Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نقل از الجزیره، گزارش سازمان ملل متحد که دیروز چهارشنبه منتشر شد، جزئیات جدیدی از گفتگوی اعضای تیم ترور جمال خاشقجی روزنامه‌نگار منتقد سعودی در کنسولگری این کشور در استانبول ترکیه را منتشر کرده است. این گفتگوها میان اعضای تیم ترور و تقطیع جنازه جمال خاشقجی ردوبدل شده است.

گزارش سازمان ملل متحد جزئیات تکان‌دهنده از این گفتگوها را فاش کرده و توضیح می‌دهد که دو نفر از قاتلان در کنسولگری عربستان در استانبول با حالتی نگران منتظر مأموریت قریب‌الوقوعی بودند که باید انجام می‌دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماهر مطرب افسر سرویس اطلاعاتی عربستان و مشاور ارشد محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در این گفتگوها از صلاح الطبیقی که پزشکی قانونی در وزارت کشور عربستان بوده، سؤال می‌کند که "آیا می‌توان تنه یک انسان را در داخل چمدان قرار داد؟".

الطبیقی پاسخ می‌دهد: نه، چرا که تنه انسان بسیار سنگین است.

او ابراز امیدواری می‌کند که بتواند این مأموریت را به‌شکلی ساده‌تر انجام دهد و می‌گوید که باید بخش‌های مختلف تنه نیز تکه‌تکه شود و مشکلی در این زمینه وجود ندارد، چرا که جنازه سنگین است. او در این گفتگو تأکید می‌کند که اولین باری است که قطعه قطعه کردن جنازه را در روی زمین انجام می‌دهد. او می‌افزاید که اگر کیسه‌های پلاستیکی در اختیار داشته باشند و جنازه خاشقجی را به بخش‌های مختلف تقسیم کنند، مشکل حل می‌شود. وی توضیح می‌دهد که هر بخشی باید در کیسه‌های پلاستیکی پیچیده شود.

در پایان این گفتگو المطرب از الطبیقی سؤال می‌کند: آیا «گوسفند قربانی» رسیده است؟ در این گفتگو اشاره مستقیمی به نام خاشقجی نمی‌شود، اما دو دقیقه بعد خاشقجی وارد ساختمان می‌شود.

بعد از ورود خاشقجی به ساختمان کنسولگری، وی به دفتر کنسول واقع در طبقه دوم ساختمان هدایت می‌شود و در آنجا ماهر المطرب را می‌بیند و او را می‌شناسد، چرا که هر دوی آنها چند سال قبل در سفارت عربستان در لندن کار می‌کردند.

المطرب از خاشقجی می‌خواهد تا پیام کوتاهی را از طریق موبایل خود برای فرزندش بفرستد. خاشقجی می‌گوید: "به او چه بگویم؟ نمی‌توانم به او بگویم که ربوده شده‌ام". مطرب می‌گوید: "خلاصه کن، پالتویت را نیز از تنت خارج کن". خاشقجی می‌گوید: "چطور ممکن است چنین اتفاقی در سفارتخانه انجام شود؟ من چیزی نمی‌نویسم".

المطرب می‌گوید: "پیام را بنویس. به ما کمک کن تا ما نیز بتوانیم به تو کمک کنیم و تو را به عربستان بازگردانیم. اگر به ما کمک نکنی، می‌دانی که چه‌چیزی در انتظار تو خواهد بود. بگذار این موضوع را به‌خوبی حل‌وفصل کنیم".

در این گزارش آمده است که در ادامه مکالمات شامل صدای حرکات مختلف و برخی صداهای منقطع شنیده می‌شود و در نهایت صدای کیسه‌های پلاستیکی به گوش می‌رسد که پیکر خاشقجی در آن پیچیده می‌شود. این موضوع سرویس اطلاعات ترکیه را به این نتیجه رسانده که مسئولان سعودی جنازه خاشقجی را بعد از کشتن وی تکه تکه کرده‌اند.

گزارش اگنس کالامارد محقق سازمان ملل متحد در خصوص مسایل خارج از چارچوب دستگاه قضا و اعدام‌های فوری و وحشیانه که دیروز منتشر شد، از مسئولیت حاکمان سعودی به‌ویژه محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در جنایت ترور جمال خاشقجی حکایت دارد.

کالامرد از کشورها خواسته تحریم‌ها علیه رژیم سعودی را گسترش داده و محمد بن سلمان و دارایی‌های شخصی او را هم در فهرست سیاه قرار دهند.

جمال خاشقجی مهرماه سال گذشته بعد از ورود به کنسولگری عربستان سعودی در استانبول ناپدید شد. تحقیقات بعدی نشان داد او داخل ساختمان به‌قتل رسیده و بدنش قطعه قطعه شده است.

کالامارد در گزارش خود که بعد از تحقیقات 6ماهه درباره این قتل انجام شده نوشته است: «جمع‌بندی گزارشگر ویژه این است که خاشقجی قربانی یک قتل عمد، از پیش‌برنامه‌ریزی‌شده و قتل فراقضایی شده که مسئولیت آن به‌عهده عربستان سعودی است»./تسنیم

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۳۰۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران / ارزش پول ملی در ۴ دهه چقدر کاهش یافت؟

زهرا علی‌اکبری- تورم حالا به دغدغه اصلی سیاستگذاران و افکار عمومی در ایران تبدیل شده است. اقتصاد ایران در سال‌های اخیر با موج پرفشار تورم روبروست و صعود تورم به کانال بالاتر از چهل درصد سبب شده است قدرت خرید بیش از پیش آسیب ببیند. عدم تطابق تورم با میزان افزایش حقوق یکی از مهمترین نکاتی است که سبب شده است اقتصاد ایران شاهد عقبگرد قدرت خرید باشد.

