Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@00:31:58 GMT

امیدواریم به‌زودی ساز و کار اینستکس اجرا شود/1234

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۰۶۴۹۲

سفیر دانمارک در ایران با اشاره به محدودیت‌هایی که بعد از خروج آمریکا از برجام برای تعاملات اقتصادی ایران و کشورهای اروپایی از جمله دانمارک ایجاد شده، گفت: امیدواریم به زودی ساز و کار "اینستکس" برقرار شود و روابط تجاری دو کشور به شیوه قبل برگردد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، دنی عنان در نشست با فعالان اقتصادی استان کرمانشاه که امروز (۲۸ خرداد) برگزار شد، با بیان اینکه ایران و دانمارک در گذشته و خصوصاً قبل از خروج آمریکا از برجام روابط اقتصادی گسترده‌ای داشتند، اظهار کرد: زمانی هیأتی ۱۲۸ نفره از دانمارک به ایران سفر کردند و ما هم در دانمارک پذیرای هیأت‌های ایرانی بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ مبادلات اقتصادی ایران و دانمارک نسبت به سال‌های قبل از آن رشد حدود دو برابری داشت و تخمین ما این بود که اگر روند به همین صورت ادامه پیدا کند، ایران بزرگترین مقصد صادراتی دانمارک بعد از ترکیه شود.

عنان با بیان اینکه اکنون با خروج امریکا از برجام روابط تجاری ایران و دانمارک دچار محدودیت‌هایی شده، تاکید کرد: برای مثال در سه ماهه اول سال ۲۰۱۹ نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۸ شاهد کاهش ۲۹ درصدی صادرات دانمارک به ایران بوده ایم.

سفیر دانمارک در ایران با بیان اینکه این کاهش صادرات فقط به دانمارک محدود نمی‌شود، اظهار کرد: دانمارک ششمین کشوری است که کمترین کاهش صادرات به ایران را داشته است.

به گفته عنان، بسیاری از شرکت‌های دانمارکی که قبلاً در ایران حضور داشتند اکنون از ایران رفته‌اند و تعداد کمی از این شرکت‌ها خصوصاً آنهایی که در زمینه صنایع غذایی فعالند، با ایران ارتباط دارند.

وی خاطرنشان کرد: البته توصیه ما به این شرکت‌ها این است که حتی در شرایطی که از ایران خارج شده اند تعاملات اقتصادی خود را با طرف ایرانی نگه دارند و آنها نیز بی‌صبرانه منتظرند که دوباره روزی به بازار ایران برگردند.

وی گفت: به هر حال امیدواریم به زودی این محدودیت‌ها مرتفع شود و دوباره رفت و آمد هیأت‌های تجاری بین دو کشور از سر گرفته شود.

سفیر دانمارک در ایران افزود: این تعاملات تجاری نه تنها بین دانمارک و تهران، بلکه بین سایر استان‌های ایران نیز باید برقرار شود.

سفیر دانمارک در ایران با بیان اینکه با وجود تحریم‌ها فرصت‌های محدودی برای تعاملات تجاری بین دو کشور باقی مانده، گفت: تا زمان عادی شدن روابط باید از همین فرصت‌های باقی مانده استفاده کنیم.

عنان در ادامه از پتانسیل‌های فراوان تجاری که در ایران وجود دارد نیز یاد کرد و گفت: پتانسیل‌های ایران فقط به نفت و گاز محدود نمی‌شود، بلکه در بخش‌های مختلف از جمله گردشگری، کشاورزی و … توانمندی‌های زیادی در ایران وجود دارد و دانمارکی‌ها به دلیل وجود این همه پتانسیل، ایران را به عنوان آلمان خاورمیانه می‌شناسند.

سفیر دانمارک در ایران پیش‌بینی کرد، در سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ ایران یکی از بیشترین و سریع‌ترین رشدهای اقتصادی را در خاورمیانه داشته باشد که به بیش از پنج درصد برسد.

وی از ظرفیت‌های تجاری دانمارک در صنایع مختلف هم یاد کرد و افزود: از مهمترین این ظرفیت‌ها می‌توان به بخش مواد غذایی، انرژی‌های تجدیدناپذیر، مواد دارویی، بخش کشارزی، ماشین آلات و … اشاره کرد.

عنان در ادامه اشاره‌ای هم به اجرای ساز و کار اینستکس داشت و عنوان کرد: متوجه نگرانی ایران از عدم اجرای این ساز و کار هستیم، اما اینکه عمدی در این تأخیر باشد، حقیقت ندارد.

وی ابراز امیدواری کرد، به زودی با اجرای ساز و کار اینستکس تعاملات ایران و بسیاری از کشورها برقرار شود و گفت: ساز و کاری هم بین ایران و سوئیس با هدف مبادلات در بخش مواد غذایی، محصولات کشاورزی و دارو در حال راه‌اندازی است.

سفیر دانمارک در ایران اشاره‌ای هم به تعاملات این کشور و کرمانشاه داشت و گفت: در کرمانشاه نقاط زیادی برای همکاری با دانمارک وجود دارد.

وی از موقعیت تجاری خوب کرمانشاه هم یاد کرد و گفت: در کرمانشاه پتانسیل‌های زیادی نیز در حوزه توریسم و گردشگری وجود دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانمارك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۶۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی یک فعال اقتصادی: دلار به زودی به این عدد می‌رسد

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با تأکید بر اینکه روند افزایش نرخ ارز قطعا در میان‌مدت متوقف خواهد شد.

