Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین - محمد امین خدابخش؛ معاملات آخرین روز از هفته جاری با افت دو هزار و 269 واحدی شاخص بورس خاتمه یافت.  این نماگر که در ابتدای معاملات امروز با رشد حدودا 350 واحدی کار خود را آغاز کرده بود امروز را در حالی به پایان برد که کاهش 0.96 درصدی ارتفاع این شاخص موجب بازگشت آن به 234 هزار واحدی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس داد و ستدهای بورس تهران امروز در حالی خاتمه یافت که نماگر اصلی این بازار تحت تاثیر نمادهای پترو پالایشی به سطح 234 هزار و 879 واحد نزول کرد. این رخداد سبب شد تا پس از سه روز معاملاتی امروز شاهد افت ارزش بازار به زیر سطح 900 هزار میلیارد تومان باشیم؛ عاملی که بیش از هر چیز تحت تاثیر کاهش تقاضا در نمادهای شاخص‌ساز بازار رخ داده است.

با این حال کاهش امروز تنها محدود به نمادهای یاد شده نبود. می‌توان این طور قلمداد کرد که رویه شکل گرفته در روز قبل که منجر به افت قیمت در اغلب نمادهای بازار سهام شده بود امروز به شکلی جدی‌تر تقویت شد. همین امر باعث شد تا امروز هم شاهد بیشتر شدن تعداد نمادهایی باشیم که بهای خود را از دست دادند و در حدوده منفی قیمت معامله شدند. به دنبال همین نزول قیمت بود که امروز هم شاخص کل هموزن 1.57 درصد از ارتفاعش کاسته شد و ضمن ثبت افت 899.66 واحدی به سطح 56 هزار و 261 واحد رسید. از جمله گروه‌هایی که در این روز افت قیمت بر کلیت معاملاتشان چربش داشت می‌توان به نمادهای سیمانی، بیمه‌ای، لیزینگی، غذایی و قطعه‌ساز اشاره کرد.

 

چرا قیمت‌ها افت می‌کنند؟

با نگاهی به کلیت معاملات در روزعهای اخیر و در نظر گرفتن اخبار و سایر شرایط بیرونی دخیل بر معاملات بازار می‌توان دریافت که اغلب سرمایه گذاران و فعالان حاضر در بازار سرمایه به دلیل رشد مناسبی که این بازار طی هفته ها و ماه‌های اخیر داشته‌ است، در مواجه با سطوح جدید قیمت که تا کنون شاهد آن نبوده‌اند اندکی دست به عصاتر عمل می‌کنند. همین امر باعث شده تا در روزهای اخیر مقاومت‌های روانی ایجاد شده همراه با سایر عوامل موثر بر قیمت سهام همچون کاهش ارزش دلار در بازار آزاد و شایعات شکل گرفته پیرامون راه اندازی «سامانه ریسک معاملات» نقشی منفی بر تمایل سرمایه گذاران به خریدهای جدید ایفا کنند.

اما آنچه که باید بخاطر داشت این است که حال اغلب سهم‌ها به خصوص آنها که در روند سودسازی خود از قیمت دلار اثر می‌پذیرند، همچنان خوب است. در حال حاضر بیشتر تحلیلگران بازار بر این باورند که حتی با فرض ثبات شرایط فعلی بسیاری از شرکت‌های حاضر در بازار سهام سود ریالی بیشتر نسبت به سال گذشته خواهند ساخت. البته باید توجه داشت که امکان تحقق این مهم برای نمادهای صادرات محور همچون فلزی – معدنی‌ها و پتروپالایشی‌ها بیشتر است. به همین دلیل هم هست تا مادامی که دلیل محکم برای تغییر جهت بازار در بلند مدت وجود نداشته باشد، تضعیف قیمت‌ها را نمی‌توان گواهی بر تغییر جهت قیمت‌ها در نظر گرفت. البته باید به این هم نیز توجه داشت که کاهش تقاضا افت ارزش معاملات خرد به سطح هزار میلیارد تومان در دو روز گذشته را در پی داشته و خالص خرید حقیقی نیز پس از مدت‌ها ارقام منفی (81 میلیارد تومان) را به نمایش گذاشته‌اند؛ عاملی که می‌تواند به عنوان دلیلی برای احتیاط بیشتر در سطوح فعلی قیمت‌ها تلقی شود.

 

ترین‌های بورسی

معاملات بورس تهران امروز در حالی پایان یافت که نمادهای گروه خودرو با مجموع ارزش معاملات 173 میلیارد و 359 میلیون تومانی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. گروه‌های شیمیایی، فلزات اساسی، بانک‌ها و سرمایه گذاری‌ها نیز به ترتیب جایگاه‌های دوم تا پنجم در این زمینه را از آن خود کردند.

در بررسی بازده‌های کسب شده در روز جاری آنچه که واضح است همه گیری تقریبی کاهش قیمت در اغلب نمادهاب بورسی است به طوری که در این روز به جز گروه‌های «استخراج نفت و گاز»، «رزاعت»، «ساخت دستگاه‌های ارتباطی» و «سرمایه گذاری‌ها» تمامی 36 گروه مورد معامله در بورس  با افت قیمت رو به رو شدند.

در این روز «استخراج نفت و گاز» با کسب بازده 2.71 درصدی بیشترذین بازده را در میان گروه‌های بورسی داشت. در مقابل گروه «محصولات چوبی» تنها گروهی بود که با افت قیمت 4.34 درصدی مواجه شد.

