Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-18@11:34:18 GMT

رستاخیز علمی ما و بازگشت غرب به قرون وسطی

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۲۶۹۶۲

رستاخیز علمی ما و بازگشت غرب به قرون وسطی

توانمندی علمی مؤلفه‌ای مهم در قدرت بازدارندگی و اقتدار دفاعی کشورهاست.


جواد صبوحی/

توانمندی علمی مؤلفه‌ای مهم در قدرت بازدارندگی و اقتدار دفاعی کشورهاست. بدیهی‌ترین گواه بر این ادعا، عزم دشمن در جلوگیری از پیشرفت‌های علمی، ترور دانشمندان هسته‌ای و ایجاد شبهه در تحقق دستاوردهای مراکز علمی و دانشگاهی و بتازگی پروژه آمریکایی «استنفورد ۲۰۴۰» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناگفته پیداست صیانت از کیان علمی و افزودن توان علمی کشور، به ثبات سیاسی و قدرت اقتصادی و نظامی نیز می‌انجامد. حاکمان و زمامداران این جامعه با تکیه بر چنین قدرتی است که به وادادگی و تسلیم در برابر دشمنان خویش نمی‌اندیشند.

نزدیک به دو دهه است که رستاخیز علمی در کشور آغاز شده و با سرعتی شگفت برای ناظران جهانی، یعنی 11 برابر شتاب رشد متوسط علم در جهان پیش رفته است. چنان که دستاوردهای دانش و فناوری ما را در این مدت به جایگاه شانزدهم در میان بیش از 200 کشور جهان و در برخی از رشته‌های حساس و نوپدید به رتبه‌های نخستین ارتقا داده و همه و همه در حالی رخ می‌دهد که به فرموده رهبر معظم انقلاب، ایران اسلامی دچار تحریم مالی و تحریم علمی بود و اینک ما با وجود شنا در جهت مخالف جریان دشمن‌ساز، به رکوردهای بزرگ دست یافته‌ایم.

شاید ترسیم بخش کوچکی از آنچه اشاره شد از سوی سایت مجمع جهانی اقتصاد بتواند به فهم ژرف‌تر آنچه درون مرزهای سرزمینی‌مان رخ می‌دهد، کمک کند.این سایت در تحلیلی از وضعیت علمی کشورمان می‌نویسد:«ایران دارای پتانسیلی است که اگر به آن دست یابد، می‌تواند تصویری نو از توسعه اقتصادی و سیاسی در خاورمیانه و آسیای مرکزی را در اذهان به تصویر بکشد.نکته جالب این است که ایران قدرت خود را نه [آن گونه که غرب ادعا می‌کند] از طریق بمب هسته‌ای، بلکه به وسیله هزاران مغز کوچک فناوری و رو به رشد به دست خواهد آورد که بدون تردید آینده این کشور و مناطق اطراف آن را تغییر خواهد داد. امروزه نیز با توجه به لغو برخی تحریم‌ها، بخش فناوری ایران در یک تقاطع تاریخی قرار دارد و با ادامه روند تولید و تقویت علم و فناوری می‌تواند به رهبر علمی و فناوری منطقه تبدیل شود».

تولید حدود 30 هزار مقاله علمی بین‌المللی توسط محققان ایرانی در سال، ایجاد قابلیت‌های ملی در زمینه‌های مختلف از جمله فناوری نانو، بیوتکنولوژی، تحقیقات سلول‌های بنیادین، ژنتیک، مهندسی شیمی، تحقیقات هوافضا، کشاورزی، علوم رایانه و الکترونیک و ... بر عزم جدی ملتی تأکید می‌کند که پس از 40 سال همچنان بر رهیافت «استقلال» خویش اصرار می‌ورزد.

اما آن روی دیگر سکه،  تحریم دانشگاه‌های شهید بهشتی و صنعتی شریف به دلیل فعالیت‌های علمی در عرصه انرژی هسته‌ای، بازرسی‌های سرزده از دانشگاه‌ها و اصرار به ادامه هشت ماه بازداشت «مسعود سلیمانی» از محققان ارشد سلول‌های بنیادی در دانشگاه تربیت مدرس آمریکا به اتهام نقض تحریم‌ها از هراس مضاعفی حکایت دارد که دشمن هیچ‌گاه نتوانسته آن را از پس لجاجت‌ها و بهانه‌جویی‌های خود و افکار عمومی دنیا حتی پس از دوران پسابرجام و ادعای کاستن از مصادیق تحریم، پنهان کند.

