Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز به نقل از وزارت بهداشت، وزیر بهداشت در حکمی، سیما سادات لاری را به عنوان معاون جدید فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت منصوب کرد. سعید نمکی در این حکم انتظاراتی از معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت مطرح کرده که شامل انطباق امور فرهنگی دانشگاه ها با قوانین بالادستی، سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، برون رفت دانشگاه ها از فضای یاس و دلمردگی با ایجاد کرسی های آزاد اندیشی و ایجاد فضای امید و نشاط، تشکیل سریع کمیته های بین بخشی جهت جذب نخبگان و بررسی راهکارهای فرهنگی و اقتصادی آن، اجتماعی کردن و جامعه محور کردن کلیه فعالیت های دانشگاه ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تقویت آموزش های لازم جهت مهارت زندگی با مردم و خدمت مفید در جامعه برای دانشجویان، احیای اخلاق، چاره اندیشی جهت حل مشکلات رفاهی و معیشتی دانشجویان، دستیاران و حتی اعضای هیئت علمی و برنامه ریزی برای توسعه فضاهای خوابگاهی‌، ورزشی، فرهنگی و تفریحی دانشگاه ها از جمله این انتظارات است.

در ابتدای این حکم آمده است: انطباق امور فرهنگی دانشگاه ها با قوانین بالادستی، سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و بالاخص آنچه در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی ایران بیان فرموده اند و مشی اعتدال دولت ضروریست‌. تدوین‌، ابلاغ و اجرای راهکارهای مناسب جهت انطباق عملکردها با موارد فوق الذکر و پرهیز از هرگونه افراط و تفریط از گام های موثر و اجتناب ناپذیر است.

در بخش دیگری از این حکم آورده شده است: برون رفت دانشگاه ها از فضای یاس و دلمردگی با ایجاد کرسی های آزاد اندیشی که بارها مورد انتظار مقام معظم رهبری نیز بوده است و ایجاد جو امید و نشاط با استفاده از راهکارهای معقول و منطبق با موازین شرعی و قانونی یقیناً به بهره وری دانشگاه در عرصه ملی و اثر بخشی مطلوب تر فارغ التحصیلان آن خواهد افزود.

در ادامه این حکم تاکید شده است: متاسفانه عملکرد سال های گذشته مدیریت حوزه فرهنگ نتوانسته در علقه فرزندان این سرزمین در راستای ماندگاریشان موثر افتد و هر روز شاهد کوچ نخبگان رشته های مختلف دانشگاهی به کشورهای مختلف هستیم‌. این شیوه غم انگیز که فرزندانمان را با خون دل و منابع محدود سال ها تربیت و در زمان ثمردهی تقدیم دیگران کنیم نیازمند واکاوی عمیق و یافتن راهکار مناسب است‌. تشکیل سریع کمیته های بین بخشی جهت جذب نخبگان و بررسی راهکارهای فرهنگی و اقتصادی آن شدیداً مورد نیاز است.

شاید یکی از دلایل اصلی این کوچ بی وقفه و عدم پای‌بندی و ماندگاری در سرزمین مادری در کنار سوء مدیریت های دیگر عدم آشنایی جوانان با دیرینه فرهنگی غنی کشور است‌. دانشجوی ما با کلیه کتاب های مرجع علوم پزشکی جهان آشنا است ولی بزرگان علم و فرهنگ سرزمین خویش را نمی شناسد و این بی خویشتنی، ماندگاری در سرزمین های دیگر را تسهیل می کند.

وزیر بهداشت در این حکم خاطرنشان کرد: سال‌هاست که عدم ارتباط تنگاتنگ دانشگاه و جامعه و دیوارهای سخت بین آنها خسارت های جبران ناپذیری به حوزه های فرهنگی‌، اقتصادی و اجتماعی کشور وارد کرده‌، لذا درآمیختگی دانشگاه و جامعه و اجتماعی کردن و جامعه محور کردن کلیه فعالیت های دانشگاه ها بخصوص در رشته های علوم پزشکی بسیار ضروری و حیاتی است که انتظار می رود بدان پرداخته شود. در این راستا همکاری معاونین آموزش، پژوهش، بهداشت و درمان ضرورت دارد تا دانشجویان مهارت زندگی با مردم و خدمت مفید در جامعه را بیاموزند.

