Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده رئیس‌جمهور آمریکا در امور ایران دلیل افزایش حضور نظامی این کشور در منطقه خلیج فارس را بالا بردن توانایی «حفاظت از خود» در برابر ایران خواند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «برایان هوک» نماینده رئیس‌جمهور آمریکا در امور ایران چهارشنبه شب (به وقت تهران) گفت هدف از افزایش حضور نظامی این کشور در منطقه غرب آسیا، بالا بردن توان «حفاظت از خود» در برابر ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی که در نشست کمیته روابط خارجی سنای آمریکا با موضوع ایران صحبت می‌کرد، در این مورد گفت: «در اواخر ماه آوریل و اوایل ماه می ما گزارش‌های موثقی دریافت کردیم که ایران در حال برنامه‌ریزی برای حملاتی قریب‌الوقوع علیه منافع ایالات متحده در چند میدان است. به همین جهت، ما با رویکردی دفاعی موضع نظامی خود را تقویت کردیم، تا در صورتی که مورد حمله قرار گرفتیم، بتوانیم از خود محافظت کنیم. همین، تا همین جا پیش رفته‌ایم، نه بیشتر.»

دولت آمریکا در هفته‌های گذشته به بهانه مشابه تعداد نیروهای نظامی خود در منطقه را افزایش داده و یک ناو هواپیمابر، چند بمب‌افکن و چندین سامانه پدافندی به خلیج فارس اعزام کرده است. «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا شب گذشته بار دیگر مدعی شد که واشنگتن خواهان درگیری نظامی نیست و صرفا به دنبال ایجاد بازدارندگی در برابر ایران است.

اهداف فشار اقتصادی

هوک در بخش دیگری از نشست چهارشنبه هدف فشارهای اقتصادی آمریکا به ایران را «اولا، محروم کردن رژیم ایران از پولی که برای پشتیبانی از اقدامات ثبات‌زدایش نیاز دارد» و «ثانیا، بازگرداندن ایران به میز مذاکره برای دستیابی به یک توافق جامع و پایدار» برشمرد. وی مدعی شد که دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا آماده گفت‌وگو با ایران در «زمان مناسب» است. او البته بار دیگر شروط مربوط به برنامه هسته‌ای، موشکی و منطقه‌ای ایران را تکرار کرد.

او با متهم کردن ایران به ایجاد بی‌ثباتی در منطقه پیش از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، ادعا کرد: «امروز با هر معیاری که سنجیده شود، این رژیم و نایبان آن ضعیف‌تر از زمانی هستند که فشارهای ما آغاز شد.»

این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در ادامه افزود: «دیپلماسی ما، فشارهای اقتصادی ما و اعمال انزوای دیپلماتیک، به ایران این حق را نمی‌دهد که علیه کشورهای دیگر خشونت به خرج دهد یا امنیت دریانوردی را تهدید کند.»

هفته گذشته رسانه‌ها اعلام کردند دو کشتی در دریای عمان دچار حریق شده‌اند. ساعاتی بعد ادعا شد که این کشتی‌ها هدف حمله قرار گرفته‌اند و دلیل آتش‌سوزی نیز انفجار بوده است. دولت آمریکا در روزهای گذشته ایران را به دست داشتن در این حمله متهم کرده و در تلاش است تا دیگر کشورها را با خود همراه کند.

با این وجود، برخی از نزدیکترین متحدان آمریکا از جمله آلمان و ژاپن، دلایل ارائه‌شده از سوی واشنگتن را ناکافی دانسته‌اند. «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد هم انجام تحقیقات مستقل و کامل درباره این حادثه را خواستار شده است.

نگرانی از لغو تحریم‌های تسلیحاتی

هوک در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سؤال یکی از سناتورها در مورد احتمال استفاده دولت ترامپ از مجوز سال ۲۰۰۱ برای درگیری نظامی با ایران، از پاسخ دقیق و قطعی طفره رفت و گفت حقوقدان‌ها باید در مورد اینکه امکان استفاده از این مجوز وجود دارد یا نه، اظهار نظر کنند.

روزنامه «نیویورک‌تایمز» روز چهارشنبه گزارش داد که نمایندگان دولت آمریکا در نشست‌های غیرعلنی کنگره تلاش کرده‌اند تا ایران را به گروه تروریستی «القاعده» مرتبط نشان دهند. چنین اقدامی، می‌تواند توجیه لازم را برای استفاده از مجوز سال ۲۰۰۱ که به بهانه مبارزه با تروریسم صادر شده، برای کاخ سفید فراهم کند. برخی نمایندگان کنگره می‌گوید واشنگتن در تلاش است تا با استفاده از این مجوز، قوه مقننه آمریکا را از فرآیند تصمیم‌گیری در مورد حضور نظامی خارجی کنار بگذارد.

هوک در پاسخ به این سؤال که آیا ایران یکی از کشورهایی بوده که در حادثه یازده سپتامبر ۲۰۰۱ نقش داشته است، گفت: «نه.»