جهانبخش سنجابی شیرازی درباره نوسانات اخیر بازار ارز گفت: نوسانات نرخ ارز تابع دو روند است که اولی انتظارات تورمی و دومی منطق اقتصادی است. منطق اقتصادی تابع قابل پیش‌بینی است و سازوکار‌های مشخص خود را دارد، بنابراین در عمل نرخ ارز در بلندمدت را منطق اقتصادی مشخص خواهد کرد که باید این نرخ را پذیرفت.

وی در مورد تأثیر انتظارات تورمی بر بازار ارز گفت: هر گونه تغییر و تحول فضای سیاسی، اجتماعی، احساس ناامنی، بروز هیجانات، شروع کاری در سال جدید و... بر انتظارات تورمی تأثیرگذار است و این روز‌ها شاهد هستیم که هیجانات لحظه‌ای در نوسانات نرخ ارز با شتاب فزاینده اثر خود را می‌گذارد.

این فعال اقتصادی در گفتگو با ما ابراز کرد: هیجانات شتاب‌زده فاقد منطق اقتصادی است، چرا که در دو هفته یا یک ماه گذشته اتفاق محسوسی در اقتصاد و تجارت کشور روی نداده است تا بخواهد نرخ ارز را بنیادی افزایش دهد.

سنجابی با بیان اینکه تغییرات نرخ ارز در هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که انتظارات تورمی بر مردم چیره شده است، تأکید کرد: انتظارات تورمی به‌دلیل تنش‌های سیاسی منطقه‌ای موجب شده است نرخ ارز در بازار غیررسمی افزایش یابد.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: این موضوع شرایطی را فراهم کرده است تا برخی سفته‌باز‌ها بیشترین استفاده را از این تنش‌ها ببرند، چون آنها بهتر از مردم عادی می‌دانند که افزایش نرخ ارز نمی‌تواند به‌صورت طولانی‌مدت ادامه داشته باشد، بنابراین تلاش می‌کنند در کمترین زمان ممکن بیشترین بهره را از تنش‌های سیاسی ببرند و یا حتی به این تنش‌ها دامن بزنند.

دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اظهار کرد: به‌نظر بنده، در کوتاه‌مدت باید نرخ ارز را به‌شکل‌های مختلف حفظ کرد، یکی از این اقدامات آگاه کردن مردم است، به‌عنوان نمونه، ترسیم چشم‌اندازی مشخص و اطمینان‌بخش از اینکه روند ناامن‌کننده در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی در کشور وجود ندارد، راهگشاست.

وی بیان داشت: اقدام دیگری که می‌توان برای آرام کردن انتظارات مردم انجام داد این است که واقعیت‌های اقتصادی توسط بانک مرکزی و دولت تبیین شود؛ مثلاً اینکه آیا این نوسان نرخ ارز بر اساس منطق و متغیر‌های اقتصادی نیست.

سنجابی اضافه کرد: بهتر است این آمار توسط افراد غیررسمی‌تر و محبوب‌تر و افرادی که سودی در ارائه واقعیت‌ها به‌دست نمی‌آورند مطرح شود تا آرامش به فضای سیاسی، رسانه‌ای و روانی جامعه تزریق شود تا حداقل در کوتاه‌مدت روند شتابان افزایش نرخ ارز کند و کنترل شود.

* روند افزایش نرخ ارز متوقف خواهد شد

این تحلیلگر اقتصادی ادامه داد: روند افزایش نرخ ارز قطعا در میان‌مدت متوقف خواهد شد و با هر شدتی که هیجانات موجب شده است نرخ ارز افزایش یابد، با همان شدت هم تخلیه خواهد شد و نرخ ارز به قیمت‌های قبلی بازمی‌گردد.

وی گفت: بنده به‌عنوان یک کارشناس مستقل عنوان می‌کنم که قطعاً به‌دلیل تورم بالا در کشور نرخ ارز در طول امسال درصدی افزایش می‌یافت، همان‌طور که در سال گذشته افزایش حدود ۲۰ درصدی نرخ ارز به‌دلیل تورم بالا در کشور را تجربه کردیم.

سنجابی در پایان تاکید کرد: به‌طور قطع نوسانات چند هفته اخیر بازار ارز بیش از این که ریشه اقتصادی داشته باشد، ریشه سیاسی - امنیتی دارد و با همان شدتی که رشد کرده است با همان شدت نیز سقوط خواهد کرد، بنابراین مردم باید دقت کنند که حتی برای کسب سود در دام سفته‌باز‌ها نیفتند تا آسیبی متوجه سرمایه‌هایشان نشود.

منبع: تسنیم

tags # قیمت دلار سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • روابط اقتصادی و تجاری استان بوشهر با ازبکستان توسعه یابد
  • حجم مبادلات تجاری ایران و ازبکستان به یک میلیارد دلار می رسد
  • مبادلات تجاری ایران و ازبکستان افزایش می‌یابد
  • کمیسیون مشترک اقتصادی و تجاری ایران و تاجیکستان تشکیل شد
  • ‌رئیس جمهور ایران چه درخواستی از رئیس جمهور ازبکستان داشت؟
  • هدفگذاری تجارت ۷۰۰ میلیون دلاری بین ایران و تاجیکستان
  • پیش‌بینی یک فعال اقتصادی: دلار به زودی به این عدد می‌رسد
  • سلاح ورزی: بعد از عملیات روز یکشنبه شرایط اقتصادی کشور به سوی آرامش می‌رود
  • کنفدراسیون صادرات: جمعه و شنبه باید تعطیل شود
  • جمعه و شنبه باید تعطیل شود