در بخش دیگری از این حکم آورده شده است: اخلاق خورشید گرم و فروزانی است که هر لحظه در دانشگاه های ما کم فروغ تر می شود، شاید یکی از دلایل آن از دست رفتن اسطوره ها و الگوهای اخلاقی قدیم در جایگاه اساتید و پیش‌کسوتان دانشگاه ها است که احیای آن گرچه بسیار سخت ولی امکان پذیر است که باید با راهکارهای مناسب بدان بپردازیم.

در ادامه این حکم آورده شده است: مشکلات رفاهی و معیشتی دانشجویان‌، دستیاران و حتی اعضای هیئت علمی تاثیر شگرفی در وضعیت علمی دانشگاه ها گذاشته که لازم است سریعاً چاره اندیشی شود. انتظار می‌رود جهت ارتقاء معیشت این سرمایه های علمی برنامه های زمان بندی شده با اولویت گروه های آسیب پذیر تهیه و ارائه شود که بدون تردید، در راستای تصویب آن در مراجع ذیصلاح درنگ نخواهم کرد.

در پایان این حکم تاکید شده است: ضروری است این برنامه هرچه زودتر با همفکری افراد صاحب‌نظر و قبل از تصویب بودجه سال آتی تقدیم مراجع ذیربط شود. مواردی همچون توسعه فضاهای خوابگاهی‌، ورزشی، فرهنگی و تفریحی دانشگاه ها نیز نیازمند برنامه درازمدت است که ضروری است تهیه و جهت تصویب در مسیر قانونی قرار گیرد. بی تردید علاوه بر استفاده از منابع عمومی مساعدت ارزشمند خیرین نیز با دعوت و برگزاری جلسات توجیهی کارساز خواهد خواهد بود.

گفتنی است، سیما سادات لاری استادیار دندانپزشکی و پیش از این معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی همدان بوده است.

وزیر بهداشت همچنین در پیامی از خدمات محمدرضا فراهانی در طول دوران تصدی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تقدیر کرد.

انتهای پیام/

188 / 188 وزیر بهداشت سعید نمکی سیما سادات لاری معاون جدید فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وزیر بهداشت سعید نمکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۸۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تاثیر پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها در افزایش امید به زندگی، گفت: فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

پژمان بختیاری‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری هفته سلامت و نام‌گذاری پنجمین روز این هفته با عنوان سلامت خانواده و فرهنگ سلامت اظهار کرد: در چند دهه اخیر، به دلیل تغییر و تحولات اساسی و فراگیر در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی- امنیتی، اقتصادی و فناوری در مقیاس منطقه‌ای و جهانی، نقش ممتاز و تعیین‌کننده فرهنگ به ویژه فرهنگ‌های ملی و منطقه‌ای در عرصه‌های ملی، بین‌المللی و جهانی نمایان‌تر شده است.

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران، به عنوان نقطه عطف تحولات معنوی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی قرن بیستم از ظرفیت‌ها و توانایی‌های بالفعل و بالقوه عظیمی در این حوزه برخوردار است و پیشرفت و تعالی همه‌جانبه کشور، مستلزم بهره‌گیری مؤثر و هوشمندانه از آن در سطح ملی و مناسبات و تعاملات منطقه‌ای و جهانی است. در حقیقت، فرهنگ به معنای اخص آن، از مختصات ذاتی، مزیت‌های راهبردی، انحصاری و سرنوشت‌ساز کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران است که همواره مورد تأکید معمار کبیر انقلاب اسلامی امام (ره) و مقام معظم رهبری بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: فرهنگ، نظام‌واره و کلیتی واحد و شامل «عقاید و باورهای اساسی، ارزش‌ها، آداب، الگوهای رفتاری ریشه‌دار و دیرپا، نمادها و مصنوعات» در سطح محلی، ملی، عمومی و حرفه‌ای است. فرهنگ به مثابه «روح جامعه» به زندگی فردی و اجتماعی انسان معنا و هویت می‌بخشد و شکل‌دهنده و اثرگذار بر ذهنیت و گرایش‌های افراد و جامعه و تعیین‌کننده رفتار عمومی است.

