Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، این اطلاعات را دلال‌های شهاب‌سنگ منتشر کرده‌اند. خبرگزاری فرانسه نیز به تازگی در گزارشی به آنچه در مراکش می‌گذرد پرداخته است: «شکارچیان این گنجینه‌های آسمانی تلاش می‌کنند در بیابان‌های مراکش شهاب‌سنگ پیدا کنند و با فروش آن‌ها در بازارهای بین‌المللی ثروتمند شوند.

این شهاب‌سنگ‌ها برای دانشمندان بسیار باارزش است و اطلاعات بسیار خوبی درباره تشکیل منظومه شمسی در چهار و نیم میلیارد سال گذشته و نیز سیاره‌ها و ترکیبات داخلی آن‌ها در اختیارشان قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درخواست دانشمندان قیمت شهاب سنگ‌ها و طمع شکارچیان آن را افزایش داده است.»

تعداد شکارچی‌های شهاب‌سنگ در ایران نیز کم نیست. دلال‌ها، تجارت شهاب سنگ را سالم می‌دانند؛ چرا که طرفداران آن‌ها پژوهشگران منظومه شمسی، موزه‌داران و کلکسیون‌دارهای شخصی هستند که برای خرید هر قطعه سنگ آسمانی، سند یا شناسنامه می‌خواهند که از سوی آزمایشگاه‌های معتبر صادر شده است.

تاجران شهاب‌سنگ، شکارچی‌ها را ترغیب می‌کنند در جست‌وجوی سنگ‌هایی از ماه یا مریخ باشند. شایع کرده‌اند: «در آخرین بارش شهاب‌سنگ در سال ۲۰۱۱ که مبدا ء آن سیاره مریخ و محل سقوط مراکش بوده است، چوپان‌ها میلیونر شده‌اند. آن شهاب‌سنگ‌ها گرمی ۴۰۰۰ دلار در بازار فروش رفتند، یعنی کیلویی ۴ میلیون دلار.»

دلال‌ها می‌گویند: شهاب‌سنگ‌های با ارزش گاه از حراجی‌های Christies یا Sotheby’s سر در می‌آورند.

شهاب‌سنگ‌ها بیشتر توسط دلال‌ها از ایران خارج می‌شود. حتی برای تشخیص آزمایشگاهی آن‌ها را به خارج از کشور می‌فرستند. «حامد پورخرسندی» یک شکارچی شهاب‌سنگ است؛ با این تفاوت که در قالب طرح پژوهشی مشترکی میان وزارت علوم با همکاری دانشگاه تهران و مرکز مطالعات و آموزش علوم زمین در فرانسه به جست‌وجو و مطالعه شهاب‌سنگ‌های ایران می‌پردازد و در ثبت شهاب‌سنگ‌های پیدا شده در ایران، در بولتن‌های جهانی یا بانک شهاب سنگی جهان نقش مؤثری دارد.

خرسندی، چهار سال پیش نسبت به دلالی‌ها و سو استفاده از تجارت شهاب‌سنگ در ایران هشدار داده و گفته بود: «به موازات فعالیت علمی جست‌وجوگران شهاب‌سنگ‌ها، سودجویی‌های مادی زیاد شده. از آنجایی که شهاب‌سنگ‌ها مثل سنگ‌های زینتی و جواهرات، گران‌قیمت هستند، طبیعتاً بازار کلاهبرداری هم در این حوزه پررونق شده و متأسفانه کسانی طعمه این سودجویی‌ها قرار می‌گیرند که اطلاعات علمی کافی ندارند. مثلاً مراکزی هستند که مدعی‌اند می‌توانند با آزمایش‌های علمی مشخص کنند که آیا سنگ پیدا شده شهاب‌سنگ است یا نه.

این مراکز حتی مدعی‌اند: گواهینامه رسمی برای نمونه‌ها صادر خواهند کرد. به موازات این تبلیغات، صحبت از فروش سنگ‌ها به شیخ‌نشین‌ها هم مطرح می‌شود، آن هم با قیمت‌هایی نجومی. در این وضعیت، آدم‌های زیادی وسوسه می‌شوند که بدون داشتن دانش کافی به جست‌وجوی شهاب‌سنگ‌ها بپردازند. طبیعتاً نمونه‌هایی هم پیدا می‌شود که ممکن است شهاب‌سنگ باشند. این‌جا، آن مراکز برای انجام آزمایش‌های علمی و صدور گواهینامه ادعایی، از کسی که سنگ را پیدا کرده می‌خواهند که چندین میلیون تومان به حساب آن مؤسسات واریز کند.»

