Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پایگاه خبری امتداد،  در بخش نخست گفت و گو با اصغرباباپور، مدیر بانکداری بانک ایران زمین به چالش های موجود در اکو سیستم بانکداری مدرن و حوزه عمل شرکت های پرداخت و مرز تلاقی این دو با یکدیگر پرداختیم و اینکه چطور می توان این دو نهاد قدرتمند را در تعامل با یکدیگر در یک مدل درآمدی مناسب تعریف کرد تا تاثیر فعالیت مثبت یکی به زیان دیگری منجر نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بخش گفت و گو در ادامه تشریح مباحثی است که در عین دارا بودن مرزهای باریک، می تواند در حیات و ممات هر یک از این نهادها موثر باشد.

آقای باباپور، در برخی حوزه ها مثل اپ های موبایلی مرزی که بین MOBILE PAYMENT و MOBILE BANK تا پیش از این وجود داشته، در حال کمرنگ شدن است و بنظر رقابت جدیدی در سهم بازار این حوزه در حال شکل گیری است، نظر شما در این باره چیست؟

به نظرم این پرسش می تواند از این زاویه نگاه و بررسی شود که تمام تراکنش های خرده فروشی که قبلا بر ابزارهای سخت افزاری انجام می شد الان می تواند به ابزار پذیرش موبایلی منتقل شود، خب طبعا با توجه به اینکه روز به روز وضعیت سیستم مالی و پرداخت روی سیستم های موبایلی گسترش می یابد و افراد تمایل دارند که تمام فعالیت های زندگی خود را بر روی گوشی های هوشمند خود متمرکز و مدیریت کنند شکی نیست که بهرحال کاربرد موبایل در بخش جذب تراکنش و استقبال عمومی به استفاده از موبایل و اپلیکیشن های همراه بیشتر خواهد شد و قطعا آینده سیستم بانکداری و پرداخت بر روی موبایل خواهد بود و هیچ شکی در این نیست.

در رابطه با اینکه موبایل پیمنت ها و موبایل بانکها خیلی با هم رقابت می کنند و مرزشان بسیار کمرنگ شده بازهم به نظر من هرکدام در دو حوزه مکمل هم فعالیت می کنند. موبایل پیمنت ها در حوزه خرد با وسیله موبایل و بانک ها در حوزه خدماتی که برای مشتریان خود ارائه می دهند با ابزار موبایل، سرویس هایشان را ارائه می کنند.

موضوع قابل تامل در این بخش توجه به این نکته است که شکل بانکداری در دنیا و البته ایران در حال تغییر است. اتفاقی که در کشور در حال رخ دادن است موضوع تعریف بانکداری دیجیتال است که اتفاقا بانک ایران زمین از دوسال پیش این هدفگذاری را برای خود انجام داده که ما می توانیم سرویس های بانکی را در اختیار کسب و کارهای مختلف قرار دهیم و فین تک ها و شرکت های مختلف می توانند از این سرویس های بانکی به صورت API های باز استفاده کنند.

قطعا تا جایی که رگولاتور اجازه می دهد می توانند اپ های پرداخت هم در بخشی از این حوزه ها از این سرویس استفاده کنند مثل انتقال وجه کارت به کارت که می بینید در تمام اپلیکیشن های پرداخت سرویس کارت به کارت فعال شده که این یک سرویس بانکی است.

اینکه استفاده از سرویس های بانکی روی اپ های پرداخت فراهم شده بیشتر از این منظر است که مسیر توسعه ای به این سمت و سو می رود که سرویس های بانکی تا جایی که رگولاتور اجازه می دهد مورد استفاده شرکتهای پرداخت و موبایل پیمنت ها و سایر بازیگران نیازمند خدمات بانکی قرار بگیرد.

اگر محدودیتی هست از سمت رگولاتوری است و اساسا مانعی برای ارایه این نوع خدمات نیست ولی اینکه بگوییم اینها باهم مخلوط می شوند و یکی می شوند به نظرم بازهم در سرویس های بانکی یک سری خدماتی می توانند ارائه شوند با رویکرد جذب منابع غیرخرد که این باز در حوزه فعالیت های شرکت های پرداخت نیست ولی پرداختی ها می توانند از سرویس های عمومی که مربوط به حوزه بانکی است استفاده کنند و از آن بهره مند شوند.

