Web Analytics Made Easy - Statcounter

جالب‌تر اینکه کودتا علیه مرسی دقیقا توسط فردی به نام ژنرال عبدالفتاح السیسی صورت گرفت که توسط مرسی به فرماندهی ارتش مصر منصوب شده بود. مرسی هرگز نتوانست درک کند که یک انقلاب بدون پشتوانه و همراهی مردمی، یک شبه ساقط خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ماجرای تراژیک محمد مرسی و انقلاب مصر با مرگ وی در دادگاه وارد فاز جدیدی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرنوشت مرسی به عنوان اولین رئیس جمهور غیرنظامی مصر بسیار عبرت آموز است. نوع عملکردی که مرسی به عنوان رئیس جمهور داشت سبب شد که انقلاب مصر مسیری مضحمل کننده را طی کند و دایره وار درست به نقطه پیشین خود برسد. درواقع با این نوع مدیریت انقلاب خودش را دور زد و دوباره یک حکومت نظامی که پایه و اساس آن کودتا بود شکل گرفت. 

‏جالب اینجاست که «حسنی مبارک» ۹۰ ساله از دادگاه ‎مصر جان سالم به در برد! و محمد مرسی ۷۰ ساله مرد! مرگ وی به شدت مشکوک و گمانه ‎قتل و ترور خاموش ‎محمد مرسی قابل تامل است! این موضوع پایان مردی بود که با بی بصیرتی انقلاب مصر را به قهقرا کشاند.    بزرگترین اشتباه مرسی اعتماد به آمریکا و سعودی‌ها بود. سعودی‌ها که خود را آقای عرب می دانند و نمی خواهند کشور و حکومتی غیر از آنها در جهان عرب دست بالاتری داشته باشند وقتی مشاهده کردند مصر دچار انقلاب و بیداری اسلامی شده است احساس خطر کردند و برای انحراف انقلابات دومینووار اقدامات زیادی انجام دادند. یکی از همین اقدامات مضحمل کردن حکومت‌هایی بود که اساس انقلابی داشتند. سرمایه گذاری ویژه سعودی‌ها در این روند بسیار مشهود بود. مرسی با اعتماد به این حکومت‌ها به جای اعتماد به مردم خود اولین قدم نادرست را برداشت. از همین رو بود که نشانه‌های از نارضایتی مردم پس از این موضوع پدیدار شد.    جالب‌تر اینکه کودتا علیه مرسی دقیقا توسط فردی به نام ژنرال عبدالفتاح السیسی صورت گرفت که توسط مرسی به فرماندهی ارتش مصر منصوب شده بود. مرسی هرگز نتوانست درک کند که یک انقلاب بدون پشتوانه و همراهی مردمی، یک شبه ساقط خواهد شد. کودتای سفید مصر یک پازل سعودی اسرائیلی آمریکایی بود.   اقدام نظامی با سرمایه گذاری سعودی و حمایت آمریکا و اسرائیل سبب شد تا حکومت مصر دوباره به دست یک نظامی بیفتد و سعودی‌ها نفس راحتی در برابر سیل بیداری اسلامی و همچنین بزرگ شدن کشور و ملتی انقلابی در برابر خود کشیدند. اگر انقلاب مصر به ثمر می نشست با توجه به اینکه مصر یکی از قدرت های بزرگ عرب بود و اساس آن یک حکومت انقلابی بود بیشتر از سعودی‌ها احساس خطر می کردند.    پس از این بود که ژنرال السیسی برای اینکه حکومت نامشروع کودتا را به حکومت دموکراتیک تبدیل کند دست به قدرت شویی زد و انتخاباتی به راه انداخت که غیر از او نامزد مطرحی وجود نداشت و ژنرال السیسی به رئیس جمهور السیسی تغییر چهره و وجهه داد. متعاقب آن سرنوشت مرسی هم زندان و دادگاه بود این درحالی بود که «حسنی مبارک» رئیس جمهور مخلوع مصر تبرئه شد اما مرسی به طرز مشکوکی در دادگاه این کشور فوت کرد.    مرسی چوب اعتماد به بازیگرانی را خورد که به هیچ وجه در فضای بین الملل نمی توان به آنها اعتماد کرد. ماجرای مرسی البته نه برای مردم مصر بلکه برای دیگر کشورها هم عبرت آموز است. یکی از مواردی که در این ماجرا شایسته بررسی است، رویکرد افراد در شناخت بازیگرانی است که توقع همراهی از آن‌ها دارند اما توقع‌شان تامین نمی‌شود. واقعیت این است که بخشی از این انتظار، نسبتی با واقعیت ندارد. مرسی هم در دام چنین محاسبات غلطی افتاد. وی حتی در حوزه داخلی هم به افرادی اعتماد کرد که شایسته اعتماد نبودند. السیسی یکی از همان افراد بود که سبب ساز کودتا علیه دولت مرسی شد.    از سوی دیگر این واقعه یک سوی دیگر هم دارد. نه تنها بایستی از اعتماد بی جا به لیبرال‌ها سخن گفت و آنرا نکوهش کرد بلکه در اینجا بایستی از شعارهای لیبرال‌ها در آزادی و حمایت از حکومت های دموکراتیک هم سخن گفت. سرنوشت تراژیک محمد مرسی و پایان غمبار انقلاب مصر  رسوا کننده همه ادعاهای غرب و آمریکا درباره دموکراسی و انتخابات آزاد است.    انتهای پیام/            

