Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- با انتشار فهرست کتاب‌های منتشر شده در فروردین ماه ۹۸، ۲هزار و ۶۲۴ عنوان کتاب در کشور منتشر شده است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری میزان به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از موسسه خانه کتاب، آمار نشر کتاب نشان می‌دهد در فروردین ماه امسال تعداد ۲ هزار و ۶۲۴ عنوان کتاب منتشر شده که در مقایسه با ۳هزار و ۳۵۰ عنوان کتاب در دوره زمانی مشابه سال گذشته، ۲۲ درصد کاهش داشته است و تعداد کتاب‌های عمومی در بازه زمانی مورد مقایسه با کاهش ۲۷درصدی روبه رو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از مجموع کل کتاب‌های منتشر شده در فروردین ماه ۱۳۹۸، موضوع ادبیات، کودک و کمک درسی به ترتیب با ۵۸۰، ۵۷۲ و ۴۰۸ عنوان کتاب در صدر قرار دارند. در حوزه تالیف بیشترین تعداد کتاب‌ها به موضوعات کمک درسی، ادبیات و کودک اختصاص دارد و در حوزه ترجمه، موضوعات کودک، ادبیات و فلسفه در صدر قرار دارند.

ناشران تهرانی در فروردین ماه ۱۳۹۸، ۲هزار و ۴۵۲ عنوان کتاب منتشر کرده اند و سهم ناشران شهرستانی تنها ۱۷۲ عنوان کتاب بوده است. بیشترین کتاب‌های انتشار یافته در تهران و شهرستان به موضوع ادبیات و کمترین کتاب‌های انتشار یافته در شهرستان به موضوع زبان و علوم طبیعی و در تهران به ریاضیات اختصاص داشته است.

همچنین، از مجموع ۲هزار و ۶۲۴ عنوان کتاب منتشر شده در فروردین ماه۱۳۹۸، هزار و ۵۵۸ عنوان کتاب چاپ اول و هزار و ۶۶ عنوان کتاب باز چاپ هستند که بیشترین آثار چاپ اول به موضوع کمک درسی و بیشترین کتاب‌های باز چاپ به موضوع کودک اختصاص پیدا کرده است.

از نظر جغرافیای نشر، ۹۳ درصد کتاب‌ها در تهران و ۴ درصد در خراسان رضوی، یک درصد در البرز و ۲ درصد در سایر استان‌ها شاهد انتشار کتاب هستیم.

تعداد کل کتاب‌ها در فروردین ماه سال جاری نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته کاهش ۲۲درصدی را شاهد بود و این کاهش در تعداد کتاب‌های عمومی در بازه زمانی مورد مقایسه، ۲۷ درصد و در تعداد کتاب‌های کودک و نوجوان ۱۵درصد بوده است.

همچنین بر اساس این آمار، تعداد کتاب‌های کمک درسی در فروردین ماه سال ۱۳۹۸، کاهش ۵درصدی را نسبت به فروردین ماه سال گذشته تجربه کرده است و میانگین شمارگان با کاهش ۲۷درصدی از هزار و ۴۸۱ نسخه به هزار و ۸۷ نسخه رسیده است.

میانگین قیمت هر کتاب نیز در اولین ماه بهار ۱۳۹۸ با افزایش ۳۶ درصدی از ۱۷هزار و ۴۰۷ تومان در فروردین ماه سال گذشته به ۲۳ هزار و ۷۱۱ تومان در فروردین ماه سال جاری رسیده است.

کتاب‌های منتشرشده در بازه زمانی یک‌ماهه فروردین ماه ۱۳۹۷ از سوی ۵هزار و ۴۰ پدیدآورنده انتشار یافته که از این تعداد هزار و ۵۱۹ نفر زن و مابقی مرد بودند. همچنین در همین دوره زمانی در سال ۹۸ تعداد ۳هزار و ۴۰۰ پدیدآورنده فعالیت داشته‌اند که از این تعداد ۲هزار و ۱۳۶ نفر مرد و هزار و ۲۶۴ نفر آن زن بودند.

در فروردین ماه ۱۳۹۸انتشارات چشمه، آوای نور، ماهواره، نسل نو اندیش، سازمان فناوری اطلاعات ایران، شرف زاده، آوای رها، بنیاد فرهنگ زندگی، فرانما و آنیما در فهرست پُرکارترین ناشر عمومی قرار گرفتند.

از جمله ناشران پرکار حوزه کودک در فروردین ماه سال جاری می‌توان به انتشارات قدیانی، پرتقال، شرکت انتشارات فنی ایران، هوپا، پلیکان، کتاب پرنده، به نشر، ذکر، افق و آبادیران اشاره کرد.

