Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-20@03:51:33 GMT

داخلی سازی خودرو فقط در قسمت های ساده موفق بوده است

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۰۹۹۲۷۲

داخلی سازی خودرو فقط در قسمت های ساده موفق بوده است

«امیرحسن کاکایی» امروز (سه شنبه) در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: بدون شک در شرایط کنونی، ارتقای داخلی سازی بهترین کاری است که باید روی آن تمرکز کرد، زیرا بهترین راهکار برای پیروزی در جنگ اقتصادی دستکم در بخش خودرو است.

وی با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی در شرایط فعلی اشاره کرد و گفت: این مهم به معنای افزایش توان تولید داخل در حد امکان است، که البته با پیچیدگی‌هایی همراه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیأت علمی گروه مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت خاطرنشان کرد: تحریم‌ها سبب شد تا اقدام‌های خوبی را از سوی وزارت صنعت، خودروسازان، قطعه سازان و واحدهای دانش بنیان در زمینه تعمیق داخلی سازی شاهد باشیم؛ اقدام‌هایی که به تدریج افزایش تولید و کاهش وابستگی‌ها به خارج را به دنبال خواهد داشت.

وی به محدودیت منابع در این راه اشاره کرد و بیان داشت: دستکم، امروز مسئولان پذیرفته‌اند که باید داخلی سازی اتفاق بیفتد، اما تحقق آن نیازمند یک اقدام ملی و هماهنگی همه دست اندرکاران است.

پیشتر «مازیار بی گلو»، دبیر انجمن قطعه سازان و مجموعه‌های خودرو به ایرنا گفت: علاوه بر تیراژ تولید اقتصادی، بهره وری و سودآوری نیز در تصمیم گیری برای داخلی سازی قطعات مهم است. با این وجود در راستای افزایش استقلال صنایع خودروسازی و قطعه سازی و کاهش وابستگی به خارج از کشور، حتی اگر روی قطعات زیان ده سرمایه گذاری کنیم، ایرادی بر آن وارد نیست.

بی گلو اظهار داشت: اگر بابت تولید یک قطعه یا تأمین مواد اولیه زیان کنیم، در ادامه با صرفه جویی های ارزی در تولید خودرو جبران خواهد شد و این موضوع تولید و داخلی سازی بسیاری قطعات را مقرون به صرفه خواهد کرد.

ادامه تولید ال ۹۰ با موتور داخلی

کاکایی به مطرح شدن ادامه تولید خودروی ال ۹۰ با یکی از موتورهای داخلی از سوی یکی از مسئولان ای درو اشاره کرد و گفت: هر چند پارسال مقرر شده بود مونتاژ موتور این خودرو در شرکت مگا موتور آغاز شود، اما حال که خودروساز فرانسوی بازار ایران را ترک کرده، حدود ۵۰ درصد این خوردو در داخل کشور امکان تولید دارد.

پیشتر «بهزاد اعتمادی» معاون سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ای درو) در خصوص تولید ال ۹۰ در کشور به ایرنا گفت: برای خودروی ال ۹۰ برنامه داریم تا با موتور دیگری تولید آن ادامه یابد.

کاکایی اظهار داشت: در سال‌های گذشته امکانات خوبی برای تولید این خودرو در کشور تهیه و خودروسازان و قطعه سازان نیز به سرمایه گذاری در این زمینه پرداختند.

این کارشناس صنعت خودرو خاطرنشان کرد: موتور ال ۹۰ به موتور تی. یو ۵ پژو ۲۰۶ بسیار نزدیک است و پتانسیل جابجایی با آن را دارد.

وی گفت: این قابلیت در چند خودروی دیگر هم مهیاست تا به همین ترتیب به تولید آنها بپردازیم، از جمله اینکه قابلیت تولید موتور جدید تی. یو ۵ پژو نیز وجود دارد.

کاکایی بیان داشت: مشکل اصلی در بخش ئی. سی. یو (کامپیوتر خودرو) در موتور تی. یو ۵ است، از نظر مکانیکال توان تولید این موتورها وجود دارد، به طوری که می‌توان خودروهای ال ۹۰ را بدون افت در ظاهر و کیفیت تولید و روانه بازار کرد، هرچند در گیربکس آن مشکلات اندکی وجود دارد.

وی تاکید کرد: اگر پیش از این توان تولید تیراژ محدودی از این موتور در کشور وجود داشت، اما اکنون می‌توان آن را در شمارگان بالاتر تولید کرد.

عضو هیأت علمی گروه مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت خاطرنشان کرد: تحریم‌ها فرصتی برای صنعت ماست تا با اشتراک گذاری توان تولید برخی خودروها، به افزایش تیراژ پرداخته و صرفه فعالیت‌هایی که پیش از این اقتصادی نبودند را شاهد باشیم.

وی ادامه داد: در این صورت می‌توان از مجموعه سازان و خودروسازان انتظار داشت به افزایش کیفیت تولیدات خود پرداخته و توسعه محصولات تولیدی امکانپذیر می‌شود.

مرزها را در جبهه اقتصادی علیه دشمن گم کرده‌ایم

کاکایی به سخنان اخیر اخیر مدیرکل تعزیرات حکومتی تهران درباره غیرواقعی بودن کمبود قطعه خودروسازان اشاره کرد و گفت: هرچند شاید ظاهر این اتهام زنی ساده به نظر برسد، اما نشان می‌دهد در کشور تفاهمی روی علت اصلی مشکلات وجود ندارد و در نتیجه صحبت‌ها و حرکت‌های متناقضی را شاهدیم و در واقع یکی از بزرگترین مشکلات امروز جامعه، از بین رفتن اعتماد به عنوان یک سرمایه اجتماعی است.

