Web Analytics Made Easy - Statcounter

میثم رادپور، کارشناس بازار طلا در گفت‌وگو با خبرنگار بورس، بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در تشریح دلایل افزایش نرخ جهانی طلا اظهار کرد: در چندماه اخیر بازار جهانی طلا با نوساناتی روبه‌رو شده است که درصد بالایی از این نوسانات طبیعی و مابقی به علت تنش‌های تجاری آمریکا با کشور‌های مورد معامله‌اش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: واقعیت امر این است که بازار‌ها بدون نوسانات تقریبا کارآیی نخواهند داشت؛ اما دامنه این نوسانات بسیار حائز اهمیت است. نوسانات روزانه بین ۲۰ تا ۱۰ دلاری طلا تا حدودی معقول به نظر می‌رسد و بیش از این میزان به عوامل مختلفی که دست به دست هم می‌دهند، بستگی دارد.

رادپور عمده دلایل افزایش نرخ طلا در بازار‌های جهانی (اونس طلا) را تنش‌های تجاری آمریکا با کشور‌ها دانست و بیان کرد: این موضوع به تنهایی منجر به افزایش نرخ جهانی طلا نمی‌شود دلایلی مانند نرخ بهره بانکی، میزان جمعیت بیکار، درصد اشتغال در بخش غیر کشاورزی، شاخص بورس، نحوه مدیریت قدرت خرید و در نهایت میزان وام‌های رهنی بانک‌ها به افراد حقیقی و حقوقی ایالات متحده آمریکا در تغییر و جهش نرخ جهانی طلا موثر است.

وی بیان کرد: عموما طلا در بازار‌های جهانی به عنوان پرریسک‌ترین بازار در اختیار سرمایه گذاران این بخش قرار می‌گیرد و افراد با پذیرش این ریسک به دنبال سود بیشتر می‌روند. باید در نظر داشت چنین بازار‌هایی با تنش‌های سیاسی و اقتصادی با اُفق تیره و سقوط ناگهانی قیمت مواجه می‌شود.

رادپور گفت: زمانی که دلار در بازار‌های جهانی تضعیف شود بازار طلا جای خوبی برای افزایش قدرت اقتصادی خواهد بود.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه در طول تاریخ آمریکا بی سابقه‌ترین افزایش نرخ پایه پولی رخ داده است، گفت: آمریکا در این دوره از دولت خود، شاهد افزایش ۳ تا ۴ برابری پایه پولی در بانک مرکزی (فدرال رزرو) بوده است که حتی کارشناسان اقتصاد بین الملل معتقدند این اتفاق در سطح بین المللی بی سابقه است.

وی افزود: نرخ بهره بانکی از عواملی است که به عنوان اصلی‌ترین عامل افزایش نرخ جهانی طلا قلمداد می‌شود؛ بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا نرخ بهره سپرده‌های کوتاه مدت و بلند مدت خود را به شدت به هم نزدیک کرده است، بطوری که سپرده‌های ۱۰ ساله و ۳ ماهه به تقریبا یک میزان سود بانکی دریافت می‌کنند و همین موضوع سبب شده تا نقدینگی به سمت خرید طلا حرکت کند. عملکرد بانک های ایالات متحده آمریکا  موضوعی است که با تنش های سیاسی نیز همراه شده است.  بازارهای مالی آمریکا جزو تأثیر پذیرترین بازارها از تنش‌ها و جنگ های تجاری و سیاسی است و این تاثیر به سایر کشورهای تحت سلطه آن نیز سرایت می‌کند.

رادپور به معضل اصلی بازارهای ایالات متحده آمریکا اشاره کرده و گفت: باید توجه داشت که  طلا با اسعار مختلفی مبادله می‌شود و نوسانات و افت و خیزهای آن باید بر اساس ارزها بررسی شود؛  اما نکته قابل توجه اینجاست که بازارها بیشترین مبادلات خود را در طلا با ارز دلار انجام می‌دهند و این روزها افزایش نرخ اونس جهانی طلا به علت ریزش ارزش دلار، در حال شکل گیری است.

انتهای پیام/

افزایش ۴ برابری پایه پولی آمریکا

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طلا اخبار اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۸۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی نفت چقدر افزایش یافت؟

به گزارش قدس آنلاین، قیمت نفت در معاملات امروز آسیا در روز سه‌شنبه تقریباً ثابت مانده است. سرمایه‌گذاران همچنان در حال بررسی خطر نگرانی‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه هستند.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲۴ سنت معادل ۰.۲۸ درصد افزایش به ۸۷ دلار و ۲۴ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۹ سنت معادل ۰.۳۵ درصد کاهش ۸۲ دلار و ۸۵ سنت معامله می‌شود.
هر دوی این شاخص‌های نفتی ۲۹ سنت در روز گذشته کاهش قیمت داشتند که نشان می‌داد افزایش تنش‌های اخیر بین رژیم صهیونیستی و ایران تاثیر کمی بر عرضه نفت منطقه در کوتاه مدت داشته است.

اما تحلیلگران عقیده دارند هنوز چندین خطر در بازار نفت وجود دارد. یکی از آنها تصویب تحریم‌های جدید آمریکا علیه بخش نفت ایران است که تحریم‌های فعلی را گسترده‌تر کرده و شامل بنادر، کشتی‌ها و پالایشگاه‌های خارجی که نفت خام ایران را فراوری می‌کنند هم می‌شوند.
تحلیلگران بارکلیز در روز دوشنبه اعلام کردند احتمال ۹۰ دلاری شدن قیمت نفت در سال جاری میلادی هنوز پابرجاست.
این تحلیلگران عقیده دارند تهدید فوری مخاطرات ژئوپلیتیکی برای زیرساخت‌های بازار از بین رفته ولی روند این تهدیدات از اکتبر سال گذشته میلادی نگران کننده است.
انتظار می‌رود ذخایر نفت خام آمریکا طی یک هفته گذشته افزایش داشته باشد در حالی که ذخایر محصولات پالایشی این کشور احتمالاً پایین آمده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • قیمت جهانی طلا؛ ۲۳۱۹ دلار
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • کاهش قیمت جهانی طلا ادامه دارد
  • جهش بهای نفت در بازار جهانی
  • بیش از ۳۸ کشور هدف بازار صادراتی تولیدات خراسان شمالی هستند
  • قیمت جهانی طلا کاهش یافت یا افزایش؟
  • قیمت جهانی نفت چقدر افزایش یافت؟
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