Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی وجه سیاست‌گذاری در حوزه فرهنگ و علمی و فناوری دارد، گفت: نمی‌توان در اتاق دربسته راجع‌به حقوق مردم تصمیم‌گیری کرد. ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۹ سیاسی مجلس و دولت ایران نظرات - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار دبیر و معاونان شورای عالی انقلاب فرهنگیدر سخنانی، گفت: نکته‌ای در اصل تقسیم کار میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس وجود دارد که اگر مبنای عقلایی مشروع از نظر قانون اساسی داشته باشد، کشمکش به‌وجود نخواهد آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با ابراز تأسف از اینکه سندنویسی در کشور زیاد شده و مشکلاتی را ایجاد کرده است، افزود: هرکدام از بخش‌ها اسناد بسیار زیادی ایجاد می‌کند که وهن است، به عنوان مثال در مجمع تشخیص مصلحت 1500 سیاست کلی وجود دارد، البته در برخی موارد ایراد نیز به ما وارد است؛ در اسناد نوشته شده برای آموزش و پرورش و آموزش عالی در اجرا با مشکل مواجه می شود، بنابراین نیاز است ما و شورا در نگارش امور حداقلی کار کنیم و اصرار به نوشتن اسناد زیاد نداشته باشیم.

رئیس مجلس درباره مرزبندی مبنایی میان مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی، یادآور شد: شورای عالی انقلاب فرهنگی سابقه تاریخی دارد و تمرکز آن بر روی مسائل فرهنگی و علمی بوده، اما آنچه که در قانون اساسی آمده؛ مجلس مبنا و نص قانونگذاری در کشور است و اینکه چگونه می‌توان این تعارض را رفع کرد، وجه آن به اصل 110 بازمی‌گردد و اینکه شأن ولایت، سیاست‌گذاری است، بنابراین شورای انقلاب فرهنگی می‌تواند وجه رهبری و سیاست‌گذاری را انجام دهد و هیچ تعارضی نیز با مجلس نداشته باشد.

لاریجانی افزود: شاید به دلیل اهمیت وجه فرهنگی و علمی که رهبری به‌طور مداوم و به کرات قائل هستند وجه جداگانه‌ای را داشته باشیم.

وی ادامه داد: شورا، وجه سیاست‌گذاری در حوزه فرهنگ و علمی و فناوری دارد و مجلس قانونگذار بوده و این رافع مشکلات است.

رئیس مجلس درباره چگونگی ایجاد تعامل میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس، اظهار داشت: مجلس همکاری لازم را با شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد، البته به بار مالی نیز توجه می‌کند، به‌طور مثال در مورد جمعیت مصوبه‌ای داشتید و به اجرا ورود کردید، در حالی که اگر در مجلس طرحی بار مالی داشته باشد، نمی‌توانیم آن را عملیاتی کنیم و دولت باید لایحه ارائه کند، مگر اینکه مباحث مالی به نوعی تأمین شود.

لاریجانی ادامه داد: بنابراین از نظر تعامل اگر شورا سیاست‌گذاری‌هایی انجام داد و مجلس خواست طرح ارائه کند اگر بار مالی داشته باشد، ما نمی‌توانیم ورود کنیم و باید در دولت مطرح و لایحه ارائه کند تا ما آن را در مجلس بتوانیم تصویب کنیم، مسئله جمعیت بار مالی دارد و نیاز است به دولت توصیه کنید تا لایحه‌ای تنظیم و به مجلس ارائه کند.

وی یادآور شد: شما به عنوان شورای عالی انقلاب فرهنگی نباید به مجلس چیزی را ابلاغ کنید، زیرا جایگاه مجلس به این نحو نیست، بلکه باید از مجلس درخواست کنید.

رئیس مجلس ادامه داد: در مسائل مختلف فرهنگی مانند فیلم، کتاب و مطبوعات، سیاست کلی داریم و کمبود نداریم، البته نیاز است بررسی انجام شود که در چه مواردی نیاز به قانون وجود دارد و به ما ارائه کنید تا اقدام کنیم؛ در این رابطه نباید بار مالی داشته باشند و از سویی در مواردی که مجلس قانون تصویب کرده، شورا نباید ورود کند.

