Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، منصور غلامی قبل از ظهر سه‌شنبه در دیدار با آیت الله سبحانی که در دفتر این مرجع تقلید در قم برگزار شد، اظهار داشت: وزارت علوم مجموعه بزرگی در سطح کشور و از نعمات انقلاب اسلامی است و این مجموعه شامل دانشگاه‌های دولتی و غیر دولتی است.

وی با اشاره به توقف گسترش کمی در جاهای غیر ضروری، ادامه داد: ما به نبال این هستیم تا مأموریت‌های تخصصی در مجموعه‌های دانشگاهی انجام شود و استفاده کیفی از این مراکز داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: طرح منسجمی در حال آماده شدن است تا کیفی سازی مراکز دانشگاهی طبق برنامه پیش برود و تقویت بنیه علمی و آموزشی مراکز را داشته باشیم؛ چرا که مورد نقد قرار گرفتیم که تربت نیروی انسانی و موازی کاری زیاد شده و این یک نقطه ضعف است.

غلامی با تأکید بر اینکه در دو سال اخیر دانشجویان در حوزه تحصیلی با مهارت‌های شغلی آشنا می‌شوند، بیان کرد: یکی از سؤالات این است که دانشگاه در راستای حل مسائل جامع چه کرده؛ پاسخ بنده این است که در تأمین کارشناسی نیاز به گروه خارج از کشور نداریم.

وی با اشاره به اینکه در برخی رشته‌ها مانند نانو فناوری و علوم سلولی جزو ۱۰ کشور اول جهان هستیم، تصریح کرد: در جلسه ماه مبارک رمضان مقام معظم رهبری با اساتید دانشگاه‌ها، ایشان از رشد علمی دانشگاه‌ها ابراز رضایت داشتند و در دو سال اخیر همکاران را به بررسی مسائل در حوزه صنعت، علوم اجتماعی، اقتصادی تشویق کردیم و در این راستا مشوق‌هایی در نظر گرفتیم.

وزیر علوم اضافه کرد: قراردادهای متعددی منعقد شده و شرکت‌های دانش بنیان متعددی داریم که در کنار دانشگاه شکل گرفته و شرکت‌های دانش بنیان تخصصی در همین رشته ایجاد شود.

فعالیت ۱۹۷ مرکز رشد در دانشگاه‌ها

غلامی با اشاره به اینکه ۴۳ پارک علم و فناوری داریم، تصریح کرد: شرکت‌های مختلف زیرمجموعه این مرکز هستند و ۱۹۷ مرکز رشد دانشگاه‌ها در داخل خود دارند که در راستای تولید ثروت و علم و فناوری فعالیت دارند.

وی ابراز کرد: طرح‌های پزشکی با اساتید دانشگاه‌های خارج از کشور انجام می‌شود که در این تبادل اطلاعات، جمهوری اسلامی روز به روز پیشرفت می‌کند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه دانشگاه‌های ما در پروژه‌های وزارت دفاع همکاری داشته و هزینه‌ها مشترک بوده است، گفت: در حوزه دانشگاهی اعضای هیئت علمی جوان جذب شده‌اند تا از نیرو و فکر جوان بهره لازم را ببریم.

غلامی با اشاره به تحصیل جوانان ایرانی در خارج از کشور، اضافه کرد: این رفت و برگشت‌ها برای جوانان تجربه ایجاد می‌کند و در تلاش هستیم پس از پایان تحصیلات در سایر کشورها، آنان را برای خدمت به کشور بازگردانیم و در این راستا طبق طرحی در بنیاد نخبگان سالیانه تعدادی از این نخبگان را بدون پیچ و خم اداری در دانشگاه‌ها استخدام شوند.

تحصیل ۳۵ هزار دانشجوی خارجی در کشور

وی تصریح کرد: یکی از سیاست‌های کلان ما، جذب دانشجویان خارجی به داخلی هم در حوزه اسلامی و هم سایر کشورها است که منجر به ارتباط عاطفی و علاقه‌ای به نظام اسلامی ایران و مردم می‌شود که با تشکیل شورای سیاست‌گذاری، کار در این حوزه با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.

