Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@13:07:10 GMT

سالانه ۳۴۰ هزار تن علوفه در مزارع کرستان تولید می شود

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۱۰۴۸۸

سالانه ۳۴۰ هزار تن علوفه در مزارع کرستان تولید می شود

محمد فرید سپری در کارگاه آموزشی ملی کشت و توسعه محصولات علوفه‌ای دیم با تاکید بر اینکه سیاست کلی استان ترویج محصولات علوفه‌ای با نیاز آبی پایین است خاطر نشان کرد: از مجموع ۷۵۵ هزار و ۱۰۶ هکتار سطح زیر کشت سالانه محصولات زراعی استان کردستان سطحی حدود ۴۰ هزار هکتار آن یعنی ۶ درصد به کشت نباتات علوفه‌ای اختصاص می‌یابد که در سال حدود ۳۴۰ هزار تن علوفه در مزارع تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

که این میزان در دهه ۹۰ نسبت به دهه ۸۰ رو به افزایش بوده است.
وی اضافه کرد: در کردستان بیشترین سطح زیر کشت محصولات علوفه‌ای را یونجه، شبدر، ذرت علوفه‌ای، ماشک، چغندر علوفه‌ای و اسپرس تشکیل می‌دهد.
سپری میزان تولید علوفه استان را با احتساب علوفه استحصالی از مراتع را ۲ میلیون و ۱۳۲ هزار تن عنوان کرد، و افزود: یونجه، شبدر، اسپرس، ماشک وخلر، ذرت علوفه‌ای، ذرت دانه‌ای، بقایا گندم و جو و.... از عمده محصولات علوفه‌ای استان است.
وی به برنامه اجرایی کشت ماشک علوفه‌ای در سال زراعی ۹۸-۹۷ اشاره کرد و یادآورشد: ۱۸۰ هکتار سطح ابلاغی وزارت به استان بوده که تا اکنون ۴۲۲ هکتار ماشک در استان کشت شده و به عبارتی بیش از ۲۳۰ درصد از برنامه ابلاغی، تحقق یافته است.
سپری اظهار کرد: پیش بینی در سال جاری تولید یک هزارو ۸۲۵ تن ماشک دیم در استان است که نسبت به سال گذشته با تولید ۲۰۰ تن، رشد ۹۱۲ درصدی خواهیم داشت.
وی میزان سطح زیر کشت محصولات علوفه‌ای در سال زاعی ۹۸-۹۷ را این گونه تشریح کرد: یونجه ۲۱ هزار هکتار، شبدر سه هزارو ۱۴۵ هکتار، اسپرس ۶۱۲ هکتار، ذرت علوفه‌ای ۲۱۳ هکتار، سورگوم ۱۰ هکتار، ماشک ۴۵۶ هکتار و گلرنگ علوفه‌ای ۳ هکتار در مزارع استان کشت شده است.
سپری در راستای برنامه وسیاست های تولیدمحصولات علوفه‌ای در استان کردستان به پروژه تبدیل دیمزارهای کم بازده اشاره کرد و خاطر نشان کرد: هدف از اجرای این طرح تولید علوفه مورد نیاز استان و جلوگیری از تخریب مراتع و فرسایش خاک وآب وسوق دادن کشاورزی دیم استان به سوی کشاورزی پایدار می‌باشد.
وی اضافه کرد: در این راستا درسال زراعی ۹۸-۹۷ میزان ۴۷ تن بذر ماشک دیم در استان تأمین و توزیع گردید تا ضمن تولید علوفه در تناوب با محصولات دیگر به صورت حفاظتی کشت شود.
وی پروژه بهینه سازی دیمزارها با کشت لگوم‌های علوفه‌ای را از دیگر سیاستهای سازمان دانست و تصریح کرد: هدف از اجرای این طرح دستیابی به علوفه چند ساله و پایدار، افزایش درآمد و اشتغال در منطقه، افزایش حاصلخیزی خاک و جلوگیری از فرسایش و بالا آمدن سفره‌های آب زیرزمینی، افزایش تولید علوفه وکاهش فشار چرای دام در مراتع کشور و فراهم آوردن منابع علوفه‌ای مرغوب در استان است.
گفتنی است این کار گاه آموزشی به صورت دو روزه در استان کردستان برگزار می‌شود و از مزراع علوفه‌ای استان بازدید میدانی به عمل می آبد.

۳۰۳۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان جهاد کشاورزی سنندج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۰۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۷۰۰ هکتاری مزارع کشت گیاهان دارویی در اصفهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با اشاره به کشت گیاهان داروی در هشت هزار و ۳۵۰ هکتار مزارع استان گفت: توسعه کشت گیاهان دارویی در راستای تغییر و اصلاح الگوی کشت انجام می‌شود.


احمدرضا رییس‌زاده افزود: با توجه به کمبود منابع آبی در این خطه، گیاهان دارویی، صنعت مناسب و جایگزین خوبی برای سایر صنایع کشاورزی به شمار می‌رود.


وی با اشاره به تولید سالانه ۷۰ هزار تن انواع گیاهان دارویی در این استان گفت: اصفهان با تولید سالانه ۱۱ هزار تن گل محمدی در سطح سه هزار و ۶۵۰ هکتار از مزارع، رتبه سوم و با تولید ۱۰ تن زعفران در سطح یک هزار و ۶۰۰ هکتار از مزارع رتبه چهارم کشوری را در اختیار دارد.


به گفته رییس‌زاده حدود ۲ هزار واحد سنتی و حدود ۳۰ واحد صنعتی در بخش فرآوری، بسته‌بندی و صادرات گیاهان دارویی و دارو‌های گیاهی در این خطه فعالیت دارند.

دیگر خبرها

  • تولید سالانه بیش از ۱۰۰ هزار تن یونجه در شهرستان میاندوآب
  • لرستانی‌ها سالانه چه میزان انجیر سیاه تولید می‌کنند؟
  • پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب
  • افزایش ۷۰۰ هکتاری مزارع کشت گیاهان دارویی در اصفهان
  • صادرات سالانه ۱۲۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی در قزوین
  • سالانه ۱۲۰ میلیون دلار محصولات کشاورزی استان قزوین صادر شود
  • تولید سالانه ۱۶ هزار تن گیاهان دارویی در لرستان
  • تولید سالانه ۱۶هزار تن گیاهان دارویی در لرستان
  • رشد ۲۰۰ هکتاری سالانه مزارع طلای سرخ در اصفهان
  • تولید سالانه بیش از ۲۵هزار تن زردآلو در باغات لرستان