی مصرف می‌شود، گفت: این روش استفاده از تنباکو حتی می‌تواند به مراتب خطرناک‌تر از مصرف سیگار باشد. حتی آدامس‌هایی که با عنوان آدامس نیکوتین‌دار در بازار عرضه می‌شوند نیز آسیب‌رسان و اعتیادآور است. همچنین از دیگر مواردی که احتمال ابتلاء به سرطان دهان را افزایش می‌دهد انفیه کردن تنباکو است.

وی در ادامه با تاکید بر نقش الکل و دخانیات در ابتلا به سرطان دهان افزود: شانس ابتلاء به سرطان در کسانی که سیگار و الکل را همزمان مصرف می‌کنند، نسبت به کسانی که تنها یکی از این دو ماده را مصرف می‌کنند، بیشتر است.

فرخزاد افزود: البته موارد دیگر هم در ابتلا به سرطان‌های مجموعه دهان نقش دارند. به طور مثال قرار گرفتن در طولانی مدت در معرض نور آفتاب می‌تواند عامل ایجاد سرطان لب باشد. سرطان دهان می‌تواند در نسج نرم و مخاط دهان یعنی لب‌ها، گونه، لثه، زبان و سقف و کف دهان دیده شود که بیشتر شیوع دارند. همچنین بخشی از سرطان در نسج سخت دهانی یعنی بافت استخوانی می‌تواند بروز کند. سرطان در غدد بزاقی هم داریم که البته شیوع کم‌تری از سرطان‌های نسج نرم دارد.

علایم سرطان دهان

وی ادامه داد: برای درمان سرطان‌های دهان اگر تشخیص به موقع انجام شود، می‌توان به سرعت روند درمان را پیش‌ برد تا شاهد تأثیر گذاری کم‌تر سرطان بر محیط دهان باشیم. به خصوص اگر سرطان از نسج نرم به ناحیه استخوانی فک سرایت نکرده باشد، مراحل درمان سریع‌تر طی می‌شود. شایع‌ترین علامت در سرطان دهان زخم‌هایی هستند که مدت طولانی در دهان هستند و خوب نمی‌شوند. پس بهتر است کوچک‌ترین علائم را هم جدی بگیرید. همچنین برخی ضایعاتی که تغییر رنگ مخاط را به همراه دارند، ضایعات سفید رنگ که پوسته پوسته شدند و یا ضایعات قرمز رنگی که در مخاط دهان ایجاد شده و خوب نمی‌شوند می‌توانند پیش‌زمینه‌ای برای ابتلا به سرطان دهان باشند که باید به آنها توجه کرد.

وی در خصوص روند درمان سرطان‌های دهان افزود: درمان این سرطان نیز مانند سایر سرطان‌ها با جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی صورت می‌گیرد که انتخاب نوع درمان بسته به پیشرفت بیماری، متفاوت است. در بیمارانی که سیستم ایمنی بدن‌شان ضعیف شده مانند بیماران مبتلا به ایدز، احتمال ابتلا به سرطان دهان افزایش می‌یابد. حتی در این بیماران نوعی سرطان خاص به نام «سارکوزکاپوس» نیز دیده می‌شود.

فرخزاد در پایان گفت: ممکن است عامل ایجاد کننده سرطان دهان در خود دهان نباشد. در حقیقت سرطان در نقطه‌ دیگری از بدن ایجاد شده و متاستاز ناشی از سرطان اولیه در محیط دهان ایجاد ضایعه کرده باشد. در متاستازهای سرطان‌ها معمولا استخوان فک درگیر می‌شوند که با معاینات روتین دندانپزشکی می‌توان آن‌ را تشخیص داد و درمان کرد.

کد خبر 444429

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: دخانیات سیگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۷۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز

بیماری های پوستی طیف وسیعی از مشکلات را شامل می شوند که می توانند از خفیف تا شدید باشند و در هر سنی رخ دهند. علت بروز برخی از بیماری های پوستی محیط است در حالی ‌که برخی دیگر ممکن است ژنتیکی باشند که میتوانند اثرات موقت یا دائمی داشته باشند و در برخی موارد باعث بروز مشکلات شدید و تهدیدآمیز میشوند

بیماری های پوستی می توانند بر ظاهر و عملکرد پوست شما تاثیر بگذارند.