لاریجانی با تأکید بر اینکه در مورد فضای مجازی فقر و کمبود قانون داریم، تصریح کرد: در این بخش در جمهوری اسلامی خلاء وجود دارد و اگر تبیین شود، ما می‌توانیم بر‌اساس آن قانونگذاری کنیم، البته اگر دولت لایحه ارائه کند؛ مرکز پژوهش‌ها بر روی این موضوع کار می‌کند و از سویی موضوع تخصصی و مسئله جدیدی بوده، بنابراین نیاز است شما نیز سیاست‌گذاری‌هایی را در این زمینه داشته باشید و همکاری کنید.

وی افزود: اگر مبنای کار این باشد که وجه اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاست‌گذاری است، وجه مجلس، قانونگذاری و دولت، اجرا است و هیچ اشکال قانون اساسی نیز وجود ندارد؛ اینکه مطرح شد که دو نهاد بتوانند مکمل همدیگر باشند، حرف پسندیده‌ای است، البته مسائل فرهنگی بسیار حساس است و رهبری نیز بر روی آنها تأکید دارند، یعنی باید قوام و افراد صاحب‌نظری وجود داشته باشد و ریزه‌کاری خاصی وجود دارد.

رئیس مجلس با تأکید بر اینکه در اتاق دربسته نمی‌توان راجع‌به حقوق مردم تصمیم‌گیری کرد، گفت: این مشکل ایجاد می‌کند؛ مردم به نمایندگان رأی دادند و تریبون دارند و بحث و گفت‌و‌گو می‌شود و مردم در جریان امور مورد بحث قرار می‌گیرند، اما اینکه در اتاق دربسته تصمیم‌گیری‌هایی انجام شود، مشکل ایجاد می‌شود و به‌طور کلی باید از برگزاری این جلسات در اتاق‌های دربسته که وجه انتخابی ندارد و راجع‌به حقوق مردم تصمیم‌گیری می‌شود، پرهیز شود و باید این را مبنا قرار دهیم که جای اموری که مربوط به حقوق مردم است در مجلس است و مجلس باید در مورد حقوق ملت تصمیم بگیرد.

لاریجانی افزود: در مسائل علمی و فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدامات خوبی انجام داده و اغلب سیاست‌ها دقیق است، اما نیاز است جاهایی که نیاز به قانون وجود دارد را به ما ارائه کنید تا نسبت به تصویب قانون اقدام کنیم.

وی خطاب به مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: می‌توانید از ظرفیت‌های مرکز پژوهش‌های مجلس، معاونت قوانین و نظارت استفاده کنید و همکاری لازم را با شما داشته باشند، اینکه گفتید رؤسای کمیسیون‌های مربوطه در شورا حضور داشته باشند، تا جایی که اطلاع داریم به‌طور مداوم شرکت می‌کنند.

رئیس مجلس درباره مسئله کنکور گفت: ما بر روی این موضوع کار کردیم و در دستور کار کمیسیون و مرکز پژوهش‌ها قرار دارد و نیاز است گفت‌و‌گویی با دبیرخانه داشته باشید و کار مشترک انجام دهید، درست است که در مورد برخی موارد شما و در برخی موارد مجلس تصمیم گرفته است، اما نیاز است همکاری مناسب را با هم داشته باشید تا مصوبه خوبی نوشته شود.

**عاملی: با نگاه راهبردی‌تری به شورای عالی انقلاب فرهنگی توجه شود

همچنین در این نشست، سید سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه حساسیت موضوع علم، فناوری و فرهنگ اقتضا می‌کند که  با نگاه  راهبردی‌تری به شورای عالی انقلاب فرهنگی توجه شود، گفت: کمیسیون‌های مجلس به صورت موردی از کمیسیون‌های تخصصی شورای عالی  دعوت می‌کردند و نمایندگان شرکت می‌کردند که 70 جلسه به موضوع جمعیت اختصاص یافت.

