Web Analytics Made Easy - Statcounter

جهان‌بین با بیان اینکه هر تمدنی یک فاعل و یک عامل می‌خواهد، گفت: ما می‌خواهیم بر اساس آنچه که اسلام گفته است، زندگی کنیم و لازمه این امر وجود یک نگاه تمدنی است.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، نشست علمی «تمدن نوین اسلامی در آینه تقریب با تاکید بر اندیشه های مقام معظم رهبری» صبح امروز (چهارشنبه، 29 خرداد) در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بر پایه این گزارش، «فرزاد جهان بین» در این نشست طی سخنانی اظهار کرد: زمانی که از تمدن حرف می زنیم از یک مبانی ای صحبت می کنیم که بر اساس آن مبانی، نظامی را می سازیم؛ شکل نظام شهرسازی، نظام اقتصادی، نظام سیاسی و … بر اساس همان تمدن و ساختارها شکل می گیرد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد افزود: زمانی که به آن جنبه نرم افزاری و سخت افزاری رسیدیم و آن را به عینیت رساندیم، تمدن شکل می گیرد یعنی از زبان انتزاعی باید به ساختار که انضمامی است، برسیم چرا که از دل نظام ساختار در می آید. ما زمانی به تمدن خواهیم رسید که فرهنگ را به آن سو برسانیم و این پروسه سختی است. از این جهت است که اگر الگوی تولید بسط پیدا کند، شرایط برای حرکت به این سو سهل تر می شود.

 

این پژوهشگر ادامه داد: هر تمدنی یک فاعل و یک عامل می خواهد. فکر عامل است و فاعل انسانی است که فکر را تولید می کند. بر این اساس تمدن اسلامی یعنی عینیت یافتگی ای که از درون مبانی اسلامی درآمده است.

 

وی در بخش دیگری از مباحث خود با بیان اینکه ما به دنبال احیای تمدن اسلامی ای که در قرن چهارم اتفاق افتاد نیستیم، گفت: آن تمدن در زمانه کنونی به درد ما نمی خورد. ما می خواهیم بر اساس آنچه که اسلام گفته است، زندگی کنیم و لازمه این امر وجود یک نگاه تمدنی است.

 

جهان بین در پایان خاطرنشان کرد: واقعیت آن است که اگر این مسئله را نه فقط در قالب شیعه و سنی بلکه سایر مذاهب اسلامی بیاوریم، موفق خواهیم شد در غیر این صورت به نتیجه ای که باید، نمی رسیم. می خواهم بگویم ما می خواهیم زندگی کنیم، منِ شیعه یا دیگری که سنی هست، باید زندگی کنیم و این جز با پایگاه جمعی ما محقق نمی شود. نوآوری در سایه رواداری و پرهیز از تعصب اتفاق می افتد. آنچه که امروز مسلمین را رنج می دهد، جهل است.

 

پایان پیام/248

منبع: شبستان

کلیدواژه: بیرجند کانون های مساجد مجلس شیراز ایلام دهه کرامت شبستان بیرجند روزنامه خراسان جنوبی کانون های فرهنگی هنری مساجد تمدن نوین اسلامی سبک زندگی اسلامی تقریب مذاهب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۱۹۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بافت شهرسازی و معماری در قم باید با نگاه اسلامی باشد

مدیر حوزه‌های علمیه کشور، گفت: بافت شهرسازی و معماری در قم باید با نگاه اسلامی و نگاه به حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله علیرضا اعرافی در دیدار نوروزی عباس ذاکریان، فرماندار قم که در دفتر مدیریت حوزه‌های علمیه کشور در قم برگزار شد، اظهار داشت: قم یک جهانشهر ویژه و کانون معارف است.

وی با اشاره به اینکه بافت شهرسازی و معماری در قم باید با نگاه اسلامی و نگاه به حرم مطهر حضرت معصومه(سلام الله علیها) و مسجد مقدس جمکران باشد، مطرح کرد: این نگاه باید گسترش پیدا کند و وضعیت فعلی قابل قبول نیست.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه باید یک حرکت علمی آغاز شود، عنوان کرد: در زمان صفویه یک نابغه علمی در اصفهان حضور داشت که محصول آن معماری‌های شهرسازی اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه باید یک الگوی برآمده از یک ذهن علمی، فنی و الهی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: باید به صورت عمیق‌تر و جامعه‌تر اقدام کنیم و در این راستا می‌توانیم در معرفی شخصیت‌های برجسته و فنی حوزوی همکاری داشته باشیم.

اعرافی با بیان اینکه در بافت حرم و اطراف حرم نگاه به تسهیل رفت آمد زائرین و طلاب نیست، تصریح کرد: قم سرمایه ارزشمندی در دنیا دارد و می‌تواند در عرصه زیارت گردشگری موفق‌تر عمل کند.

امام جمعه قم با اشاره به اینکه تقریبا هیچ نقطه‌ای از دنیا وجود ندارد که تحصیل‌ کرده‌ای از قم در آن وجود نداشته باشد، افزود: متاسفانه در خود قم نسبت به این جایگاه و قدرت توجهی وجود ندارد و اگر این موضوعات برای مردم تبیین شود موجب افتخار آن‌ها است، چرا که این موضوعات هویت قم است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امت اسلامی پایه شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی است
  • نگاه تحولی و حرکت جهادی لازمه حل معضلات تاریخی آذربایجان شرقی است
  • لزوم حکمی‌سازی مراکز علمی برای تولید دانش مبتنی بر بینش
  • محفل امام حسنی‌ها، گامی در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی / دهه هشتادی‌ها را اینجا بشناسید
  • بافت شهرسازی و معماری در قم باید با نگاه اسلامی باشد
  • اصلاح انگاره‌های ذهنی و فرهنگی لازمه تحقق جهش تولید است
  • رمضان و فرهنگ زندگی
  • انزجار مردم شیراز از فاجعه بیمارستان شفای غزه + فیلم و تصاویر
  • جایگاه حق سرگرمی از نگاه اسلام
  • اعلام انزجار مردم شیراز از فاجعه بیمارستان شفای غزه