Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@06:24:45 GMT

سلامِ ایران

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۰۹۷۴۷

سلامِ ایران

در دورانی که آمریکایی ها با تمام قدرت خود وارد میدان رویارویی با ملت ایران شده اند تا جمهوری اسلامی ایران را در عرصه های بین المللی محدود و منزوی کنند، امروز صبح در جنوب غربی تهران، نخستین پایانه هوایی هوشمند کشور با حضور حسن روحانی رئیس جمهوری گشایش یافت.

«سلام»، با توان فنی و تخصصی، با سرمایه و مصالح و تجهیزات ایرانی در شرایطی در فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) تهران به بهره برداری رسید که «تروریسم اقتصادی» آمریکا خواب «خداحافظی ایران» از عرصه مناسبات تجاری و اقتصادی منطقه و جهان را می بیند، خوابی که اراده و مقاومت مردم خستگی ناپذیر ایران اجازه تعبیر آن را نخواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سلام، نماد همکاری، تعاون و وحدت میان بخش های اجرایی، صنعتی و انتظامی و سرمایه گذاری در راه اندازی یک پروژه در مقیاس ملی است؛ ترمینال سلام با فضایی چشم نواز و مزین به آثار هنری تجسمی معناگرا در بدو ورود، هر مسافری را غرق و مجذوب تفکر و ایده های شکوهمند ایرانیان کرده و ناخودآگاه پیام سلام و خوش آمدگویی به سرزمین مردمانی هنرمند را که در تجلی امید و اراده ید طولایی دارند، دریافت می کند.

سلام، نه فقط یک پایانه فرودگاهی، بلکه جلوه ای از اقتدار اقتصادی با دو بال «ترانزیت» و «گردشگری» به عنوان قدرت ذاتی جغرافیای ایران در عرصه توسعه روابط با کشورهای مختلف جهان است.

سلام، نشان می دهد جمهوری اسلامی ایران علاوه بر اینکه برای مقابله با تروریسم اقتصادی آمادگی کامل دارد، بلکه در مسیر توانمندسازی اقتصادی، توسعه و تقویت صنایع هوایی و ترانزیتی را در دستور کار خود قرار داده و به گونه ای عمل می کند که اتصال جدایی ناپذیر اقتصادی و تجاری خود را با همسایگان و قدرت‌های بزرگ جهان تضمین کند.

گشایش ترمینال سلام از این جهت حایز اهمیت است که در چارچوب توسعه صنعت هوایی کشور، تعامل سازنده ایران با جهان را تقویت می کند و نشان خواهد داد مسیر هوایی ایران یکی از کریدورهای امن جهانی و به معنای قدرت ترانزیتی ایران است.

احداث و بهره برداری ترمینال سلام اگر چه در طول سال‌های گذشته فراز و نشیب داشت و دو سال نیز متوقف شده بود، اما تدبیر دولت یازدهم و دوازدهم و امید و اراده متخصصان جوان کشور موانع را از پیش رو برداشت و امروز این ترمینال گالری زیبا و با شکوه که از سال ۸۹ با هدف احداث ترمینال زیارتی پایه گذاری شده بود، گشایش یافت.

ترمینال سلام فرودگاه امام خمینی (ره) تا اواخر سال ٩٦ فقط حدود ٣٤ درصد پیشرفت داشت، طی دوسال اخیر و با صرف ۷۰۰ میلیارد تومان هزینه در ۵۵ هزار مترمربع و در سه طبقه در شمال غرب فرودگاه احداث و به بهرده برداری رسید.

سه میلیون یورو صرفه جویی ارزی، اشتغال زایی برای بیش از یک هزار نفر، ظرفیت سازی برای پذیرش و اعزام سالیانه پنج میلیون مسافر، خودکفایی در طراحی زیرساخت و تجهیزات توسط متخصصان داخلی با همکاری شرکت‌های دانش بنیان مطابق با استانداردهای روز دنیا در عرصه فرودگاهی، پرورش تیم فرودگاه ساز ایرانی، نصب سیستم هوشمند انتقال بار مسافر (BHF) و سیستم انتقال مسافر (PBB) از ویژگی های این پروژه فرودگاهی است.

