Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-25@07:42:01 GMT

نگاهی به کارت پرواز | پرسه در شهر

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۱۷۶۴۷

نگاهی به کارت پرواز | پرسه در شهر

پس از تماشای فیلم دلیل اکران نشدن آن را نمی‌شود تشخیص داد، مگر اینکه مشکل موضوع ملتهب اما واقعی آن بوده باشد. «کارت پرواز» همه معیارهای یک فیلم اجتماعی سالم را دارد و با اینکه موضوعی حساس را روایت می‌کند، به دوایر حاشیه‌ساز نزدیک نمی‌شود. فیلم نیروی خود را از همراهی دو شخصیت اصلی می‌گیرد؛ ندا (ندا جبرائیلی) و منصور (منصور شهبازی) دو شخصیت فیلم هستند که قصه را پیش می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو جوان از دو دنیای متفاوت که درگیر مسائل و مشکلات شخصی‌شان هستند. قابل پیش‌بینی است که از دو نقطه دور از هم پرسه‌زنی را شروع می‌کنند و در نهایت، اندکی به هم متمایل می‌شوند. فیلمساز از پایان خوش فاصله می‌گیرد و به یک پایان واقعی برای این رابطه و «کارت پرواز» می‌رسد. این فیلم شبیه دیگر آثار رحمانی نیست. گرمای خانوادگی «برف» را ندارد و مثل آن فیلم پرشخصیت نیست اما زمان وقوع قصه مانند «برف» در یک بازه زمانی مشخص است.

رحمانی در «کارت پرواز» خودش را در زمان و مکان محدود کرده و کارش دشوارتر بوده اما حاصل کار قابل قبول و تاثیرگذار است. فیلم با وجود این محدودیت‌ها تماشاگر را خسته نمی‌کند و امتیاز دیگر آن نشان دادن رشد مهارت‌های کارگردان است. «کارت پرواز» نسبت به «دیگری» و «پنهان» فیلمی بهتر و پخته‌تر است؛ خامدستی‌های اولی را ندارد و تصنع و لوکس بودن اغراق‌آمیز «پنهان» در آن دیده نمی‌شود.

«کارت پرواز» فیلمی صریح و به‌روز است، تلخ و تکان‌دهنده؛ فیلمی که ذهن تماشاگر را رها نمی‌کند. اصراری برای تمرکز روی بیان تلخی‌ها ندارد. (ماجرای خانوادگی ندا می‌توانست اشک‌انگیزتر باشد یا به رابطه عاطفی منصور بیشتر اشاره شود.) اما رحمانی راهبردی درست برای فیلم داشته و با هدف ساختن یک فیلم خیابانی، اطلاعات را کم‌کم و از طریق دیالوگ به تماشاگر داده، موقعیت‌های مختلف طراحی کرده و دست آخر، شخصیت‌ها را به سرمنزلی رسانده که در ظاهر از آن گریز نبوده است.

«کارت پرواز» تصویری از این روزهای شهر ماست، از جامعه‌ای خشمگین که آدم‌های خوب مثل زنی دارد (شیرین یزدانبخش) که حاضر است میزبان ندا باشد در یک شب جهنمی. آدم‌هایی مثل منصور که دست و پا زدنشان برای حفظ عشق به جایی نمی‌رسد. مثل ندا که ترجیح می‌دهم کنار بردیا یادم بماند، با قهقهه‌های کودکانه در خانه بازی، در نخستین نماهای فیلم.

کد خبر 444642

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سینمای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۷۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به مطبوعات امروز/ تعطیلی شنبه آری یا خیر؟

بحث بر سر موضوع تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه، واکاوی اهمیت سفر رئیس جمهور به پاکستان و تنش های منطقه از جمله موضوعاتی هستند که مطبوعات به آن‌ها پرداخته اند. - اخبار رسانه ها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بحث بر سر موضوع تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه، واکاوی اهمیت سفر رئیس جمهور به پاکستان و  تنش های منطقه از جمله موضوعاتی هستند که مطبوعات به آن‌ها پرداخته اند.

همشهری نوشت: چرا نباید شنبه قرمز شود؟ ️این روزنامه همزمان با داغ شدن موضوع تعطیلی شنبه، به بررسی این که «چرا شنبه نباید قرمز شود؟» پرداخته است. رویکرد کلی گزارش روزنامه روی این موضوع است که کارشناسان تاکید دارند در تعطیل‌شدن پنجشنبه‌ها صرفا نباید ابعاد اقتصادی موضوع مورد توجه قرار گیرد و هواداران تعطیلی شنبه از تکنیک جنگ شناختی استفاده می کنند. همچنین باور دارد عموم مردم به تعطیلی پنج شنبه تمایل دارند. اما دلایلی مانند افزایش هزینه‌های تولید، تفاوت سهم تجارت خارجی کشورهای اسلامی و دیگر کشورها در ایران، پدیده تجارت مجازی و کاهش فرایندهای بروکراتیک و عدم اقبال عمومی و... را نیز مطرح می کند.

