Web Analytics Made Easy - Statcounter

الجزیره نوشت: دولت‌های اروپایی خود را بین تلاش برای حفظ منافع اقتصادی و سیاسی شان با آمریکا و تمایل شدید برای حفظ امنیت اروپا می‌بینند که تنش در خاورمیانه می‌تواند تهدیدی برای آن باشد. از این رو، المان با سفر وزیر خارجه خود به تهران تلاش می‌کند فتیله تنش‌ها بین آمریکا و ایران را کشیده و تهران را برای ماندن در برجام، با وجود تحریم‌های آمریکا تشویق کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش انتخاب؛ در ادامه این مطلب آمده است: تحلیلگران سیاسی در مورد میزان فایده تلاش‌های اروپا برای نجات توافق هسته‌ای در سایه شروط ایران برای اقدامات علمی اروپایی‌ها برای حفظ این توافق، به بحث و گفتگو می‌پردازند. در همین راستا، کیهان برزگر، رئیس پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه معتقد است اروپا تمام تلاش خود را در راستای ایجاد راه حلی برای تنش‌های منطقه انجام می‌دهد. علاوه بر این برزگر معتقد است که ایران کلید استقرار و حل نزاع‌ها در منطقه است.

وی در گفتگو با الجزیره در برنامه فراتر از خبر می‌افزاید: سفر وزیر خارجه آلمان به تهران از عمق منطق اروپا در قبال خاورمیانه سرچشمه می‌گیرد، که براساس آن، هر گونه تنش در خاورمیانه می‌تواند امنیت اروپا را به خطر بیندازد.

در خصوص منطق برنامه ریزی سیاسی، برزگر بر این عقیده است که دولت‌های اروپایی طبق اصل تعددگرایی در رابطه با اتخاذ تصمیماتشان، رفتار می‌کنند. در حالی که رئیس جمهور آمریکا به صورت فردی و یک جانبه تصمیم می‌گیرد و این مساله باعث ضعف در موضع اروپایی‌ها در جریان تلاششان برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا می‌شود.

ایا ایران از توافق خارج می‌شود؟

پس از عقب نشینی آمریکا از توافق هسته ای، ایران به نوبه خود تهدید به عدم پایبندی به بند‌های برجام و افزایش نسبت غنی سازی اورانیوم کرد، اما ایا خروج از برجام به نفع ایران است؟

برزگر در پاسخ به این سوال می‌گوید: پس از آنکه دولت‌های اروپایی اقدامات جدی برای خروج ایران از دایره تنگ تحریم‌ها نکردند و اجازه دادند این کشور تحت فشار باقی بماند، تهران نا امید شد. با این حال، با خروج ایران از برجام، دولت‌های اروپایی که تهران تلاش می‌کند رابطه خود با ان‌ها را حفظ کند، ضرر می‌کنند.

برزگر معتقد است تحریم‌های اقتصادی ترامپ علیه ایران، نه تنها باعث تسلیم آن در برابر آمریکا نمی‌شود، بلکه نتایج معکوس داشته و موجب سرسخت‌تر شدن ایران در مواضعش علیه ایالات متحده می‌گردد.

وی تاکید می‌کند که ایران مذاکره در مورد موشک‌های بالستیک را نمی‌پذیرد؛ چرا که آن را جزئی از توان بازدارندگی در برابر تهدیدات خارجی می‌داند. اما در رابطه با مسائل منطقه ای، به اعتبار اینکه یک قدرت مؤثّر در منطقه است، وارد گفتگو می‌شود.

امتیاز‌هایی برای مذاکره

اما در مقابل، ماتیاس بروگمن، روزنامه نگار و متخصص مسائل بین المللی، بر این عقیده است که شاخص مهم سفر وزیر خارجه آلمان به تهران، اثبات این نکته برای آمریکا بود که آلمانی‌ها به توافق هسته‌ای پایبندند؛ و لو اینکه در مذاکراتی که برای حل نزاع صورت می‌گیرد، با آمریکا موافق باشند.

وی بر این عقیده است که دولت‌های اروپایی باید به ابزار مالی برای مبادلات تجاری با ایران تکیه داشته باشند، تا بتوانند اقدام ملموسی را در رابطه با التزام دائمی خود به بند‌های توافق هسته ای، نشان دهند.

مترجم: مریم نصرالهی

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۸۹۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم

به گزارش قدس آنلاین، «ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام(توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.

مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، در مارس ۲۰۲۱ با مشارکت اعضای اصلی توافق آغاز شد. اما چند ماه بعد، با وجود پیشرفت‌هایی که انجام شده بود، این مذاکرات به دلیل برخی مسائل فرابرجامی از سوی شرکای غربی توافق، از جمله ادعای حمایت نظامی ایران از مسکو در جنگ اوکراین، ادعایی که از سوی مسکو و تهران رد شده است، همچنین ادعای نقض حقوق بشر علیه ایران در زمینه امور داخلی آن، به بن‌بست رسید.

ایران ذیل این توافق متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.

مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورتی که طرفین توافق اراده سیاسی لازم را نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو کلیه تحریم‌ها در وین هستند.

در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری دوشنبه گذشته خود گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای بی‌اثر کردن و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان استفاده کرده و از چارچوب‌های دیپلماتیک که تامین کننده منافع ملی ایران است کناره‌گیری نکرده است.

کنعانی با بیان اینکه طرفی که زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود نه ایران، خاطرنشان کرد:  شرکای آمریکا در حوزه برجام نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مدت در مسیر بی‌اثرسازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این زمینه نیز توفیق‌های زیادی داشته است، گفت: از طرف دیگر ما تلاش کرده‌ایم که از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک برای احقاق حقوق ملت ایران استفاده کنیم و طبیعتاً در نشست‌های بین‌المللی و دیدارها با  طرف‌هایی که در موضوع برجام می‌توانند ایفای نقش کنند یا اساساً نقش تعریف شده‌ای در این زمینه دارند این موضوع مطرح می‌شود.

کنعانی گفت: سازمان ملل و دیدارهایی که در جریان آن انجام می‌شود همواره فرصتی است که موضوع رفع تحریم‌ها نیز در آن مطرح شود.

پاتل در بخش دیگری از این نشست خبری، در پاسخ به سوالی درباره امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف، گفت: به طور کلی، ما به هر کسی که توافق‌های کاری ایران را در نظر دارد، توصیه می‌کنیم که مراقب خطر بالقوه تحریم‌ها باشد. اما در نهایت، دولت پاکستان، خود، می‌تواند درباره مقاصد سیاست خارجی‌اش اظهار نظر کند.
 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • نگرانی وزیر خارجه ایران از سرکوب دانشجویان آمریکایی/ امیرعبداللهیان: این سرکوب، در راستای تداوم حمایت و پشتیبانی تمام‌ عیار واشنگتن از رژیم اسراییل است
  • خودرو جایزه کم مصرفان برق/ توافق نفتی آمریکا و چین
  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی
  • کلیپ| فتیله؛ بالاخره چندشنبه تعطیله؟
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • تاکتیک رسانه‌ای واشنگتن پست در قبال عملیات وعده صادق
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • اظهارنظر گروسی درباره هسته‌ای شدن ایران/ به تهران می‌روم
  • توافق آمریکا برای خرید نفت ایران / بازار انرژی شگفت زده شد!