Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی جهان نيوز، حسین خان بابازاده: هرچند که تحلیل های مناسبی از دیدار مهم نخست وزیر ژاپن با رهبر انقلاب و بیانات پرمغز حضرت آیت الله خامنه ای مطرح شده است، اما اگر بخواهیم بیانات  مطرح شده توسط رهبرانقلاب را در یک چارچوب کلی قرار دهیم، خواهیم دید که ایشان در کلیت این دیدار چند دقیقه ای، چند فرض ذهنی نخست وزیر ژاپن را به چالش کشیدند و در حقیقت «آبه» نه تنها با دست خالی از ایران برگشت، بلکه بسیاری از تصورات ذهنی قبلی هم خود را از دست داد که امید است در اصلاح زندگی سیاسی وی و کشور تحت حکومتش موثر گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



1. فرض صداقت امریکا: اولین فرضی که رهبر انقلاب آن را به چالش کشیدند «صداقت» آمریکایی ها بود. اشاره رهبر انقلاب به دروغگویی ترامپ مبنی بر عدم بنای تغییر رژیم ایران و براندازی جمهوری اسلامی اولین مثال برای برای آبه شینزو بود و در ادامه دیدار ایشان تحریم های تازه پتروشیمی علیه ایران که بعد از برگشت ترامپ از سفر به ژاپن تصویب شد را به عنوان مثالی دیگری از عدم صداقت سران آمریکا بیان کردند و در آخر هم گفتند: «صداقت در میان مقامات امریکایی بسیار کمیاب است».

2. فرض قدرت آمریکا: دومین نکته که اتفاقا با بند اول هماهنگی دارد، خط بطلان بر باور قدرتمندی امریکاست. می توان گفت برای ژاپنی های تحقیر شده از آمریکا قدرت این کشور قلدر اصطلاحا جاافتاده است اما رهبرانقلاب با تلنگر به رئیس ژاپنی ها که ترامپ اگر هم بخواهد نمی تواند رژیم ایران را تغییر دهد، این فرض قدرتمندی و توهم حکمرانی بلامنازع را به چالش کشیدند.

دومین مورد در بطلان فرض قدرت امریکا را رهبر انقلاب اینگونه مطرح کردند: «ما با سلاح هسته ای مخالفیم و فتوای شرعی من حرام بودن ساخت سلاح هسته ای است اما این را بدانید که اگر ما قصد ساخت سلاح هسته ای داشتیم، امریکا هیچ کاری نمی توانست بکند و اجازه ندادن امریکا، هیچ مانعی ایجاد نمی کرد.» جمله عزت مدارانه ای که تصور قدرت مطلقه ایالات متحده برای مانع شدن از از اجرای امور خلاف علاقه اش را به خوبی خط می زند.

3. فرض پیشرفت با آمریکا: فرضی که شاید برای بسیاری از مردم دنیا و خصوصا ژاپنی ها به غلط جا افتاده، فرض همراهی با امریکا برای پیشرفت است. رهبری معظم با بیان اینکه «ما به لطف خداوند، بدون مذاکره با امریکا و با وجود تحریم هم به پیشرفت خواهیم رسید» این باور ذهنی نخست وزیر ژاپن هم به چالش کشیدند.

اما درباره این دیدار که سه فرض ذهنی نخست وزیر ژاپن به چالش کشیده شد، یک نکته مهم دیگر هم وجود دارد. فرد کناردست آبه در این دیدار یعنی حسن روحانی هم تا همین چندی پیش برخی از تصورات ذهنی «آبه» را در ذهن خود داشت و با تصوراتی نظیر اعتماد به امریکا، قدرت آمریکا و پیشرفت در همراهی با آمریکا، کشورش را وارد چالشی به نام برجام کرد که امروز نتایج آن تجربه تلخ برای همه مردم ایران ملموس است. حتی اشاره رهبرانقلاب به روحیه عهدشکنی سران آمریکا مانند اوباما بعد از برجام و قبل از آنکه ترامپی سر کار بیاید برای روحانی، ملموس تر از آبه است. محتوای این دیدار چند دقیقه ای یک مرور سریع تذکرات شش سال گذشته بود که شاید برای آقای رئیس جمهور به دلیل سرزش احتمالی خود، تلخ بوده باشد.