انواع بیماری های پوستی

از رایج ترین بیماری های پوستی می توان به موراد زیر اشاره کرد:

آکنه

زمانی رخ می دهد که فولیکول های مو با روغن و سلول های مرده پوست و باکتری های موجود در زیر پوست مسدود شوند علت این امر اغلب به دلیل تغییرات هورمونی است. یک بیماری پوستی شایع است که بیشتر نوجوانان و جوانان و بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می دهند اما به طور کلی در بین نوجوانان بیشتر دیده می شود. این بیماری پوستی باعث بروز جوش های سرسفید، سرسیاه و قرمز، چرکی، ندولار و کیستیک در نقاط مختلف بدن می شود.

اگزما

این بیماری در افراد باعث خشکی، قرمزی و خارش می شود. این بیماری اغلب در افرادی دیده می شود که سابقه آلرژی یا آسم دارند و همچنین به طور کلی در کودکان، در اوایل کودکی بیشتر دیده می شود. به طور کلی اگزما نوعی حساسیت پوستی محسوب می شود. این بیماری شامل انواع مختلفی از جمله درماتیت آتوپیک و درماتیت تماسی می شود.

پسوریازیس

بیماری مزمن پوستی است که باعث ایجاد ضایعات قرمز و پوسته پوسته شدن پوست و خارش می شود. این بیماری ناشی از یک مشکل در سیستم ایمنی بدن است که در زانوها و آرنج و سر و... دیده می شود. به طور کلی بیان شده که علت این بیماری یک اختلال در سیستم ایمنی بدن است که باعث رویش شدیدتر و بیشتر از حالت عادی پوست بدن میشود. در این مورد ژنتیک و عوامل محیطی نیز تاثیر دارند. این بیماری در افراد با پوست روشن‌تر معمولا قرمز یا صورتی با پوسته های سفید هستند، اما در افراد با پوست تیره می‌توانند به رنگ بنفش، خاکستری یا قهوه‌ای تیره دیده شوند. اگر به دنبال این هستیدکه بهترین پزشک متخصص پوست برای درمان پسوریازیس در شیراز هستید حتما صفحه درج شده در پی جو را مشاهده کنید.

درماتیت تماسی

یک واکنش التهابی پوستی است (حساسیت پوستی) که در اثر تماس با ماده ای ایجاد می شود. محرک یا آلرژن. این می تواند ناشی از مواردی مانند پیچک سمی، صابون یا جواهرات باشد. برای کنترل علائم درماتیت تماسی از آنتی‌هیستامین‌ها، استروئیدهای خوراکی یا موضعی استفاده می‌شود.

عفونت های پوستی

این بیماری می تواند از طریق باکتری ها، قارچ ها یا ویروس ها ایجاد شود این عفونت می تواند در لایه های عمیق تر پوست ایجاد شود و به سرعت در سراسر بدن پخش شود. برخی از عفونت های رایج پوستی عبارتند از: عفونت های قارچی و زگیل.

سرطان پوست

از شایع ترین سرطان ها می توان به سرطان پوست اشاره کرد. این نوع سرطان در سلول های پوست ایجاد می شود در واقع در اثر رشد غیر طبیعی سلول های پوست که غالبا از طریق نور خورشید خواهد بود، ایجاد می شود اما به این معنا نیست که ژنتیک بر آن تاثیر ندارد بلکه ممکن است به دلیل ژنتیک از نقاط دیگری از بدن شما این نوع سرطان شروع شود. به طور کلی در فرآیند گسترش سرطان پوست به این صورت خواهد بود که در ابتدا سرطان سلول های پایه، به دنبال آن سرطان سلول سنگفرشی و ملانوما قرار دارند. سه نوع عمده سرطان پوست وجود دارد که عبارتند از: کارسینوم سلول بازال، کارسینوم سلول سنگفرشی و ملانوم.

روش درمانی بهترین دکتر متخصص پوست در شیراز

روش های مختلفی برای درمان بیماری های پوستی توسط بهترین دکتر پوست شیراز وجود دارد که به نوع بیماری و شدت آن بستگی دارد، برخی از رایج ترین روش های درمانی عبارتند از:

داروهای موضعی: این داروها به طور مستقیم روی پوست اعمال می شوند و می توانند شامل کرم ها، پمادها، لوسیون ها، ژل ها و محلول ها باشند. داروهای موضعی رایج برای بیماری های پوستی شامل کرم های ضد استروئید، آنتی بیوتیک ها، ضد قارچ ها و ضد التهاب ها هستند.