گشایش ترمینال سلام علاوه بر اینکه بخش مهمی از برنامه توسعه شهر فرودگاهی محسوب می‌شود، از طرفی زمینه انتقال بخشی از پروازهای داخلی بین ساعت ۱۲ شب تا ۵ صبح به فرودگاه امام خمینی (ره) را فراهم می کند، زیرا توقف پروازها در فرودگاه مهرآباد در این بازه زمانی خلائی را در حمل و نقل هوایی به وجود آورده که ترمینال سلام این کاستی را جبران می‌کند

افتتاح ترمینال گالری سلام و افزایش جابجایی سالانه ٥ میلیون مسافر از این ترمینال، ظرفیت فرودگاه امام را ٨٠ درصد افزایش می دهد، این اتفاق سرآغاز فصلی است که تحقق برنامه اعزام و پذیرش سالیانه ٥٠ میلیون مسافر در شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) را فراهم می کند.

در عین حال باید توجه داشت که کاهش زمان جابجایی کالا و سفر از حقوق منطقی مردم، مسافران، بازرگانان و تجار است و توسعه صنعت هوایی «ترانزیت محور» و «گردشگر محور» می تواند احترام به حقوق ملت را که شعار دولت تدبیر و امید است، محقق کند.

از طرفی توسعه صنعت هوایی میتواند مقصد نهایی یا ترانزیت برای هواپیماهای باری یا مسافری داخلی و خارجی نیز باشد و از این بابت هم صدها شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرده و مسافرت و تجارت را تسهیل کند. بعلاوه این زیرساخت حیاتی ارتباطات سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشور را به خصوص با کشورهای همسایه تقویت کرده و در نهایت قدرت ملی را افزایش می‌دهد.

ترمینال گالری سلام، امروز در شرایط تحریم نماد خوکفایی، خودباوری اراده ایرانی است؛ اراده ای مستحکم در برابر بدخواهان که اساس جنگ آنها با ملت ایران «جنگ امید» بوده است. عنوان «سلام» برای یک پایانه فرودگاهی جلوه ای از خلاقیت و بیانی شیوا برای رویکرد و روحیه میهمان نوازی ایرانیان و استقبال از گسترش و تقویت مناسبات با تمام جهان است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیاست خارجی فرودگاه امام وزارت راه وشهرسازی تحریمهای آمریکا حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۰۹۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمهوری اسلامی در بخش‌های مختلف هوایی محتاج هیچ کشوری نیست

کاپیتان محمد محمدی بخش چهارشنبه در آیین اعطای گواهینامه فرودگاهی در فرودگاه بین‌المللی شهید آیت‌الله دستغیب شیراز اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی یکی از وزارتخانه پُرکار و پُردامنه حوزه مسئولیت در دولت سیزدهم است و می‌توان گفت بخش عمده‌ای از مطالبات مردم در این حوزه محقق می‌شود.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ادامه داد: صنعت هوایی ایران از آبان ۵۸ یا به اعتقاد برخی از بهمن ۵۷ دچار تحریم است؛ مخرج مشترک تمام تحریم‌ها حتی تحریم‌های حوزه‌های غیرهوایی به حوزه هوایی برمی‌گردد، در حقیقت تحریم‌های حوزه مالی نیز که به کشور اعمال شد صنعت هوایی را تحت تاثیر قرار داده است.

وی اضافه کرد: امروز علامت سوال بزرگ استکبار به‌ویژه آمریکای جنایتکار و همدستانش از خودشان این است که با اینهمه تحریم چطور می‌شود که ایران هنوز بتواند اقتدار خود را در بخش هوا و فضا حفظ کند، آنها منتظر زمین خوردن هستند و منتظرند که کشور ایران حتی یک فرودگاه و پرواز هم نداشته باشد.