وی افزود: فرهنگ، جهت‌بخش جامعه و نظام‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است و نقش و تأثیر قابل توجهی در ارتقای سلامت افراد در سه سطح سیاست‌گذاری و ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و مردم به عنوان گیرندگان خدمات سلامت ایفا می‌کند.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: فرهنگ، مجموعه‌ای از رهنمودها یا فرمول‌ها برای زندگی در جهان را به ما ارائه می‌دهد و فرهنگ‌های اجتماعی افراد را با اعتقادات، ارزش‌ها و عادت‌های خاصی پرورش می‌دهند. فرهنگ، واسطه‌ای است که مردم به عنوان تسهیلگر روابط اجتماعی برای برقراری ارتباط از آن استفاده می‌کنند.

وی افزود: تأثیر متقابل فرهنگ و سلامتی بسیار پیچیده است و مستلزم در نظر گرفتن مجموعه‌ای از دلایل، تجربه‌ها، تجلیات و روش‌های پیشگیری و درمان برای انبوهی از مشکلات انسانی است با این حال اگرچه تنوع فرهنگی به ویژه در رابطه با سلامتی در ظاهر جذاب و فریبنده است، به همان اندازه می‌تواند تفاوت‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بین مردم را نیز پنهان کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ارتقای فرهنگ سلامت در مردم با هدف آگاه‌سازی مردم از حقوق و مسئولیت‌های اجتماعی خود و استفاده از ظرفیت محیط‌های ارائه مراقبت‌های سلامت برای رشد معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه، تحقق رویکرد سلامت همه‌جانبه و انسان سالم در همه قوانین، سیاست‌های اجرایی و مقررات با رعایت اولویت پیشگیری بر درمان و...، افزایش آگاهی، مسئولیت‌پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقای سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان‌های فرهنگی، آموزشی و رسانه‌های کشور و...، تربیت انسان‌های سالم، باانگیزه، شاداب، متدین، وطن‌دوست، جمع‌گرا، نظم‌پذیر و قانون‌گرا انجام می‌شود.

وی افزود: همچنین ارتقای فرهنگ سلامت مردم برای ارتقای امید به زندگی، تامین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و...، افزایش آگاهی و میزان سواد سلامت جامعه در راستای افزایش پیش‌گیری، خودمراقبتی فعال و اصلاح سبک زندگی و ارتقای عادلانه سلامت در کشور با استفاده بهینه از مشارکت آگاهانه و مسئولیت مردم و توسعه همکاری‌های بین بخشی انجام می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در طول قرن گذشته علل اصلی مرگ در بسیاری از کشورها به طرز چشمگیری از بیماری‌های عفونی به بیماری‌های مزمن تغییر کرده است. اگرچه نوآوری‌های بیوتکنولوژیک نقش مؤثری در درمان بیماری‌ها داشته‌اند اما پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها نیز نقش انکارناپذیری در افزایش امید به زندگی داشته و منجر به طولانی‌تر شدن متوسط امید به زندگی شده است.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: عوامل مختلف شامل بهبود شرایط زندگی، کاهش سوء تغذیه، بهبود وضعیت بهداشتی غذا و آب، اصلاح سیستم‌های دفع فاضلاب و ... با سهم نسبی خود می‌توانند به عنوان مؤلفه‌های بیولوژیک در کنار نوآوری‌های بیوتکنولوژیک بر طول عمر تأثیرگذار باشند. مداخلات پیشگیرانه غالبا در شرایط زندگی و رفتار افراد تأثیرگذار است. در نتیجه فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • معاون رییسی: دیدگاه دولت به تعطیلی پنج‌شنبه‌ها نزدیک‌تر است
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟
  • مدیریت شهری مفید با تعامل دانشگاه و شورای شهر
  • وزیر علوم: باید نخبگان را به سمت علوم انسانی هدایت کنیم
  • سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • انجام ۱۸۰ هزار عمل جراحی در تعطیلات نوروز
  • بیماری فردگرایی و افول جنبش دانشجویی