Web Analytics Made Easy - Statcounter

جواد مزدآبادی، کارگردان سینما و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا با بیان این‌که مقوله خانواده در برنامه‌سازی مغفول مانده است اظهار کرد: خانواده مهم‌ترین شاخصه‌ای است که این روز‌ها به‌عنوان یک دستور‌العمل پیش روی فیلم‌سازان قرار دارد، به‌ویژه در شرایط کنونی که هجمه عجیبی نسبت به خانواده از طریق فضای مجازی و ماهواره‌ها پیش آمده است و آن‌ها به این امر واقف‌اند تا فرهنگ مناسب در جامعه وجود نداشته باشد این نهاد مخدوش و آسیب‌پذیر خواهد شد و به دنبال آن جامعه نیز به شدت تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این امر به تجربه ثابت شده و حتی در برخی مواقع عامل فروپاشی جریان‌های سیاسی در یک کشور شده است. 
وی افزود: درباره اهمیت خانواده و جایگاه آن در رسانه ملی به یکی از بیانات رهبر انقلاب اشاره می‌کنم که به سبک زندگی ایرانی – اسلامی تأکید ویژه داشتند و تمام نهاد‌های فرهنگی ازجمله رسانه ملی را مکلف کردند تا به این موضوع بپردازند. در همین راستا صداوسیما در سال‌های اخیر به برنامه‌سازان تأکید می‌کند تا در فیلم‌ها و سریال‌ها از پرخاشگری و اشاعه رفتاری که سبب فروپاشی نهاد خانواده می‌شود، پرهیز کنند. برای مثال در سریال «دنگ و فنگ روزگار» که اخیراً روی آنتن رفت به من تأکید شد تا روابط حاکم بر خانواده را متناسب با الگوی ایرانی – اسلامی ترسیم کنم.
کارگردان فیلم «طاووس‌های بی‌پر» ادامه داد: در آثار جدیدم توصیه کردند که احترام به والدین و کانون خانواده و زوجین در اولویت باشد. این نکته صحیح است که برخی دستورات آزادی عمل را از نویسنده و کارگردان می‌گیرد اما در هیچ کجای جهان کمتر مشاهده می‌شود که خانواده را نهادی گسیخته و ویران نشان دهد.   مزدآبادی در همین زمینه با اشاره به سینمای آمریکا گفت: در فیلم‌ها و سریال‌های آمریکایی ممکن است قصه درباره خلاف‌کاران باشد، اما در میان این قشر هم، خانواده ارزش والایی دارد و همه عناصر در صدد حفظ آن می‌کوشند، اما در آثار ایرانی حتی در اقشار تحصیل‌کرده، روابط خانوادگی بر پایه خشونت است، البته سینما را در این زمینه وضعیت بدتری از رسانه ملی دارد و متأسفانه در آن‌یک ناهنجاری کلی دیده می‌شود.
اسیرا اداهای روشنفکری شده‌ایم
این فیلم‌ساز تأکید کرد: خانواده‌هایی که در فیلم‌های سینمایی نشان می‌دهیم بیش از این‌که بر واقعیت استوار باشند حاصل یک ادای روشنفکری است و کسب رضایت جشنواره‌های خارجی مهم‌ترین عامل در این میان است، زیرا می‌دانند چنین آثاری در فستیوال‌های خارجی با استقبال مواجه می‌شوند.
مزدآبادی در پاسخ به این سؤال که چه قشری بیش از همه در تیررس تولیدات مخرب است؟ توضیح داد: جوانان و نوجوانان آسیب‌پذیر‌ترین اقشار در مواجه با جنگ نرم هستند و اگر بخواهیم تنها با تولید چند فیلم و سریال آن‌ها را ارشاد کنیم به بیراهه رفته‌ایم. برای مثال اخیراً آهنگی در مدارس تهران پخش شد و بیانگر آن است که در زمینه امور پرورشی فعالیت درستی نداریم زیرا اگر درست عمل کرده‌ بودیم چنین اثر سخیفی در میان نوجوانان رواج نمی‌یافت.  بنابراین توصیه می‌کنم در کنار برنامه‌سازی، کاری جدی در آموزش و پرورش صورت گیرد تا تربیت دلخواه در یک پروسه زمانی مشخص به بار نشیند.
این کارگردان تصریح کرد: راهکار مبارزه با جنگ نرم مقابله با آن نیست؛ رویکردی که بارها آزموده شده است و پاسخ مناسب هم از آن دریافت نکردیم، اما همچنان به آن ادامه می‌دهیم. برای مثال فضای مجازی تمام کشور را تحت تأثیر خود دارد و حتی در دورافتاده‌ترین نقاط نیز کاربرد دارد، اما نتوانسته‌ایم در راستای منافعمان از آن بهره بگیریم، زیرا برای استفاده از فضای مجازی در ابتدا باید دیدمان را نسبت به آن عوض کنیم و به‌جای تهدید به آن به‌عنوان فرصت بنگریم. و تلاش کنیم با در اختیار گرفتن این فضا، اهداف و آرمان‌هایمان را تبلیغ کنیم زیرا با مسدود کردن آن فقط صورت مسئله را پاک کرده‌ایم.   او در ادامه اظهار کرد: وقتی از مذمت پرخاشگری در تولیدات نمایشی سخن می‌گوییم باید نقطه موارد مهم‌تر را هم در نظر بگیریم. به عنوان مثال ریاکاری دینی و اخلاقی که در برنامه‌های سیما رخ می‌دهد شاید مضرراتش به مراتب بدتر از خشونت باشد و البته متأسفانه سال‌هاست که رایج شده است. برای ذکر نمونه موفق می‌توان از سریال پایتخت نام برد که در ابتدا توانست مخاطبش را جذب کند و سپس پیامش را نیز بیان کند. مزدآبادی پایان اظهار کرد: این روز‌ها که کشور به‌شدت با مشکلات مالی دست‌وپنجه نرم می‌کند، امیدوارم این موضوع باعث نادیده گرفتن فرهنگ و هنر نشود، چون تجربه نشان داده، این حوزه هرگز جزء اولولیت‌های دولت نبوده است و در مواقع ضروری نادیده انگاشته شده است، درصورتی‌که اگر در این حوزه کم‌کاری کنیم، در گام اول به اقتصاد و دیگر بخش آسیب رسانده‌ایم. گفت‌و‌گو از داوود کنشلو انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن قرآن ایکنا فرهنگی عکس هنر مزدآبادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۵۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | قدردانی بیش از ۲۲۰ نماینده مجلس از برنامه‌های نوروزی، قرآنی و انتخاباتی صداوسیما

