Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزنامه فرانسوی روز چهارشنبه نوشت: هر روز تنش میان آمریکا و ایران کمی بیشتر می‌شود.

واشنگتن روز سه شنبه با انتشار تصاویر جدیدی مدعی دخالت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حادثه انفجار ۲ نفتکش ژاپنی و نروژی شد و ایران را متهم به این حادثه کرد.

لو پاریزین نوشت: جمهوری اسلامی ایران دوشنبه اعلام کرد که قصد دارد میزان غنی سازی اورانیوم را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هشدار اروپایی‌ها را هدف قرار داده که ایران آنها را متهم می‌کند که هیچ گونه اقدامی برای کاهش اثرات تحریم‌های اقتصادی آمریکا انجام نمی‌دهند که این مساله منجر به خروج شرکت‌های بزرگ غربی از ایران شده است.

ساعاتی پس از اعلام ایران در مورد برنامه هسته‌ای اش، پنتاگون اعلام کرد که یک هزار نیرو برای مقابله با رفتار ایران ایران به منطقه اعزام می‌کند.

این اقدام آمریکا با واکنش تهران مواجه شد؛ وزارت اطلاعات از انهدام بزرگ‌ترین شبکه جهانی جاسوسی آمریکا در بستر سایبری خبر داد.

بخشضدجاسوسی وزارت اطلاعات در یک رویکرد حرفه‌ای ۲ موضوع اشراف اطلاعاتی بر جاسوسان در داخل کشور و ضربه به شبکه‌های جاسوسی را به صورت جدی دنبال می‌کند.

به گفته مدیرکل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران به تازگی برای نخستین بار در جهان در یک اقدام قابل توجه یک شبکه بزرگ جاسوسی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در دنیا را شناسایی و منهدم کرد.

لو پاریزین می‌نویسد که شواهد ارائه شده از سوی واشنگتن مبنی بر دخالت ایران در حادثه اخیر انفجار نفتکش‌ها قانع کننده نیست.

این روزنامه فرانسوی افزود: حتی اگر در واشنگتن نیز همانند تهران، تضمین شود که خواهان جنگ نیستند اما این وضعیت به طور جدی دیگر قدرت‌ها را نگران می‌کند.

متحد ایران «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه هر دو طرف را به کاهش تنش‌ها دعوت می‌کند و چین هم از تهران و واشنگتن می‌خواهد منطقی و خونسرد باشند و "جعبه پاندورا" را باز نکنند.

«امانوئل مکرون» مشتاق به اجتناب از تشدید تنش‌ها، از تهران خواست تا "صبور و مسؤول" باشند.

شورای عالی امنیت ملی ایران حدود یک ماه پیش در سالروز خروج آمریکا از توافق هسته‌ای در بیانیه‌ای خطاب به کشورهای عضو برجام از کاهش تعهدات ایران در این توافق خبر داد و اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای صیانت از امنیت و منافع مردم ایران و در اعمال حقوق خود مندرج در بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام، از ۱۸ اردیبهشت ۹۸ برخی اقدامات خود در توافق برجام را متوقف می‌کند.
به دنبال فرصت ۶۰ روزه ایران به طرف‌های اروپایی، «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی روز دوشنبه در محل مجتمع آب سنگین اراک در جمع خبرنگاران گفت: تولید اورانیوم تا ۱۰ روز آینده (تا ششم تیرماه) از مرز ۳۰۰ کیلوگرم عبور خواهد کرد.
این اظهارات کمالوندی با واکنش رئیس جمهوری فرانسه مواجه شد.

«امانوئل مکرون» با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی به تعهدات برجامی خود پایبند بوده، خواستار «صبوری» ایران شد.

او در واکنش به تصمیم‌های برجامی ایران گفت: همانطوری که آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کرده، ایران به تعهدات خود پایبند بوده است. ما قویاً ایران را تشویق می‌کنیم که صبور و مسئول باشد.

**اروپایی‌ها خواهان حفظ توافق اتمی با ایران هستند



در این ارتباط همچنین روزنامه «لوموند» فرانسه نوشت: فرانسه، بریتانیا و آلمان خواستار حفظ توافق اتمی برجام با ایران هستند.

لوموند با اختصاص یکی از عناوین صفحات نخست خود به تصمیم ایران مبنی بر کاهش تعهدات هسته‌ای خود در برجام نوشت: دولت تهران اعلام کرده است که تولید اورانیوم غنی شده ایران تا ۱۰ روز دیگر از سقف ٣٠٠ کیلوگرم که بر اساس توافق اتمی برجام در سال ٢٠١٥ میلادی تعیین شده بود، عبور خواهد کرد.

این روزنامه فرانسوی مدعی شد: مقامات ایران با این اقدام قصد دارند از طرفی به فشارهایی که آمریکا با افزایش تحریم‌ها بر اقتصاد ایران وارد کرد پاسخ دهند و از طرف دیگر، میان «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا که به طور یکجانبه از توافق هسته‌ای برجام خارج شد و کشورهای اروپایی امضا کننده این توافق، در مورد موضع خود در برابر ایران شکاف و اختلاف نظر ایجاد کنند.

به نوشته این روزنامه، کشورهای فرانسه، بریتانیا و آلمان خواستار حفظ توافق هسته‌ای برجام با ایران هستند.

لوموند می‌نویسد که بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران، روز دوشنبه ١٧ ژوئن (٢٧ خرداد) اعلام کرده که تا ۱۰ روز دیگر در تاریخ ٢٧ ژوئن، تولید اورانیوم غنی شده ایران از مرز ٣٠٠ کیلوگرم فراتر خواهد رفت.

این روزنامه با تاکید بر تشدید تنش‌ها میان تهران و واشنگتن، نوشت که آمریکا در مواجهه با آنچه این کشور تهدیدهای ایران در منطقه خوانده است، نیروهای نظامی خود را به خاورمیانه اعزام کرده است و در حملات اخیر به ۲ نفتکش در دریای عمان، انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه گرفته است.

لوموند افزود که وزارت امور خارجه آمریکا در همان روز از جامعۀ بین المللی خواسته است که در برابر باج خواهی هسته‌ای ایران تسلیم نشوند.

این روزنامه در ادامه با اشاره به واکنش‌های بین المللی به کاهش تعهدات برجامی ایران، می‌نویسد که "فدریکا موگرینی" مسؤول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا روز گذشته در جمع خبرنگاران اعلام کرده است که ایران تاکنون به تعهدات خود در قِبال توافقنامۀ اتمی برجام پایبند بوده است.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۰۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد

آفتاب‌‌نیوز :

"رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفتگو‌ها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود:، اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.

اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.

دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردید‌ها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد: حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفتگو‌ها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیز‌های زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • پخش مستند «نیمه شب ۲۴ آوریل» از شبکه دو سیما
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد
  • کنعانی: در برجام آمریکا زیر میز دیپلماسی زد نه ایران/ اقدام ایذایی در اصفهان اقدامی بی‌ارزش بود