وزیر علوم از تحصیل ۳۵ هزار دانشجوی خارجی در کشور خبر داد و گفت: بین ما و دانشگاه‌های عراق و افغانستان رفت و آمد اساتید دانشگاهی زیاد است و اساتید این کشورها در ایران تحصیل می‌کنند.

غلامی ادامه داد: در حوزه دانشجویی تلاش ما بر ایجاد آرامش در دانشگاه‌ها بود و دانشگاهیان معقولانه رفتار کرده و تعداد مراسم و مناسبت‌ها، نشست‌های سیاسی و کرسی‌های آزاداندیشی افزایش زیادی داشتیم و شرایط کشور باعث توقف در این زمینه نشد.

وی افزود: از لحاظ فرهنگی در دانشگاه‌های در مقایسه با فضای عمومی جامعه با لحاظ کردن طیف سنی، بسیار خوب عمل شده و پویش‌ها و مطالعات زیادی انجام شده که اعتقاد و دیانت در بین دانشجویان بالا رفته است.‌

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به حمایت از دانشگاه‌های مختص خانم‌ها در کشور، گفت: در همدان، قم سمنان و تهران دانشکده یا مجموعه‌های مستقل برای خانم‌ها وجود دارد؛ بنده معتقدم این دانشگاه‌ها باید کیفت و امکانات بیشتری داشته باشند تا جذب بیشتری ایجاد شود.‌

وی با اشاره به طرح‌های تحقیقاتی میان دانشگاه و صنعت، عنوان کرد: وجود این طرح‌ها باعث می‌شود تا دانشگاهیان بیشتر از قبل مورد اعتماد قرار بگیرند و امیدواری، اعتماد و احساس تکلیف دانشگاهیان بیشتر می‌شود.

غلامی با اشاره به اینکه سهم برابر برای کارهای تحقیقاتی حل مشکل جامعه و صنعت قرار دادیم، گفت: علیرغم مشکلات مالی دانشگاه‌ها نسبت به تأمین نیازهای ضروری مشکلی نداشته اما در زمینه توسعه زیرساخت‌ها دچار مشکلاتی بودیم که تا سال آینده رفع می‌شود.

کد خبر 4644104

منبع: مهر

کلیدواژه: منصور غلامی وزارت علوم تحقیقات و فناوری فناوری نانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۴۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کار سخت بسیج برای رفاقت با وزیر/ زلفی‌گل از پس مطالبات بسیج دانشجویی بر می‌آید؟

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمد علی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری چند روز پیش طی نشست‌های علمی با کارگزاران در دانشگاه علامه طباطبایی به شوخی با بسیج دانشجویی پرداخت. وی بیان کرد که «هر کاری می‌کنیم با بسیج دانشجویی رفیق بشویم نمی‌شود. بسیج دانشجویی می‌گوید چرا حرف‌هایی که می‌زنید عمل نمی‌کنید، انتظار داریم ۱۰ مورد بیاورید و بگویید که چرا به این کارها عمل نکردید.»

بیشتر بخوانید: رابطه تشکل‌های دانشجویی و دولت در ۱۴۰۲ بر چه مداری چرخید؟

ایسکانیوز برای اینکه نظر و واکنش دانشجویان بسیجی را درباره سخنان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جویا شود، با چند نفر از اعضای بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران گفت‌وگو کرده است که در ادامه آن را مطالعه می‌کنید:

رفاقت به معنای چشم‌پوشی از تخلف نیست

امیرحسین شمشیری مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز به صحبت‌های وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اینگونه پاسخ داد: من متوجه منظور آقای زلفی گل از به کار بردن عبارت «رفاقت با بسیج دانشجویی» نمی‌شوم. اگر منظور وی از رفاقت ایجاد فضایی برای این است که بسیج دانشجویی از تخلفات صورت گرفته در دانشگاه‌ها یا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری چشم پوشی کند، متاسفانه ما نمی‌توانیم با وزیر علوم رفاقتی داشته باشیم. این تخلفات شامل جذب و ارتقا اساتید یا تحصیل دانشجویان غیر ایرانی است.