احمد حاتمی یزد، کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین با تاکید بر این نکته که اقتصاد ایران درگیر بحران جدی ریزش ارزش پول ملی است، گفت: متاسفانه در چهار دهه اخیر ارزش پول ملی در ایران ۱۰ هزار برابر کاهش یافته است. معنای این اتفاق در حقیقت ریزش قدرت خرید مردم است.

وی گفت: اتفاقاتی زنجیروار زمینه را برای بروز این بحران مهیا کرده است. عامل مهم این اتفاق یعنی ریزش ارزش پول ملی، افزایش شدید نرخ تورم است و رشد تورم نیز ریشه در افزایش نقدینگی دارد. به عبارت دیگر دولت‌ها در ایران سیاست پرداخت درستی ندارند و با پیش‌بینی هزینه‌های غیرضروری در بودجه، موجب بروز ناترازی و ایجاد کسری در بودجه می‌شوند. این اتفاقات نیز دست به دست هم می‌دهد و چنین شرایط نامساعدی را ایجاد می‎کند.

بانک مرکزی باید مستقل باشد

حاتمی یزد تاکید کرد: وقتی درآمد و هزینه تطابقی با هم ندارند، دولت بانک مرکزی را مجبور به چاپ پول می‎کند و در نتیجه پول بدون پشتوانه را راهی اقتصاد می‌کند. اگر کالاها و خدمات همپای تورم در اقتصاد رشد می‌کرد چنین بحرانی به وقوع نمی‌پیوست اما متاسفانه شرایط تولید در بخش کالا و خدمات در ایران شرایط بسیار ناگواری است.

او تورم را گرفتن مالیات از فقرا و دادن پول و امکان به ثروتمندان دانست و گفت: در این فضا طبقه متوسط در حال از بین رفتن است. متاسفانه شکاف طبقاتی در حال عمیق شدن است. افراد به صرف نداشتن خانه، هر روز بیشتر از روز گذشته در فشار و تنگنا قرار می‌گیرند.

ام‌الفساد اقتصاد چیست؟

حاتمی یزد با تاکید بر اینکه تورم بی هیچ اغراقی ام‌الفساد جامعه است، گفت: بالا رفتن تورم و کاهش قدرت خرید افراد را ناگزیر به داشتن شغل دوم و سوم می‌کند در نتیجه کارها درست پیش نمی‌رود و بحران پدیدار می‌شود. حتی من معتقدم پایین بودن بهره‌وری و فساد اداری و قاچاق و .. تا حدی به معضل تورم در کشور مرتبط است. در شرایط فعلی همه چیز در خدمت طبقه بسیار ثروتمندی است که جمعیت اندکی دارند اما از همه‌ی مواهب برخوردارند. واقعا شرایط امروز ایران مصداق ضرب‌المثل قدیمی شده که از نخورده می‌گیرند و به خورده می‌دهند چون همان طور که گفتم تورم مالیاتی است که به فقرا فشار می‌آورد .

او مسئولیت اصلی بانک مرکزی را پیشگیری از تورم دانست و گفت: وقتی بانک مرکزی مستقل نیست، وضعیتی مثل وضعیت ایران پدیدار می‌شود چرا که دولت بانک مرکزی را مجبور با چاپ پول می کند و در نهایت تورم به مردم تحمیل می‌شود . آن وقتی ما می‌شنویم که رییس کل بانک مرکزی نسبت به تضعیف حکمرانی ریال در اقتصاد اعتراض دارند.

او در جواب این پرسش که نرخ تورم در سال جاری به نظر شما به هدف دولت یعنی بازگشت به کانال بیست تا سی درصد نزدیک خواهد شد یا خیر؟ گفت: نه تنها امسال بلکه در سال آینده نیز به نظر من نرخ تورم بالاتر از چهل درصد باقی خواهد ماند.

این مدیر اسبق بانکی گفت: جامعه در حال تغییر وضعیت است. طبقه متوسط تحت تاثیر سیاست‌های اشتباه اقتصادی در حال از بین رفتن است و در نتیجه این اتفاق جامعه به دو طبقه فقیر و بسیار ثروتمند تقسیم می‌شود. در این جامعه طبیعتا توسعه‎ای رخ نمی‌دهد و فشار موجود بر بخش مولد نیز موید همین مدعاست.

223223

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898287

دیگر خبرها

  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • وضعیت تکان‌دهنده پنج خرید تابستانی بارسا
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • (تصاویر) شکنجه تکان‌دهنده زنان به شیوه «مافیا‌های ایتالیایی»
  • هر سکه بهار آزادی چند کیلو پیاز ؟! ؛ مقایسه تکان دهنده قیمت ‌ها با ۲۰ سال پیش در اسکار مهران مدیری | ویدئو
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران / ارزش پول ملی در ۴ دهه چقدر کاهش یافت؟
  • آمار تکان دهنده افزایش فقر در ایران طی ۲ سال
  • گستره تکان دهنده بحران پلاستیک؛ تولید زباله های پلاستیکی به اندازه ۲۰ هزار برابر برج ایفل