Web Analytics Made Easy - Statcounter

«مهدی ذاکریان» تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل در تشریح ابعاد سیاسی و حقوقی برگزاری نشست کابینه رژیم صهیونیستی در بلندی‌های جولان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: برگزاری نشست کابینه اسرائیل در بلندی‌های جولان را باید یک اقدام هدفمند در راستای طرح معامه قرن ارزیابی کرد. در وضعیت کنونی که انتقادها علیه نتانیاهو افزایش پیدا کرده و او نگران انتاخابات پیش‌رو است، شاهد آن هستیم که او به دنبال عملیاتی کردن سناریوهای مختلف در سرزمین‌های اشغالی است که یکی از آنها تثبیت اشغال بلندی‌های جولان به صورت دو فاکتو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه می‌بینیم کابینه اسرائیل در یک منطقه اشغال شده تشکیل جلسه می‌دهد و به دنبال آن نام‌گذاری شهرک صهیونیست‌نشین به اسم ترامپ را در دستور کار قرار می‌دهد به خوبی بیانگر آن است که اسرائیل قصد دارد تا به این مساله (اشغال جولان) وجاهت قانونی و حقوقی بدهد؛ چراکه آنها به خوبی می دانند جولان متعلق به سوریه است و توسط آنها اشغال شده است.

وی ادامه داد: در این راستا حتی شاهد آن هستیم که مسائل اقتصادی و ارائه بسته‌هایی از این نظیر در حال پیگیری است که نشست بحرین یکی از نمونه‌های آن به شمار می‌رود، اما باید بگویم که تمام این روند بخشی از معامله قرن به حساب می‌آید. موضوع دیگر که حتی از تشکیل جلسه کابینه اسرائیل در جولان مهمتر است و باید از دو نگاه (سیاسی و حقوقی) مورد تحلیل قرار بگیرد، قصد رژیم صهیونیستی برای قرار دادن نام ترامپ روی یکی از شهرک‌های صهیونیست‌نشین در جولان است. این موضوع چندین ماه قبل رسانه‌ای شد و حالا مشاهده می‌کنیم که اسرائیل به دنبال عملیاتی کردن آن است. داده‌ها به خوبی نشان می‌دهند که ترامپ فضای به قدرت رسیدن نتانیاهو را فراهم کرده و در وضعیت فعلی نتانیاهو قصد دارد با قرار دادن نام‌ ترامپ روی یک شهرک صهیونیست‌نشین مجدداً حمایت او برای پیروزی در انتخابات آتی را جلب کند.

این استاد دانشگاه با اشاره به سخنان فرستاده رئیس جمهور آمریکا به خاورمیانه مبنی بر تعویق اعلام جزئیات معامله قرن، گفت: اخیراً «جیسون گرینبلات» فرستاده دونالد ترامپ به خاورمیانه اظهار کرده که اعلام جزئیات طرح معامله قرن از سوی کاخ‌سفید به بعد از انتخابات آتی اسرائیل (۱۷ سپتامبر) موکول خواهد شد و این به خوبی نشان می‌دهد که ایالات متحده و دولت ترامپ به دنبال آن است تا بتواند در این مدت به هر نحوی که شده از لابی‌های خود در اسرائیل به نفع نتانیاهو استفاده کند. از جهتی دیگر تعویق اعلام جزئیات ارتباطی به مخالفت آمریکا با معامله قرن ندارد و حتی اختلاف احزاب در داخل اسرائیل هم نمی‌تواند مانعی بر سر عملیاتی شدن آن باشد. از این منظر گفته‌های فرستاده ترامپ صراحتاً باید در چارچوب نگاه آمریکا به معامله قرن ارزیابی شود.

ذاکریان افزود: معتقدم که پرونده اشغال جولان یا نامگذاری شهرک به اسم دونالد ترامپ را تنها نباید با عینک سیاسی مورد تحلیل قرار داد، بلکه باید مسائل و مولفه‌های حقوقی آن را زیر ذره‌بین قرار داد. به عنوان نمونه قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت سازمان ملل که در ۲۲ نوامبر ۱۹۶۷ میلادی در نشست ۱۳۸۲ به اتفاق آراء تصویب شد، صراحتاً اعلام می‌کند اسرائیل باید به مرزهای قبل از ۱۹۶۷ بازگردد و هرگونه سلطنت و اشراف اسرائیل به بلندی‌های جولان را خلاف حقوق بین‌الملل و حتی حقوق بین‌الملل بشردوستانه می‌داند. حتی قطعنامه ۴۹۷ شورای امنیت که در سال ۱۹۸۱ به تصویب رسید هم به این موضوع اشاره می‌کند. باید متوجه بود که در حقوق بین‌الملل یک اصل وجود دارد که می‌گوید اگر یک دولت اقدام به اشغال سرزمین کند ۱- نباید تاسیسات، ساختمان‌ها، ابنیه موجود در آنجا را تغییر شکل یا تغییر کاربری دهد و ۲- حق احداث ساختمان یا بنای جدید را ندارد. حال که اعمال اسرائیل را مورد بررسی قرار می‌دهیم به خوبی می‌بینیم که آنها تمام این موارد را نقض کرده‌اند.