ناشرانی همچون مدرسان شریف، مدرسان برتر، اوج خرد، پیک گل واژه، چتر دانش، جنگل، الگو، خط سوم، راه اندیشه و شرکت انتشارات فنی ایران در فهرست پُرکارترین ناشران آموزشی فروردین ماه سال جاری قرار گرفته‌اند.

از جمله کتاب‌هایی که در اول ماه بهار سال ۱۳۹۸توانستند در فهرست پرشمارگان‌ترین کتاب‌ها قرار بگیرند، می‌توان به «کتاب قرآن برای کودکان» از انتشارات ضریح آفتاب، «ایلیا، تولد یک قهرمان» از انتشارات ابراهیم، «بزرگترین فیل جهان» از انتشارات شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران، «تسلی بخشی‌های فلسفه» از انتشارات ققنوس، «چمران مظلوم بود؛ خاطراتی از شهید مصطفی چمران» از انتشارات یا زهرا (س)، «برای خدا مخلص بود؛ خاطراتی از شهید محمد ابراهیم همت» از انتشارات یا زهرا (س)، «حضرت یار ۲: خاطرات خود گفته حضرت آیت الله سید علی خامنه ای» از انتشارات یا زهرا (س)، «جادوی کار پاره وقت:رشد و موفقیت در بازاریابی شبکه ای» از انتشارات ذهن آویز، «نیروی حال» از انتشارات ذهن آویز و «پروانه» از انتشارات افق اشاره کرد.

گفتنی است از جمله علت‌های کاهش تعداد عناوین کتاب در فروردین ۱۳۹۸ می‌توان به تعطیلات بیش از دو هفته در ماه فروردین، برگزاری زودهنگام سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و نوسانات قیمت کاغذ در سال جاری اشاره کرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: نشر کتاب وزارت ارشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۳۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح تحول در انتشارات کانون پرورش فکری کلید خورد

دور تازه فعالیت‌های انتشارات کانون با افزوده‌شدن کارگروه‌های تخصصی جدید از فروردین‌ماه امسال آغاز شده و قرار است در این دوره، آثار مرتبط با ادبیات پایداری نیز بررسی شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، کانون پرورش فکری با هزار عنوان کتاب و ده‌ها برنامه فرهنگی و هنری از جمله رونمایی کتاب‌های جدید در سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شرکت می‌کند.

انتشارات کانون بیش از 57 سال سابقه فعالیت دارد و در این دوره از نمایشگاه کتاب نیز با کتاب‌های چاپ اول و تجدید چاپ مناسب برای گروه‌های سنی نوباوه (بالای چهار سال)، نوخوان (بالای هفت سال)، نونهال (بالای 9 سال)، نونگاه (بالای 12 سال) و نوجوان (بالای 15 سال) حضور دارد.

کانون پرورش فکری در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از کتاب‌های گروه سنی مثبت صفر (کودکان بدو تولد تا سه سال) نیز رونمایی خواهد کرد.

همچنین برگزاری مراسم رونمایی از کتاب‌های جدید کانون از دیگر برنامه‌های کانون پرورش فکری در طول برگزاری این دوره از نمایشگاه خواهد بود.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سه سالن ناشران کودک و نوجوان، ناشران عمومی و ناشران آموزشی (ویژه کانون زبان) حضور دارد.

سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران 19 تا 29 اردیبهشت 1403 در مصلی امام خمینی(ره) تهران برگزار می‌شود.

چرا نوجوان ایرانی هری‌پاتر می‌خواند، اما کتاب ایرانی نه؟

در خبر دیگری از کانون نیز عنوان شده است که دور تازه فعالیت‌های انتشارات کانون با افزوده‌شدن کارگروه‌های تخصصی جدید آغاز شده است.

انتشارات کانون با بیش از 57 سال فعالیت به عنوان یکی از پیشگامان نشر کتاب کودک و نوجوان در ایران شناخته می‌شود و در این سال‌ها بیش از سه هزار و 50 عنوان کتاب و نشریه منتشر کرده که بسیاری از این آثار در خاطره جمعی ایرانیان و در روند پرورش و تربیت کودکان و نوجوانان جلوه‌ای درخشان داشته و در عین حال این آثار در جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها و رویدادهای ملی و بین‌المللی مانند یونسکو، بولونیا، براتیسلاوا، دوسالانه تصویرگری کتاب ژاپن (نوما)، نمایشگاه‌ بین‌المللی کتاب تهران، کتاب سال جمهوری‌ موفق به کسب عنوان ناشر برگزیده یا جایزه‌های فراوان شده است.