وی در تکمیل سخنان خود اضافه کرد: اگر منظور زلفی‌گل از رفاقت، حاکی از سخنان گذشته‌اش مبنی بر اینکه بسیجی بودن را افتخار می‌داند، باشد. من می‌گویم که هر زمانی که یک گروهی مانند بسیج دانشجویی به دلیل سوابق درخشان و علمکرد مناسب خود، مورد تحریم واقع می ‌شود، برخی از افراد چنین موضع گیری هایی می کنند. البته آن هم به دلیل منفعت طلبی این افراد بوده که بسیار هم طبیعی است.

شمشیری تصریح کرد: به عنوان مثال اگر با حسن روحانی رئیس جمهور پیشین نیز گفت‌وگو شود، وی نیز خودش را یک بسیجی می‌داند. ولی موضوع این است که زمانیکه معیارهای بسیجی بودن را در ساحت عمل و مدیریت وی بررسی می‌کنیم، اینکه مطابق آرمان‌ها و ارزش‌ها و قوانین و مقررات باشد یا خیر، خودش یک چالش جدی است.

مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در پاسخ به گفته زلفی‌گل مبنی بر اینکه بسیج دانشجویی مثالی بیاورد که موضوع خاصی در دانشگاه‌ها مطرح شده و وزارت علوم برای حل آن عمل نکرده است، گفت: در حال حاضر ما شاهد مدرک فروشی در دانشگاه تهران هستیم. به این صورت که تعدادی دانشجوی غیر ایرانی جذب کرده‌اند، بدون اینکه فرآیند دقیقی برای جذب آنها سپری شده باشد.

وی ادامه داد: این دانشجویان غیر ایرانی حتی تسلط کافی و مناسبی به ادبیات فارسی ندارند. ولی به سادگی در دانشگاه تهران تحصیل می‌کنند. این موضوع به عقیده بنده، یک تخلف محسوب می‌شود. به این دلیل که برای دانشجو دعوت نامه ارسال شده و سپس آن فرد موفق به ثبت نام شده است ولی حتی نمی‌تواند به فارسی صحبت کند. این یک مطالبه از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و وزیر علوم باید پاسخگوی آن باشد.

چرا وزیر علوم خود را از بسیج جدا می‌داند؟

علیرضا طاهری عضو شورای مرکزی بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با بیان اینکه روزی را به یاد داریم که وزیر علوم به بسیجی بودن خود افتخار می‌کرد، گفت: اگر وی خود را یک بسیجی معرفی کرده؛ پس چرا خود را جدا از مجموعه بسیج می‌داند؟ و تلاش دارد که با بسیج رفاقت داشته باشد.

وی ادامه داد: بسیج دانشجویی رسالت‌ مشخصی برعهده دارد و برای انجام وظایف خود نیاز به رفاقت به هیچ فرد، جریان یا سازمانی ندارد. البته این به این معنا نیست که ما به دنبال ایجاد روابط دوستان نیستیم؛ بلکه آرمان‌های خود را فدای رفاقت نخواهیم کرد.

طاهری مطرح کرد: برای بیان مطالبات بی‌پاسخ جریان دانشجویی از وزارت علوم، تحقیقا و فناوری نیاز به سخن گفت نیست؛ بلکه کافیست آقا زلفی‌گل سرچی در اینترنت انجام دهد یا از مسئول دفتر خود سراغ نامه‌های انباشته شده را بگیرد.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1228291 برچسب‌ها وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

دیگر خبرها

  • دانشگاه محقق اردبیلی میزبان اولین کنفرانس بین المللی موزه
  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • کار سخت بسیج برای رفاقت با وزیر/ زلفی‌گل از پس مطالبات بسیج دانشجویی بر می‌آید؟
  • تاکید بر تعاملات بین المللی ایران در حوزه علمی فناوری با دانشگاه‌های جهان
  • سلول درمانی یک روش نوین برای درمان دیابت
  • حضور ایران در کمیته فناوری نانو سازمان بین المللی استانداردسازی
  • رتبه پانزدهم علمی جهان نتیجه رشد علمی کشور است
  • تبدیل دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه مهارت ملی
  • زلفی گل: دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه مهارت ملی تبدیل می‌شود
  • دانشگاه فنی و حرفه‌ای به دانشگاه مهارت ملی تبدیل می‌شود