وی ادامه داد: البته صحبتی با آقای لاریجانی داشتیم که آیا می‌توان این موضوع را تبدیل به الگویی کرد که مشخص باشد که چه نوع ارزش افزوده‌ای را می‌توان بین مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی فراهم کرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: چهار کمیسیون مجلس عضو حقوقی شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند و در جلسات مشارکت دارند، اما در برخی موارد به سکوت می‌گذرد  و در مقطعی ظاهراً همکاری‌هایی به‌وجود آمده است و تمامی دستورها  از جمله جنبه سیاست‌گذاری برنامه‌ریزی و تهیه راهبرد و سند ملی که وجود دارد، کمیسیون‌های مربوطه مجلس می‌تواند به اصلاح موضاعات قبل از آنکه به صحن بیاید و مطلب پخته‌تر شود کمک کنند.

عاملی با بیان اینکه مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی قابل ابلاغ است و اغلب آنها مربوط به حکمرانی و دولت است، گفت: در واقع وظایفی را برای دولت و دستگاه‌های دولتی فراهم می‌کند، البته ممکن است برخی از آنها مربوط به مردم باشد که نیاز به قانون داشته باشد؛ آیا روال این است که به کمیسیون‌های مربوطه ارائه تا در صحن بررسی شوند؟ در واقع به‌طور متوسط لوایح مسیر دو ساله‌ای را طی می‌کند تا مصوب شوند در این رابطه آیا می‌توان مسیر کوتاه‌تری را تدبیر کرد؟

وی افزود: نمایندگان در برخی از کمیسیون‌های اقماری دبیرخانه مانند ستاد نقشه عضو هستند، اما در برخی موارد در جلسات شرکت نمی‌کنند، البته رئیس کمیسیون بهداشت در برخی موارد شرکت می‌کرد؛ بر‌اساس مصوبه صحن مصوبات ستاد نقشه پس از دو هفته قابل ابلاغ است یعنی اگر کسی اعتراض نداشته باشد در لیست ابلاغ‌های شورای عالی قرار می‌گیرند و برخی نیز به طور مستقیم می‌تواند ثبت روزنامه رسمی شده و ابلاغ شوند، زیرا 240 برنامه اقدام دارد که قابل اجرایی شدن  هستند، بنابراین مشارکت مجلس می‌تواند به پخته شدن کار کمک بیشتری کند.

عاملی با بیان اینکه سه قوه و رؤسای 4 کمیسیون مجلس در شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور دارند، یادآور شد: بنابراین مصوبات مربوط به فناوری و فرهنگ می‌توانند  مسیر کوتاه‌تری را طی کنند، البته مجلس نیز به صلاحدید می‌تواند مواردی را به دبیرخانه ارجاع دهد تا مصوباتی را نداشته باشیم که مسیر مناسبی را نداشته باشند.

وی ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی طی سال‌های اخیر در سطح تأسیسی اقدامات بزرگی انجام داده و تمامی ستادهای علمی و فناوری مصوبه شورا بوده در واقع سند نقشه جامع علمی کشور و آیین‌نامه مدیریت دانشگاه‌ها نظام تشویق و حمایتی را ایجاد کرده که بر‌اساس آمارهای استنفورد در حوزه علم از 1997 تا 2018 ظرف 19 سال تولید علم کشور 50 برابر شده و دستگاه‌های سیاست‌گذاری و علمی و فناوری کشور نقش کلیدی داشته‌اند؛ حضرت آقا فرمودند ما غفلت کردیم و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در قانون اساسی مورد توجه قرار می‌گرفت؛ به نظر می‌رسد هم در حوزه فرهنگ و هم علمی و فناوری کارهای بزرگی صورت گرفت.

