Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@13:17:20 GMT

خاطرات علیرضا سپاهی‌ لایین از شاعری

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۲۳۰۵۵

علیرضا سپاهی‌ لایین از خاطرات کودکی و شاعری‌اش گفت.

به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیده، هفتمین نشست تخصصی شیرازه شعر بیست‌وهشتم خردادماه به همت دفتر شعر جوان در خانه شاعران ایران برگزار شد. این نشست به بررسی کارنامه شعری علیرضا سپاهی‌ لایین اختصاص داشت. این شاعر خراسانی ابتدا از تجربه شاعری خود و چگونگی ورودش به عرصه شعر سخن گفت و بعد از بیان چند خاطره و گفت‌وگو با حاضران در جلسه، تعدادی از آثار خود را خواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سپاهی‌ لایین متولد ۱۳۴۹ در روستای کردنشین لایین است که در نزدیکی مرز ترکمنستان واقع شده است. او تا دوره نوجوانی در این روستا زندگی کرده است. این شاعر درباره خاطرات کودکی و نوجوانی‌اش گفت: در منطقه‌ای که ما زندگی می‌کردیم، اغلب مردم شعر می‌گفتند اما شاعری را جدی نمی‌گرفتند. شعر برایشان یک چیز معمولی و ساده بود و کسی خود را شاعر نمی دانست. در این میان اما، شعر برای من بسیار جدی بود تا جایی که وقتی کلاس سوم دبستان بودم، از مادرم که به همراه پدربزرگم راهی سفر مشهد بود خواستم به عنوان سوغات برایم شاهنامه فردوسی را بخرند. آن‌ها به جای شاهنامه منظوم، شاهنامه ابومنثوری را گرفته بودند با این حال من تا مدت‌ها آن قدر این کتاب را خواندم و دوره کردم که کلماتش به مرور محو شده بودند.

او افزود: پس از آن، انس با رادیو و گوش دادن برنامه‌های رادیو بیشترین نقش را در آشنایی و الفت من با شعر داشت، بخصوص برنامه‌ای که آقای ساعد باقری در رادیو اجرا می‌کرد. بعدها ایشان یکی از شعرهایی را که من برایشان ارسال کرده بودم  در برنامه خواندند. این هم  یکی از افتخارات و به نوعی انگیزه‌بخش من در عرصه شعر شد. تا زمانی که به دانشگاه راه پیدا کنم، رادیو در همه لحظه‌ها و در همه جا همراهم بود، آن قدر که کنداکتور شبانه‌روزی برنامه‌هایش را از بر بودم.

سپاهی لایین گفت: اولین‌بار در دوره دبیرستان به صورت رسمی وارد دنیای شعر شدم و برای شرکت در مسابقه شعر دانش‌آموزی کانون شعر و ادب آموزش و پرورش استان خراسان چند شعر فرستادم. آقای مصطفی محدثی‌خراسانی جواب نامه مرا نوشت و از شعر و استعداد من خیلی تعریف کرد. من که انتظار نداشتم کسی پاسخ نامه‌ام را بدهد خیلی ذوق کردم و این ارتباطات و مسابقات به نوعی ورود جدی مرا به عرصه شعر رقم زد. پس از قبولی در دانشگاه مشهد در رشته مترجمی زبان فرانسه، با شاعران زیادی آشنا شدم که الان جزء شاعران خوب کشور هستند. دوستی‌ها و اردوها و نشست‌های شعری پس از آن، افق دید مرا نسبت به شعر و ادبیات وسعت بخشید. من آن موقعیت را یک بخت و امتیاز برای خود می‌دانم چرا که باعث شد دنیا را بهتر بفهمم. این فهم بهتر شاید منجر به بهتر شعر گفتن من نشده باشد اما خوشبختانه دیدگاه وسیع‌تری در برابر جهان به من داد.

این شاعر که شعرهای زیادی هم به زبان کردی سروده درباره زبان کردی و دستور این زبان و ویژگی‌های آن و تفاوت زبان‌های کردی موجود و نیز درباره برخی خصوصیت‌های ادبیات و فرهنگ کردی  با مخاطبان سخن گفت.

در ادامه و پس از یادآوری چند خاطره،  سپاهی‌ لایین با اشاره به مجموعه‌های شعری خود چند شعر تازه برای حاضران خواند.

از این شاعر و روزنامه نگار تاکنون کتاب‌های "شرح بت‌پرستی‌ها" (انتشارات سپیده‌باوران)، "فواره‌ها" (انتشارات سپیده‌باوران)، "تقویم تنهایی" (انتشارات سپیده‌باوران)، "گزیده شعر" (نشر نیستان)، "عشق ما را نمی‌دهد بازی" (نشر اردیبهشت)، "از خوبی و زیبایی" (نثر شاعرانه/ نشر قو) و "ما به روایت من" (نشر تکا) منتشر شده است.

 ساعد باقری، خاطره حجازی، رضا موسوی طبری، هادی منوری، زهیر توکلی، مصطفی محدثی، مرتضی کاردر ، سعید بیابانکی و بیوک ملکی از جمله مهمان‌ها و حاضران در این برنامه بودند.