همه این‌ها در حالی است که ایجاد فشار و محدودیت برای محروم کردن اتباع و مؤسسات دانشگاهی از حقوق قانونی خود در زمینه‌های علمی و فناوری، نقض کنوانسیون بین‌المللی مبارزه با تبعیض در آموزش است که به کارگیری هر گونه تبعیض، محرومیت و محدودیت در حوزه آموزش را به هر دلیلی مردود می‌شمارد.

با تحلیلی گذرا از رخدادهای گذشته و بویژه از چگونگی مواجهه غرب با پیشرفت‌های علمی کشورمان آن هم در عصری که بسیاری از تحولات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بر مدار علم و فناوری است، می‌توان این گونه نتیجه گرفت که غرب عصر روشنگری حتی از قرون وسطی نیز تاریک‌تر است؛ غربی که هنوز هم به برده‌داری مدرن، مرگ سیاه بیداری ملت‌ها  و شیوع طاعون سلطه بر آن‌ها می‌اندیشد و می‌کوشد با لجاجتی ناتمام در برابر رستاخیز علمی یک ملت بایستد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: قرون وسطی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۶۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون اول رئیس جمهور: حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها است

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، محمد مخبر، عصر امروز با حضور در پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت پردیس ضمن شرکت در سیزدهمین نشست هیات امنا از جدیدترین دستاوردهای شرکت های دانش بنیان این مجموعه علمی در حوزه تولیدات و تجهیزات پزشکی، دارویی، حمل و نقل و طراحی و ساخت تجهیزات هواپیما، مالی و بانکی، صنعتی و انرژی بازدید کرد و با توضیحات مسئولان مربوطه در جریان جدیدترین تولیدات علمی و فن آور شرکت های دانش بنیان این مجموعه و برخی مشکلات آنها قرار گرفت.

معاون اول رئیس جمهور طی سخنانی در سیزدهمین نشست هیات امنای مشترک پارک فناوری پردیس و پارک فناوری سلامت با تاکید بر اینکه پارک فناوری پردیس باید به شهری در تراز جهانی تبدیل شود و در مجامع بین المللی حضور فعالانه داشته باشد، گفت: بخش علمی و فناوری مزیت کشور است و باید در سطح کشور چنین پارک های علم و فناوری توسعه و گسترش یابد و همچنین با وجود دیپلماسی و سیاست خارجی فعال دولت سیزدهم و عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان های مهم اقتصادی و تجاری بین المللی، باید شرکت های دانش بنیان از این مزیت حداکثر استفاده را ببرند.

وی تاکید کرد: بزرگترین مزیت کشور و جمهوری اسلامی، وجود نیروی جوان و نخبه است که خداوند به این کشور عطا کرده و مسئولین دولتی و حکومتی باید از این فرصت حداکثر استفاده را داشته باشند.

مخبر با اشاره به پاسخ موشکی و پهپادی ایران به حمله موشکی نظامیان صهیونیست به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، تاکید کرد: در دنیای امروز در اختیار داشتن علم منبع قدرت است و آنچه دشمنان ما را در عملیات اخیر از قدرت ایران دچار ترس و دلهره ساخته، داشتن علم و دانش ساخت تکنولوژی های جدید است و نه صرف در اختیار داشتن این محصولات.

وی با اشاره به اهمیت پارک‌های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان به عنوان نماد اصلی جهش تولید و مشارکت مردم و بهترین مدل اداره و حل مسائل کشور تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری باید به همه ارکان دولت برای بهره‌گیری از چنین فرصتی در راستای حل مشکلات وزارتخانه‌ها کمک کند.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: آینده اقتصاد جهان، اقتصاد دیجیتال است که خوشبختانه مزیت کشور و جمهوری اسلامی ایران در همین بخش است و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید پس از شناسایی بسترهای دانش بنیان وزارتخانه‌ها به شرکت‌های دانش بنیان ماموریت دهد تا به حل مشکلات آنان کمک کنند.