 

نگاهی به ارزش معاملات

حجم معاملات امروز بورس تهران سه میلیارد و 417 میلیون سهم و ارزش معاملات آن هزار و 149 میلیارد تومان ثبت شد که از این میان هزار و 18 میلیارد تومان آن ارزش معاملات خرد بوده است. در میان نمادی معامله شده در روز جاری نیز «خساپا» همچنان بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داده است. این نماد در حالی معاملات امروز را به اتمام رساند که شاهد دو صف خرید سنگین بود. در معاملات امروز «خساپا» 531 میلیون سهم به ارزش 88 میلیارد و 784 میلیون تومان مورد داد و ستد قرار گرفت.

 

 کوتاه از فرابورس

شاخص آیفکس معاملات روز جاری را با سقوط 56 واحدی به اتمام رساند. این شاخص بیشترین تاثیر مثبت را از نمادهای «مارون»، «ذوب» و «زاگرس» پذیرفت. این در حالی است که امروز نمادهایی نظیر «کرمان»، «دی» و «ودی» بر روی این شاخص اثر منفی گذاشتند. حجم معاملات این بازار بالغ بر یک میلیارد و 280 میلیون سهم بود و ارزش معاملات سهام در آن به 437 میلیارد تومان رسید. این در حالی است که ارزش کل معاملات این بازار با در نظر گرفتن معاملات اوراق اخزا و تسه در روز جاری به 677 میلیارد تومان رسیده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس تهران دلار سرمایه شاخص بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۱۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس کاهشی شد | افت ۱۱ هزار و ۱۹۳ واحدی شاخص کل

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، پس از پاسخ سپاه پاسداران به حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه، بازار سرمایه کاهش را تجربه کرد و به نظر می‌رسد اثرات هیجانی این رخداد غیراقتصادی باعث افزایش فشار فروش در بورس شد. البته سازمان بورس با تشکیل جلسه اضطراری دامنه نوسان در بازار سرمایه را به یک درصد کاهش داده که این تصمیم تا سه روز اجرایی خواهد شد.

به هر ترتیب، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در دومین روز هفته ۱۱ هزار و ۱۹۳ واحد کاهش پیدا کرد و به رقم دو میلیون و ۱۹۶ هزار و ۷۷۶ واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز با افت ۲۶۷۷ واحد در عدد ۷۲۳ هزار و ۵۳۹ واحد ایستاد.

دامنه نوسان بورس تغییر کرد

تعداد معاملات روز یکشنبه بورس، بیش از ۹۰ هزار فقره بود که تقریبا یک چهارم روزهای گذشته محسوب می‌شود. ارزش معاملات امروز نیز به ۳۱۵۰ میلیارد تومان رسید.

فملی، فولاد، فارس و وغدیر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند. هم‌چنین فملی، فولاد، ذوب و وبملت از نمادهای پرتراکنش بوددن که همگی منفی شدند.

فرابورس ایران هم روز یکشنبه ۱۲۹ واحد افت کرد و شاخص آن در عدد ۲۴ هزار و ۶۴۵ واحد ایستاد.

تعداد معاملات امروز فرابورس نیز با ۵۰ هزار فقره تقریبا یک چهارم روزهای گذشته بود. ارزش معاملات فرابورس ۹۲۷۷ میلیارد تومان بود.

شگویا، هرمز، زاگرس و بپاس از نمادهای تاثیرگذار بر شاخص فرابورس بودند که همگی قرمز به کار خود پایان دادند. هم‌چنین فزر، کرمان، فصبا و بگیلان از نمادهای پرتراکنش بودند که بجز فزر سایر نمادها منفی شدند.

اما درخصوص پیش‌بینی وضعیت بازار سرمایه فردین آقابزرگی، کارشناس بورس با اشاره به رشد ۴۶۰۰ برابری شاخص بورس در ۲۷ سال گذشته اظهار کرد: با وجود تنش‌هایی که طی حدود سه دهه گذشته رخ داده هیچ بازاری به اندازه بورس بازدهی نداشته است. نوسان اخیر نیز زودگذر خواهد بود.

وی پیش‌بینی کرد که به زودی تاثیر عوامل غیراقتصادی بر بازار سرمایه از بین خواهد رفت و بعید است بحران در سطح بین‌المللی ادامه پیدا کند. به نظرم بورس در میان‌مدت خود را بازیابی می‌کند و در یک فرآیند کلی در مسیر رشد قرار می‌گیرد.

کد خبر 844317 برچسب‌ها شاخص کل بورس خبر مهم بورس تهران بورس - فرا بورس

دیگر خبرها

  • برگشت بورس به مدار نزولی؛ شاخص کل هم‌وزن ریخت
  • کاهش ۴ هزار و ۹۹۹ واحدی شاخص کل بورس
  • ورق بازار سرمایه برگشت | افزایش ۱۰ هزار و ۱۴۰ واحدی شاخص کل
  • بورس ۱۰ هزار واحد مثبت شد
  • شاخص بورس امروز ۲۶ فروردین/افت۱۱ هزار واحدی
  • کاهش بیش از ۱۱ هزار واحدی شاخص کل بورس/تغییر دامنه نوسان اقدامی موثر بود؟
  • افت ۱۱ هزار واحدی شاخص بورس در دومین روز هفته
  • بورس کاهشی شد | افت ۱۱ هزار و ۱۹۳ واحدی شاخص کل
  • بورس ریخت؛ سهامداران همچنان ناامید هستند
  • افت ۱۱ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات یکشنبه