معاون وزارت راه و شهرسازی افزود: امروز نظام جمهوری اسلامی از ۱۰۰ فرودگاه و بیش از ۲۰ شرکت بهره می‌برد و به ۱۰۸ نقطه دنیا پرواز دارد و توانسته دو امانت مردم یعنی ایمنی و امنیت را حفظ کند.

وی اضافه کرد: بخش هوایی در آتشفشانی از بحران‌ها و تهدیدها از جمله اتفاقات اخیر کشور ایمن و آرام کار خود را انجام می‌دهد، در واقع افراد بسیاری در این عرصه برای امنیت آسمان کشور در تلاش هستند، برخی از آنها به صورت گمنام در لایه‌های مختلف در حال کار هستند تا آسمان کشور امن و آرام باشد، البته نخستین وظیفه حکمرانان در صنعت هوایی همین است.

او بر ضرورت توسعه صنعت هوایی تأکید کرد و گفت: امروز توسعه بخش هوایی پیشران پیشرفت در حوزه‌های مختلف است، توسعه زیرساخت‌ها در سایر بخش‌ها زمان‌بر است اما ما ناگزیر هستیم که توسعه در حوزه هوایی انجام شود.

به گفته محمدی بخش امروز در بسیاری از جزایر هواپیمای مسافربری می‌نشیند، مردم ما با هواپیمای خودمان به حج می‌روند؛ اربعین ۱۴۰۰ برای ۳۰ هزار نفر جابه‌جایی در شرایط نامطلوبی به سر می‌بردیم اما با تدابیر اتخاذ شده در اربعین ۱۴۰۲، حدود ۴۵۰ هزار زائر با پروازهای خودمان جابه جا شدند.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه امروز برای اقصی نقاط اروپا و آسیای شرقی پرواز داریم، گفت: عملیات وعده صادق نشان داد که جمهوری اسلامی ایران و فرزندان دلیرش زیر بار هیچ زورخواهی و باج خواهی نخواهد رفت؛ فراموش نکنیم که آسمان شیراز پذیرای بیش از چند هزار پرواز در همین باره زمانی بود.

وی بیان کرد: حتی برای یکی از فرودگاه‌های حاشیه خلیج فارس اتفاقی افتاد و به دلیل محدودیت‌هایی که برای فضای امنیتی ایجاد شده بود تا آرام شدن وضعیت آن فرودگاه، مجبور بودیم تا روی شیراز چند صد پرواز را هدایت کنند؛ این اتفاقات خوب جز با اتکا به دانش جوانان این مرز و بوم میسر نبود.

محمدی بخش اضافه کرد: در حوزه فرودگاهی، سیاست دولت سیزدهم سیاست رشد متوازن است؛ یعنی ما بایستی هم فرودگاه‌ها را در حوزه ایمنی، امنیت و تسهیلات، ایرلاین ، شرکت و هواپیما توسعه دهیم و هم مدل‌های مختلف هواپیمایی داشته باشیم.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری معتقد است امروز جمهوری اسلامی برای تأمین و نگهداری در بخش‌های مختلف هوایی محتاج هیچ کشوری نیست.

او گفت: خیلی خون دل خورده شده تا به این جایگاه رسیدیم، امروز فرودگاه را خودمان می‌سازیم، طراحی، نظارت، مشاوره، اجرا، کنترل و ساخت رادارش توسط نیروهای بومی انجام می‌شود.

وی افزود: قبل از دولت سیزدهم زیر ۱۰۰ فروند هواپیمای عملیاتی بوده اما امروز در چند بعد هم خرید هواپیما، هم ورود هواپیما و هم تعمیرات اساسی هواپیماها کار می‌شود.