وی همچنین با تاکید براینکه با حضور و بازدید از نمایشگاه ها و دستاوردهای شرکت های دانش بنیان و تلاش های جوانان نخبه، خلاق، مدیر و مدبر به وضوح مشاهده می کنیم که تمام مشکلات و مسایل کشور توسط این جوانان حل شدنی است، تصریح کرد: در زمان بروز هر گونه مشکل و مسأله با مراجعه به نیروی های نخبه، جوان، با انگیزه، دیندار و وطن پرست توانستیم در حداقل زمان ممکن با بهترین کیفیت و کمترین هزینه بسیاری از مشکلات کشور را حل و فصل کنیم.

مخبر با اشاره به اینکه یکی از رویکردهای جدی و اصلی دولت سیزدهم فعال کردن شرکت های دانش بنیان است، افزود: مقام معظم رهبری و رئیس جمهور همواره بر فعال کردن بیش از پیش حرکت شرکت های دانش بنیان تاکید کرده و دستورات لازم را در این زمینه صادر کرده اند که با توجه به حرکت صنعت و اقتصاد در دنیای امروز به سمت فناوری های دانش بنیان، هوش مصنوعی و فناوری های پیشرفته و با توجه به مزیت کشور در داشتن نیروهای جوان و نخبه، نباید از دنیا عقب بمانیم.

وی اظهار کرد: وزارتخانه‌ ها موظف هستند حمایت از حرکت دانش بنیانی در کشور را دنبال کنند که در همین راستا معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری مسایل و خواست های این شرکت های دانش بنیان را در دولت مرتب دنبال می‌کند.

مخبر با اشاره به برخی مشکلات فعالیت های شرکت های دانش بنیان تاکید کرد: دستگاه‌ ها باید به محصولات و دستاوردهای این شرکت ها اطمینان کنند و همچنین مسائل مالی و ارزی، گرفتن سهم بازار داخلی و خارجی و صادرات محصولات آنان در دولت پیگیری می شود.

معاون اول رئیس جمهور به نامگذاری سال جدید با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی مقام معظم رهبری اشاره و تاکید کرد: جهش تولید بدون تکیه به نیروهای نخبه، خلاق و شرکت‌های دانش بنیان میسر نیست و در بازدید از تمام بخش های پارک فناوری پردیس محصولات و تولیدات بخش های مختلف این مجموعه افتخارآمیز است تا جاییکه برخی محصولات تنها در دو کشور جهان تولید می شود. با این حال مردم از چنین افتخارآفرینی توسط جوانان نخبه و تحصیلکرده ایرانی کمتر مطلع هستند و در کشور به چنین دارایی و ظرفیت عظیم کمتر توجه می شود.

در این بازدید سه ساعته که با همراهی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت پذیرفت، دو مجموعه فناورانه جدید نیز افتتاح شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.

کد خبر 845133 برچسب‌ها استارت‌آپ تکنولوژی (فناوری) دانش بنیان دولت سیزدهم محمد مخبر

دیگر خبرها

  • معاون وزیر علوم: افزایش تقلب در کنکور ناشی از توسعه فناوری است
  • ضرورت رسیدگی سریع‌تر به سیل‌زدگان مناطق جنوبی کشور
  • کدام کشور با هوش مصنوعی بر خاورمیانه تسلط خواهد یافت؟
  • دنیا متوجه قدرت کشورمان شده است + فیلم
  • وعده صادق قدرت علمی و تکنولوژی ایران اسلامی را ثابت کرد
  • معاون اول رئیس جمهور: حمایت از حرکت‌های دانش بنیان، وظیفه همه وزارتخانه‌ها است
  • مخبر: پارک علم و فناوری پردیس باید به شهری در تراز جهانی تبدیل شود
  • پارک علم و فناوری پردیس باید به شهری در تراز جهانی تبدیل شود
  • ارتقای رتبه علمی اعضای هیئت علمی تغییر می‌کند
  • کارگروه بین‌الملل حوزه اتصال‌پذیری و ارتباطات تشکیل می شود