Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، قائم‌مقام و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در نخستین مجمع عمومی اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت کشور که امروز، 29 خردادماه در جوار حرم امام خمینی(ره) برگزار شد، به سخنرانی پرداخت و گفت: بدون شک فعالیت‌های قرآنی که از مجرای مؤسسات قرآنی ـ مردمی در حال جریان است به عنوان اصلی‌ترین نوع فعالیت‌های قرآنی در کشور مطرح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که امروز در کنار امام، معمار بزرگ آن پیمان بستیم و تداوم راه این امام بزرگوار را بر خود متعهد شدیم دو خصیصه دارد. جمهوریت و اسلامیت که جمهوریتش به بخش مردمی بازمی‌گرد و اسلامی بودنش بخش دینی آن است. مبنای این انقلاب و نظام قرآن و عترت است، همانطور که در قانون اساسی نیز بر آن تأکید شده است.
محمدی بیان کرد: مؤسسات قرآنی کشور نیز دقیقاً این دو خصیصه مردمی و اسلامی بودن را باهم دارد، لذا اگر برای نظام مقدس، آینده‌ای تصور شود با حضور این جنس از مؤسسات، آینده برایش تصویر می‌شود، عقبه استراتژیک نظام مقدس جمهوری اسلامی، مؤسسات مردمی ـ قرآنی است به شرط اینکه حقیقت مؤسسات فهم شود و کارکرد درست آنها مورد حمایت قرار گیرد، یقیناً نقشی که می‌آفریند کمتر از این نیست که به آن اشاره شد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی اضافه کرد: فعالیت‌های قرآنی ـ مردمی، سه خصیصه دارد یکی اصیل بودن یعنی همخوانی فعالیت‌ها با فرهنگ قرآنی، دوم جذاب بودن و استفاده از ابزار هنر و رسانه، سوم فراگیری بودن و پرهیز از صنفی‌گرایی. این سه خصیصه به اینکه مؤسسات قرآنی بتوانند نقش‌آفرینی جدی کنند، کمک می‌کند.
وی با اشاره به آینده مؤسسات قرآنی، ادامه داد: اگر دقت کنیم، می‌بینیم که در دهه اخیر(دهه چهارم) که دهه سازمان‌دهی استراتژیک و راهبردی فعالیت‌های قرآنی کشور است، بیشترین حجم تأسیس مؤسسات قرآنی را با نگاه و رویکرد جدید شاهد هستیم.
محمدی بیان کرد: به برکت منشور توسعه فرهنگ قرآنی به عنوان بالاترین سند راهبری فعالیت‌های قرآنی کشور و ارتقای حداقل 10 ساختار قرآنی در دستگاه‌هایی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و سازمان‌هایی چون اوقاف و امور خیریه و سایر سازمان‌های مردمی، شاهد رشد کمی و کیفی مؤسسات قرآنی در کشور هستیم. به ویژه در دهه اخیر هر چند سابقه فعالیت‌های قرآنی در جمهوری اسلامی به پیش از انقلاب اسلامی باز‌می‌گردد، اما سازمان‌یافتگی این کار و تشکیلاتی شدن آن عمدتاً در دهه اخیر با رونق ویژه شکل گرفته است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی اضافه کرد: باید از این برکت و نعمتی که در دهه اخیر شامل شده و موجب شد اینگونه در خدمت قرآن قرار بگیریم، قدردان باشیم و از منابعی که منشأ این کار بودن چون شورای توسعه فرهنگ قرآنی، منشور توسعه حراست و پاسداری کنیم. لذا این ظرفیت‌های بزرگی بود که باید از آنها حمایت کنیم.
وی با اشاره به مشکلات بودجه‌ای که به با مشکلات مالی دولت گره‌ خورده است، اظهار کرد: متأسفانه هنگامی که بودجه قرآنی مصوب شد با بحران‌های مالی دولت روبه‌رو شد. همچنین بودجه‌ای که در اختیار دستگاه‌ها قرار دارد، بودجه قابل توجهی است، چنانکه برخی از دستگاه‌ها بالغ بر 40 میلیارد تومان و برخی دیگر بالغ بر هزار میلیارد تومان بودجه همچون آموزش و پرورش دارد.