وی در پایان تصریح کرد: چند ماه پیش دیدیم که ترامپ مالکیت اسرائیل بر جولان را به رسمیت شناخت اما در همان موقع شورای امنیت سازمان ملل صراحتاً اعلام کرد که این موضع‌گیری و ماهیت آن را به هیچ وجه نمی‌پذیرد؛ چراکه در حقوق بین‌الملل، اعضای سازمان ملل از تسلط بر جغرافیای یکدیگر با استفاده از ابزار نظامی منع شده‌اند و اقدام اخیر ترامپ در مورد جولان یک اقدام یکجانبه به حساب می‌آید. همچنین اعمال ارتکابی اسرائیل و موضع‌گیری‌های آمریکا در مورد جولان و سرزمین‌های اشغالی خلاف منشور سازمان ملل، حقوق بین‌الملل و حقوق بین‌الملل بشر‌دوستانه است. جالب این است که ایالات متحده تمام قطعنامه‌های شورای امنیت (به خصوص قطعنامه ۳۵۰ به تاریخ ۳۱ می ۱۹۷۴) که با محوریت اسرائیل و سوریه است و به موضوع اشغال جولان اشاره کرده را نقض می‌کند و خودش همچنان عضو دائم شورای امنیت است.               

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بنیامین نتانیاهو شورای امنیت سازمان ملل اسرائیل بلندی های جولان دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۹۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاز توسعه ۶۰ هکتاری شهرک صنعتی اردبیل آماده بهره‌برداری است

هاشم علایی گفت: برای تامین زمین طرح‌های تولیدی مرکز استان، فاز توسعه ۶۰ هکتاری شهرک صنعتی ۲ اردبیل در حال آماده‌سازی است که جدول‌بندی و زیرسازی معابر، پست برق ۶۳ کیلوولت و خط توزیع برق فشار متوسط هوایی آن اجرایی شده و تامین سایر زیرساخت‌ها هم در دست اجراست.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل افزود: برای اجرای این طرح‌ها، اعتباری بالغ بر ۲هزار میلیارد ریال هزینه شده و تلاش می‌شود مراحل واگذاری زمین، طی چند ماه آینده آغاز و در اختیار سرمایه گذاران قرار داده شود.

به گفته او، شهرک صنعتی ۲ اردبیل با مساحت بیش از ۷۰۰ هکتار به عنوان بزرگترین و مهمترین شهرک صنعتی استان اردبیل محسوب می‌شود که علاوه بر قطب تولید، بخش اعظمی از اشتغال استان را هم به خود اختصاص داده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل با بیان اینکه ۸۰۰ طرح صنعتی با پیشرفت فیزیکی متفاوت از مرحله پی‌ریزی تا نصب و تجهیز ماشین آلات در شهرک‌های صنعتی استان در دست اجراست افزود: از بدو تاسیس شهرک‌های صنعتی استان تاکنون بیش از هزار و ۵۰۰ قرارداد واگذاری زمین با سرمایه گذاران در سطح بیش از ۶۵۰ هکتار منعقد شده است که از این میزان ۷۰۰ واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری با اشتغالزایی بیش از ۱۳ هزار نفر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان فعال است و بقیه نیز با پیشرفت فیزیکی متفاوت از مرحله پی‌ریزی تا نصب ماشین آلات در دست اجراست.

علایی ادامه داد: از این تعداد ۷۰ واحد تولیدی و صنعتی راکد و غیر فعال در شهرک‌های صنعتی شناسایی شده که با ارائه تسهیلات سایر کمک‌های لازم به دنبال فعال کردن آنها هستیم.

او از واگذاری زمین به سرمایه گذاران با شرایط نقد و اقساط همچنین واگذاری زمین به سرمایه گذاران از طریق سامانه الکترونیکی با هدف جلوگیری از ایجاد رانت و رعایت عدالت در فرآیند واگذاری زمین خبر داد و گفت: اعمال بخشودگی تا ۵۰ درصد اقساط قیمت حق بهره برداری زمین در مناطق کمتر توسعه یافته (شهرک‌های صنعتی کوثر و گرمی و نواحی صنعتی رضی، نیر، مشگین شهر، هشجین، نوجه ده، روح کندی، شکرآب و پارس آباد) از مشوقهایی است که به سرمایه گذاران این مناطق داده می شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل در ادامه برگزاری تورهای صنعتی، نمایشگاه‌ها، حمایت از دانش بنیان شدن، برگزاری دوره‌های آموزشی، حمایت از پایان نامه‌های دانشجویی، شناسایی نیازهای فناورانه واحدهای تولیدی، ارائه برنامه‌های حمایتی به منظور جذب سرمایه گذاران خارجی، کمک به افزایش صادرات محصولات صنعتی و اخذ مجوزهای استاندارد سازی واحدهای تولیدی، حمایت‌های خوشه‌ای از واحدهای تولیدی را از دیگر مشوق‌های سرمایه گذاری در استان ذکر کرد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان در برابر محل اقامت نتانیاهو
  • آمریکا بر جنایت های اسرائیل در غزه سرپوش می گذارد
  • آمریکا بر جنایت های اسرائیل در غزه سرپوش می گذارد 
  • تلاش شبانه روزی برای ساخت و بهره برداری از طرح‌های عمرانی کلانشهر شیراز
  • تعرض ۴۲۰ شهرک‌نشین صهیونیست به مسجد الاقصی در دومین روز عید پسح
  • نانسی پلوسی: نتانیاهو مانع صلح است و باید استعفا کند
  • تعرض ۲۱۹ شهرک‌ نشین صهیونیست به مسجد الاقصی
  • تعرض ۲۱۹ شهرک‌نشین صهیونیست به مسجد الاقصی
  • فاز توسعه ۶۰ هکتاری شهرک صنعتی اردبیل آماده بهره‌برداری است
  • تظاهرات شهرک‌نشینان در برابر محل اقامت «نتانیاهو»