Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24 -رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست با دبیر و معاونان شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه باید از تصمیم‌گیری در مورد حقوق مردم در اتاق‌های دربسته پرهیز شود، گفت: مجلس و شورا می توانند مکمل همدیگر باشند.

به گزارش خبرآنلاین علی لاریجانی ( سه شنبه، 28 خردادماه) با دبیر و معاونان شورای عالی انقلاب فرهنگی دیدار و گفت و گو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاریجانی در این نشست از سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش اهتمام و همکاری میان دستگاه ها و جلوگیری از ایجاد کدورت میان بخش ها و نهادها قدردانی کرد و گفت: نکته ای در اصل تقسیم کار میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس وجود دارد که اگر مبنای عقلایی مشروع از نظر قانون اساسی داشته باشد کشمکش به وجود نخواهد آمد.

اهم اظهارات رئیس مجلس را در ادامه به نقل از خبرگزاری ها می خوانید: 

* سندنویسی در کشور زیاد شده و مشکلاتی را ایجاد کرده است، هر کدام از بخش ها اسناد بسیار زیادی ایجاد می کند که وهن است به عنوان مثال در مجمع تشخیص مصلحت 1500 سیاست کلی وجود دارد البته در برخی موارد ایراد نیز به ما وارد است؛ در اسناد نوشته شده برای آموزش و پرورش و آموزش عالی در اجرا با مشکل مواجه می شود بنابراین نیاز است ما و شورا در نگارش امور حداقلی کار کنیم و اصرار به نوشتن اسناد زیاد نداشته باشیم.

* (درباره مرزبندی مبنایی میان مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی): شورای عالی انقلاب فرهنگی سابقه تاریخی دارد و تمرکز آن بر روی مسائل فرهنگی و علمی بوده اما آنچه که در قانون اساسی آمده؛ مجلس مبنا و نص قانونگذاری در کشور است و اینکه چگونه می توان این تعارض را رفع کرد وجه آن به اصل 110 بازمی گردد و اینکه شان ولایت سیاستگذاری است بنابراین شورای انقلاب فرهنگی می تواند وجه رهبری و سیاستگذاری را انجام دهد و هیچ تعارضی نیز با مجلس نداشته باشد. شاید به دلیل اهمیت وجه فرهنگی و علمی که رهبری به طور مداوم و به کرار قائل هستند وجه جداگانه ای را داشته باشیم.

* شورا وجه سیاست گذاری در حوزه فرهنگ و علمی و فناوری دارد و مجلس قانونگذار بوده و این رافع مشکلات است.

*مجلس همکاری لازم را با شورا دارد البته به بار مالی نیز توجه می کند به طور مثال در مورد جمعیت مصوبه ای داشتید و به اجرا ورود کردید در حالی که اگر در مجلس طرحی بار مالی داشته باشد نمی توانیم آن را عملیاتی کنیم و دولت باید لایحه ارائه کند مگر اینکه مباحث مالی به نوعی تامین شود. بنابراین از نظر تعامل اگر شورا سیاستگذاری هایی انجام داد و مجلس خواست طرح ارائه کند اگر بار مالی داشته باشد ما نمی توانیم ورود کنیم و باید در دولت مطرح و لایحه ارائه کند تا ما آن را در مجلس بتوانیم تصویب کنیم؛ مساله جمعیت بار مالی دارد و نیاز است به دولت توصیه کنید تا لایحه ای تنظیم و به مجلس ارائه کند.

* شما به عنوان شورای عالی انقلاب فرهنگی نباید به مجلس چیزی را ابلاغ کنید زیرا جایگاه مجلس به این نحو نیست بلکه باید از مجلس درخواست کنید.

* در مسائل مختلف فرهنگی مانند فیلم، کتاب و مطبوعات سیاست کلی داریم و کمبود نداریم البته نیاز است بررسی انجام شود که در چه مواردی نیاز به قانون وجود دارد و به ما ارائه کنید تا اقدام کنیم؛ در این رابطه نباید بار مالی داشته باشند و از سویی در مواردی که مجلس قانون تصویب کرده شورا نباید ورود کند.

* (با تاکید بر اینکه در مورد فضای مجازی فقر و کمبود قانون داریم): در این بخش در جمهوری اسلامی خلاء وجود دارد و اگر تبیین شود ما می توانیم بر اساس آن قانونگذاری کنیم البته اگر دولت لایحه ارائه کند؛ مرکز پژوهش ها بر روی این موضوع کار می کند و از سویی موضوع تخصصی و مساله جدیدی بوده بنابراین نیاز است شما نیز سیاست گذاری هایی را در این زمینه داشته باشید و همکاری کنید.

* اگر مبنای کار این باشد که وجه اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاستگذاری است وجه مجلس قانونگذاری و دولت اجرا است و هیچ اشکال قانون اساسی نیز وجود ندارد؛ اینکه مطرح شد که دو نهاد بتوانند مکمل همدیگر باشند حرف پسندیده ای است البته مسائل فرهنگی بسیار حساس است و رهبری نیز بر روی آنها تاکید دارند یعنی باید قوامی داشته باشد و افراد صاحب نظری وجود داشته باشد و ریزه کاری خاصی وجود دارد.

