Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-20@04:18:12 GMT

اگر دست‌هایتان باد می‌کند گوش بزنگ باشید

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۳۰۱۸۸

اگر دست‌هایتان باد می‌کند گوش بزنگ باشید

باد کردن دست علت‌های مختلفی دارد که برخی از آن‌ها زنگ خطری بیماری‌های جدی مفصلی یا استخوانی می‌تواند باشد. ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۴ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، برخی افراد زمانی که از خواب بیدار می‌شوند دست و پاهایشان متورم می‌شود و نمی‌توانند حتی انگشترهایشان را دست کنند اما این ورم بعد از مدتی از بین می‌رود؛ در برخی افراد این تورم همچنان باقی می‌ماند که می‌تواند یک هشدار و نشانه بیماری پنهانی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی افراد ورم‌ها را جدی نمی‌گیرند و این بیماری به طور مرموزانه پیشرفت می‌کند و حتی با جانشان بازی خواهد کرد؛ یکی از دلایل اصلی تورم دست می‌تواند روماتیسم مفصلی باشد که در ادامه این بیماری را بررسی می‌کنیم.

 

چه کسانی به روماتیسم مفصلی دچار می‌شوند؟

هر کسی ممکن است به این بیماری دچار شود، اما به نظر می‌رسد که این بیماری در زنان شایع‌تر باشد؛ این بیماری معمولاً در میانسالی شروع می‌شود و در سنین پیری شایع‌تر است اما کودکان و جوانان نیز ممکن است به آن مبتلا شوند؛ علل اصلی بروز این بیماری هنوز به طور کامل شناخته نشده است اما در این بیماری سیستم ایمنی فرد علیه بافت‌های بدن وی وارد عمل می‌شوند، عللی که تصور می‌شود فرد را مستعد بروز این بیماری می‌کند شامل ژنتیک، محیط و هورمون‌هاست.

تشخیص این بیماری با مراجعه به پزشک میسر خواهد شد البته تشخیص این بیماری راحت نیست، زیرا آزمایش دقیقی برای تشخیص این بیماری وجود ندارد، علائم این بیماری مشابه بیماری‌های دیگر است و ایجاد کامل علائم، مدت زمان زیادی طول می‌کشد اما برای تشخیص مجموعه ای، از اخذ شرح حال، معاینات بالینی، عکسبرداری و تست‌های آزمایشگاهی کمک کننده هستند.

 

روش درمان روماتیسم مفصلی

پزشکان روش‌های زیادی برای درمان روماتیسم مفصلی کشف کرده‌اند؛ تسکین و کاهش درد، کاهش تورم، کاهش یا توقف روند تخریب مفاصل، کمک به ایجاد احساس بهتر در فرد و حفظ فعالیت او از اهداف درمان این بیماری است؛ برنامه درمان می‌تواند شامل موارد زیر باشد، آموزش بیمار، برخورد و اقدامات صحیح خود بیمار با مشکلاتش و گروه‌های حمایتی که به فرد کمک می‌کنند تا اطلاعات بیشتری در ارتباط با نحوه درمان، چگونگی انجام فعالیت‌های بدنی و استراحت را داشته، نحوه بیان مشکلاتش را پیدا کند.

این برنامه‌ها به بیمار کمک می‌کنند تا نکات بیشتری را در ارتباط با بیماری خود و نحوه کاهش درد، احساس کنترل بیشتر بر بیماری، اعتماد به نفس و داشتن یک زندگی فعال‌تر، بیاموزند؛ درمان‌هایی که برای بهبودی این بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرند شامل تغییر در روش زندگی، داروها، جراحی، مراجعات منظم به پزشک و روش‌های درمانی جایگزین یا تکمیلی است.

 

از جمله کار‌هایی که می‌توان برای درمان این بیماری استفاده کرد تغییر در روش زندگی است که شامل ایجاد تعادل بین میزان فعالیت و استراحت، مراقبت از مفاصل، کاهش استرس‌های روانی، استفاده از یک رژیم غذایی سالم می‌شود.

 

دارودرمانی روشی برای کاهش درد

بسیاری از بیماران مبتلا به روماتیسم مفصلی برای درمان از دارو استفاده می‌کنند؛ از دارو‌ها برای کاهش درد، تورم و توقف روند بیماری به سمت بدتر شدن استفاده می‌شود، دارویی که پزشک تجویز می‌کند براساس سلامت عمومی بیمار، شدت بیماری و اینکه بیماری تا چه اندازه شدید خواهد شد و مدتی که باید بیمار دارو بگیرد و اینکه دارو تا چه اندازه کارایی دارد و عوارض جانبی آن چیست، خواهد بود.