داروهای خوراکی: این داروها به صورت خوراکی مصرف می شوند و می توانند برای درمان بیماری های پوستی شدیدتر یا مقاوم به درمان موضعی استفاده شوند. داروهای خوراکی رایج برای بیماری های پوستی شامل آنتی بیوتیک ها، ضد قارچ ها، استروئیدها و داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی هستند.

فتوتراپی: این نوع درمان از نور برای درمان بیماری های پوستی استفاده می کند. انواع مختلفی از فتوتراپی وجود دارد، از جمله لیزر درمانی، نور درمانی و فوتودینامیک تراپی.

جراحی: این روش درمانی برای درمان بیماری های پوستی شدید یا مقاوم به درمان های دیگر استفاده می شود. انواع مختلفی از جراحی برای بیماری های پوستی وجود دارد، از جمله برداشتن ضایعات پوستی، جراحی ترمیمی و پیوند پوست.

چگونگی پیدا کردن بهترین دکتر فوق تخصص پوست شیراز

افراد میتوانند با کمی تحقیق و صبر، بهترین دکتر پوست شیراز را پیدا کنند تا در درمان این بیماری های پوستی به آن ها کمک کنند.

پیدا کردن بهترین دکتر پوست شیراز

از روش های پیدا کردن دکتر پوست شیراز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

امروزه وبسایت های بسیاری وجو دارند که از طریق آن ها می توان به لیست کاملی بهترین متخصص پوست شیراز دست پیدا کرد و با مطالعه توضیحات مربوط به پزشک و نظرات بیان شده توسط افرادی که به ایشان مراجعه کرده اند می توان بهترین دکتر فوق تخصص پوست شیراز را انتخاب کرد و به ایشان مراجعه کرد.

روش هایی برای جلوگیری از بروز بیماری های پوستی از پوست خود در برابر آفتاب محافظت کنید. از صابون ها و شوینده های ملایم استفاده کنید. به طور منظم از مرطوب کننده استفاده کنید. از خاراندن شدید پوست خود خودداری کنید. یک رژیم غذایی سالم داشته باشید.به طور منظم ورزش کنید.

برای اطمینان از سلامت پوست خود می توانید به طور منظم به پزشک پوست خود مراجعه کنید تا در صورت لزوم بتوانید بهترین اقدام در خصوص بیماری های مختلف پوستی را داشته باشید.

به طور کلی برای جلوگیری از بیماری های پوستی خاص می توان به موراد زیر اشاره کرد:

برای جلوگیر از آکنه: بهتر است که صورت خود را با یک سوینده ی ملایم، دو بار در روز بشویید همچنین محصولات مورد استفاده پوستی شما لازم است بدون چربی باشد. همچنین از دست زدن به صورت خود خودداری کنید.

برای جلوگیری از اگزما: از محرک هایی که باعث شعله ور شدن اگزما میشود مثل مواد شوینده قوی، عطرها و دود، خودداری کنید. همچنین استفاده از مرطوب کننده ضروری است.

برای جلوگیری از پسوریازیس: از استرس، عفونت و ضربه به پوست، خودداری کنید.

برای جلوگیری از درماتیت تماسی: از تماس با موادی که به آنها آلرژی یا حساسیت دارید خودداری کنید.

جمع بندی در مورد بهترین دکتر متخصص پوست شیراز

بهترین دکتر پوست شیراز، باید تخصص کافی در تشخیص انواع بیماری های پوستی و درمان آن ها داشته باشد. همچنین لازم است که از تکنولوژی های به روز دنیا برای درمان بیماری های پوستی استفاده کند. همچنین از ویژگی های متخصص خوب پوست می توان به رویکرد اخلاقی، ارتباط خوب با بیماران و توانایی ارائه آموزش بهداشت پوستی اشاره کرد.

کد خبر 745505

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • برای جلوگیری از سرطان روده مسواک بزنید
  • درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز
  • این بیماری در کمین کسانی که زبانشان تلخ می‌شود
  • نتایج یک تحقیق جدید؛ این ماده غذایی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • قند و شکر خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند
  • این خوراکی‌ها را برای افزایش طول عمر بخورید
  • اگر احساس تلخی در دهان می کنید این بیماری در کمین شماست
  • آیا مصرف زیاد شکر باعث دیابت می‌شود؟