Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-19@19:35:38 GMT

وقتی ضرر آنتی بیوتیک بیشتر از نفعش است

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۲۷۶۶۷

وقتی ضرر آنتی بیوتیک بیشتر از نفعش است

معمولا این طور است که با کمی خارش گلو به خواب می‌روید و با گلویی که کاملا دردناک شده بیدار می‌شوید. به پزشک مراجعه می‌کنید، معاینه می‌کند و بعد از توصیه‌هایی شما را با نسخه‌ای که آنتی بیوتیک در آن تجویز شده مرخص می‌نماید.

تحقیقی که در سال ۲۰۱۳ انجام شد نشان داد، پزشکان در ۶۰ درصد از ویزیت‌های شان برای گلودرد آنتی بیوتیک تجویز می‌کنند، در حالیکه تنها ده درصد این موارد نیاز به آنتی بیوتیک دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آنتی بیوتیک‌ها بی نهایت مفید هستند، باکتری‌های مضر را نابود می‌کنند، جلوی تکثیرشان را می‌گیرند و به بدن اجازه می‌دهند با بیماری مبارزه کند. اما چون باکتری‌های مفید را هم نابود می‌کنند می‌توانند آسیب‌های قابل توجهی وارد کنند. نکته اصلی این جاست که اگر عفونت باکتریایی نداشته باشید، آنتی بیوتیک بیشتر لطمه می‌زند، تا این که سودمند باشد.
مطالعه‌ای نشان داده است که مصرف آنتی بیوتیک در دوران کودکی نه فقط روی افزایش وزن در این سنین تاثیر می‌گذارد، بلکه در سال‌های بعد نیز موجب چاقی می‌شود

سوال این جاست که عفونت باکتریایی چیست؟ ذات الریه، عفونت حاد سینوسی (که بیشتر از ده روز طول بکشد)، عفونت گوش و گلودرد چرکی عفونت باکتریایی هستند. اما در هر مورد دیگری مانند سرماخوردگی، آنفلوآنزا و یا حتی برونشیت حاد باید از پزشک تان بپرسید که آیا واقعا تجویز آنتی بیوتیک نیاز است یا نه.
سه مورد را برای تان می‌گوییم که آنتی بیوتیک چگونه می‌تواند هم درمان کند و هم بیمار.
روده‌های تان ممکن است هرگز شما را نبخشند

آنتی بیوتیک گاهی می‌تواند محتویات روده را سریع‌تر از آنچه فکر می‌کنید به حرکت درآورد. دلیلش هم این است که قراراست تمام باکتری‌ها را نابود کند، چه باکتری‌های خوب و چه باکتری‌های بد. کلا نظم و ترتیب را در روده تان به هم می‌ریزد.

محققان دریافتند افرادی که در عرض یک دوره پنج ساله، بیشتر از سه بار آنتی بیوتیک مصرف می‌کنند یک و نیم بار بیشتر در معرض ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر هستند، مخصوصا کولیت زخمی یا بیماری کرون (بیماری‌های التهابی روده).
دور کمرتان هم از شما شاکی خواهد شد

آیا می‌دانید که در گوشتی که می‌خورید، آنتی بیوتیک‌هایی وجود دارد؟ از آنتی بیوتیک برای چاق کردن گوساله‌ها و مرغ‌ها پیش از ذبح استفاده می‌شود که البته دانشمندان هنوز دلیلش را نمی‌دانند. همین اتفاق می‌تواند در بدن شما رخ دهد. مطالعه‌ای نشان داده است که مصرف آنتی بیوتیک در دوران کودکی نه فقط روی افزایش وزن در این سنین تاثیر می‌گذارد، بلکه در سال‌های بعد نیز موجب چاقی می‌شود.

پژوهشگران دریافتند بچه‌هایی که در دوران زندگی شان، دست کم هفت دوره آنتی بیوتیک مصرف کرده اند، در سن ۱۵ سالگی نسبت به آن‌هایی که این شرایط را نداشته اند، تقریبا ۱.۴ کیلوگرم سنگین ترند. همچنین معلوم شد آنتی بیوتیک منجر به ابتلای به دیابت نوع دو خواهد شد که عامل خطری برای چاقی است.
حتی ممکن است مغزتان هم سرزنش تان کند

وقتی آنتی بیوتیک ها، باکتری‌های خوب و بد روده تان را منهدم می‌کنند، روی مغزتان هم اثر می‌گذارند. طبق تحقیقی جدید، تنها یک دوره مصرف آنتی بیوتیک می‌تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به افسردگی و اضطراب شود که این خطر با هر دوره متوالی مصرف آنتی بیوتیک بیشتر می‌شود.

منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آنتی بیوتیک مضرات آنتی بیوتیک بیماری کرون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۷۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نکته جالب درباره عامل چاقی مردان و زنان که احتمالا نمی‌دانید

به گزارش خبرآنلاین؛ در سال‌های اخیر، نقش باکتری‌های روده در سلامت انسان مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. اکنون، تحقیقی جذاب، رابطه پیچیده بین باکتری‌های میکروبیوم روده و چاقی را روشن کرده است و تفاوت‌های جالبی را بین زنان و مردان آشکار می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان در خبری نوشت:نتایج این تحقیق به رهبری دکتر پائولا آراناز از مرکز تحقیقات تغذیه در دانشگاه ناوارا در اسپانیا، در کنگره اروپایی چاقی (ECO) ونیز ایتالیا ارائه شد. گروه تحقیقاتی داده‌های متاژنومی و متابولومیک جمعیت اسپانیایی را تجزیه‌وتحلیل کردند تا دریابند چگونه باکتری‌های روده بر ایجاد چاقی تأثیر می‌گذارند.

نتایج نشان داد که میکروبیوتای روده، جامعه متنوعی از میکروارگانیسم‌های ساکن در دستگاه گوارش، نقش مهمی در سلامت متابولیک ایفا می‌کنند و اختلال در این تعادل، معروف به دیس بیوزیس، می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها از جمله چاقی تأثیر بگذارد.

با این حال، گونه‌های خاصی به چاقی کمک یا در برابر آن محافظت ایجاد می‌کنند و تأثیر آنها بر سلامت متابولیک، تاکنون ناشناخته مانده‌اند.

این تحقیق شامل ۳۶۱ داوطلب بزرگسال (۲۵۱ زن و ۱۱۰ مرد) اسپانیایی بود، این کارآزمایی تصادفی رابطه بین گونه‌های ژنتیکی و پاسخ به رژیم کم کالری را بررسی کرد.

شرکت‌کنندگان بر اساس شاخص چاقی و عواملی مانند شاخص توده بدنی، درصد توده چربی و دور کمر طبقه‌بندی شدند.

تجزیه‌وتحلیل نشان داد که افراد با شاخص بالا به‌طور قابل‌توجهی سطوح پایین‌تری از Christensenella minuta داشتند که باکتری مرتبط با لاغری و سلامتی است. این یافته نشان می‌دهد که این مورد ممکن است نقش محافظتی در برابر چاقی داشته باشد.

محققان اظهار کردند که به نظر می‌رسد ترکیب میکروبیوم روده، به‌ویژه سطوح بالاتر این باکتری، در برابر چاقی محافظت ایجاد کند. جالب اینجاست که این تحقیق همچنین تفاوت‌های جنسیتی را در باکتری‌های روده مرتبط با چاقی نشان داد.

در مردان، فراوانی بیشتر گونه‌هایی (پاراباکتریز و کامپیلوباکتر کاندیداسیس) به شدت با شاخص توده بدنی و دور کمر بالاتر مرتبط بود. در مقابل، سه گونه (Prevotella - Prevotella micans Prevotella brevis و Prevotella sacharolitica) نشانگرهای چاقی در زنان، در مردان وجود نداشت.

یافته‌های محققان نشان می‌دهد که چگونه عدم تعادل در گروه‌های باکتریایی مشخص نقش مهمی در شروع و توسعه چاقی بازی می‌کند، با تفاوت‌های قابل‌توجه بین جنسیت‌ها، که ممکن است بر متابولیسم تأثیر بگذارد.

همانطور که درک خود را از باکتری‌های روده بیشتر می‌کنیم، ممکن است راهبردهای جدیدی را برای ارتقای سلامت، پیشگیری از چاقی و شخصی‌سازی تغذیه بر اساس ترکیب میکروبیوم روده منحصر به فرد برای افراد باز کنیم.

نتایج تحقیق کنونی توسط کنگره اروپایی چاقی منتشر شده است.

۴۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896391

دیگر خبرها

  • آیا آنتی بیوتیک‌ها در تسکین سرفه موثرند؟
  • مردان و زنان در عوامل موثر در چاق شدنشان هم متفاوت هستند!
  • برای جلوگیری از سرطان روده مسواک بزنید
  • این باکتری‌ها به خون انسان تشنه هستند!
  • آنتی بیوتیک ها در تسکین سرفه موثر نیستند
  • این موجودات دوست داشتنی را بخورید!
  • عامل چاقی مردان و زنان یکسان است؟
  • عامل چاقی مردان و زنان که احتمالا نمی‌دانید
  • نکته جالب درباره عامل چاقی مردان و زنان که احتمالا نمی‌دانید
  • بهترین آنتی بیوتیک‌های طبیعی