محمدی بخش با اعتقاد به اینکه در دولت سیزدهم اقدامات قابل توجهی برای توسعه و نوسازی ناوگان انجام می‌شود، گفت: شیراز نیز به عنوان سومین حرم اهل بیت است نقش بسزایی در جذب زایرین کشورهای همسایه و اقصی نقاط ایران دارد و سهم عمده‌ای از بخش گردشگری کشور را به خود اختصاص داده است، بنابراین توسعه صنعت هوایی در شهر شیراز و استان فارس باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود: حوزه گردشگری موتور محرک اقتصاد کشور است، البته موتور محرک اصلی‌تر حمل و نقل است؛ اگر حمل و نقل فراهم نباشد مفهومی در حوزه گردشگری نخواهیم داشت.

وی بر لزوم استانداردسازی در سطح عالی در حوزه فرودگاهی تأکید کرد و گفت: در حوزه‌های مختلف محیط زیست، سبز بودن فضای فرودگاه، توسعه پایدار، انرژی‌های تجدیدپذیر و روان‌سازی تسهیلات عبور و مرور و ایمنی حوزه تخصصی فرودگاه شهید دستغیب شیراز اتفاقات خوبی افتاده است.

محمدی بخش با بیان اینکه امروز از فرودگاه شهید دستغیب شیراز بهره‌برداری دوگانه می‌شود، افزود: در این فرودگاه هم سرویس بخش نظامی و هم بهش غیرنظامی ارائه می‌شود که این اقدام نیاز به هماهنگی‌های بسیاری دارد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری یادآور شد: فرودگاه‌های استان فارس هنوز هم نیازمندی‌های متعددی دارند که اتخاد تدابیر لازم برای رفع این نیازها در دستورکار است.

وی عنوان کرد: اخذ گواهینامه بر مبنای قوانین بالادستی که سازمان هواپیمایی بر ما تکلیف کرده جزو الزامات است و بر این مبنا استانداردهای چندگانه‌ و چندلایه‌ای پایه‌گذاری می‌شود،دستورالعمل‌هایی نوشته و بازدید می‌شود؛ همه این ها حلقه‌های زنجیر به هم پیوسته حوزه ایمنی و امنیت است.

محمدی بخش افزود: فرودگاه شهید دستغیب شیراز سومین یا چهارمین فرودگاهی است که موفق شده گواهینامه بین‌المللی بر مبنای استانداردهای جهانی را اخذ کند.

وی بر لزوم راه‌اندازی «کارگو» در استان فارس تأکید کرد و گفت: امروز باید در حوزه کارگو برای استان فارس فکر کنیم؛ در این حوزه عقب هستیم، کارگو از ضرورت‌هایی است که باید در یکی از فرودگاه‌های این استان راه‌اندازی شود، در حال حاضر محصولات درجه یک کشاورزی فارس به سختی صادر می‌شود.

او مهمترین بخش صادرات را صادرات هوایی دانست و گفت: امروز از هواپیمای پنج تن تا ۱۰۰ تن در حوزه کارگو داریم و نیاز است تدابیر برای بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها اتخاذ شود؛ در حوزه صادرات دانش‌بنیان در بخش هوایی هم این اتفاق می‌تواند رخ دهد و سرویس‌های متعددی را می‌توانیم در این بخش هم ارائه دهیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • اعطای گواهینامه فرودگاهی به فرودگاه شیراز
  • سیاست دولت سیزدهم در حوزه فرودگاهی رشد متوازن است
  • جمهوری اسلامی در بخش‌های مختلف هوایی محتاج هیچ کشوری نیست
  • ظرفیت 10 هزار خودرویی پارکینگ ترمینال سلام
  • مقصد پروازهای ایرانی کدام فرودگاه استانبول است؟
  • زمان طولانی ترین و کوتاه ترین پرواز تهران استانبول
  • جزییات پروازهای حج عمره اعلام شد
  • عملیات حج عمره پس از وقفه ۹ ساله آغاز شد
  • ۵۰ درصد حجاج از ترمینال «سلام» فرودگاه امام (ره) اعزام می‌شوند
  • آغاز عملیات حج عمره پس از وقفه ۹ ساله