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی رسانه ملی، مجتبی یوسفی در نشست علنی امروز (سه شنبه، 28 فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی، بیانیه 206 نفر از نمایندگان مجلس درباره تقدیر و تشکر از تولید و پخش  ویژه برنامه‌های انتخابات مجلس، ماه مبارک رمضان و ایام نوروز توسط رسانه ملی را قرائت کرد. 

 متن بیانیه به شرح زیر است:

رسانه ملی، فراگیرترین و مهم ترین رسانه-دانشگاه کشور، نقش بی بدیلی در تربیت دینی جامعه، و رشد و پویایی اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، و فرهنگی، در ابعاد داخلی و بین المللی دارد.

 این رسانه در ماه‌های اخیر با توجه به تلاقی ماه مبارک رمضان و ایام نوروز توانست با تولید ویژه برنامه‌های مناسبتی، دینی، قرآنی و رمضانی، ضمن ایجاد طراوت معنویت و امید و ایمان در متن و بطن جامعه، در پیوند اقشار ملت با آموزه‌های اسلامی خوش بدرخشد.

گواه این درخشش، ابراز رضایت رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبه‌های نماز عید فطر امسال از نقش آفرینی رسانه ملی در برنامه‌های دینی و شیوع تلاوت قرآن در بین اقشار بود که تولید ویژه برنامه پرمخاطب قرآنی «محفل» نمود بارز آن بوده است.

 در دیگرسو، رسانه ملی با ایجاد ظرفیت های جدید و تولید برنامه‌های متنوع؛ متعدد در قالب های مختلف، ضمن هم افزایی سیاسی با سایر ارکان متولی انتخابات، زمینه حضور جهادی و حماسه آمیز ملت بزرگ ایران در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری 11 اسفند را فراهم کرد.

 بر همین اساس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ضمن تاکید بر تداوم راهبرد تحولی سازمان صداوسیما، مراتب قدردانی و حمایت خود را از مدیریت شایسته، و تلاش های رئیس سازمان صداوسیما، جناب آقای دکتر پیمان جبلی، و همکاران پرتلاش و سخت کوش ایشان در رسانه ملی اعلام می دارند.

 والسلام علیکم و رحمه الله

دیگر خبرها

  • فریاد عدالت‌خواهی «کن لوچ» در سینما
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • از آموزش و اقتصاد تا فرهنگ و سبک زندگی با پدیده‌ بلاگری
  • ۲ یافته پیمایش فرهنگی: ارتقا جایگاه خانواده و اعتقادات دینی
  • ببینید | قدردانی بیش از ۲۲۰ نماینده مجلس از برنامه‌های نوروزی، قرآنی و انتخاباتی صداوسیما
  • تقدیر نمایندگان مجلس از تولیدات قرآنی رسانه ملی
  • بازنمایی رسانه‌ای نقش زنان در سینما
  • نمایندگان مجلس از تولیدات قرآنی رسانه ملی تقدیر کردند
  • قدردانی مجلس از تولیدات قرآنی رسانه ملی
  • بیانیه ۲۲۰ نفر از نمایندگان در حمایت از راهبرد‌ها و تولیدات قرآنی رسانه ملی