تفاوتی که در اینجا وجود دارد آن است که همانند تذکرات مهم رهبری به نخست وزیر ژاپن بارها به صورت خصوصی و علنی به رئیس جمهور ایران و دیپلمات های مسئول اعلام شده بود اما تا تجربه عملی خباثت آمریکایی ها اصرار بر این تصورات غلط ادامه داشت.

فی الواقع درس های این دیدار برای روحانی اگر بیشتر از آبه نباشد کمتر نبود. کپی متن خبر

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۹۹۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالزی: روابط با حکومت افغانستان را گسترش می‌دهیم

نماینده ویژه نخست‌وزیر مالزی برای افغانستان در رأس هیئت بین‌الوزارتی با وزیر خارجه طالبان دیدار و تأکید کرد کوالالامپور خواستار گسترش روابط با کابل است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «زلینا کوی» نماینده ویژه نخست‌وزیر مالزی برای افغانستان در رأس هیئتی شامل نمایندگان دفتر نخست‌وزیری و وزرات‌های دفاع، امور داخلی و خارجه این کشور با «محمد عبدالکبیر» معاون سیاسی نخست‌وزیر حکومت طالبان دیدار کرد.

زلینا در این دیدار با اظهار اینکه هدف از این سفر گسترش مناسبات افغانستان و مالزی است، افزود: مقامات این کشور در رابطه با افغانستان نظر مثبت دارند و آماده همکاری با هیئت حاکمه در بخش‌های مختلف هستند.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط وزارت خارجه حکومت طالبان، هیئت مالزی اظهار داشت باوجود محدودیت‌ها و تحریم‌ها علیه افغانستان، این کشور در برخی موارد پیشرفت‌های خوبی داشته، اما رسانه‌های بین المللی در راستای جلوگیری از انعکاس این دستاوردها تلاش می‌کنند.

نمایندگان مالزی همچنین اطمینان دادند در راستای تعامل افغانستان با جهان تلاش خواهند کرد.

عبدالکبیر نیز در این دیدار به هیئت بلندپایه مالزی گفت: آرزو داریم چنین نشست‌هایی باعث مناسبات مثبت و سازنده میان کابل و کولالامپور شود.

معاون سیاسی نخست‌وزیر طالبان، مالزی را نمونه خوب پیشرفت در جهان اسلام دانست و افزود این کشور در سیاست خارجی افغانستان جایگاهی مهم و ویژه دارد.

نماینده ویژه مالزی: در کنار مردم افغانستان بوده و هستیم دعوت از مالزی برای سرمایه‌گذاری در افغانستان گسترش روابط حکومت طالبان در جنوب شرق آسیا

وی ادامه داد شرایط عینی و وضعیت افغانستان خلاف آن چیزی است که رسانه‌های غربی گزارش می‌دهند،  زیرا بعضی محافل و گروه‌ها تحمل پیشرفت و آرامی افغانستان را ندارند.

عبدالکبیر با دعوت از سرمایه‌گذاران مالزی برای سرمایه‌‎گذاری در افغانستان گفت کشورهای منطقه و جهان نگرانی از جانب افغانستان ندارند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • وزیر امور خارجه ونزوئلا: ایران همواره حامی حق جهان است
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با هیات دیپلماتیک ایران
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با کاظمی قمی
  • مالزی: روابط با حکومت افغانستان را گسترش می‌دهیم
  • آماده همکاری گسترده با طالبان هستیم
  • چرا ایران بزرگ و قدرتمند نمی‌خواهد وارد جنگ با اسرائیل شود؟
  • خانواده‌های اسرای صهیونیست: بدترین نخست‌وزیر، برو!
  • جزئیات دیدار اردوغان با مقامات اقلیم کردستان عراق
  • تهران و اسلام آباد، علیه تروریسم
  • پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا برای استحاله اراده ملت ایران/ روزنامه شرق: ایران در عملیات وعده صادق صهیونیست‌ها را پشت خط ترس نگاه داشت