در ادامه نشست سنای آمریکا، یکی از نمایندگان از هوک درباره احتمال صادرات تسلیحات چینی به ایران صحبت کرد و از هوک پرسید که کاخ سفید چه برنامه‌ای برای مقابله با چنین احتمالی دارد. هوک گفت: «ما هم به صورت علنی و هم به صورت خصوصی برای چینی‌ها روشن کرده‌ایم که هرگونه اقدام قابل تحریمی را تحریم می‌کنیم. کشورهای سرتاسر جهان می‌دانند که ما این کارزار فشار و انزوای دیپلماتیک را با جدیت و هدفگذاری مناسب اجرا کرده‌ایم. در نتیجه، شاهد سطحی تاریخی از همراهی با تحریم‌های آمریکا، به خصوص تحریم‌های نفتی هستیم.»

او با بیان اینکه ایران هنوز تحت تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل متحد قرار دارد، گفت این تحریم‌ها تنها ۱۷ ماه دیگر بر اساس قطعنامه شورای امنیت لغو می‌شوند و محدودیت‌های دیگر از جمله ممنوعیت سفر خارجی سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز رفع می‌شود. وی این موارد را یکی از دلایل خروج آمریکا از برجام توصیف کرد و گفت: «خروج از توافق، ما را در وضعیت بسیار بهتری برای تحریم موارد نقض ممنوعیت صادرات سلاح قرار می‌دهد. ما متعهد به این کار هستیم.»

بر اساس یکی از مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ که توافق هسته‌ای با ایران را تایید کرده، تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران پنج سال پس از اجرایی شدن توافق هسته‌ای، یعنی در سال ۲۰۲۱، به پایان می‌رسد.

ادعای هوک درباره نقش ایران در یمن

هوک در ادامه این نشست ایران را به ایجاد بی‌ثباتی در یمن و طولانی کردن درگیری در این کشور متهم کرد و مدعی شد: «ایران در حال انجام یک بازی بسیار طولانی در یمن است. آن‌ها بسیار مایلند که در یمن همان کاری را انجام دهند که توانستند در لبنان انجام دهند. آن‌ها می‌خواهند از حوثی‌ها به همان نحوی استفاده کنند که از حزب‌الله در لبنان استفاده کردند.»

وی گفت واشنگتن تلاش می‌کند تا میزان بازدارندگی در برابر ایران را در یمن افزایش دهد.

در سال‌هایی که از حملات بی‌وقفه ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی به یمن می‌گذرد، آمریکا پشتیبان اصلی این کشور بوده و علاوه بر فروش جنگ‌افزار، در زمینه لجستیک و تعیین اهداف هم نقش مستقیم داشته است. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» روز چهارشنبه گزارش داد که تعداد کشته‌های جنگ یمن از ۹۱۰۰۰ نفر عبور کرده است. با این وجود، واشنگتن هرگونه اقدام تدافعی مردم یمن را محکوم کرده و مدعی است که مقاومت یمنی‌ها جنگی به نیابت از ایران است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: برایان هوک آمریکا منطقه غرب آسیا دیپلماسی توافق هسته ای خروج آمریکا از برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۵۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است

شهریار حیدری ؛ نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با پارس نیوز، اظهار داشت: پیمان بریکس، پیمان فرامنطقه‌ای است و جمع کشورهای عضو در این گروه صاحب قدرت‌های ژئوپلیتیک و اقتصادی هستند. آمریکا برای همه کشورهای قدرتمند در قاره‌های مختلف، در مواقعی از تهدیدات به عنوان یک ابزار برای تحریم، تنش و برخورد علیه کشورهای مختلف استفاده می‌کند.

وی با بیان اینکه کشورهای قدرتمند برای مقابله با تهدیدات آمریکا به سمت تشکیل پیمان‌های جدید می‌روند، ادامه داد: چندین پیمان از قبیل شانگهای، بریکس و .. شکل گرفته و در آینده نیز احتمال شکل گرفتن پیمان‌های کوچکتر نیز وجود دارد که هدف از تشکیل این پیمان‌ها ، جلوگیری از شکنندگی در مقابل تهدیدات آمریکا و غرب است.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: با توجه به قرار داشتن کشور در شرایط تحریم، عضویت جمهوری اسلامی ایران در پیمان بریکس که با رایزنی دولت و وزارت خارجه انجام شد، دستاوردهایی از قبیل تولید قدرت جدید در منطقه، تقویت روابط اقتصادی، دور زدن تحریم‌ها و کمرنگ شدن  و جلوگیری از اثرات تحریم‌ها را به دنبال خواهد داشت.

حیدری در خصوص اثرگذاری تعاملات پارلمانی پیمان بریکس بر روابط دولت‌ها نیز بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر تقویت روابط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی با کشورهای مختلفی که حاضر به ارتباط دیپلماسی با کشورمان هستند، تأکید دارد. البته هرگونه پیوستن به پیمان‌های بین‌المللی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و همچنین توافق با کشورهای دیگر نیز نیازمند تأیید مجلس است.

دیگر خبرها

  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • سفیر روسیه کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین را مضحک خواند
  • حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • اگر در مقابله با ایران به دودلی ادامه دهیم به زودی به نقطه‌ای می رسیم که دیگر گزینه‌ای نداریم
  • هیل: همه رؤسای ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند
  • بایدن اثر تحریم های ضد ایرانی را خنثی می‌کند
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!
  • نگرانی صهیونیستی از گسترش همکاری‌های نظامی