روش‌های جراحی زیادی برای درمان این بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ از این روش برای تسکین درد، کمک به عملکرد بهتر مفاصل و عملکرد بهتر فرد در فعالیت‌های روزمره خود استفاده می‌شود.

گاهی اوقات از رژیم‌های غذایی خاص، ویتامین‌ها و سایر روش‌های دیگر برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده می‌شود؛ بعضی درمان‌ها به کاهش استرس بیمار کمک می‌کند، بسیاری از این روش‌ها بی ضرر هستند اما باید گفت که این روش‌ها به طور کامل و دقیق مورد بررسی قرار نگرفته‌اند، لذا قبل از استفاده از آن‌ها حتماً باید با پزشک مشورت شود.

 

علت باد کردن دست از دید سنتی

جعفر غفار زاده متخصص طب سنتی درباره علت‌‌ باد کردن دست اظهار کرد: باد کردن دست علت‌های مختلفی دارد؛ در قدم اول باید دید آیا 2 دست یا تنها یک دست باد می‌کند.

 

وی ادامه داد: اگر یک دست ورم کند ممکن است مشکل انسداد وریدی یا عفونت‌ها باشد؛ در برخی افراد علاوه بر باد کردن دست‌ها نوک انگشتان هم به مرور سیاه می‌شود که در این موارد ممکن است فرد دچار انسداد شریانی باشد.

این متخصص طب سنتی بیان کرد:انسداد لنفاوی نیز یکی از دلایل باد کردن دست است؛ برخی افراد که در ستون فقرات خود دچار مشکل شده‌اند ممکن است دست‌هایشان باد کند که آن هم به دلیل خارج شدن دنده گردن از ستون فقرات است.

غفارزاده گفت: در برخی افراد عروق نمی‌توانند به خوبی از بدن خارج شود که در این صورت فرد دچار ورم خواهد شد؛ برای درمان ورم دست در قدم اول باید نوع انسداد را تشخیص داد و اگر از نوع شریانی باشد باید فرد سریعا عمل شود.

 

وی با بیان اینکه انسداد وریدی درمان‌‌های متفاوتی دارد، گفت: برخی افراد دچار واریس می‌شوند که در این صورت یا دارو یا زالو درمانی می‌تواند مفید باشد و در قدم بعدی برای درمان باید بیماری‌های زمینه‌ای نیز رفع شود.

محمد حسین فرقانی متخصص عمومی اظهار کرد: انسداد غدد لنفاوی یکی از دلایل باد کردن دست‌ها به خصوص در خانم‌ها است که در این صورت تخلیه عروق دچار مشکل شده است؛ علت‌های مختلفی برای باد کردن دست وجود دارد.

 

وی با اشاره به اینکه خانم‌های چاق بیشتر دچار باد کردن دست می‌شوند، ادامه داد: چاقی یکی از دلایل باد کردن دست است، همچنین بیماری‌های زمینه‌ای نیز عاملی برای باد کردن دست‌ها به شمار می‌رود.

فرقانی گفت: در برخی افراد همزمان دست‌ها و پاها باد می‌کند که به آنها توصیه می‌شود حتما آزمایش روماتیسم دهند چرا که روماتیسم باعث می‌شود دست‌هایشان باد کند، علاوه بر این مشکلات قلبی، کبدی، تیروئید و غیره عاملی برای باد کردن دست‌ها هستند از این رو توصیه می‌شود در قدم اول بیماری زمینه‌ای درمان شود.

منبع:باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۳۰۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا دچار وسواس می شویم/ بارزترین نشانه‌های وسواس

به گزارش خبرگزاری مهر، سمیه معتضدیان افزود: وسواس مجموعه‌ای از افکار و یا تکانه‌های ناخواسته، مزاحم و تکراری است و مبتلایان به وسواس اضطراب‌های شدیدی را تجربه می‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه در بیشتر بیماری‌های مربوط به روان ردپای ژنتیک دیده می‌شود، خاطرنشان کرد: علامت‌های ابتلاء به وسواس در نوجوانی و یا اوایل دهه ۲۰ آغاز می‌شود.

وی، شیوع وسواس در بین زنان و مردان را یکسان عنوان کرد و گفت: زمانی که وسواس را ریشه یابی می‌کنیم در بیشتر موارد حداقل یکی از اعضای خانواده به این بیماری و یا بیماری‌های مرتبط مبتلا هستند.

