Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@13:36:55 GMT

ما به سازمانی کاملاً انسانی نیازمندیم

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۰۱۵۱۵

ما به سازمانی کاملاً انسانی نیازمندیم

حامد هدائی در یادداشتی در روزنامه جهان اقتصاد یادآور می‌شود، رهبری خویش یعنی پذیرش مسئولیت همکاری با دیگران که دارای دو بخش است: اول اینکه بپذیریم دیگران نیز به اندازه ما آدم اند. یعنی آنان نیز توانمندی‌های دارند، برای رسیدن به هدف‌های خود به شیوه معینی کار می‌کنند و به ارزش‌های خاصی پایبندند.

بنابراین، برای اینکه موثر واقع شوید باید توانمندی‌ها، شیوه کار و ارزش‌های پذیرفته همکاران خود را بشناسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نکته آشکار به نظر می‌رسد و کم اند کسانی که به آن توجه دارند. نمونه اش کارشناسی است که یادگرفته برای مدیری که زیاد حرف می‌زند گزارش بنویسد. پس از چندی مدیر عوض می‌شود و از قضا مدیر جدید عادت به شنیدن دارد، ولی کارشناس ما همچنان به شیوه پیشین کار می‌کند که دیگر کارایی ندارد. طبیعی است مدیر جدید، چنین کارشناسی را نادان، بی عرضه و تنبل می‌خواند و به موفقیت او نیز امید نمی‌بندد. چاره کار در این است که کارشناس در همان آغاز کار، با روش جدید آشنا شود.

مدیر نه یک عنوان است و نه یک سمت، مدیر انسانی است مانند دیگران و وظیفه دارد کار خود را به نحوه عالی انجام دهد. کسانی هم که با او کار می‌کنند وظیفه دارند هوای او را داشته باشند، شیوه کار وی را بشناسند و خود را چنان با او هماهنگ سازند که وی بتواند بیش‌ترین اثر را داشته باشد. در واقع رمز مدیریت بر رئیس همین است.

این نکته درباره همکاران نیز صادق است. هر کس به شیوه خاص خود کار می‌کند نه به شیوه من و شما و حق هم دارد. مهم این است که دستاورد آنان چیست و به کدام ارزش‌ها پایبندند. رمز کار در این است که کسانی را که همراه و همکار شمایند بشناسید تا بتوانید از توانمندی‌ها، شیوه کار و ارزش‌های مورد قبول آنان بهرمند گردید. رابطه کاری به همان اندازه که ریشه در کار مشترک دارد، به انسانیت ما نیز بر می‌گردد.

بخش دوم پیوند با دیگران، مسئولیت پذیری در روابط است. هرگاه به منزله مشاور با سازمانی آغاز کار می‌کنم، نخستین چیزی که متوجه می‌شوم، گره‌های رفتاری افراد است. این بدان خاطر است که بیش‌تر مردم نمی‌دانند دیگران چه می‌کنند، چگونه کار می‌کنند، دنبال کدام هدف اند و چه انتظاراتی دارند. دلیل ندانستن آنها نیز این است که نمی‌پرسند.

سرچشمه این نپرسیدن، بیش از آنکه در بی خردی افراد باشد، در تاریخ است. تا همین اواخر لازم نبود کسی درباره این حرف‌ها چیزی از کسی بپرسد. در سده‌های میانه، در شهر همه به یک پیشه سرگرم بودند و در روستا همه یک محصول می‌کاشتند. اندک کسانی هم که کارشان غیر عادی بود به تنهایی کار می‌کردند و لازم نبود چیزی به کسی بگویند.

اما امروز بیش‌تر مردم با دیگران کار می‌کنند و وظایف و مسئولیت‌های گوناگونی بر عهده دارند. معاون بازاریابی شاید در کار فروش سرآمد شده باشد اما از کارهایی که انجام نداده از قبیل تعیین بهای کالا، تبلیغات، بسته بندی و مانند اینها سر در نمی‌آورد. پس افرادی که به انجام این کارها سرگرم اند باید یقین کنند معاون بازاریابی خبر دارد که آنها کدام هدف را دنبال می‌کنند، چرا، چگونه و چه انتظاراتی دارند.

اگر معاون بازاریابی از این اطلاعات بسیار مهم خبر ندارد گناه وی نیست، گناه افرادی است که این نکات را به معاون نگفته‌اند. متقابلاً معاون بازاریابی نیز وظیفه دارد یقین کند همکارانش می‌دانند او از کدام زاویه با بازاریابی می‌نگرد، هدف‌هایش کدام اند، شیوه کارش چیست و چه انتظاری از خودش و یکایک آنان دارد.

