Web Analytics Made Easy - Statcounter

این تارنمای آمریکایی در گزارش روز گذشته (سه شنبه) خود به قلم «استیون سیمون» مدیر ارشد شورای امنیت ملی آمریکا در امور مبارزه با تروریسم و خاورمیانه و شمال آفریقا در دولت های «بیل کلینتون» و «باراک اوباما» روسای جمهور سابق آمریکا نوشت:

بحران کنونی در منطقه خلیج فارس سبب شده این بحران با حادثه سال ۱۹۶۴ در خلیج تونکین مقایسه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناظران می گویند درست همان طوری که حمله ادعایی ویتنامی ها به ناو آمریکایی «یو اس اس مادوکس» به بهانه ای برای آمریکا برای آغاز جنگ ویتنام تبدیل شد، حمله به تانکرها در تنگه هرمز می تواند آمریکا را گرفتار رویارویی و جنگ با ایران کند.

اما مقایسه بحران کنونی با آنچه که در خلیج فارس در اواخر دهه ۸۰ میلادی رخ داد، بهتر است.

این رسانه با اشاره به رویارویی دریایی ایران و آمریکا در سال ۱۹۸۸ نوشت: «تام کاتن» سناتور جمهوریخواه آمریکایی در مصاحبه با برنامه «فیس د نیشن» رویارویی سال ۱۹۸۸ را به عنوان توجیهی برای اقدام دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا برای حمله به جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد. اما مقایسه اتفاقات کنونی با جنگ نفتکش ها (در روزهای پایانی جنگ ایران و عراق) توجیهی غلط است. آنچه که در حادثه این سال اهمیت دارد حفظ خویشتن داری و مدیریت دقیق عملیات نظامی از سوی شورای امنیت ملی آمریکا برای جلوگیری از خارج شدن اوضاع از کنترل بود.

نویسنده مدعی شد، واکنش دولت "رونالد ریگان" در این رویارویی محتاطانه بود و با وجود موضع مقابله جویانه علنی خود با ایران تلاش کرد از خطر تشدید وخامت اوضاع جلوگیری کند.

در ادامه این مطلب آمده است: ژنرال «فرانک مک کنزی» فرمانده ستاد مرکزی آمریکا تایید کرده که اختیارات عملیاتی زیادی در منطقه ای بسیار بی ثبات داشته است.

وی مه گذشته تایید کرد که به ناوگروه ضربت «یو اس اس آبراهام لینکلن» و بمب افکن های "بی ۵۲" با استفاده از اختیارات خود دستور داده به خلیج فارس اعزام شوند. با توجه به خطرات احتمالی، چنین اعزام هایی باید با هماهنگی شورای امنیت ملی آمریکا صورت می گرفت.

قیاس بین اوضاع کنونی و اتفاقات دهه ۸۰ میلادی روشن است. اما به دلایلی باید به این موضوع فکر کرد که دولت ترامپ تا چه اندازه از ریگان درس عبرت خواهد گرفت.

اکنون ما رئیس جمهور دیگری داریم که مواضع سختگیرانه ای دارد اما تمایلی به استفاده از نیروی نظامی ندارد. اما مشاوران او علاقه مند هستند که ریسک (خطر) کنند.

نویسنده با اشاره به سرپرستی موقت «پاتریک شانون» در وزارت دفاع خاطرنشان کرد: گذشته از این، آمریکا هنوز وزیر دفاع دائمی ندارد چه برسد به اینکه وزیر دفاعی داشته باشد که این اطمینان را ایجاد کند که فرماندهان نظامی اقدام خطرناکی را بکار نمی بندند. مک کنزی گفته که می خواهد قدرت بازدارندگی نظامی آمریکا را به نمایش بگذارد، بدون اینکه اقدام تحریک آمیزی را انجام دهد اما مشکل این است که هزینه هر گونه محاسبه غلط بسیار سنگین است.

نویسنده مدعی شد که مقایسه اتفاقات کنونی با جنگ نفتکش ها به عنوان الگویی برای آینده به دلیل دیگری غلط است.

در بین سالهای ۱۹۸۷ و ۱۹۸۸ ایران نمی توانست همزمان با جنگ عراق، وارد جنگ دیگری با آمریکا شود.

اما در سال ۲۰۱۹ با وجودی که ایران تحت فشار اقتصادی است اما درگیر جنگی فرسایشی نبوده و با توجه به پایبندی این کشور به توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ حامیانی را در بین متحدان آمریکا دارد که خود آنها نیز هدف مضحکه واشنگتن گرفته اند.

ایران اکنون گزینه هایی را دارد که ۳۰ سال پیش از آنها محروم بود، از جمله توان قدرت موشک بالستیک و قابلیت های جنگ سایبری و نیروهای نیابتی در منطقه.

بنابراین بعید است این کشور از مواضع خود عقب نشینی کند.

نویسنده در پایان نوشت: اکنون سووال این است که آیا دولت کنونی آمریکا از ریگان الگو خواهد گرفت و اقدام به خویشتنداری و جلوگیری از تنش خواهد کرد یا با انتخاب های آگاهانه، محاسبات غلط یا سوء مدیریت جنگ جدیدی را به راه خواهد انداخت که پایان آن قابل پیش بینی نیست.

