Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-19@00:15:56 GMT

شرایط درمان ناباروری با اهدای تخمک

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۱۷۶۴۲

مسئول کلنیک درمان‌های جایگزین مرکز درمان ناباروری ابن سینا، به تشریح روند درمان ناباروری با اهدای تخمک، شرایط سنی آن، آزمایش‌های لازم و... پرداخت.

به گزارش ایسنا، دکتر فرهاد یغمایی باروری با اهدای تخمک اهدایی را از درمان‌های جایگزین رایج در کشور معرفی کرد و گفت: پیشینه این درمان در کشور ما به اواخر دهه ۷۰ برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قانون نحوه اهدای جنین به زوجین نابارور در سال ۸۲ در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و آئین‌نامه آن در سال ۸۳ به مراکز درمانی ابلاغ شد.

وی افزود: هنگامی که پس از انجام آزمایش‌ها و معاینه متخصصین متوجه شویم که ناباروری از سوی خانم و نحوه تخمک‌گذاری اوست، از این روش برای درمان ناباروری استفاده می‌شود. عواملی مانند نارسایی تخمدان‌ها، جراحی‌های انجام شده بر روی تخمدان، بیماری ژنتیکی مثل سندروم «ترنر» و ... باعث می‌شوند به نتیجه برسیم که خانم توانایی تولید تخمک مناسب را ندارد. گاهی نیز خانم تخمک مناسب و به اندازه تولید می‌کند اما از آنجایی که دچار سقط مکرر می‌شوند یا بیماری ژنتیکی خاصی دارند که قابلیت توارث به نسل‌های بعد را داراست، از این روش درمان ناباروری استفاده می‌کنیم.

یغمایی در ادامه در خصوص ورود عده‌ای دلال و سودجو در حوزه اهدای تخمک گفت: این کار بسیار تخصصی بوده و دارای ابعاد حقوقی و اجتماعی زیادی است که حتماً باید زیرنظر متخصصین مربوطه انجام شود. برای پذیرش تخمک اهدایی فیلترهای متعددی مانند شرایط سنی، سلامت روانی، سلامت هوش، عدم استفاده فرد اهدا کننده از مواد مخدر، عدم ابتلاء به بیماری صعب العلاج و... و. وجود دارد که پس از تأیید شدن در تمام آنها، فرد کاندید اهدای تخمک می‌شود.

وی افزود: در مرکز درمان ناباروری ابن سینا دو دسته از افراد کاندید اهدای تخمک می‌شوند؛ دسته اول زوجینی هستند که به مرکز ما مراجعه کرده‌اند و مشخص شده است که مشکل در باروری از سمت آقا است؛ در این شرایط خانم می‌تواند اگر فیلترهای مورد نظر برای اهدای تخمک را به خوبی پشت سر گذاشت، با اهدای تخمک برای بخشی از هزینه‌های درمان تخفیف دریافت کند. دسته دوم نیز افرادی هستند که با هدف خداپسندانه اقدام به این کار می‌کنند. بنابراین در مرکز ما در قبال اهدای تخمک وجهی به شخص پرداخت نشده و تمام اطلاعات اهدا کننده و اهدا گیرنده محرمانه نزد ما خواهد ماند.

یغمایی در تشریح شرایط اهدای تخمک با بیان اینکه یک خانم در طول دوره باروری خود نهایتاً شش بار می‌تواند تخمک اهدا کند، گفت: اهدای تخمک از سن ۱۸ تا حدود ۳۴ سالگی می‌تواند انجام شود. البته بهتر است فرد اهدا کننده دارای فرزند باشد. همچنین پس از آزمایشات سلامت اولیه، بررسی هورمون‌ها و غدد و نیز ارائه مشاوره روانشناسی، اجتماعی و حقوقی برداشت تخمک در اتاق عمل با عمل «پانکچر» انجام می‌شود. این عمل معمولاً عوارض شدید ندارد، اما می‌تواند باعث عوارض گوارشی، دردهای شکمی مبهم و افزایش وزن شود.

وی در پایان اهدای جنین و رحم جایگزین را از دیگر روش‌های جایگزین در درمان ناباروری معرفی کرد و افزود: اهدای جنین که از دل قانون اهدای تخمک استخراج شده، روش دیگری در درمان ناباروری است که در مرکز ما انجام می‌شود. بانک جنین مرکز درمان ناباروری ابن سینا از سال ۹۷ تشکیل شد و جنین از زوجینی که از طریق عمل «آی وی اف» جنین مازاد داشتند پس از انجام مصاحبه و اعلام رضایت‌شان گرفته شد و تاکنون زوجین زیادی از این طریق تحت درمان ما هستند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: شرایط درمان ناباروری اهدای تخمک محمد مرسی شیرمحمدعلی میشل پلاتینی ترمینال سلام اردبیل اس 400 حادثه چرنوبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۷۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از کارکنان آزمایشگاه مرکز بهداشت مهریز

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، به مناسبت روز آزمایشگاه، مدیر شبکه بهداشت و درمان مهریز با حضور در آزمایشگاه مرکز بهداشت از کارکنان زحمتکش این مرکز با اهدای شاخه گل قدردانی کرد.

مختاری گفت: تلاشگران علوم آزمایشگاهی با تشخیص به موقع عوامل بیماری زا و با فداکاری و گذشت، سلامت و آسایش خود را در راه اعتلای ارزش‌های والای انقلاب اسلامی و سلامت جامعه صرف کرده اند. 

وی افزود: توجه به نقش و اهمیت دادن به جایگاه فعالان آزمایشگاهی در پیشبرد اهداف نظام سلامت و ارتقای خدمات این حوزه بسیار موثر و اثربخش است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان مهریز اظهار داشت: بدون شک روز آزمایشگاه، روز سپاس از جان‌ها و اندیشه‌های والایی است که در پویایی نظام سلامت خالصانه تلاش می‌کنند و جامعه بزرگ آزمایشگاهیان، دیده بانان گمنام عرصه‌های سلامت کشور هستند که در راه اعتلای سلامت جامعه همواره می‌کوشند.

دیگر خبرها

  • از کجا بفهمیم زگیل تناسلی داریم و چگونه باید آن را درمان کنیم ؟
  • افزایش بیش از ۵ درصدی شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی
  • تجلیل از کارکنان آزمایشگاه مرکز بهداشت مهریز
  • پرداخت ۹۶ فقره تسهیلات برای درمان زوج‌های نابارور
  • شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی بالاتر از میانگین کشوری
  • اهدای خون کارکنان پایگاه هوانیروز شهید وطن پور
  • راه اندازی مرکز «نفس» در آبادان و خرمشهر
  • بیمه رایگان زنان غیرشاغل روستایی و عشایر دارای ۳ فرزند
  • سازمان انتقال خون هیچ جایگزینی ندارد
  • خطر ناباروری با این نوع از رژیم‌های لاغری