Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@02:55:56 GMT

ثبت ملی و جهانی روستاهای خراسان رضوی را دنبال می کنیم

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۲۸۷۸۸

ثبت ملی و جهانی روستاهای خراسان رضوی را دنبال می کنیم

به گزارش خبرنگار مهر ابوالفضل مکرمی فر صبح پنج شنبه در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری با مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی در محل اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی اظهار کرد: سیاست سازمان میراث فرهنگی ثبت ملی روستاها و در گام بعدی ثبت جهانی است چرا که با ثبت جهانی روستاها، زمینه معرفی آثار تاریخی یا صنایع دستی به دنیا فراهم می‌شود و روستاها از طریق ثبت جهانی به مقصد تورهای گردشگران خارجی تبدیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یک از مسیرهای تحقق اقتصاد مقاومتی توجه به صنایع دستی است، بیش از ۳۶۰ رشته صنایع دستی داریم و از نظر تعدد و تنوع هم ردیف با کشورهای چین و هند هستیم و در عین حال بیش از ۸ هزار هنرمند در استان داریم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی ادامه داد: خراسان رضوی ۶۷۰۰ روستا دارد که ۳۴۰۰ روستا خالی از سکنه شده‌اند و ۳۳۰۰ روستا دارای سکنه است، توجه به صنایع دستی می‌توانست به جلوگیری از خالی شدن سکنه این روستاها کمک کند.

مکرمی فر بیان کرد: آمادگی داریم در هر کدام از صنایع دستی که در شهرستان‌ها و روستاهای استان ظرفیت وجود دارد آموزش داده و تسهیلات پرداخت کنیم، سال گذشته نیز حدود ۱۸ میلیارد تومان تسهیلات صنایع دستی پرداخت شده است.

وی افزود: فروشگاهی متمرکز برای فروش صنایع دستی نداریم و با وجود اینکه ۷۰ شرکت تعاونی روستایی در استان فعال هستند اما یک فروشگاه صنایع دستی و محصولات این شرکت تعاونی را نداریم.

هم چنین در این مراسم مدیر سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی گفت: سازمان تعاون روستایی استان حدود ۷۰۰ تشکل را در اختیار دارد و ۶۰۰ هزار نفر در اتحادیه‌های استان و شهرستانی و تعاونی‌های تولید، کشاورزی عضویت دارند.

محسن اسفندیاری افزود: این سازمان پتانسیل بالایی دارد و در صورتی می‌تواند به فعل درآید که از ظرفیت دیگر سازمان‌ها و نهاد و دستگاه‌ها استفاده کنیم، در همین راستا تفاهم نامه‌هایی را با کمیته امداد و نیروی انتظامی امضا کرده‌ایم.

اسفندیاری اظهار کرد: در بحث اشتغال خانگی و مثلث اقتصادی تبیین شده از سوی استاندار تشکل‌های ما در شهرستان‌ها می‌توانند همکاری و نقش فعالی داشته باشند..

کد خبر 4646098

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی خراسان رضوی مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۸۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۲ هزار و ۱۰۰ اثر ملی و ۸ اثر جهانی در خراسان رضوی

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت : ۲ هزار و ۱۰۰ اثر ملی ثبت شده و ۸ اثر جهانی ثبت شده در خراسان رضوی داریم. - اخبار استانها -

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، احسان زهره وندی به مناسبت روز ملی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی، در نشست علمی نویافته‌های باستان شناسی کشف رود در موزه بزرگ خراسان اظهارداشت: باتوجه به اینکه فرهنگهای مرتبط با پارینه سنگی قدیم ایران شامل فرهنگ ساطور ابزار الدوایی و فرهنگ تبر دستی آشولی هستند بنابراین کهن‌ترین شواهد این دوره که مربوط به فرهنگ الدوان است، در اطراف رودخانه کشف رود و در شرق مشهد یافت شده‌ است.

وی افزود: این شواهد شامل تعدادی ابزار سنگی ساخته شده از کوارتز است که شامل تراشه و ساطور ابزار هستند و طبق نظر کاشفین، این مجموعه حداقل 800 هزار سال قدمت دارد از فرهنگ آشولی نیز مدارک بیشتری در شمال غرب و غرب کشور بدست آمده‌است.

زهره وندی برخی از مکان‌های مهم شامل گنج پر در رستم‌آباد گیلان، شیوه تو در نزدیکی مهاباد، پل باریک در هلیلان بین کرمانشاه و ایلام دانست و گفت: اهمیت و جایگاه تاریخی خراسان بر کسی پوشیده نیست و ضرورت حفظ و نگهداری میراث فرهنگی آن، یک وظیفه عمومی است.

سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با اشاره به آثار متعدد تاریخی و ثبتی در این استان ادامه داد: در حال حاضر، 2 هزار و 100 اثر ثبتی همراه با 8 اثر جهانی در خراسان رضوی داریم و در کنار تفاخر به این داشته‌ها باید بدانیم حفظ و حراست از این میراث نیز اهمیت بالایی دارد.

زهره وندی با انتقاد از شرایط کنونی کشف رود خاطرنشان کرد: امروز در حاشیه این رود تاریخی و 220 کیلومتری، ساخت و ساز‌های متعدد و پسماند‌های مختلف داریم که هم تهدیدی برای محیط زیست و هم خطری برای حفاظت از محوطه‌های تاریخی به حساب می‌آید و باید برای آن چاره‌ای اندیشیده  شود.

وی تصریح کرد:حفاظت از محوطه‌های تاریخی نه تنها برعهده میراث و در بخشی از وظیفه آن، بلکه از جمله وظایف محیط زیست، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها است.

 همچنین درپایان نویافته هایی از آثار تمدنی دوره پارینه سنگی قدیم در منطقه «کشف رود» با حضور جمعی از پژوهشگران باستان شناسی رونمایی شد؛ این آثار مربوط به دوران پیشا تاریخ و در واقع، پیش از دوره‌های باستان شناسی و متعلق به عصر پارینه سنگی قدیم بود که به کوشش جمعی از پژوهشگران باستان شناسی کشف شده است.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۲ میلیون مسافر به خراسان رضوی سفر کردند
  • کمبود آب شرب سه روستای تایباد خراسان رضوی برطرف شد
  • بازدید از بناهای تاریخی کردستان روز پنجشنبه رایگان است
  • ثبت ۲ هزار و ۱۰۰ اثر ملی و ۸ اثر جهانی در خراسان رضوی
  • ۱۹ گروه سرود روستایی در «کردر» خراسان رضوی رقابت می کنند
  • بهره مندی هزار و ۳۰۰ نفر از آموزش‌های صنایع دستی
  • صدور ۵۱۴ مجوز سه گانه صنایع دستی در خراسان‌شمالی
  • صنایع دستی خراسان جنوبی هنری است به گستردگی ایران
  • ۳۵۰ میلیارد ریال تسهیلات به هنرمندان صنایع‌دستی خراسان جنوبی پرداخت شد
  • پرداخت ۳۵۰ میلیارد وام به هنرمندان صنایع دستی خراسان جنوبی