با توجه به این شرایط به نظر من اگر بگوییم مرز این دو بسیار کمرنگ شده است و آینده می تواند این دو را به هم نزدیک کند حرف بی راهی نیست و با توجه به اینکه محدودیت ها در حال کمتر شدن است و شما هرچقدر بتوانید سرویس با کیفیت تری ارائه نمایید و مشتریان بیشتری در شبکه خود داشته باشید دست بالا را در رقابت خواهید داشت و این یک اصل اساسی در دنیای رقابتی شده اقتصاد امروز دنیاست. قطعا سرویس ها و خدمات تنوع پذیر است و حوزه فعالیت بانک ها و شرکت های پرداخت در این بخش در آینده بسیار به هم نزدیک تر خواهند شد.

به نظر می رسد موضوع کارمزد در حال حاضر یکی از چالش های اصلی بین بانک ها و شرکتهای پرداخت است، به نظر شما شتاب و شاپرک چطور می توانند رابطه درآمدی خود را تنظیم کنند که به یک بازی برد برد برای همه بازیگران این عرصه بیانجامد؟

بزرگترین معضلی که در حال حاضر تصمیم گیری های بانک ها و شرکت های پرداخت را متاثر نموده و البته یکی از اثرگذارترین متغیرها در نحوه عملکرد و فعالیت شرکت های مختلف پرداخت و بانک ها بحث کارمزد است.

در تمام کشورها و اقتصادهای موفق در دنیا بسیاری از موانع و مشکلات اقتصادی، فقط با مکانیزم قیمت کنترل می شود، در اقتصاد آزاد نقش قیمت به قدری مهم و برجسته است که شما می توانید با کوچکترین تغییر در مکانیزم قیمت خیلی از رفتارهای اقتصادی را تنظیم کنید و این یک اصل اثبات شده در تمام دنیاست. به عنوان مثال وقتی تولید آب یا برق کاهش می یابد و تصمیم به کاهش مصرف در سطح عمومی جامعه اتخاذ می شود قیمت را اندکی افزایش یا کاهش می دهند و چون مردم تصمیم عقلایی می گیرند، بلافاصله مصرف تغییر و مدیریت می شود. بر این اساس در تمام مکانیزم های عرضه و تقاضا قیمت مهمترین اصل و بازیگر اساسی است.

 متاسفانه در ایران به این عامل توجه اساسی نشده و مکانیزم کارمزد دریافتی به طور صحیحی تعریف نشده و بر اساس یک مکانیزمی در چندین سال پیش یک فرمولی گذاشته شده و امروز تمام زیان هایی که سیستم بانکی در اثر آن متحمل می شود بر اساس این تصمیم گیری است.

 اینکه شتاب و شاپرک تصمیمی نمی گیرند را هم می شود کاملا درک کرد. به نظر من وقتی رگولاتور به هر صورت خودش صاحب درآمد هست با هر تغییری در این مکانیزم درآمد رگولاتور تحت تاثیر قرار می گیرد و عملا رگولاتور تمایلی برای اینکه بخواهد این مدل را دستکاری کند ندارد. ضمن اینکه بالاخره هر تغییری می تواند یک سری تبعات اقتصادی و اجتماعی در پی داشته باشد.

از سوی دیگر هر مدتی که در این امر تاخیر ایجاد شود رگولاتور متضرر نخواهد شد و سهم خود را از تراکنش ها دریافت می کند و هر چه قدر تراکنش ها بیشتر باشد سهم رگولاتور افزایش می یابد. ولی عملا به اینکه این مکانیزم درست کار می کند یا نه و بانک ها و به تبع آن مردم بیشترین ضرر را از این موضوع می کنند، خیلی دقت ندارند.

به نظر شما اصلاح نظام کارمزدها می تواند فضای فعالیت بانک ها و شرکتهای پرداخت را در تعامل با هم شفاف تر و منطقی تر سازد؟

بله قطعا، همه فعالین حوزه بر این موضع اتفاق نظر دارند که مکانیزم کارمزد فعلی، بسیار غلط است و قطعا باید تغییر کند. لذا تا زمانی که این سیستم در شرکتهای پرداخت و بانکها درست تبیین و عملیاتی نشود مشکلات موجود بیشتر و بیشتر خواهد شد و هر روز هم این کلاف سردرگم پیچیده تر خواهد شد و حل کردن آن سخت تر خواهد بود.

