Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، خلیل آقایی روز سه شنبه در نشست هم اندیشی برنامه اقدام مشترک توسعه منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه زاگرس در استان ایلام اظهار داشت: انجام طرح کاداستر و نیز ایجاد کمربند حفاظتی به وسعت ۵۱۰ کیلومتر متناسب با هر منطقه رویشی باعث می شود که اراضی ملی از مردمی تفکیک یابد.

وی افزود: همچنین برای ۱۰ هزار خانوار روستایی و عشایری ساکن این ناحیه رویشی سوخت های پاک چون آبگرمکن گازی، پنل خورشیدی، سیلندر گاز و … برای جایگزینی سوخت های جنگلی در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری تاکید کرد: بخش عمده اعتبارات سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در سال ۹۷ از محل صندوق توسعه ملی بود ولی امسال با توجه به اهمیت این حوزه سایر منابع مالی نیز بخشی از اعتبارات خود را به منابع طبیعی اختصاص داده اند.

آقایی گفت: یکی دیگر از برنامه های سال جاری ۴۰۰ هزار هکتار آبخیرداری، ۱۱۰ هزار هکتار غنی سازی جنگل (که استان ایلام ۳۴ هزار هکتار از این سطح را تقبل کرده است)، چهار هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی جنگلی و مرتعی برای شناسایی و عملیات بذر گیری در دستور کار است.

وی با اشاره به مقوله آتش سوزی در جنگل ها و مراتع هم اضافه کرد: ۷۰ درصد آتش سوزی ها در منطقه رویشی زاگرس به واقع می شود که البته با برنامه ریزی ها و پیشگیری های انجام گرفته بین ۵۰ تا ۶۰ درصد آتش سوزی های این منطقه کاهش یافته است.

آقایی به نقش مردم در حفاظت و احیای اراضی ملی هم اشاره کرد و یادآور شد: از مهمترین سیاست های وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری استفاده از ظرفیت های مردمی و انجمن های مردم نهاد است و در این راستا ایجاد تعاونی ها و تشکل های جدید و رتبه بندی تشکل ها و تعاونی های فعلی در دستور کار است.

رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری افزود: تعاونی ها و تشکل های حوزه جنگل و مراتع در صورت داشتن فعالیت مستمر و ایده های نوین باشند سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری آماده است به این تشکل ها و تعاونی ها یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان کارها و طرح های مرتبط با جنگل و مرتع داده شود.

به گزارش ایرنا، استان ایلام امروز میزبان وزیر جهادکشاورزی، استانداران، روسای سازمان جهاد کشاورزی و مدیران کل منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه زاگرس است.

۷۱۷۲/‏۶۰۳۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان ایلام جنگل سازمان جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۰۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگیری نیمی از سازه‌های آبخیزداری منابع طبیعی مرکزی

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: ۵۰ درصد سازه‌های آبخیزداری این استان در پی بارش‌های اخیر در شهرستان‌های استان آبگیری شدند. - اخبار استانها -

رضا عظیمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک با اشاره به بارش‌های اخیر در استان مرکزی اظهار داشت: حدود 40 میلیون متر مکعب از روان‌آب‌های سطحی و سیلاب درپشت سازه‌های آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با توجه به میزان بارش‌ها از ابتدای اسفندماه تا کنون در سراسر استان، کنترل و ذخیره‌سازی شد. 

وی با اشاره به بازدید مستمر از وضعیت سازه‌ها توسط همکاران افزود: مساحت حوضه‌های آبخیز استان حدود 2 میلیون و 912 هزار هکتار است و بارش‌های اخیر هیچ گونه خسارتی برای سازه‌های آبخیزداری استان مرکزی از جمله بندهای خاکی، سنگ و ملاتی و سدهای این استان وارد نکرده‌ است. 

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی تصریح کرد: عملیات آبخیزداری در 773 هزار هکتار از اراضی استان اجرا شده و در عملیات اجرایی ساخت سازه‌های آبخیزداری در 22 هزار هکتار از اراضی استان در حال اجرا است، اجرای عملیات آبخیزداری نقش مهمی در کنترل سیلاب داشته و موجب افزایش نفوذپذیری آب در سفره‌های زیرزمینی می‌شود. 

عظیمی با بیان اینکه انجام عملیات آبخیزداری علاوه بر افزایش آب چشمه‌ها، قنوات و چاه‌ها نقش مهمی در کاهش شوری آب‌های زیرزمینی و کاهش فرسایش خاک به همراه دارد، گفت: حجم کنترل روان آب‌ها توسط پروژه‌های آبخیزداری 93 میلیون مترمکعب است و کنترل روان آب‌های سطحی و رسوبات خاک توسط 12 هزار و 800 پروژه آبخیزداری در استان انجام می‌پذیرد. 

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • اجرای بیش از ۲ میلیون نتر مکعب عملیات مکانیکی آبخیزداری در استان
  • کوچ بهاره عشایر سیستان امسال زودتر آغاز شد
  • اجرای ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار متر مکعب عملیات مکانیکی آبخیزداری در استان
  • آتش به جان جنگل‌های مرزن آباد افتاد
  • آتش سوزی جنگل‌های مرزن آباد چالوس مهار شد
  • آتش به جان جنگل‌های مرزن آباد چالوس افتاد
  • آبگیری نیمی از سازه‌های آبخیزداری منابع طبیعی مرکزی
  • بیانیه سازمان منابع طبیعی درباره خبر قطع ۴ هزار درخت در منطقه الیمالات
  • ۵۰ درصد سازه‌های آبخیزداری استان مرکزی آبگیری شد
  • اتمام عملیات ساخت بیمارستان ۹۶ تخت خوابی بافق تا نیمه اول امسال