Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-24@09:00:47 GMT

محو شدن اکثر موقوفات مدارس علمیه کشور

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۰۵۸۴۹

محو شدن اکثر موقوفات مدارس علمیه کشور

به گزارش ایکنا از مازندران، به نقل از روابط عمومی حوزه علمیه مازندران، حجت‌الاسلام سید‌جلال صالحی، مسئول مدرسه علمیه آیت‌الله صالحی ساری امروز، 28 خردادماه با اشاره به نقش وقف در حفظ و گسترش فرهنگ دینی در جامعه اسلامی، گفت: وقف نشان از دور اندیشی اسلام برای تقویت و گسترش ارزش‌های دینی در جامعه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که بسیاری از مفاهیم دینی در سایه فرهنگ وقف حفظ مانده است، افزود: امروز نیز یکی از بهترین راه‌های حفظ دین و ارزش‌های معنوی در جامعه اسلامی تقویت فرهنگ وقف است.

صالحی با اشاره به اینکه در طول تاریخ بسیاری از حوزه‌های علمیه با پشتوانه موقوفات اداره شده است، تصریح کرد: متأسفانه به دلیل گذشت زمان بخش مهمی از این موقوفات به فراموشی سپرده شده‌اند.

مسئول مدرسه علمیه آیت‌الله صالحی ساری موقوفات را پشتوانه مناسبی برای اداره حوزه‌های علمیه دانست و افزود: در حال حاضر اکثر موقوفات مدارس علمیه کشور به دلایل مختلفی محو شده است.

وی با اشاره به اینکه علما و مراجع دینی خود از پیشگامان فرهنگ وقف بوده‌اند، افزود: در همین راستا موقوفات بسیاری برای اداره بهتر مدارس علمیه در نظر گرفتند، اما متأسفانه امروز به دلیل عدم نظارت مناسب بسیاری از موقوفات در اختیار سایر افراد جامعه قرار گرفته است.

صالحی بر ضرورت شناسایی و ساماندهی موقوفات حوزه‌های علمیه تأکید کرد و گفت: در صورت احیاء این موقوفات بسیاری از مشکلات مدارس علمیه رفع و حوزه میتواند در مسائل مالی خودکفا شود.

مسئول مدرسه علمیه آیت‌الله صالحی ساری، وقف را یکی از پشتوانه‌های ارزشمند برای حفظ استقلال حوزه‌های علمیه دانست و افزود: علمای گذشته برای جلوگیری از دولتی شدن حوزه و حفظ استقلال این مراکز مهم دینی موقوفات را به عنوان یک پشتوانه مالی مناسب در حوزه در نظر گرفتند.

این مدرس حوزه علمیه مازندران با تأکید بر اینکه احیای موقوفات حوزه‌های علمیه باید به طور جدی پیگیری شود، اظهار کرد: نباید بگذاریم این میراث ماندگار علما و بزرگان دینی ما به راحتی در اختیار افراد سودجو قرار گیرد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: وقف حوزه علمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۵۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین محتوای علمی و آموزشی حوزه‌های علمیه افغانستان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، در جریان بازدید حجه الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی افضلی، نماینده شورای نظارت بر حوزه‌های علمیه کشور افغانستان از پژوهشگاه و دیدار با رییس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی پژوهشگاه و شورای نظارت آن کشور در زمینه مشارکت پژوهشگاه در تأمین محتوای آموزشی مدارس و حوزه‌های علمیه کشور افغانستان منعقد و به امضا رسید.

تأمین محتوای علمی و آموزشی مورد نیاز طلاب حوزه‌های علمیه سراسر کشور افغانستان با هدف تربیت متخصصان در رشته‌های روان‌شناسی، علوم تربیتی، زن و خانواده با رویکرد اسلامی از مهمترین اهداف این همکاری علمی درنظر گرفته شده است.

در اولین مرحله از همکاری‌های فی مابین، ۱۶ عنوان از آثار پژوهشگاه به عنوان متن درسی و آموزشی حوزه‌های علمیه افغانستان در رشته‌های یادشده شامل: روان‌شناسی اجتماعی، روان‌شناسی و تبلیغات، بهداشت روانی، روان‌شناسی در قرآن، روان‌شناسی زن و مرد، اصول و ضوابط اخلاقی مشاوره با رویکرد اسلامی، تربیت و سلامت جنسی، تربیت فرزند، تربیت دینی، سیره تربیتی پیامبر و اهل بیت، تربیت اخلاقی، خانواده در اسلام، زن در قرآن، تاریخ اجتماعی شیعیان، مهارت‌های زناشویی با نگرش به منابع اسلامی، سبک فرزندپروری با رویکرد اسلامی، انتخاب و به نماینده آن کشور تحویل شدند.

گفتنی است این همکاری‌ها با افزایش انتقال آثار و منابع پژوهشگاه در رشته‌های مورد نظر به آن کشور و برگزاری دوره های آموزشی تخصصی حضوری تداوم خواهد یافت.

حجه الاسلام والمسلمین محمدباقر سعیدی روشن رییس پژوهشگاه در این دیدار، علاقه طلاب و دانشجویان کشور افغانستان به معارف اهل البیت (علیهم السلام) را بسیار ارزشمند دانست و ابراز امیدواری کرد این همکاری منشأ خیر و برکت برای طرفین باشد و به تربیت نیروهای متخصص در رشته‌های علوم انسانی اسلامی و انتشار دانش و معارف شیعی در آن کشور منجر شود.

حجه الاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی افضلی ابراز نیز امیدواری کرد شورای نظارت بتواند زمینه ارائه منابع و آثار تولید شده در پژوهشگاه با رویکرد میان رشته‌ای در رشته‌های علوم انسانی و اسلامی را به دانشگاه‌های کشور افغانستان مهیا کند.

کد خبر 6084508

دیگر خبرها

  • اعلام حمایت طلاب حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان از طرح نور فراجا
  • امروز مؤسسات بسیاری با فکر اندیشمندان دینی تأسیس شده‌ است
  • مدرس حوزه علمیه: اکثر خودکشی‌های اخیر مولود فقر است
  • مدرس حوزه علمیه قم : اکثر خودکشی‌های اخیر در ایران مولود فقر و جیب خالی است/ «هیچ توصیه‌ای نداریم که فرد خودکشی‌کننده در قبرستان عمومی دفن نشود»
  • حوزه های علمیه از اساسی ترین پایگاه های فرهنگی جامعه هستند
  • انتقاد آیت‌الله اعرافی از سبک معماری در ساخت‌وساز‌های جدید قم
  • انتقاد آیت‌الله اعرافی از سبک معماری در ساخت‌وسازهای جدید قم
  • آموزش و پرورش با سرعت در حال تغییر نسل است
  • آموزش و پرورش با سرعت درحال تغییر نسل است
  • تأمین محتوای علمی و آموزشی حوزه‌های علمیه افغانستان