Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-18@05:57:09 GMT

شرایط درمان ناباروری با اهدای تخمک

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۱۴۶۱۰

شرایط درمان ناباروری با اهدای تخمک

مسئول کلنیک درمان‌های جایگزین مرکز درمان ناباروری ابن سینا، به تشریح روند درمان ناباروری با اهدای تخمک، شرایط سنی آن، آزمایش‌های لازم و... پرداخت.

دکتر فرهاد یغمایی در گفت‌وگو با ایسنا، باروری با اهدای تخمک اهدایی را از درمان‌های جایگزین رایج در کشور معرفی کرد و گفت: پیشینه این درمان در کشور ما به اواخر دهه ۷۰ برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قانون نحوه اهدای جنین به زوجین نابارور در سال ۸۲ در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و آئین‌نامه آن در سال ۸۳ به مراکز درمانی ابلاغ شد.

وی افزود: هنگامی که پس از انجام آزمایش‌ها و معاینه متخصصین متوجه شویم که ناباروری از سوی خانم و نحوه تخمک‌گذاری اوست، از این روش برای درمان ناباروری استفاده می‌شود. عواملی مانند نارسایی تخمدان‌ها، جراحی‌های انجام شده بر روی تخمدان، بیماری ژنتیکی مثل سندروم «ترنر» و ... باعث می‌شوند به نتیجه برسیم که خانم توانایی تولید تخمک مناسب را ندارد. گاهی نیز خانم تخمک مناسب و به اندازه تولید می‌کند اما از آنجایی که دچار سقط مکرر می‌شوند یا بیماری ژنتیکی خاصی دارند که قابلیت توارث به نسل‌های بعد را داراست، از این روش درمان ناباروری استفاده می‌کنیم.

یغمایی در ادامه در خصوص ورود عده‌ای دلال و سودجو در حوزه اهدای تخمک گفت: این کار بسیار تخصصی بوده و دارای ابعاد حقوقی و اجتماعی زیادی است که حتماً باید زیرنظر متخصصین مربوطه انجام شود. برای پذیرش تخمک اهدایی فیلترهای متعددی مانند شرایط سنی، سلامت روانی، سلامت هوش، عدم استفاده فرد اهدا کننده از مواد مخدر، عدم ابتلاء به بیماری صعب العلاج و... و. وجود دارد که پس از تأیید شدن در تمام آنها، فرد کاندید اهدای تخمک می‌شود.

وی افزود: در مرکز درمان ناباروری ابن سینا دو دسته از افراد کاندید اهدای تخمک می‌شوند؛ دسته اول زوجینی هستند که به مرکز ما مراجعه کرده‌اند و مشخص شده است که مشکل در باروری از سمت آقا است؛ در این شرایط خانم می‌تواند اگر فیلترهای مورد نظر برای اهدای تخمک را به خوبی پشت سر گذاشت، با اهدای تخمک برای بخشی از هزینه‌های درمان تخفیف دریافت کند. دسته دوم نیز افرادی هستند که با هدف خداپسندانه اقدام به این کار می‌کنند. بنابراین در مرکز ما در قبال اهدای تخمک وجهی به شخص پرداخت نشده و تمام اطلاعات اهدا کننده و اهدا گیرنده محرمانه نزد ما خواهد ماند.

یغمایی در تشریح شرایط اهدای تخمک با بیان اینکه یک خانم در طول دوره باروری خود نهایتاً شش بار می‌تواند تخمک اهدا کند، گفت: اهدای تخمک از سن ۱۸ تا حدود ۳۴ سالگی می‌تواند انجام شود. البته بهتر است فرد اهدا کننده دارای فرزند باشد. همچنین پس از آزمایشات سلامت اولیه، بررسی هورمون‌ها و غدد و نیز ارائه مشاوره روانشناسی، اجتماعی و حقوقی برداشت تخمک در اتاق عمل با عمل «پانکچر» انجام می‌شود. این عمل معمولاً عوارض شدید ندارد، اما می‌تواند باعث عوارض گوارشی، دردهای شکمی مبهم و افزایش وزن شود.

وی در پایان اهدای جنین و رحم جایگزین را از دیگر روش‌های جایگزین در درمان ناباروری معرفی کرد و افزود: اهدای جنین که از دل قانون اهدای تخمک استخراج شده، روش دیگری در درمان ناباروری است که در مرکز ما انجام می‌شود. بانک جنین مرکز درمان ناباروری ابن سینا از سال ۹۷ تشکیل شد و جنین از زوجینی که از طریق عمل «آی وی اف» جنین مازاد داشتند پس از انجام مصاحبه و اعلام رضایت‌شان گرفته شد و تاکنون زوجین زیادی از این طریق تحت درمان ما هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: آی وی اف اهدای تخمک ناباروري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۴۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه خدمات درمانی رایگان به بیماران هموفیلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، گفت: براساس بسته‌های حمایتی ابلاغی وزارت بهداشت، خدمات مورد نیاز به بیماران هموفیلی با هدف کاهش هزینه‌های تشخیص و درمان در مرکز آموزشی درمانی شهید آیت‌الله دستغیب شیراز به عنوان تنها مرکز جامع هموفیلی دانشگاه ارایه می‌شود.
مهرداد شریفی افزود: ویزیت بیماران توسط پزشک فوق تخصص خون و سرطان‌شناسی، فیزیوتراپی، دندانپزشکی، تهیه و توزیع فاکتور‌های انعقادی رایگان، تزریق فاکتور‌های نادر انعقادی و فرآورده‌های خونی، آموزش، مشاوره و مددکاری به بیماران مبتلا به هموفیلی ارائه می‌شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام اینکه بیشتر بیماران مبتلا به هموفیلی دارای پیشینه خانوادگی خونریزی هستند، ادامه داد: از مجموع بیماران شناسایی شده، حدود ۴۲۲ نفر به هموفیلی نوع A، بالغ بر ۵۵ نفر به هموفیلی نوع B و حدود ۴۴۱ نفر به سایر اختلالات انعقادی مبتلا هستند.
شریفی گفت: ۶۶۷ مرد و ۲۵۱ مورد زن مبتلا به هموفیلی تاکنون در شیراز و شهرستان‌های استان فارس شناسایی شده‌اند.
به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تغذیه سالم، ورزش منظم و مستمر، پرهیز از استرس و فشار‌های روانی و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی تا حد قابل توجهی می‌تواند از ابتلا به بیماری‌های خاص پیشگیری کند.

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات درمانی رایگان به بیماران هموفیلی
  • اهدای خون کارکنان پایگاه هوانیروز شهید وطن پور
  • افتتاح نخستین مرکز درمان و بازپروری حیات وحش در تنگ صیاد
  • راه اندازی مرکز «نفس» در آبادان و خرمشهر
  • بیمه رایگان زنان غیرشاغل روستایی و عشایر دارای ۳ فرزند
  • سازمان انتقال خون هیچ جایگزینی ندارد
  • نوشابه های بدون قند رژیمی سرطان زا هستند؟/ شیرین کننده هایی که سبب ناباروری می شوند
  • خطر ناباروری با این نوع از رژیم‌های لاغری
  • اهدای ۳ دستگاه آمبولانس پیشرفته توسط خیر قشمی
  • جلوگیری از سقط ۱۱۲ جنین در خراسان‌ شمالی