وی به طور نمونه به مطرح شدن موضوع واردات خودروهای دست دوم و کارکرده در هفته‌های گذشته اشاره کرد و ادامه داد: بدون شک واردات این خودروها هم در شرایط کنونی، خیانتی بزرگ است، زیرا هر چند به مثابه مسکّنی در وضعیت موجود است، اما در ادامه بنیان‌های اقتصادی را از بین می‌برد.

این کارشناس صنعت خودرو یادآور شد: در این موضوع شاهدیم هنوز دولت اجازه‌ای برای واردات صادر نکرده، اما از آن طرف خبر می‌رسد که کشتی‌های حامل خودروهای کارکرده و دست دوم به ایران رسیده‌اند.

کاکایی بیان داشت: امروز مسئولان و متولیان امر، مرزها را در جبهه اقتصادی علیه دشمن گم کرده‌اند و هر کس چیزی می‌گوید که این مساله به نوعی عمق فاجعه را نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: پارسال هم چنین شرایطی را شاهد بودیم و در حالی که دولت ممنوعیت صادرات خودرو را اعلام کرد، اما در نهایت نزدیک به ۱۳ هزار دستگاه خودروی خارجی وارد گمرکات شد.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: این وضعیت نشان می‌دهد عده‌ای که منافع سیاسی، اقتصادی و رسانه‌ای دارند همه توان خود را به کار بسته‌اند که ثابت کنند می‌توانند با واردات از بار مشکلات بکاهند.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۹۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) نیسان قشقایی ۲۰۲۵ به میدان آمد؛ خودرویی که جایش در بازار ایران خالیست

نیسان قشقایی یکی از پیشگامان کراس اوور‌های مدرن بوده و به‌تازگی در نسل سوم آن، تغییراتی در طراحی و فناوری ایجاد شده است. این تغییرات به جهت نزدیک شدن به محصولاتی مانند آریا EV صورت گرفته است.

به گزارش خبرآنلاین، واضح‌ترین تغییر در قسمت جلو دیده می‌شود که جلوپنجره کرومی V شکل و چراغ جلوی عجیب و غریب خود را از دست می‌دهد. یک جلوپنجره مشبک بزرگتر با ظاهر بهتر و با الهام از زره زنجیری سربازان ژاپنی باستان در مدل جدید دیده می‌شود. طراحی دوتایی چراغ‌ها به سبک بومرنگ همچنان در این مدل حضور دارد.

تغییرات در قسمت عقب ملایم‌تر است؛ این قسمت مشمول مجموعه جدیدی از چراغ‌های LED و سپر اصلاح شده است. اگر قشقایی خود را در کلاس جدید N-Design سفارش دهید، تریم رنگی خاص و رینگ‌های ۲۰ اینچی را خواهید داشت.

با این حال، همه این‌ها تغییراتی ظاهری هستند، چرا که مجموعه موتور‌ها مانند قبل است. خریداران می‌توانند بین دو موتور ۱.۳ لیتری هیبریدی ملایم با قدرت ۱۳۸ اسب بخار و ۱۵۸ اسب بخار، و یک موتور ۱.۵ لیتری E-Power فول هیبریدی با قدرت ۱۸۷ اسب بخار یکی را انتخاب کنند. پیشرانه دارای یک موتور احتراقی بوده که فقط برای شارژ باتری استفاده می‌شود و هرگز مستقیماً چرخ‌ها را به حرکت درنمی‌آورد. نیسان هنوز قشقایی را با پیشرانه برقی یا پلاگین هیبریدی عرضه نمی‌کند.

یکی از چیز‌هایی که این SUV به‌روز شده به شما ارائه می‌دهد، یک سیستم اطلاعات سرگرمی مبتنی بر اندروید با نقشه‌ها و دستیار شخصی گوگل است. پیشرفت‌های فنی بیشتری همراه با سیستم دوربین Around View وجود دارد که اکنون دارای عملکرد سه‌بعدی است و به راننده اجازه می‌دهد که قشقایی خود را از هر زاویه بیرونی از جمله بالای سر ببیند. سیستم AVW همچنین دارای حافظه مکان پارکینگ است که می‌تواند مکان‌های پارکی که اغلب استفاده می‌شوند را ذخیره کرده و خود را به طور خودکار در آن‌ها جای دهد.

قشقایی جدید در حال حاضر در کارخانه نیسان ساندرلند در بریتانیا تولید می‌شود و به‌زودی به نمایندگی‌های اروپایی می‌رسد. این خودروساز قصد ندارد این خودرو را به ایالات متحده بیاورد تا شکاف بین مدل‌های کیکس و روگ جدید (که در اروپا به عنوان X-Trail فروخته می‌شود) را پر کند.

دیگر خبرها

  • چرا مونتاژکاران هر شش ماه قیمت را بالا میبرند، اما خودروسازان داخلی نه
  • نیسان قشقایی ۲۰۲۵ به میدان آمد + عکس
  • تصاویر | بنز چینی گواهینامه فروش دریافت کرد
  • بنز چینی گواهینامه فروش دریافت کرد
  • سریعترین خودروهای سه سیلندر که عملکردشان شما را شگفت‌زده خواهند کرد (+عکس)
  • (عکس) نیسان قشقایی ۲۰۲۵ به میدان آمد؛ خودرویی که جایش در بازار ایران خالیست
  • پیش‌شرط‌های مردمی‌سازی اقتصاد ایران
  • تولید مسکن در سقز به جد رصد و تسهیلگری شود
  • تاریخچه شرکت موتورسیکلت سازی یاماها؛ از تولید آلات موسیقی تا ویلچر و اسکوتر
  • بهترین و ساده ترین روش پاک کردن کنگر کوهی