ایران از جمله کشورهایی است که درباره شهاب سنگ‌ها هیچ قانونی ندارد و خروج این سنگ‌ها از کشور بدون هیچ محدودیتی در حال انجام است.

«حجت کمالی» نیز کاوشگر شهاب سنگ است، تفاوت او با شکارچی‌های دیگر در این است که مجموعه‌ای از ۳۰۰۰ شهاب‌سنگ پیدا شده در ایران را گردآوری کرده و نخستین مجوز موزه خصوصی یا مجموعه شخصی شهاب‌سنگ را از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران گرفته که اردیبهشت ماه امسال هم با حمایت معاونت میراث فرهنگی، ۷۰۰ قطعه از این مجموعه را در کاخ گلستان به نمایش گذاشت.

این مجموعه حاصل ۱۵ سال جست‌وجو کمالی در بیابان‌ها و کویرهای ایران بود. او به ایسنا می‌گوید: این مجموعه را با هزینه شخصی و به سختی جمع‌آوری کرده‌ام و شاید تنها مجموعه‌دار شهاب‌سنگ و رکورددار کشف آن در ایران باشم که مجوز آن را از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دریافت کرده است. معتقدم با توجه به دشواری که در کشف و گردآوری این شهاب‌سنگ‌ها متحمل شده‌ام نمی‌توان از نظر مالی ارزشی را برای این مجموعه تعیین کرد، مخصوصاً که در این مسیر، هدف و رویکرد بیشتر علمی بوده است.

کمالی از سه هزار شهاب‌سنگی که تأیید آزمایشگاه‌های معتبر را دارند، موفق شده ۲۹۹ قطعه را در بولتن جهانی شهاب سنگ‌ها ثبت کند. او درباره سرنوشت شهاب سنگ‌های دیگری که گرفتار دلال‌ها و شکارچی‌های دیگر می‌شود، می‌گوید: گروه‌های زیادی برای پیدا کردن شهاب سنگ به کویر لوت و مرکزی می‌روند و خیلی راحت شهاب‌سنگ‌ها را از کشور خارج می‌کنند که در نهایت وارد زیرزمین می‌شود، منظور مکان‌هایی است که در دسترس عموم قرار ندارد. هدف این جست‌وجوگران از پیدا کردن شهاب‌سنگ، بیشتر فروش آن در خارج از کشور است.

این شکارچی شهاب‌سنگ اصلی‌ترین هدفش را از گردآوری این مجموعه، ساماندهی کاوش‌ها و حتی تجارت آن ذکر می‌کند و ادامه می‌دهد: شهاب سنگ به لحاظ تحقیقاتی و البته مالی ارزش زیادی دارد. با این وجود هیچ قانون مرتبطی در زمینه شهاب سنگ در ایران وجود ندارد. هرچند که نزدیک به دو سال است دولت همکاری‌هایی می‌کند تا سنگ‌ها از کشور خارج نشود. از طرفی اگر قانونی برای جرم‌خیز بودن کشف، خروج از کشور و یا فروش آن تصویب کنند، این کار به لحاظ علمی دچار خدشه می‌شود. بهترین ایده تشکیل موزه‌ای یا مجموعه‌ای است که انگیزه‌ای برای نگهداری شهاب سنگ‌ها در ایران باشد، به طوری که حتی خرید و فروش آن و مهم‌تر از آن تحقیقات علمی در این مرکز انجام شود. باید ضابطه‌ای باشد که شهاب‌سنگ‌ها به‌راحتی از کشور خارج نشوند. این سرمایه‌ی ارزشمند باید در ایران حفظ شود.

او می‌گوید: من در این راه ۱۵ سال سختی کشیدم، برای جمع‌آوری ذره ذره اطلاعات، تلاش، تحقیق و هزینه زیادی صرف کردم. با گردآوری این مجموعه و ثبت آن در بولتن‌های جهانی و نمایش آن در قالب موزه، می‌خواستم این راه برای دیگران آسان شود و علاقه‌مندان شهاب سنگ آن راه طاقت‌فرسا را دوباره طی نکنند.