حتی کسانی که به اهمیت مسئولیت پذیری با دیگران آگاه اند گاه با همکاران خود گفتمان لازم را برقرار نمی‌کنند. می‌ترسند گمان رود نادان یا فضول اند یا پا از گلیم خویش فراتر کشیده‌اند. اینها اشتباه می‌کنند. وقتی کسی نزد همکارانش می‌رود و به آنان می‌گوید: من این کارها را خوب انجام می‌دهم، به این شویه کار می کن، به این ارزشها پایبندیم، خیال دارم این نقش را ایفا کنم و این انتظارات را می‌توانید از من داشته باشید، پاسخ همیشه این است: کمک بزرگی به ما کردی اما چرا اینها را زودتر نگفتی؟

و هر گاه کسی از همکارش بپرسد: من درباره توانمندی‌ها، شیوه کار، ارزش‌های پذیرفته و نقشی که بر عهده گرفته‌اید چه باید بدانم؟ واکنش مشابهی خواهد دید. در حقیقت، دانشوران باید این چیزها را از فرودستان، فرادستان، هم تیمی‌ها و هم ردیفان خود بپرسند و هر گاه کسی چنین رفتار کند، طرف مقابل همیشه یک واکنش نشان می‌دهد: خوشحالم که می‌خواهی بدانی اما چرا زودتر نپرسیدی؟

در آخر: سازمان‌ها دیگر نه بر پاشنه زور، که بر مدار اعتماد می‌چرخند. اعتماد در میان افراد لزوماً به معنای این نیست که آنها همدیگر را دوست دارند؛ به این معناست که آنها راه و روش یکدیگر را درک می‌کنند. بنابر این پذیرش مسئولیت درجهت شناخت یکدیگر واجب، بلکه تکلیف است.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۱۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظام راهبری و پایش تحول‌آفرین در دستگاه قضایی

به گزارش خبرگزاری مهر، سند تحول و تعالی قضائی در چهار فصل از سوی حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضائیه ابلاغ شده است که در فصل چهارم این سند به راهبردهای اجرای سند، نحوی پیگیری اجرای سند و کارگروه‌های لازم برای اجرای آن پرداخته شده است.

در این گزارش فصل چهارم سند تحول و تعالی قوه قضائیه را می‌خوانید.

تحقق سند تحول و اجرای صحیح راهکارهای تحولی در گرو ایجاد زیرساخت‌های لازم، طراحی و برنامه‌ریزی تفصیلی، استقرار الگوی عملیاتی، پیگیری مستمر و رفع موانع در مسیر اجرا است. بر این اساس ضروری است با استقرار نظام بازخورد و اصلاح، علاوه بر سنجش دقیق میزان موفقیت در اجرای این سند، زمینه حفظ پویایی، انعطاف‌پذیری و ارتقای آن فراهم شود. راهبری و پیگیری تحقق موارد فوق مستلزم پیش‌بینی سازوکاری مناسب در درون قوه قضائیه است که این فصل، راهنمای جامعی برای موفقیت در این حوزه ارائه می‌دهد. در ادامه ساختارهای لازم و نظام برنامه‌ریزی مناسب جهت راهبری و پایش اجرای سند تحول ارائه می‌گردد.

۱- ستاد راهبری اجرای سند تحول و تعالی قوه قضائیه

صاحب‌نظر با حکم رئیس قوه قضائیه با وظایف زیر تشکیل می‌شود:

نظارت کلان بر حسن اجرای سند تحول و عملکرد واحدهای سازمانی مسئول با اولویت طرح‌های پیشران
تصمیم‌گیری‌های مقتضی برای رفع موانع اجرای سند تحول به استناد گزارش‌های دوره‌ای مرکز پیگیری اجرای سند تحول و تصویب پیشنهادهای اصلاحی
تصویب سایر راهکارهای تحولی مدنظر واحدهای سازمانی علاوه بر تکالیف محوله در سند تحول
تصویب نسخه‌های ارتقای یافته سند تحول
در جلسات ستاد راهبری، حسب مورد و بر اساس دستور جلسات از سایر مسئولان مرتبط دعوت می‌شود.

۲- مرکز پیگیری اجرای سند تحول و تعالی قوه قضائیه

به‌منظور پایش و نظارت بر تحقق سند تحول و تعالی و بررسی انطباق اجرای برنامه‌ها با راهبردهای سند، مرکز پیگیری اجرای سند تحول و تعالی قوه قضائیه وظایف زیر را بر عهده دارد:

بررسی برنامه عملیاتی و شاخص‌های مربوط به راهکارهای سند تحول با مشارکت واحدهای سازمانی مسئول و تصویب و ابلاغ آنها
- پیگیری مستمر اجرای راهکارهای سند تحول از واحدهای سازمانی مسئول
- ابلاغ مصوبات ستاد راهبری و تصمیمات جهت اجرای صحیح راهکارها و ایجاد هماهنگی، رفع تعارضات و اختلافات واحدهای سازمانی همکار
- دریافت و بررسی تخصصی درخواست‌های واصله، گزارش‌ها، مستندات و پیشنهادهای واحدهای سازمانی در اجرای سند تحول
- انجام وظایف دبیرخانه‌های ستاد راهبری اجرای سند تحول و پیگیری برگزاری جلسات ستاد راهبری، تنظیم دستور جلسات و پیگیری اجرای مصوبات و ارائه گزارش مستمر از میزان تحقق مصوبات
- پایش، نظارت و ارزیابی مستمر وضعیت اجرای سند تحول مبتنی بر شاخص‌های کلیدی عملکرد
- ایجاد «سامانه رصد و پایش تحول قوه قضائیه» با قابلیت تولید داشبورد مدیریتی و دسترسی سلسله مراتبی سازمانی
- تهیه گزارش وضعیت اجرای سند تحول هر شش ماه و انتشار عمومی آن
- ایجاد آگاهی عمومی نسبت به سند تحول و نتایج اجرای راهکارهای تحولی
- ارزیابی عملکرد واحدهای سازمانی در اجرای سند تحول و تقدیر از مدیران برتر
زمان‌بندی اجرای فعالیت‌ها با ملاحظه انجام حداقل (۴۰) درصد حجم برنامه عملیاتی راهکارهای میان‌مدت تا پایان سال ۱۴۰۳، حداقل (۳۰) درصد حجم برنامه عملیاتی راهکارهای بلند مدت تا پایان سال ۱۴۰۳ و حداقل (۶۰) درصد حجم برنامه عملیاتی راهکارهای بلند مدت تا پایان سال ۱۴۰۴ تنظیم می‌گردد.