* در اتاق دربسته نمی توان راجع به حقوق مردم تصمیم گیری کرد، این مشکل ایجاد می کند؛ مردم به نمایندگان رای دادند و تریبون دارند و بحث و گفت و گو می شود و مردم در جریان امور مورد بحث قرار می گیرند اما اینکه در اتاق دربسته تصمیم گیری هایی انجام شود مشکل ایجاد می شود و به طور کلی باید از برگزاری این جلسات در اتاق های دربسته که وجه انتخابی ندارد و راجع به حقوق مردم تصمیم گیری می شود پرهیز شود و باید این را مبنا قرار دهیم که جای اموری که مربوط به حقوق مردم است در مجلس است و مجلس باید در مورد حقوق ملت تصمیم بگیرد.

* در مسائل علمی و فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدامات خوبی انجام داده و اغلب سیاست ها دقیق است اما نیاز است جاهایی که نیاز به قانون وجود دارد را به ما ارائه کنید تا نسبت به تصویب قانون اقدام کنیم.

*می توانید از ظرفیت های مرکز پژوهش های مجلس، معاونت قوانین ونظارت استفاده کنید و همکاری لازم را با شما داشته باشند اینکه گفتید که روسای کمیسیون های مربوطه در شورا حضور داشته باشند تا جایی که اطلاع داریم به طور مداوم شرکت می کنند.

*(درباره مساله کنکور ): ما بر روی این موضوع کار کردیم و در دستور کار کمیسیون و مرکز پژوهش ها قرار دارد و نیاز است گفت و گویی با دبیرخانه داشته باشید و کار مشترک انجام دهید درست است که در مورد برخی موارد شما و در برخی موارد مجلس تصمیم گرفته است  اما نیاز است همکاری مناسب را با هم داشته باشید تا مصوبه خوبی نوشته شود

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۷۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌های در دست اقدام شورای فرهنگی چیست؟

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تقویت دانش بنیان‌ها، به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور، استفاده از دیپلماسی علمی، اصلاح آیین نامه ارتقای هیئت علمی، پیگیری تدوین سند در خصوص هوش مصنوعی و فناوری‌های کوانتومی از دیگر موارد در دست پیگیری این شوراست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز در سفر یک روزه به استان زنجان سفر کرد. نخستین برنامه وی حضور در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان زنجان بود.

وی در این جلسه اظهار کرد: شورای فرهنگی عمومی یک قرارگاه فرهنگی بوده و ضمانت اجرای مصوبات آن، اقتدار شورا و پیگیری مطالبات است؛ در قرارگاه شورای فرهنگ عمومی مسئله‌شناسی انجام می‌گیرد و بعد از آن فرآیندهای لازم برای حل آن طبق چارچوب‌های تعیین شده انجام می‌شود.

 نشست با رؤسای حوزه علمیه، رؤسا و هیات رئیسه دانشگاه‌ها، اساتید و نخبگان دانشگاهی زنجان، نشست صمیمی با فعالان جبهه مردمی و فرهنگی انقلاب اسلامی استان زنجان و نهایتاً  نشست با فعالان تربیتی استان زنجان از دیگر برنامه‌های خسروپناه در زنجان بود.

خسروپناه در نشست با شماری از استادان دانشگاه و حوزه و نخبگان استان زنجان، مطرح کرد: قانون جهش تولید دانش‌بنیان،‌ فرصت مطلوبی برای فعالیت‌های علمی است و باید دانشگاه‌ها از این فرصت به نحو مطلوب استفاده کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت‌ها و عمکرد این شورا اشاره کرد و افزود: 86 درصد مراکز آموزش عالی در کشور توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی ایجاد شده است.

وی ادامه داد: توسعه آموزش عالی و نیروی انسانی و تدوین اسنادی از قبیل نقشه جامع علمی کشور، سند هوا فضا، سند فناوری های نانو، ‌ سند زیست فناوری، سند علوم شناختی، سند فناوری‌های صنایع فرهنگی نرم، سند طب سنتی، سند سلول‌های بنیادین، صندوق توسعه علم و فناوری و جایزه علمی المصطفی از جمله اقدامات مهم شورای عالی انقلاب فرهنگی در چند سال گذشته است.

خسروپناه به لزوم ارتباط بین المللی در حوزه علم و جدی گرفتن آن تاکید کرد و گفت: تقویت دانش بنیان‌ها، به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور، استفاده از دیپلماسی علمی، اصلاح آیین نامه ارتقای هیات علمی، پیگیری تدوین سند در خصوص هوش مصنوعی و فناوری‌های کوانتومی از دیگر موارد در دست تدوین و پیگیری شورای انقلاب فرهنگی است.

وی از تشکیل اتاق وضعیت علم و فرهنگ در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت: البته در کنار کارهای مهم انجام شده، ضعف‌هایی هم وجود دارد و باید با کمک هم کاستی ها را رفع کنیم.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • شورای عالی انقلاب فرهنگی جایگاه قانون‌گذاری ندارد!
  • حمایت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی
  • حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی در کشور
  • سند هوش مصنوعی به زودی تصویب می شود
  • فضای مجازی یکی از راه‌های مشارکت مردم در اقتصاد است
  • ضرورت اهتمام به اقتصاد فضای مجازی در خراسان رضوی
  • شورای فرهنگ عمومی باید به قرارگاه تبدیل شود
  • فراجا وظایف ذاتی و قانونی در حوزه عفاف و حجاب، به موجب قوانین مختلف و مصوبات شورای‌عالی انقلاب فرهنگی دارد
  • برنامه‌های در دست اقدام شورای فرهنگی چیست؟
  • جرم‌انگاری قاچاق اسلحه در فضای مجازی در مجلس