310311

کد خبر 1271536

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۷۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت متخصص مصری از اوضاع فاجعه بار غزه

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، احمد عبدالعزیز متخصص مصری و جراحی استخوان که برای مداوای مجروحان در نوار حضور دارد، تاکید کرد که رسانه‌ها نمی‌توانند فجایعی را که در غزه رخ می‌دهد، منعکس کنند. در این منطقه هیچ ابزاری برای کنار زدن انبوه آوارهای ساختمانی وجود ندارد و این آوارها به مقبره‌های خانوادگی تبدیل شده که خانواده ها در زیر آن مدفون شده اند.

وی در این گفت‌وگو تصریح کرد که همه به هر نحوی که شده باید برای توقف جنگ تلاش کنند و کمک های پزشکی متناسب با حجم فاجعه بهداشتی در این منطقه مهیا کنند.

عبدالعزیز یکی از اولین پزشکانی است که مطب خود در مصر را بست و به صورت داوطلبانه برای درمان مجروحان به غزه سفر کرد.

وی از حجم گسترده تخریب و ویرانی در مناطق مختلف غزه خبر داده و می‌افزاید که به سختی می‌توان خانه‌ای را پیدا کرد که برای سکونت مناسب باشد، دها هزار نفر از مردم در تجمع‌هایی که لایق انسان نیست، حضور دارند و خانواده‌های زیادی هستند که تنها با پتو برای خود حریم خصوصی ایجاد می کنند و سایه بانی جز آسمان ندارند. آنها آب آشامیدنی و سرویس بهداشتی و هیچ وسیله معیشتی ندارند و غذای منظمی دریافت نمی کنند. حجم فاجعه در غزه مافوق تصور است.

این پزشک مصری خاطرنشان کرد که مردم غزه هیچ پناهگاهی ندارند و این وضعیت رقت بار ادامه پیدا خواهد کرد، چرا که هیچ مکان مناسبی برای ساخت و ساز وجود ندارد و آوارهای ساختمانی و ویرانه‌های ناشی از حملات اسراییلی ها باید برچیده شود تا امکان ساخت و ساز وجود داشته باشد.

اوضاع بهداشتی در غزه

عبدالعزیز به ارائه چشم اندازی از اوضاع بهداشتی در نوار غزه پرداخته و می‌گوید که تیم‌های پزشکی از کمبود شدید لوازم رنج می برند. تعداد آنها نیز به علت شهادت یا بازداشت شدن بسیار کم است، ولی در عین حال با وجود خستگی مفرط با قدرت به کار خود ادامه می‌دهند. تعداد مجروحان در غزه بالغ بر ۷۰ هزار نفر هستند که بیشتر آنها مبتلا به شکستگی استخوان یا زخم‌های عمیق هستند یا رگ‌ها و شریان‌های بدن آنها قطع شده است.

وی ادامه می‌دهد که طبعا بیماری‌های طبیعی نیز در نتیجه ازدحام جمعیت گسترش پیدا می‌کند و در بسیاری از موارد پزشکان مجبور به قطع عضو می‌شوند و صحنه‌های بسیار دردناکی در بیمارستان‌ها ایجاد می شود.

پایداری افسانه‌ای مردم غزه

این پزشک مصری در عین حال ایستادگی مردم غزه را ستوده و تاکید کرد که هیچکس نمی تواند اراده و صبر و شکر آنها را در هم بشکند. آنها با وجود تمامی این مشکلات اصرار دارند که در سرزمین خود باقی بمانند.

دکتر احمد عبدالعزیز با اولین کادر پزشکی بعد از جنگ غزه وارد این منطقه شده و الان ۱۹۵ روز است که در شمال غزه حضور دارد. او می گوید: در آن زمان ۷۵ سال سن داشتم و به اینجا آمدم، چرا که به باقیمانده عمرم نیازی ندارم.

کد خبر 6085417

دیگر خبرها

  • پولیتیکو : آمریکا ماه گذشته موشک‌ های دوربرد به اوکراین ارسال کرده
  • پولیتیکو: آمریکا ماه گذشته موشک‌های دوربرد به اوکراین ارسال کرده است
  • عملیات«وعده صادق» پاسخ عبرت‌آموز برای رژیم غاصب صهیونیستی بود
  • این سد از بروز فاجعه انسانی در سیستان و بلوچستان جلوگیری کرد
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • روایت متخصص مصری از اوضاع فاجعه بار غزه
  • رئیسی: تقویت همکاری قوای مسلح ایران و پاکستان برای منطقه ثبات می‌آورد / تاکید ژنرال عاصم منیر بر جلوگیری از به خطر انداختن روابط دو کشور
  • پولیتیکو: ۳ دولت اخیر آمریکا در مقابل ایران ناکام شدند
  • فاجعه ژاوی برابر رئال: رکورد 88 ساله شکست
  • علاقه مردم آمریکا به انتخابات به کمترین میزان خود در ۲۰ سال گذشته رسید