Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک محقق ایرانی با همکاری محققان استرالیایی در حال توسعه فناوری حسگری با استفاده از نانوالیاف هستند تا درنهایت حسگری برای رصد گاز در محیط بسازند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ مهناز شفیعی و همکارانش از دانشگاه سوئینبرن با پشتیبانی دو شرکت استرالیایی و ژاپنی، روی ساخت حسگر‌هایی کار می‌کنند که در آن‌ها از نانومواد برای رصد سلامتی و محیط‌زیست استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شفیعی دانش‌آموخته رشته مهندسی برق در دانشگاه امیرکبیر بوده که بعد از اخذ مدرک کارشناسی ارشد به استرالیا رفت و از سال ۲۰۱۱ در RMIT دوره دکتری خود را آغاز کرد و پس از اتمام این دوره و سپری کردن دوره پسا دکتری در استرالیا و کانادا از سال ۲۰۱۷ به دانشگاه سوئینبرن پیوسته است. در این دانشگاه که ارتباط بسیار نزدیکی با صنایع دارد، شفیعی روی ساخت حسگر با کمک فناوری‌نانو کار می‌کند.

او به دنبال ساخت حسگری است که می‌تواند بازدم انسان را مورد بررسی قرار دهد و از نتایج آن برای تشخیص بیماری استفاده کند.

مهناز شفیعی می‌گوید: «در بیماری دیابت می‌توان غلظت استون را در بازدم به‌عنوان زیست‌نشانگر بیماری شناسایی کرد. غلظت بالای استون در بازدم نشانگر وجود دیابت کنترل نشده است.»

در سال ۲۰۱۷ شفیعی و همکارانش در دانشگاه سوئینبرن حمایت مالی را از وزارت صنعت و نوآوری استرالیا دریافت کردند تا سامانه‌ای برای حسگری سیالات هیدروکربنی تولید کنند، حسگری که بتوان با پلت‌فورم اینترنت اشیاء ترکیب شود و به‌صورت مستمر وضعیت سلامت و محیط‌زیست را رصد کند. از این فناوری می‌توان در صنعت روغن استفاده کرد جایی که نشت روغن و مواد شیمیایی می‌تواند موجب آلودگی محیط‌ زیست و آب‌های زیرزمینی شود.

همکاری مشترک، یکی از بخش‌های مهم در تحقیقات حسگری است، شفیعی برای توسعه این فناوری با آزمایشگاه‌های مختلفی در کانادا، ژاپن و هنگ‌کنگ همکاری دارد. او در حال حاضر به‌عنوان رهبر یک تیم تحقیقاتی با مرکز NIMS ژاپن همکاری دارد.

در این پروژه محققان قصد دارند تا از نانوالیاف برای توسعه پلت‌فورمی استفاده کنند که قابلیت حسگری و شناسایی گاز‌ها را دارد. این پروژه قرار است به‌صورت پایلوت در صنعت تولید هیدروژن پیاده‌سازی شود. شرکت سومیتومو الکتریک در ژاپن و شرکت توسعه انرژی در استرالیا از جمله همکاران صنعتی این پروژه هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو نانوالیاف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۶۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست وزرای علوم سازمان شانگهای در مسکو با حضور ایران

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از مسکو، امید رضایی‌فر، قائم مقام وزیر در امور بین‌الملل و رئیس مرکز همکاری‌های علمی و بین‌المللی وزارت علوم کشورمان، که به صورت برخط در این نشست شرکت کرد، در این نشست بر ضرورت ترسیم نقشه راه همکاری‌ها در زمینه علمی، آموزشی، تحقیقاتی و فناوری تاکید کرد.
قائم مقام وزیر علوم کشورمان بر آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاری‌ها در حوزه علم و فناوری تأکید و گزارشی از دستیابی ایران به جایگاه‌های قابل توجه در عرصه علم و فناوری با وجود تحریم‌های غرب را ارائه کرد.
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه نیز که به نمایندگی از کشورمان در این نشست شرکت کرده بود، با اشاره به عضویت کامل ایران در سازمان شانگهای گفت: جمهوری اسلامی ایران پیش از این در ۲۰ سال گذشته و در زمان عضویت خود به عنوان ناظر در این سازمان، دیدگاه‌های خود را بیان کرده است.
وی افزود: ایران هم‌اینک نیز به عنوان عضو کامل به دنبال تعامل سازنده و همکاری جامع با بخش‌های مختلف تخصصی سازمان همکاری شانگهای است.
جلالی، یکی از مهمترین زمینه‌های همکاری کشور‌های عضو سازمان شانگهای را حوزه آموزش عنوان کرد و افزود: آموزش سنگ بنای توسعه هر کشوری است وجمهوری اسلامی ایران هم در این زمینه سابقه و تجربه طولانی دارد.
سفیر ایران در مسکو در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کشور ما با وجود مواجهه با همه تحریم‌ها و فشار‌های غیرعادلانه برخی قدرت‌ها در حوزه تحقیق، پژوهش و آموزش عالی کار‌های بزرگی انجام داده است.
وی یادآور شد: ایران هم‌اینک در منطقه غرب آسیا در بسیاری از شاخص‌های علوم و تحقیقات از جمله فناوری و انرژی جایگاه برتر را دارد.
جلالی ادامه داد: ما آماده هستیم تا دستاورد‌ها و تجربیات خود را در حوزه آموزش با کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگهای را به اشتراک بگذاریم.
وی با بیان اینکه همکاری دانشگاه‌های برتر عضو سازمان همکاری شانگهای اقدام بسیار مهم و در خور تقدیری است، گفت: دانشگاه‌های برتر ایران، سالیانی است که با کشور‌های شانگهای از جمله روسیه در حال همکاری مشترک هستند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه اظهار داشت: ما آمادگی خود را به شکل کامل اعلام می‌کنیم که به عنوان یک عضو کامل سازمان شانگهای، همکاری کاملی را با این سازمان همکاری داشته باشیم.

دیگر خبرها

  • تلفیق صنعت و دانشگاه توسعه جامعه را رقم می زند
  • توسعه اشتغالزایی در اقتصاد گیاهان زینتی با هدایت استارت‌آپ‌ها
  • هشت پیشنهاد ایران به نشست وزیران علوم سازمان همکاری شانگهای
  • مشارکت راهبردی ایران و روسیه در صنعت نفت و گاز
  • نشست وزرای علوم سازمان شانگهای در مسکو با حضور ایران
  • راه‌اندازی مرکز آموزش و فناوری غله و نان در خوزستان+فیلم
  • ثبت ۱۲ فرآورده دارویی و ۵۰ تجهیز پزشکی شرکت‌های ایرانی در کنیا
  • تعاونی‌ها در خوزستان توسعه یابند
  • سلاجقه: امیدواریم روند بهبود دریاچه ارومیه مستمر باشد
  • سلاجقه: وضعیت دریاچه ارومیه مناسب است