روزنامه دنیای اقتصاد، نیز در تیتر یک خود به تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؟ پرداخته اما رویکرد کلی آن بررسی این مسئله است که «چرا تعطیلی شنبه ضروری است؟» به عقیده روزنامه مطالبه مردم و فعالان اقتصادی مشترک است و بر اساس نظر سنجی معتقد است که بیش ‌از 90درصد شرکت‌‌کننده‌ها –همسو با فعالان اقتصادی- خواستار تعطیلی شنبه هستند. با ارجاع به مطالعات خود مسیر احیای مسافرت‌ها با هدف کمک به رشد اقتصادی و بهبود سلامت روانی مردم را «افزایش و توزیع منظم تعطیلات از طریق آخرهفته 2 روزه» معرفی کرده است. در آخر توصیه کرده دولت و مجلس «انتخاب روز دوم مطلوب جامعه» یعنی شنبه را مدنظر داشته باشند.

«عمق بخشی به یک رابطه راهبردی» عنوان سرمقاله روزنامه خراسان است که به واکاوی اهمیت سفر رئیسی به پاکستان پرداخته و معتقد است دو کشور نیاز های متقابلی دارند که باید از آن استفاده کافی را کرد. همچنین بهشتی پور کارشناس مطرح روابط بین الملل نیز در صفحه آخر این روزنامه درباره اهمیت این سفر معتقد است باید«دید آقای رئیسی و تیم همراه چقدر می توانند پاکستانی ها را به همکاری های امنیتی در مقابله با «تروریست های ابزاری» بین دو طرف ترغیب کنند» همچنین با اشاره به سفر اردوغان به بغداد معتقد است. تحرکات در اسلام آباد و بغداد می تواند بر شکل دهی به همکاری های تازه در سطح خاورمیانه تاثیرگذار باشد.

روزنامه آرمان امروز، در سرمقاله امروز خود با عنوان «مدیریت تنش» مانند شماره های چند روز قبل خود به تنش های منطقه پرداخته است. این روزنامه بر این باور است که می توان گفت که ایران هنوز دست بالا را دارد. زیرا برای یک رژیم اتمی که این سلاح غیر متعارف را برای بازدارندگی تولید کرده این هجمه سنگین بوده است. در ادامه تحلیل می کند که اسرائیل آن کمبود را در سوریه و لبنان جبران می کند و با حملات متعدد آن بازدارندگی را که ایران می خواست به دست آورد، در حال خنثی سازی‌ است. همچنین معتقد است که «دیپلماسی با امریکا در این بحران چند هفته ای جواب داده و باید ادامه داشته باشد و سرعت بگیرد و تا انتخابات تحریمها لغو شود.»

روزنامه هم میهن نیز در یادداشتی با عنوان «مسئولیت بپذیرید» با اشاره به اظهارات جدید رئیس قوه قضائیه به ماجرای حجاب پرداخته است اما تصریح می کند که بحث بر سر این نیست که تصمیم سران قوای قضائیه و مجریه درست بوده یا نه! بلکه از رئیسی انتقاد کرده است که حاضر نیست پای تصمیم درست یا نادرست مشترک خود با رئیس قوه‌قضائیه برای احیای گشت ارشاد بایستد و به تعبیر محسنی‌اژه‌ای، بازی «کی بود، کی بود، من نبودم!» راه انداخته است.

روزنامه جوان در گزارشی با تیتر «خودروساز بی‌انصاف اشک مردم را درآورد» به ادامه ناراضی‌تراشی خودروسازان بی‌کیفیت‌ساز و گران‌فروش اشاره کرده‌است. همچنین با اشاره به گزاره رایج «بازار خودرو صاحب ندارد» می گوید این بازار اتفاقاً صاحب دارد، اما اینکه چه کسانی صاحب آن هستند، باید مورد تأمل قرار گیرد. همچنین به فیلم لحظه گریه و اعتراض ثبت‌نام‌کنندگان پژوپارس اشاره می کند که در فضای مجازی منتشر شده است و بر این باور است بخش عمده این ماجرا به اختلاف سازمان استاندارد و ایران خودرو بازمی گردد و می نویسد«این افزایش قیمت نجومی در حالی است که حتی یک امتیاز جدید روی این خودرو نصب نشده است» خودرویی که در پاس‌کردن استاندارد‌های هشتادوپنج‌گانه خود عاجز بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگاهی به پردرآمدترین مسیرهای پروازی جهان+ اینفوگرافی
  • نگاهی به زندگی پربرکت آیت‌الله العظمی بروجردی
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • رعب و وحشت اهالی شهر مهستان از پرسه آزادانه سگ‌های ولگرد + فیلم
  • نگاهی به مطبوعات امروز/ تعطیلی شنبه آری یا خیر؟
  • مادر کارفرین وبا نگاهی اقتصاد نگر
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه مرد ساروی چیست؟
  • پلنگ و میمون و مار پیتون در خیابان‌های مازندران/ و حالا پرسه توله شیر در خانه باغ مرد ساروی
  • نگاهی به روابط اقتصادی ایران و پاکستان
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه باغ چه بود؟