علی رغم اینکه در تمام نشست ها و سمینارها به این موضوع پرداخته می شود ولی هیچکس نمی خواهد مسئولیت تغییر این مکانیزم را بر عهده بگیرد و آسیب ها یا اتفاقاتی که می تواند بعد از این تصمیم در جامعه ایجاد کند را بپذیرد. چرا که سیستم ما دولتی است و مدیران ما دولتی هستند و هیچکس نمی خواهد میز و صندلی اش را به خطر بیاندازد.

تا زمانی که این دیدگاه وجود دارد این سیستم درست نخواهد شد و اگر هم تصمیمی اتخاذ شود تصمیم اساسی و کارشناسی شده ای نخواهد بود. در حد یک مسکن مقطعی کارهایی انجام خواهد شد که تا به حال حتی این تصمیم را هم نتوانستند انجام دهند. من اعتقاد دارم این مکانیزم قابلیت اصلاح دارد و تبعات آن می تواند مدیریت شود. می توان تبعات آن را کوتاه مدت کرد و از دامنه دار شدن اثرات منفی آن جلوگیری کرد و نیازمند اینست که قطعا بانک مرکزی و به تبع آن شاپرک تمایل داشته باشند از نظرات کارشناسی و افراد خبره در این حوزه استفاده کنند و بنده صراحتا اعلام میکنم مدلی که بتوانند این تغیر را انجام دهند و تبعات آن را مدیریت کنند وجود دارد. فقط باید رگولاتور بخواهد و جسارت تصمیم گیری داشته باشد و عافیت طلبی را کنار بگذارد.

به گزارش تیتر۲۰، من اعتقاد دارم می توان با تبعات حداقلی،در یک یا حداکثر دو مرحله، به صورت ضربتی این مشکل کارمزدها را در کشور یکبار برای همیشه اصلاح کرد و در اینصورت خواهد بود که تمام بازیگران حوزه می توانند از عملکرد خودشان سود ببرند و نفع یکی به زیان دیگری تمام نخواهد شد و گیرنده سرویس واقعی البته با مدل ایرانی شده آن هزینه خدمات را ارایه کند که این اقدام نیازمند یک عزم جدی در نظام رگولاتوری پرداخت کشور است.

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۴۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست سبدگردانی برای چه افرادی مناسب است؟

در سال‌های اخیر بورس یکی از پرسودترین بازارها در ایران بوده و بسیاری از سرمایه‌گذاران جذب این بازار شده‌اند. از طرف دیگر بورس یک بازار کاملا تخصصی محسوب می‌شود و فعالیت در این بازار و سایر بازارهای مالی نیازمند کسب دانش و تجربه کافی است. سبدگردانی روش غیرمستقیم سرمایه گذاری در بورس بوده و سرمایه شما توسط مدیران با تجربه و خبره بورسی به صورت اختصاصی مدیریت می‌شود.

 

سبدگردانی برای چه افرادی مناسب است؟

سبدگردانی یکی از بهترین روش‌های سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی است. در حقیقت، سبدگردانی مناسب افرادی است که سرمایه‌های بالای ۵۰۰ میلیون تومان دارند و می‌خواهند مدیریت دارایی خود را به افراد متخصص و با تجربه در حوزه مالی و سرمایه‌گذاری بسپارند.

سبدگردانی اختصاصی در بورس توسط نهادهای معتبر مالی و تحت نظارت مستقیم سازمان بورس و اوراق بهادار انجام می‌شود. در فرایند سبدگردانی، بین سرمایه‌گذار و شرکت سبدگردان (نهاد مالی) یک قرارداد رسمی امضا شده و معمولا قراردادها به صورت یکساله است. اما سرمایه‌گذار می‌تواند طی قرارداد سبدگردانی سرمایه خود را برداشت کرده و افزایش دهد.