معتضدیان ادامه داد: بدیهی است چنانچه ژن پیش زمینه در خانواده وجود داشته باشد، در اثر محیط و یا عوامل دیگر ممکن است این بیماری بیشتر و یا حاد تر بروز پیدا کند.

وی، آغاز ابتلاء به وسواس در میانسالی را تقریباً منتفی دانست و اضافه کرد: بروز رفتارهای وسواس گونه در سنین بالا می‌تواند متخصصان را به بیماری‌های ارگانیک و یا فیزیکی بیمار مشکوک کند.

این روانپزشک یادآور شد: تقریباً این انتظار را نداریم که یک زن یا مرد ۵۰ ساله به طور ناگهانی به وسواس مبتلا شود.

وی با اشاره به شایع‌ترین نشانه‌های وسواس عنوان کرد: افکار تکراری یا مزاحم مثل چک کردن‌های مدام یا وسواس شست‌وشو از بارزترین نشانه‌های رایج ابتلاء به واسوس هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: وسواس می‌تواند با نشانه‌های مختلفی بروز کند، برخی بیماران ممکن است فقط مبتلا به وسواس فکری مبتلا باشند به طور مثال فرد مدام با خود کلنجار می‌رود که مبادا دیگران از رفتار و یا حرف‌های من آزرده شده باشند البته نکته اینجاست که این موارد باید تفکیک شود و مشغله‌های روزمره با نشانه‌های ابتلاء به وسواس فکری اشتباه گرفته نشود. اگر استرس‌های ناشی از نگاه و قضاوت دیگران از حد متعارف خارج شود و برای فرد اضطراب ایجاد کند می‌تواند از نشانه‌های رفتارهای وسواس گونه باشد.

وی یادآوری کرد: شایع‌ترین نشانه‌های ابتلاء به وسواس، وسواس چک کرد ن و شست و شو است همچنین نگرانی مدام از احتمال ابتلاء به صدمه زدن به دیگران و افکار مزاحم، خطرناک و نگران کننده می‌تواند از نشانه های ابتلاء به وسواس باشد.

معتضدیان گفت: ترس بیش از حد ابتلاء به بیماری، چک کردن مدام وسایل، ترس از آسیب رساندن به خود یا دیگران، و وسواس نظم و یا تقارن اشیا از شایع‌ترین نشانه‌های اختلال وسواس است.

وی با بیان اینکه وسواس علاوه بر اینکه بیماری مربوط به روان است می‌تواند به جسم فرد مبتلا نیز صدمه وارد کند، ادامه داد: به طور مثال در مواردی دیده می‌شود که که پوست فرد در اثر شست و شوی زیاد دچار آسیب می‌شود یا افرادی که به دلیل ابتلاء به وسواس نظم و ترتیب و جابجایی وسایل دچار کمردرد و آسیب به ستون فقرات خود شده اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به درمان‌های متداول مبتلایان به وسواس اشاره کرد و گفت: درمان مبتلایان به وسواس معمولاً درمان‌های توأمان دارویی و روان درمانی است، ولی باید به این نکته توجه داشت که درمان این بیماری زمانبر و نیاز به صبوری دارد.

وی، تأثیر محیط بر اختلال وسواس را مورد توجه قرار داد و گفت: وسواس می‌تواند در خانواده‌هایی که رفتارهای وسواس گونه به صورت ژنتیکی وجود دارد، در کودک نیز از طریق یادگیری در محیط تشدید شود، ولی زمینه‌های ژنتیکی در این بیماری بسیار مهم است چون اگر فقط تأثیرات محیطی مد نظر باشد بعد از بهتر شدن شرایط این رفتارها از بین می‌رود.

معتضدیان در خاتمه با بیان این موضوع که وسواس بیماری سمج روانپزشکی است، توضیح داد: این بیماری برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است. باید برای درمان صبور بود ولی قطعاً زندگی کردن با وسواس زندگی زجرآوری است، بنابراین باید با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد.

کد خبر 6080659 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • اگر می‌خواهید کمتر استرس داشته باشید بیشتر ورزش کنید
  • درمان سرطان رایگان می‌شود
  • بیماری ایدز چیست؟ + فیلم
  • همه‌چیز در مورد یک ویروس بهاری؛ بیشتر مراقب کودکان خود باشید
  • تولید دارو از بره موم زنبور عسل توسط محقق همدانی
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • برای درمان بواسیر باید به چه موضوعاتی توجه کرد؟
  • درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز
  • چرا دچار وسواس می شویم/ بارزترین نشانه‌های وسواس