این اعتبار و موفقیت‌های بی‌شمار به‌عنوان سرمایه سترگ کانون در نزدیک به 60 سال، حاصل زایش و خلاقیت قلم‌های فاخر چهره‌های ماندگار و نویسندگان و هنرمندان بزرگ و توانمندی است که آثاری ارزشمند را از خود برجای گذاشتند و این آثار را به کودکان و نوجوانان چندین نسل هدیه کردند و در عین حال حساسیت‌ها و سخت‌گیری‌های حرفه‌ای کارشناسان شاخص شوراهای تخصصی کانون باعث شد تا این انتشارات باسابقه به الگویی برای نشر کتاب فاخر در کشور تبدیل شود و اعتماد خانواده‌ها را به‌خود جلب کند.

در روزهای پایانی فروردین 1403 و در دور تازه‌ای از فعالیت‌های کارگروه‌های تخصصی کانون، نخستین نشست این کارگروه‌های کارشناسی کانون با هدف هم‌اندیشی برای بهبود کیفیت آثار و با حضور عباس محمددینی مدیرکل جدید نظارت بر انتشارات کانون و 30 نفر از اعضای فعال آن تشکیل شد.

این کارگروه‌ها آثار منتشر نشده صاحبان قلم را در شاخه‌های داستان کودک و خردسال، داستان نوجوان، شعر کودک، شعر نوجوان، مباحث نظری و غیرداستانی (شامل مباحث علمی، تاریخی، جغرافیایی و محیط زیست و...) بررسی می‌کنند و در همین حال قرار است ادبیات پایداری، ادبیات نمایشی، ادبیات دینی و مذهبی و انقلابی نیز موضوع کارگروه‌های جدیدی باشد که آثار نویسندگان و شاعران را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می‌دهد.

ایجاد یک دبیرخانه دائمی برای جذب اثر و ساماندهی نشر کتاب در انتشارات کانون پرورش فکری، همچنین فراهم‌آوردن امکان ارائه اثر از سوی نویسندگان و شاعران کتاب اولی از خبرهای جدیدی است که در نشست کارگروه‌های تخصصی انتشارات کانون بیان شد تا با تشکیل آن، نویسندگان و تصویرگران به‌ویژه جوانان نوقلم بتوانند از این پس با این دبیرخانه در ارتباط باشند.

پیش از این آثاری که از سوی نویسندگان و شاعران به کانون ارایه می‌شد به صورت جداگانه در اختیار کارشناسان قرار می‌گرفت و آن‌ها در هر کارگروه ماهانه به صورت پی‌درپی نشست‌هایی را برای جمع‌بندی دیدگاه‌های خود تشکیل می‌دادند و اکنون نیز این روال ادامه می‌یابد اما قرار است از این پس نشست‌های جمعی کارگروه‌های تخصصی نیز با حضور نزدیک به 50 نفر کارشناس ثابت و چندین عضو شناور، به‌منظور هم‌فکری و هماهنگی بیشتر اعضای این کارگروه‌ها هر شش ماه یک بار برگزار شود.

انتشارات کانون در طول سال، فایل‌های متنی و خام این آثار را - که پیشتر از سوی هیچ ناشری منتشر نشده و فاقد تصویرگری و صفحه‌آرایی است - از طریق نشانی ایمیل paziresh.asar@kpf.ir دریافت و در کارگروه‌های تخصصی مورد بررسی قرار می‌دهد.

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • طرح تحول در انتشارات کانون پرورش فکری کلید خورد
  • کتاب در فروردین؛ رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ عنوان جدید
  • «نقاشی قشنگ» با حدیثی از امام رضا(ع) برای بچه‌ها
  • رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ کتاب جدید در فروردین ۱۴۰۳
  • مجموعه ویدئو کتاب‌های سلامت اجتماعی منتشر شد
  • انتشارات علمی و فرهنگی چگونه از عرش به فرش رسید؟
  • پذیرایی موزه‌های آستان قدس رضوی از بیش از ۴۳ هزار زائر داخلی و خارجی
  • ۴۳ هزار نفر در نوروز ۱۴۰۳ از موزه های آستان قدس رضوی بازدید کردند
  • 43 هزار نفر در نوروز 1403 از موزه های آستان قدس رضوی بازدید کردند
  • انتشار رباعی‌های حمید رضا شکارسری پس از ۷ سال