با توجه به اینکه سبدگردانی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری روش غیرمستقیم برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود، بنابراین اهداف مالی و خصوصیات شخصی سرمایه‌گذار مانند میزان تحمل ریسک به صورت کامل تحلیل و بررسی می‌شود. سرمایه‌گذاران اهداف مالی متفاوتی با یکدیگر داشته و افق‌ها زمانی گوناگونی را برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنند. مدیر سبد با توجه به اهداف، ریسک‌پذیری و مدت‌زمان سرمایه‌گذاری، سبد دارایی متنوعی از انواع اوراق بهادار را برای سرمایه‌گذار تشکیل می‌دهد.

مزایای سبدگردانی چیست؟

سبدگردانی در مقایسه با سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس دارای امتیازاتی است که به شرح آن‌ها خواهیم پرداخت. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سبدگردانی را می‌توان انعطاف‌پذیری بالا در مدیریت سبد دارایی در نظر گرفت. در حقیقت، مدیر سبد می‌تواند تحت هر شرایطی ترکیب دارایی پرتفوی را تغییر داده و اصلاحات مدنظر خود را جهت حفظ ارزش سرمایه و افزایش بازدهی سبد دارایی اعمال کند. به عنوان نمونه صندوق‌های سهامی طبق اساسنامه و امیدنامه باید تحت هر شرایطی حداقل ۷۰ درصد از کل دارایی‌های خود را به سهام اختصاص دهد. در نتیجه، تنوع پرتفوی کاهش پیدا کرده و در شرایط نزولی بورس، صندوق سهامی نیز می‌تواند افت کند. اما در سبدگردانی اختصاصی با توجه به وضعیت اقتصاد کلان و شرایط بازارها می‌توان بدون هیچ‌گونه محدودیتی تنوع‌سازی در ترکیب دارایی را لحاظ کرد. به صورت کلی موارد زیر را می‌توان از جمله مهم‌ترین مزایای سبدگردانی در نظر گرفت:

مدیریت حرفه‌ای

مدیریت حرفه‌ای و تخصصی سبد دارایی توسط ماهر‌ترین و خبره‌ترین مدیران سرمایه‌گذاری نهادهای مالی می‌تواند یک امتیاز مهم برای سرمایه‌گذار باشد. زیرا مدیران با تجربه و متخصص سرمایه‌گذاری با چینش یک سبد دارایی متنوع و مستعد رشد علاوه بر ایجاد بازدهی مناسب، ریسک افت سرمایه را تا حد زیادی کاهش داده و امنیت دارایی سرمایه‌گذار را تامین می‌کنند.

 

 

کاهش ریسک

مدیریت حرفه‌ای ریسک از دیگر امتیازهای سبدگردانی اختصاصی است. بازارهای مالی همواره در معرض ریسک‌های سیستماتیک مانند بحران‌های سیاسی و اقتصادی، جنگ و ریسک‌های غیرسیستماتیک مانند قیمت‌گذاری دستوری قرار بگیرند. بنابراین اصلاحات به موقع و کاربردی سبد دارایی برای کاهش ریسک‌ها و حفظ ارزش سرمایه یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که توسط مدیر سبد در سبدگردانی اختصاصی انجام می‌شود.

امکان سرمایه گذاری با مبلغ کم

با وجود اینکه گفته می‌شود سبدگردانی اختصاصی نیاز به سرمایه‌های چند میلیاردی دارد، اما امکان سبدگردانی با طرح‌های متنوع و سرمایه چند صد میلیونی نیز وجود دارد.

معایب سبدگردانی چیست؟

علیرغم اینکه سبدگردانی اختصاصی دارای مزایای قابل توجهی است، اما یک روش سرمایه‌گذاری بدون ریسک محسوب نمی‌شود. همانطور که پیش‌تر نیز اشاره شد همواره ریسک‌هایی در سرمایه‌گذاری وجود دارد. تغییرات نرخ بهره، تورم، نوسانات نرخ ارز و … مهم‌ترین ریسک‌هایی هستند که می‌توانند یک سرمایه‌گذاری را تحت تاثیر قرار دهند. اما در سبدگردانی باید دو موضوع را فارغ از ریسک‌های مرتبط با سرمایه‌گذاری در نظر گرفت:

سود تضمین نشده

در قرارداد خدمت سبدگردانی اختصاصی تضمین سود حداقلی از طرف سبدگردان ارائه نشده و سرمایه‌گذار با امضای قرارداد سبدگردانی، ریسک ناشی از نوسانات سرمایه را باید بپذیرد. اما سبدگردان با توجه به میزان ریسک‌پذیری سرمایه‌گذار اقدام به چینش ترکیب دارایی پرتفوی می‌کند. بنابراین پرتفوی یک سرمایه‌گذار کم ریسک معمولا از سهام ارزشی و بزرگ که معمولا نوسانات کم‌تری دارند و اوراق درآمد ثابت تشکیل داده می‌شود. همچنین، سبدگردان می‌تواند برای چنین سرمایه‌گذارانی از استراتژی‌های کم ریسک بازار مشتقه مانند آربیتراژ و کاورد کال استفاده کند. این استراتژی‌ها تا حد قابل توجهی کم ریسک بوده و بازدهی سبد را افزایش می‌دهند.

کارمزد

 

 

کارمزد خدمات سبدگردانی یکی از مواردی است که سرمایه‌گذاران باید در رابطه با سبدگردانی اختصاصی در نظر داشته باشند. در حقیقت، کارمزد مدیریت سبد به صورت سالانه بوده و از اصل سرمایه کسر می‌گردد. معمولا کارمزد ثابت سالانه اکثر قراردادهای سبدگردانی بین صفر تا دو درصد است. لازم به ذکر است که کارمزد می‌تواند به صورت مشارکتی افزایش پیدا کند. به طور مثال اگر یک سبد اختصاصی در طول یک سال بازدهی بیش از ۲۰ درصد کسب کند، کارمزد سبدگردان نیز افزایش می‌یابد. اما، در صورتی که سود خالص سبد کم‌تر از ۲۰ درصد یا ۲۰ درصد باشد کارمزد عملکرد برای سبدگردان لحاظ نشده و تنها کارمزد ثابت به سبدگردان تعلق می‌گیرد. برای درک بهتر موضوع به نمونه زیر توجه کنید:

یک سرمایه‌گذار یک میلیارد تومان در یک طرح سبدگردانی اختصاصی سرمایه‌گذاری می‌کند. کارمزد ثابت این طرح سبدگردانی ۱/۵ درصد بوده و ۱۵ میلیون تومان به عنوان کارمزد ثابت سالانه کسر می‌گردد. در پایان دوره یکساله، سرمایه‌گذار ۵۰ درصد سود می‌کند و مقدار سود سالانه با احتساب کسر کارمزد ثابت ۴۹۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. در چنین شرایطی یک کارمزد عملکرد برای سبدگردان لحاظ می‌شود که طی آن ۲۰ درصد از سود خالص سبد دارایی، به عنوان کارمزد عملکرد به سبدگردان تعلق می‌گیرد.

توجه داشته باشید که کارمزد طرح‌های سبدگردانی می‌توانند متنوع باشند و در مواردی به صورت توافقی بین سرمایه‌گذار و سبدگردان تعیین شوند.

جمع بندی

با سبدگردانی اختصاصی، مزایا و معایب آن به صورت کامل آشنا شدید. نکته‌ای که بهتر است در رابطه با سبدگردانی در نظر بگیرید بازدهی آن است. در حقیقت، یک سبدگردانی خوب به معنی است که در درجه اول بازدهی سرمایه شما را نسبت به نرخ بهره بانکی افزایش داده و در درجه دوم، ارزش دارایی شما را در برابر تورم حفظ کند.

 

 

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

دیگر خبرها

  • همکاری کمرنگ برخی بانکها برای پرداخت تسهیلات ازدواج در بویراحمد
  • حذف کسب وکارهای غیرقانونی از گردونه رقابت با مجوز الکترونیکی
  • درخواست سبدگردانی برای چه افرادی مناسب است؟
  • مراحل هشت‌گانه تبدیل شدن ایران به ابرقدرت
  • عملیات وعده صادق تمام معادلات دنیا را تغییر داد
  • سریع‌ترین مرد دنیا حامی کریس: عاشق رونالدوام!
  • نسخه جدید گروهک نهضت آزادی برای اصلاح طلبان
  • هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای اصفهان صادر شد/انیروهای امدادی در حالت آماده باش
  • افزایش استفاده از پابند الکترونیکی برای زندانیان خوزستان
  • رویای ناتمام بارسلونا: کار ژاوی تمام شد