محمدی بیان کرد: در آموزش عمومی قرآن به ویژه توسعه بخش حفظ و تربیت 10 میلیون حافظ قرآن که مقام معظم رهبری مطالبه کرده‌اند، مصوبه‌ای اخیراً در کمیسیون توسعه فعالیت‌های عمومی قرآن کریم داشتیم که مختص توسعه و اجرایی‌سازی سند حفظ، بود. این غیر از بودجه منشور توسعه فرهنگ قرآنی و بودجه موجود در دستگاه‌ها برای امر قرآن است. البته بودجه‌ای که به عنوان شورای توسعه بوده است همیشه با بحران روبه‌رو بوده است. می‌توانم بگویم سرجمع 11 درصد از بودجه مصوبه ما تخصیص پیدا کرده است. علی رغم پیگیری‌ها و تلاش‌های زیاد متوسط 11 درصد آن محقق شده است، که جای تأسف دارد.
وی ادامه داد: راهبردهای اصلی گسترش مؤسسات قرآنی یکی از دغدغه‌های اصلی ما بوده است، اگر بخواهیم آینده‌‌نگری نسبت به این موضوع داشته باشیم، یک مؤسسه قرآنی در دوره 5 تا 10 ساله باید بتواند، رشد کمی و کیفی مطلوب خود را داشته باشد. هر مؤسسه‌ای اگر نتواند در این زمان حد لازم خود را داشته باشد، قاعدتاً این ریز‌ش‌ها و رویش‌هاست که مؤسسات را معنادار می‌کند.
قائم مقام و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به ویژگی‌های یک مؤسسه توانمند بیان کرد: 152 شاخصه ویژگی مؤسسه توانمند قرآنی در پنج عنوان کلی است. یکی در حوزه برنامه‌ریزی و رهبری است که خیلی حساس است و بسیاری از مؤسسات از آن غافل هستند، دوم بحث توانمندی در حوزه مدیریت و اجراست، توانمندی در حوزه قالب‌های فعالیت و تنوع، توانمندی در حوزه اقتصادی و مالی، توانمندی در حوزه نیروی انسانی است. اگر به جریان برنامه‌ریزی بطور جدی نگاه نکنیم و با برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت به فکر مؤسسات قرآنی نباشیم، خیلی تصویر روشنی از آینده مؤسسات نخواهیم داشت و با بحران مواجه می‌شویم.
وی ادامه داد: شکل‌گیری اتحادیه قدرتمند فراگیر و راهبردی که با رویکرد هم‌افزایی انجام می‌گیرد، توانمندی شبکه‌سازی فعالیت‌های قرآنی مؤسسات را در سطح استان و کشور می‌تواند فراهم کند. این شبکه‌سازی مقدمه جریان‌سازی است. جریان‌‌سازی، زمینه‌ساز فرهنگ‌سازی قرآنی است. قطعا مؤسسات قرآنی در بستر جریان‌ساز، می‌توانند رشد کمی و کیفی پیدا کنند.
محمدی بیان کرد: لذا شکل‌گیری اتحادیه و اصرار بر ادغام و تمامی ساز‌کارهای برنامه‌ریزی و آیین‌نامه در شورای توسعه تصویب شد و بالغ بر 83 جلسه هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی تشکیل شد، امر ادغام نیز در بیش از 28 استان تشکیل شد و معتبر است و مصوبه دارد. مسیر ادغام ظرف چند هفته آینده خبرهای خوشی می‌شنوید چون این مأموریت به حجت‌الاسلام عاملی، رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی واگذار شد که جلسات خوبی در این زمینه برگزار و سازوکارهایی نیز نهایی شده است و اگر این موضوع اجرایی شود، بحث ادغام با رویکرد جدید و مواجه نویی انجام می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه بحث ادغام مسیر نو و جدیدی را پیشروی خود خواهد داشت و دوستان از هیجانی‌شدن و از موازینی اختلال‌آفرین و تنش‌آفرین پرهیز کنند، گفت: پیشنهاد اول اینکه با تمام توان باید به شکل‌گیری اتحادیه واحد و قدرتمند قرآنی فکر کنیم تا بحث جریا‌ن‌سازی و فرهنگ‌‌سازی و آنچه که لازمه مؤسسات قرآنی است شکل گیرد. پیشنهاد دوم، شکل‌گیری و تعیین مؤسسات مرجع و تراز است به گونه‌ای که در هر استان به کمک اتحادیه براساس استانداردها و شاخص‌های فعالیت‌های مؤسسات قرآنی مشخص شود.
محمدی بیان کرد: تأمین منابع مالی و استقلال مالی مؤسسات قرآنی پیشنهاد دیگری است که لازم و ضروری است، مؤسسات قرآنی هیچگاه نباید بر روی بودجه‌های دولتی حساب کنند. بلکه این بودجه‌ها زمانی هست و زمانی نیست، بلکه باید برروی حرکت‌های داوطلبانه مردمی حساب کنید، البته که دولت باید مؤسسات مردمی را به رسمیت بشناسد و پشتیبانی کند. اما اینکه مؤسسات قرآنی تنها به بودجه دولت متکی باشند، این راه خطرناکی برای مؤسسات قرآنی است.