۳- کارگروه‌های مشترک

به منظور راهبری و هدایت اجرای سند تحول در هرکدام از واحدهای سازمانی مسئول، کارگروه مشترک به ریاست بالاترین مقام واحد سازمانی مسئول و نماینده مرکز پیگیری اجرای سند تحول و سایر مدیران ذیربط آن واحد سازمانی تشکیل می‌شود.

همچنین برای هر یک از راهکارهای سند تحول، به تشخیص رئیس سازمان یا بالاترین مقام واحد سازمانی مسئول، یک مدیر اجرایی در نظر گرفته شود که مسئولیت کلیه فعالیت‌ها و پیگیری اجرای کامل راهکار و ارائه گزارش را بر عهده دارد. وظایف مدیر اجرایی راهکار به شرح زیر است:

تشخیص نیازها و تعیین اهداف دقیق راهکار، تعیین زمان‌بندی و تدوین برنامه عملیاتی سند تحول، حداکثر طی دو ماه پس از ابلاغ سند تحول جهت ارائه به مرکز پیگیری اجرای سند تحول

- پیگیری مستمر اجرای راهکارها و بهبود پیشرفت هر فعالیت و اعمال تغییرات و اصلاحات لازم در صورت لزوم
- تهیه گزارش‌های پیشرفت راهکار جهت ارائه به مرکز پیگیری اجرای سند تحول

۴- کارگروه‌های استانی

شورای قضائی استان به ریاست رئیس کل دادگستری استان، وظیفه پیگیری اجرای سند تحول در سطح استان را بر عهده دارد و گزارش پیشرفت اجرای راهکارها را به مرکز پیگیری اجرای سند تحول و تعالی ارائه می‌کنند.

۵- برنامه‌های عملیاتی

به منظور پیاده سازی دقیق سند تحول و تعالی و تنظیم مراحل اجرای هر یک از راهکارها، برنامه‌های عملیاتی با همکاری واحدهای سازمانی مسئول، تدوین خواهد شد. این برنامه عملیاتی شامل نتایج مورد انتظار از اجرا، فعالیت‌های لازم برای اجرای راهکار (ساختار شکست کار)، زمان‌بندی اجرای فعالیت‌ها، برآورد منابع مورد نیاز جهت انجام فعالیت‌ها با مشارکت واحدها و دستگاه‌های مرتبط هستند که حداکثر طی مدت سه ماه پس از ابلاغ سند، تدوین، تصویب و ابلاغ خواهد شد.

۶- طرح‌های پیشران

در فرآیند اجرای سند تحول به منظور تجمیع ظرفیت‌ها و ایجاد تمرکز کاری و سازمانی، برخی از راهکارها که نقش کلیدی در پیشبرد اهداف سند تحول دارند به عنوان طرح‌های پیشران در نظر گرفته شده و به عنوان مهم‌ترین و اثربخش‌ترین راهکارهای سند تحول، به صورت منظم در دستور کار ستاد راهبری اجرای سند تحول قرار خواهند گرفت. طرح‌های پیشران دارای ویژگی‌های فرابخشی، پیشبرندهی سایر راهکارها و تأثیر بیشتر در تحقق تحول قوه قضائیه هستند که اولویت در پیگیری اجرای سند تحول را نشان می‌دهند.

کد خبر 6084153

دیگر خبرها

  • تلفن ثابت سازمانی
  • (ویدئو) پروژه پتروشیمی میانکاله کاملا لغو شد
  • یک خبر خوب برای محیط زیست؛ پروژه پتروشیمی میانکاله کاملا لغو شد
  • نکات مهم در طراحی بنر‌های تبلیغاتی!
  • چگونه نظر دیگران را عوض کنیم؟
  • حق‌التدریس اضافه بر ساعات سازمانی موظف به استادان پرداخت نمی‌شود 
  • تداوم ایجادنشاط و تعلق سازمانی کارکنان استانداری تهران در سالجاری
  • مواظب شهرک نشینان ایرانی باشید
  • مواظب شهرک نشینان ایرانی باشد
  • نظام راهبری و پایش تحول‌آفرین در دستگاه قضایی