شیرازه شعر نشست ماهانه و تخصصی درباره شعر و شاعران امروز است که به دبیری محمد رمضانی‌ فرخانی سه‌شنبه‌های آخر هر ماه برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۳۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاطرات عضو جداشده منافقین

  حضور بیش از دو دهه‌ای در سازمان مجاهدین خلق و ارتباط نزدیک با سران سازمان، وی رابه جعبه سیاه مجاهدین خلق تبدیل کرده است. خدابنده به دلیل مسئولیتش درسازمان (سرتیم حفاظت ازرجوی،عضو شورای مرکزی وفرمانده ارتش آزادیبخش) اطلاعاتی بدیع از درون سازمان مجاهدین خلق دارد. 
   
کلاهی یا کریم رادیو
خدابنده که با نام مستعار«رسول» درسازمان فعالیت می‌کرد، درتابستان۱۳۶۰مسئول مستقیم انتقال محمدرضا کلاهی و مسعود کشمیری (عاملین انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری و دفتر نخست‌وزیری) بود. وی دربخشی از این کتاب، درباره انتقال کلاهی و کشمیری از ایران می‌گوید: «همزمان با ورود مسعود رجوی و ابوالحسن بنی‌صدر به فرانسه(مرداد ۱۳۶۰)، من از لندن به پاریس اعزام شدم و سپس همراه سعید شاهسوندی برای انتقال یک فرستنده رادیویی ۱۰کیلوواتی و سایر وسایل ارتباطی از مونیخ به بغداد و ازآنجا به مرز کردستان ایران و از طریق کوهستان به دره زیرسردشت منتقل شدم. مدتی از حضور در کردستان نگذشته بود که این مقر تبدیل به محل وصل نفرات داخل کشور به فرانسه شد. بسیاری از اعضا در آن سال‌ها به‌ویژه بعد از شکست ۳۰خرداد ۱۳۶۰ از طریق مقر ما که آن زمان همجوار مقر حزب دموکرات بود، به دفتر بغداد و از طریق اردن به فرانسه منتقل شدند. از جمله اینها مهدی ابریشمچی و جلال گنجه‌ای بودند که همه آنها را خودم از مرز تحویل گرفتم. محمدرضا کلاهی (عامل انفجار دفتر حزب جمهوری) و مسعود کشمیری (عامل انفجار ۸ شهریور) هم در همین زمان و البته با فاصله زمانی کمی به مقر ما منتقل شدند. مشخص بود که هیچ‌کدام را به خاطر سابقه نمی‌توانستیم به اروپا بفرستیم و دستور، نگه‌داشتن و مراقبت از آنها بود. کلاهی (با نام سازمانی کریم رادیو) را که به لحاظ فنی در ایستگاه رادیو قابل‌استفاده بود در کردستان نگه داشتیم و مسعود کشمیری (با نام سازمانی باقر روابط) را که عربی بلد بود به دفتر بغداد فرستادیم... .» خدابنده اطلاعات و تحلیل‌های جالبی درباره حیات یا ممات کشمیری و کلاهی دارد.
   
خشم خلق قهرمان!
وی در جای دیگری از خاطراتش می‌گوید: «درمورد انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی(۷ تیر ۱۳۶۰) و دفتر نخست‌وزیری (۸شهریور۱۳۶۰)، فکر نمی‌کنم کسی دراعضا، هواداران، اعضای شورا یا جداشدگان باشد که نداند این دو عملیات کار سازمان بوده است. رجوی بارها در جلسات خصوصی،این مسئولیت راگردن گرفت. اوعلنا مسئولیت این دوعملیات رامی‌پذیرفت و می‌گفت: این خشم خلق قهرمان بود! عامل اصلی دو عملیات ۷تیرو۸شهریور ۱۳۶۰، دو نفر به نام‌های محمدرضا کلاهی و مسعود کشمیری بودند؛ کسانی که وظیفه انتقال آنها از ایران، برعهده من گذاشته شد.»
اطلاعات مسعود خدابنده ازپیشینه سازمان، روابط تشکیلاتی،طرح‌های عملیاتی گوناگون، کمپ اشرف، منابع مالی سازمان مجاهدین خلق و پشت‌پرده روابط مسعود رجوی با افراد و گروه‌های مختلف، خواندنی وجالب است. او که به همراه برادرش ابراهیم در سازمان عضویت داشت، اطلاعات جالبی از سرکرده فرقه منافقین دارد.گفتنی است کتاب «تهران تا تیرانا» به قلم محمد جعفربگلو نوشته شده و انتشارات شهید کاظمی این کتاب را چاپ کرده است.

دیگر خبرها

  • تجلیل از پدر دو بیتی لکی لرستان
  • مسعود فروتن فیلم «همسر» فخیم‌زاده را برای نابینایان روایت کرد
  • برگزاری جشنواره منطقه‌ای شعر تمداربیت دراردل
  • صغیر اصفهانی، شاعری که اندیشه‌ای کبیر داشت
  • خاطرات عضو جداشده منافقین
  • تجهیز، بازسازی و خرید ماشین آلات راهداری خراسان جنوبی با اعتبار ۱۳۲ میلیارد تومان
  • شیخ بهایی مردی با جهان‌بینی شگفت‌آور
  • سعدی؛ از روحانیِ زمانه خود تا شاعری در زمانه ما که باید تدینش اثبات شود!
  • خاطرات تلخ سیاوش چراغی پور؛ از کارتن خوابی تا التماس برای کار
  • قزوه: جشنواره «نفس پاک» با شاعران فارسی زبان برگزار می‌شود