وی با تأکید بر اینکه مؤسسات مردمی، دستش بر جیب مردم است به این معنا که از ظرفیت خیرین و کمک‌های مردمی استفاده کند، اضافه کرد: تأمین مالی مؤسسات قرآنی از طریق ایده‌پردازی، تهیه و تولید و توزیع محصولات قرآن وعترت، توانمندی مؤسسات در امور اجرایی فرهنگی و درآمد از طریق خدمات و ایجاد منابع مستمر مالی از طریق مشارکت مردمی خصوصاً احیای فرهنگ موقوفه قرآنی محقق می‌شود.
قائم مقام رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به پیشنهاد چهارم، اظهار کرد: ضرورت پرداختن مؤسسات قرآنی به فعالیت‌های تخصصی و انجام فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی بلندمدت که افزایش مخاطبان را به همراه دارد، پیشنهاد دیگری است و پیشنهاد پنجم نیز انجام خدمات مشترک میان مؤسسات قرآنی با مؤسسات فرهنگی ـ هنری و مراکز مردم‌نهاد است.
وی ادامه داد: ما به عنوان شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور، با اعتقاد راسخ به بحث وحدت و اتحاد نگاه کردیم و هیچگاه در این زمینه تردید نکرده‌ایم و تمام توان را بر آن گذاشته‌ایم، اما چون این اتحاد و ادغام در دو بخش مردمی بود، تا هنگامی که اراده هر دو بود، کار به نحو احسن جلو پیش ‌می‌رفت که ان شاءالله به زودی محقق می‌شود و یقیناً به این سمت حرکت می‌کنیم، اما باید بدانیم کوچک‌ترین تردید در این مسیر و آسیبی که ناشی از این اختلاف باشد باید پاسخگو باشیم.
محمدی تأکید کرد: قرآن کریم بر سه لایه اتحاد یعنی 1- اتحاد در جامعه بشریت، 2- اتحاد و وحدت میان ادیان، 3- اتحاد و وحدت میان امت اسلامی تأکید دارد. اینکه بین مجموعه‌ای از فرقه شیعه با موضوع خاص آن هم با محوریت قرآن کریم که این شعارها‌ی عظیم را می‌دهد، زیبنده نیست و عدم تحقق آن نیز از نوعی کم‌توجهی و کم‌اعتنایی از شعارهای اصلی قرآن و همچنین ایمان قرآنی، رفتار قرآنی و عمل قرآنی است.
وی با اشاره به اینکه طرح جدید ادغام اتحادیه‌های کشوری، سازو کاری دارد، ادامه داد: در شورای توسعه مصوب شد که رئیس آن، سازوکار تکمیل بحث ادغام را دنبال کند، حجت‌الاسلام عاملی تدبیری را انتخاب کردند به گونه‌ای که تعیین چند نفر برای نظارت نهایی در این امر و نهایی کردن در آن شورای توسعه و ابلاغ آن براساس مسیر حقوقی و قانونی خود. لذا سازوکار نهایی شدن ادغام امری نیست که در اختیار شما باشد.
محمدی بیان کرد: براساس تدبیر این سازوکار جدید حجت‌الاسلام عاملی و ابلاغ وی، فرآیند ادغام در آینده نزدیک تکمیل می‌شود. اما برخی اذغان می‌کنند که ادغام اگر مصوبه است، چرا در روزنامه‌های کثیرالانتشار منتشر نشده است، طبق دیگر مصوبات شورا، باید بگویم در آیین‌نامه اتحادیه مدغم چند مورد اختلافی بود که قرار شد پس از بررسی و نهایی شدن در هیئت رسیدگی، مجدد گزارش آن به شورا ارسال شود، لذا ابلاغ شدن مصوبه ادغام منوط به نهایی شدن آیین نامه شد که به عقب افتاد. اما تأکید می‌کنم که ادغام بحث بدون شک و تردیدی است.
وی اظهار کرد: قشنگ‌ترین کار در حوزه هماهنگ‌سازی فعالیت‌های قرآنی در کشور، هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی که هم بحث صدور مجوز مؤسسات قرآنی را پیگیری می‌کرد، اما با نامه‌ای که از سوی وزیر ارشاد زده شد و خواستار صدور مستقل مجوز برای مؤسسات قرآنی، موجب شد تا کار این هیئت زیر سؤال برود.
قائم مقام شورای توسعه تأکید کرد: در حال حاضر هیچ نماینده از هیچ اتحادیه در شورای توسعه فرهنگ قرآنی عضو نیست تا تکلیف اتحادیه مدغم مشخص شود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی مؤسسات قرآنی قرآن اتحادیه مدغم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۱۳۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف املاک فاقد سند در بافت فرسوده پایتخت