به گفته کمالی، تا چند سال پیش در بین ۱۳۶ کشوری که بیشترین شهاب‌سنگ‌ها را کشف کرده بودند، ایران در رتبه ۱۲۲ قرار داشت اما با کشف و ثبت شهاب سنگ‌های بیشتر اکنون در جایگاه نهم قرار گرفته است.

در ایران هنوز یک آزمایشگاه علمی یا موزه‌ای برای نمایش دائمی شهاب‌سنگ‌ها وجود ندارد. مجموعه شخصی که نخستین مجوز رسمی را از سازمان میراث فرهنگی گرفته است نیز تنها ۲۰ روز از ماه اردیبهشت فرصت داشت در کاخ گلستان تهران دیده شود، با این حال به نظر می‌رسد عیار این شهاب‌سنگ‌ها آن‌چنان که باید در داخل کشور هنوز به دیده نیامده است.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: دلار فوت مریخ طلا روی زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۰۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناگفته‌های اسرائیل درباره عملیات «وعده صادق»

ایران هشدار داده که حمله اخیر آن به اراضی اشغالی در پاسخ به جنایت صهیونیست‌ها علیه کنسولگری کشورمان در دمشق بوده و اگر اسرائیل بخواهد اقدامی علیه ایران انجام دهد، پاسخی به مراتب جدی‌تر و شدیدتر دریافت خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، مدت زمان زیادی از حمله موشکی-پهپادی بزرگ کشورمان با عنوان عملیات «وعده صادق» علیه اراضی اشغالی نمی‌گذرد. حمله‌ای که در قالب آن بیش از ۱۸۰ پهپاد، بیش از ۳۵ موشک کروز و بیش از ۱۱۰ موشک بالستیک زمین به زمین مورد استفاده قرار گرفت و خسارات سنگینی به رژیم اشغالگر قدس وارد شد. بر اساس گزارش‌های میدانی، حمله گسترده ایران موجب هدف قرار گرفتن مراکز راهبردی رژیم صهیونیستی به ویزه پایگاه‌های هوایی رامون و نواتیم شد.

پایگاه هوایی نواتیم، همان مرکزی است که حمل جگنده‌های اف ۳۵ ارتش اسرائیل به کنسوگری کشورمان از مبدا آن انجام گرفته بود. به طور کلی، حمله گسترده ایران به اسرائیل، زلزله‌ای بزرگ را در اراضی اشغالی به راه انداخت و البته که بیش از هر زمان دیگری ماهیت پوشالی قدرت و شعار‌های رژیم اشغالگر قدس را به نمایش گذاشت.

با این همه، رژیم صهیونیستی و متحدان غربی آن و البته جریان‌های سیاسی و رسانه‌ای آن‌ها، سعی در لاپوشانی بسیاری از واقعیت‌ها در جریان تحولات اخیر در قالب حمله موشکی-پهپادی ایران به عمق اراضی اشغالی دارند و مایل به افشای بسیاری از واقعیت‌ها نیستند.

اولا، رژیم اشغالگر قدس مدعی شده که تقریبا ۹۹ درصد از موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی را در جریان عملیات وعده صادق، رهگیری و ساقط کرده و اساسا اراضی اشغالی هیچ آسیبی را متحمل نشده است. در این خصوص یک سوال مهم و محوری پیش می‌آید": اگر واقعا اسرائیل متحمل خسارت نشده، دلیل اتخاذ سانسور شدید در اراضی‌اشغالی چیست؟

جالب اینکه حتی برخی رسانه‌های اسرائیلی نیز به صراحت اعتراف کرده‌اند که ویدئو‌های زیادی از خسارات حمله ایران به عمق اراضی اشغالی به دستشان رسیده با این حال، اجازه پخش آن‌ها را ندارند. صهیونیست‌ها مدعی رهگیری پرتابه‌های ایران به اراضی شغالی هستند با این حال، ویدئو‌های مختلفی از اصابت مستقیم موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی به اهداف راهبردی در عمق اراضی اشغالی در فضای مجازی منتشر شده است. حتی برخی تصاویر ماهواره‌ای نیز به طور خاص از خسارت‌های جدی برخورد موشک‌های ایرانی به پایگاه‌های نظامی اشغالگران صهیونیست نظیر پایگاه هوایی نواتیم حکایت دارند.