انتهای پیام/

R1011202/P/S1,15/CT12 واژه های کاربردی مرتبط شورای عالی انقلاب فرهنگی علی اردشیر لاریجانی نمایندگان مجلس دهم نمایندگان مجلس مجلس دهم

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شورای عالی انقلاب فرهنگی نمایندگان مجلس دهم نمایندگان مجلس مجلس دهم شورای عالی انقلاب فرهنگی نمایندگان مجلس دهم نمایندگان مجلس مجلس دهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۲۹۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسروپناه: تعلیم و تربیت اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دیدار با فعالان تربیتی استان زنجان با بیان این مطلب گفت: تعلیم و تربیت در دولت و دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، به عنوان اولویت اصلی اعلام شده و راهبرد جدی این اولویت را در تعامل با فعالان مردمی در حوزه آموزش و پرورش در نظر گرفته است. جلسات منظمی نیز با وزارت آموزش و پرورش در قالب قرارگاهی و با مصوبات اجرایی در حال انجام است. انصافا هم دکتر صحرایی، تمام توان خود را در این کار گذاشته است و برای اولین بار است که سند تحول آموزش و پرورش در این وزارت خانه در حال اجراست و نقشه راه برای آن نوشته شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: در مدل حکمرانی ولایی که می‌توان لایه‌های مختلف آن را حکمرانی مردمی یا شبکه‌ای نامید، سندیتی در کار نیست و، چون تعاملات در شبکه، سیستماتیک و در هم تنیدگی است و این حکمرانی در تعلیم و تربیت باید در گام اول با مسئله شناسی در تعلیم و تربیت رسمی در قالب آموزش و پرورش یا در قالب‌های غیر رسمی با این مسائل مواجه است، روشن است که برای حل این مسائل، باید سیاست‌گذاری شده و فرآیند برنامه‌ای به وجود بیاد و کنشگران حل مسائل را با شناختی که از ظرفیت هر استان داریم، مشخص کنیم.

خسروپناه ادامه داد: گاهی برای حل یکی از مسائل، نیاز است قانون یا ماده واحده‌ای را در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شود. در این نظام شبکه‌ای، وظایف هر کدام از اعضا مشخص می‌شود، هم اکنون نیز این شبکه در دولت و آموزش و پرورش بسیار همراه است، تشکیل میز‌های تخصصی برای مسائل مرتبط با آموزش و پرورش نیز با حضور تشکل‌های مردمی از کل کشور در دبیرخانه شورا فعال شده و اعضا به صورت مجازی یا حضوری در این میز‌ها مشارکت دارند.

وی افزود: در برخی از مدارس نخبگانی کشور، تأکید بر مهاجرت نخبگانی است و با تعابیری اغواکننده، موضوع مهاجرت را مطرح می‌کنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: سرمایه عظیمی که در کشور در قالب دانش آموزان تربیت شده اند را تحویل کشور‌های دیگر می‌دهیم تا در بعضی مواقع، تئوری‌ها یا تولیداتی از آن حاصل شود، محصولات نظامی برای حمله به کشور‌های اسلامی باشد. در این زمینه باید گفت ما مقصریم و باید تدبیری در این زمینه داشته باشیم. این یک نمونه از مسئله شناسی در آموزش و پرورش است.

خسروپناه ابراز کرد: بعد از مسئله شناسی، سیاست‌گذاری و تدوین راهبرد مناسب و اینکه کدام کنشگران با چه ویژگی‌هایی باید این مسائل را حل کنند. گاهی مصوبه لازم است و زمانی نیز لازم است تعامل با وزیر آموزش و پرورش انجام شود یا روش دیگری که تا حل نهایی آن مسائل، همه مسائل بررسی و اجرا می‌شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فعالیت‌های صورت‌گرفته برای معرفی شیعه در جهان گفت: برگزاری جلسات گفتگوی بین ادیان و تأثیرات آن در سطح جهان مسیحیت و حتی بوداییان و دیگر فرقه ها، نشانگر ظرفیت‌های عظیم تمدنی شیعی است که باید این معارف هر چه بیشتر به جهان معرفی شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گزارش تصویری | تقدیر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از سریال رستگاری
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره مزد کارگران؛ افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؟
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت
  • شورای عالی انقلاب فرهنگی جایگاه قانون‌گذاری ندارد!
  • خسروپناه: تعلیم و تربیت اولویت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی است
  • حمایت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی
  • حمایت شورای عالی انقلاب فرهنگی از طرح‌های فرهنگی در کشور
  • سند هوش مصنوعی به زودی تصویب می شود
  • شورای فرهنگ عمومی باید به قرارگاه تبدیل شود
  • برنامه‌های در دست اقدام شورای فرهنگی چیست؟