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران از رشد 8 برابری آمار اخذ سند و رای مثبت برای املاک فاقد سند در بافت‌های فرسوده در مقایسه با سال‌های گذشته خبر داد.

به گزارش فارس، مهدی هدایت در خصوص املاک فاقد سند گفت: پس از ابلاغ برنامه چهارم توسعه شهر تهران در زمینه نوسازی بافت های فرسوده، یکی از احکام این برنامه اخذ سند برای پلاکهای واقع در بافت فرسوده است و طبق حکم70 برنامه چهارم توسعه شهر تهران مقرر شده که به منظور رفع موانع، تسریع و تسهیل در فرآیندهای صدور سند مالکیت املاک فاقد سند بافت های فرسوده با هماهنگی سایر دستگاه های مرتبط در سال 1402 نسبت به اخذ سند و نوسازی این قبیل املاک اقدام گردد. 

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران خاطرنشان کرد: با تلاشهای صورت گرفته و بکارگیری ظرفیت ستاد بازآفرینی شهر تهران و همکاری شایسته اداره کل ثبت اسناد و املاک استان، آمار اخذ سند و رای مثبت برای املاک فاقد سند طی سال 1402 دو برابر میزان مصوب برنامه چهارم توسعه بوده است.

هدایت با بیان این که آمار اخذ سند و رای مثبت برای املاک فاقد سند در بافت های فرسوده در مقایسه با سال های گذشته 8 برابر رشد داشته است، افزود: انتظار داریم با همکاری مشترک سازمان نوسازی و اداره کل ثبت اسناد و املاک و سایر دستگاه های مرتبط روند رو به رشد صدور سند تداوم داشته باشد تا بتوان با و پیگیری های شهرداری تهران بر چالش های بناهای ناایمن بافت فرسوده در مواقع بحران غلبه کرد.

دیگر خبرها

  • زمین‌های واگذارشده به دستگاه‌های اجرایی تعیین تکلیف می‌شوند
  • تعیین تکلیف املاک فاقد سند در بافت فرسوده پایتخت
  • بهادری جهرمی: تعیین تکلیف صدور مجوزهای کسب و کار با هیئت مقررات می‌باشد
  • عدم تعیین تکلیف لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه
  • تنها راه نجات جامعه توسعه فرهنگ همگرایی است
  • انجمن های هنری بازوان مشورتی،تخصصی و اجرایی وزارت ارشاد هستند
  • تعیین تکلیف پلاک‌گذاری تاکسی‌های برقی به کجا رسید؟
  • تعیین تکلیف پلاک‌گذاری تاکسی‌های برقی تا دو هفته آینده
  • تعیین تکلیف «معلم بلاگرها» برای حفظ حریم خصوصی
  • تعیین تکلیف معلم بلاگرها برای حفظ حریم خصوصی دانش‌آموزان و معلمان