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۱۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورکینافاسو ۳ دیپلمات فرانسوی را اخراج کرد


به گزارش تابناک؛ رویترز نوشت: وزارت امور خارجه بورکینافاسو در یادداشتی که به سفارت فرانسه ارسال شد، گفت که این سه نفر «عنصر نامطلوب» تشخیص داده شده و به آنها گفته شده که ظرف ۴۸ ساعت کشور را ترک کنند.

حکومت نظامی بورکینافاسو از زمان به قدرت رسیدن در کودتای سپتامبر ۲۰۲۲، این کشور آفریقای غربی را از فرانسه دور کرده است. فرانسه تا سال ۱۹۶۰ بر این کشور حکومت می کرد.

به گفته یک منبع فرانسوی، در اول دسامبر، چهار مقام فرانسوی در اوگادوگو پایتخت دستگیر، متهم و زندانی شده‌اند. مقامات بورکینافاسو می‌گویند که آنها ماموران اطلاعاتی بودند اما فرانسه می‌گویند که آنها کارکنان پشتیبانی فناوری اطلاعات بودند. این چهار نفر اکنون در بازداشت خانگی هستند.

فرانسه به ماموریت های نظامی ضد گروه‌های تکفیری در مالی و بورکینافاسو پایان داده است و اخیراً شروع به خروج نیروها از نیجر کرده است – هر سه کشور اکنون تحت حکومت کودتا اداره می‌شوند. بورکینافاسو به طور فزاینده ای به روسیه، مالی و نیجر برای کمک های امنیتی روی آورده است.

این خبر را در رویترز ببینید

دیگر خبرها

  • نتایج تلخ حکومت ۵۰۰ ساله بنی عباس
  • معاون رئیس جمهور: رشد قیمت مسکن در تهران ‌منفی شد
  • دورانی که برخی می‌گفتند روی موشک‌ها شعار مرگ بر اسرائیل ننویسید،‌ گذشت
  • اگر دشمن بار دیگر خطا کند، پاسخی پشیمان کننده خواهد دید
  • رئیسی : اگر دشمن بار دیگر خطا کند پاسخی دریافت خواهد کرد که او و حامیانش را پشیمان می‌کند
  • بورکینافاسو ۳ دیپلمات فرانسوی را اخراج کرد
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • احمدی‌نژاد: عملیات نظامی علیه اسرائیل حق ایران بود
  • رئیس جمهور: کشورهای منطقه به نیروهای نظامی ایران تکیه کنند
  • استقلال و از دست رفتن برتری سرنوشت ساز!