معادله‌ای که نشان می‌دهد تا چه اندازه صهیونیست‌ها و متحدان بین‌المللی آن‌ها در موضع‌گیری‌های خود پس از حمله موشکی-پهپادی گسترده کشورمان به اراضی اشغالی، دچار تناقض و دستپاچگی شده‌اند.

دوم اینکه، بسیاری از تحلیلگران غربی و صهیونیست در ساعات اخیر با حضور در رسانه‌های مختلف مدعی شده‌اند که ایران در جریان حمله اخیر، چیزی در حدود ۲۰۰ یا ۳۰۰ میلیون دلار هزینه کرده، اما به هیچ دستاوردی نرسیده است. آن‌ها می‌گویند که این پول از جیب مردم ایران هزینه شده و هیچ دستاوردی را هم برای آن‌ها نداشته است.

این در حالی است که اغلب تحلیلگران نظامی در عمق اراضی اشغالی به طور ویژه به این مساله اشاره داشته‌اند که ایران تنها در یک شب توانسته فقط به سامانه‌های پدافندی رژیم اشغالگر قدس، خسارتی بالغ بر یک و نیم میلیارد دلار وارد کند. در حقیقت، آن‌ها به قیمت بالای موشک‌های سامانه‌های پدافندی اسرائیلی در مواجهه با موشک و پهپاد‌های ایرانی اشاره داشته‌اند و در عین حال تاکید کرده‌اند که ایران در بهترین حالت، چیزی در حدود ۱۰ درصد از این مبلغ را برای حمله اراضی اشغالی هزینه کرده است. البته که تخمین خسارت‌های وارده به صهیونیست‌ها تاکنون صرفا محدود به موشک‌های پدافندی بوده که از اراضی اشغالی پرتاب شده و هنوز تحلیل مشخصی از برخورد موشک و پهپاد‌های ایرانی به اهداف مختلف در اراضی اشغالی و خسارت‌های سنگین آن‌ها ارائه نشده است.

جدای از این‌ها، صهیونیست‌ها و متحدان غربی آن‌ها مانور گسترده‌ای با محوریت این مساله انجام داده‌اند که اسرائیل برای ممانعت از ایجاد تلفات برای غیرنظامیان ایرانی به ایران حمله نمی‌کند. این در حالی است که این ادعای صهیونیست‌ها نیز به شدت مضحک است. باید توجه داشته باشیم که رژیم اشغالگر قدس ظرف بیش از ۶ ماه جنگ افروزی در نوار غزه، موجب کشته، مجروح و مفقود شدن بیش از ۱۰۰ هزار فلسطینی بیگناه شده است. موضوعی که خود نشان می‌دهد تا چه اندازه ادعا‌های انساندوستانه صهیونیست‌ها مضحک است. البته که نباید تهدیدات اخیر ایران را نیز در تصمیمات صهیونیست‌ها بی‌اثر دانست.

ایران هشدار داده که حمله اخیر آن به اراضی اشغالی در پاسخ به جنایت صهیونیست‌ها علیه کنسولگری کشورمان در دمشق بوده و اگر اسرائیل بخواهد اقدامی علیه ایران انجام دهد، پاسخی به مراتب جدی‌تر و شدیدتر دریافت خواهد کرد. معادله‌ای که بسیاری از محاسبات راهبردی صهیونیست‌ها را دچار تغییر کرده و البته که آن‌ها را به موش‌مُردگی استراتژیک زده است!

دیگر خبرها

  • شناسایی و دستگیری شکارچیان غیر مجاز
  • شکارچیان حیوانات وحشی در راور به دام قانون افتادند
  • شکارچیان غیرمجاز در منطقه حفاظت شده راور دستگیر شدند
  • ناگفته هایی از عملیات وعده صادق
  • افتتاح آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای در گهرو
  • ناگفته‌های جنجالی داور بازنشسته در استودیو آنتن
  • ناگفته‌های اسرائیل درباره عملیات وعده صادق
  • فریاد گوشخراش و وحشت شکارچیان/ گوش هیچ انسانی قادر به شنیدنش نیست
  • ناگفته‌های اسرائیل درباره عملیات «وعده صادق»
  • ناگفته های اسرائیل درباره عملیات «وعده صادق»