Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-03-29@09:38:39 GMT

سیروز کبدی را بهتر بشناسیم

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۳۴۴۹۴

یک متخصص گوارش و کبد، سیروز یا تنبلی کبد را اختلالی جدی و پیش‌رونده‌ و پاسخ کبد به ضایعاتی معرفی کرد که بر کبد وارد می‌شود و گفت: در اثر بروز بیماری‌های مزمن کبدی، این ضایعات تحت عنوان بافت فیبروز در کبد ایجاد می‌شود. ناطقان: دکتر سید موید علویان گفت: عوامل متعددی سبب بروز سیروز می‌شوند که از جمله این عوامل می‌توان به هپاتیت ویروسی نوع B و C اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در کشورهایی که مصرف الکل در آنها رواج دارد یکی از علل بروز سیروز، استفاده از الکل شناخته می‌شود. در ایران نیز بیشترین علت ابتلاء به بیماری سیروز کبدی، هپاتیت مزمن B است و باید توجه داشت که از هر ۱۰۰ نفر بیمار مبتلا به هپاتیت B از نوع حاد، ۲ تا ۴ نفر به هپاتیت مزمن مبتلا می‌شوند و در صورت عدم درمان و پیشرفت بیماری ممکن است بیماری آنها به سیروز تبدیل شود.

وی بیماری سیروز کبدی را شامل عوارضی نظیر ضعف و بی‌حالی، تورم شکم، تجمع آب در شکم، برجسته شدن عروق مری، کوچک شدن کبد، کاهش وزن، بروز لکه‌های خون مردگی در پوست، خونریزی بینی و لثه و. …خواند و افزود: همچنین از مهم‌ترین خطراتی که بیماران مبتلا به سیروز را تهدید می‌کند، خونریزی گوارشی است که اغلب به دلیل پاره شدن عروق مری اتفاق می‌افتد و پس از پاره شدن این عروق، شخص ممکن است دچار استفراغ خونی شود و یا اینکه پس از چند ساعت تا چند روز مدفوع سیاه رنگ دفع کند. به همین دلیل لازم است بیمار در صورت مشاهده این علائم سریعاً به پزشک مراجعه کند.

این متخصص گوارش و کبد نسبت به بروز عفونت‌های حاد در این افراد هشدار داده و گفت: مبتلایان به سیروز کبدی بنا به دلایلی بیشتر از افراد سالم مستعد ابتلا به عفونت‌های خاص هستند که این امر می‌تواند باعث تشدید بیماری‌شان شود. پس لازم است تا به نکات بهداشتی توجه ویژه‌ای داشته باشند تا از بروز بیماری‌های عفونی و عوارض ناشی از آن جلوگیری کنند.

علویان با تاکید بر اصلاح الگوی تغذیه این بیماران اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین مسائل در رابطه با بیماران مبتلا به سیروز، رژیم غذایی است. یک رژیم غذایی مناسب در بسیاری از موارد باعث تحول شدیدی در بیماری و حال شخص می‌شود، البته رژیم غذایی هر بیمار بستگی به شدت و وضعیت بیماری وی متفاوت است، اما اصول کلی که باید رعایت شود در همه مبتلایان به سیروز کبدی یکسان است.

وی بهترین رژیم غذایی برای این بیماران را پرهیز از مصرف گوشت قرمز دانست افزود: استفاده از مرغ بدون پوست، شیر با چربی معمولی، کاهش روغن مصرفی در غذا، استفاده هر روزه از هویج و اسفناج، کاهش مصرف نمک و حذف نمکدان از سفره‌ها، مصرف هر روزه میوه بویژه مرکبات، پرهیز از مصرف الکل و خودداری از مصرف تخم مرغ، قهوه و شکلات از مواردی است که در کنترل بیماری سیروز کبدی نقش پررنگی دارد. کمبود عنصر «روی» نیز به عنوان یکی از مواد ضروری و کمیاب در بدن بیماران مبتلا به سیروز پیش می‌آید و این امر ممکن است سبب اختلال در شعور این افراد شود. به همین دلیل مصرف آن توصیه می‌شود.

وی در پایان گفت: بیماری سیروز یا تنبلی کبد، درمان قطعی ندارد، اما باید توجه داشت اگر تشخیص سریع اتفاق افتد و روند درمان به درستی پیگیری شود، درصورتی که علت ابتلاء به سیروز، بیماری خودایمنی باشد، امکان بهبودی قطعی به‌وجود می‌آید. البته باید توجه داشت که مجموعه درمان دارویی، رعایت دستورات تغذیه‌ای و بهداشتی می‌تواند زندگی بیمار مبتلا به سیروز کبدی را بهبود بخشد. منبع: ایسنا برچسب ها: سیروز کبدی ، تنبلی کبدی ، بیماری ها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سیروز کبدی بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۳۴۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره مندی بیماران مبتلا به «اس ام ای» از مزایای صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج

مدیر کل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران گفت: با تشکیل صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج، بیماران مبتلا به «اس ام ای» از مزایای این صندوق بهره مند هستند.

به گزارش ایسنا محمد اسماعیل کاملی در پاسخ به این پرسش که در حال حاضر سازمان بیمه سلامت چه خدماتی به بیماران SMA ارائه می دهد، گفت: با تشکیل صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج، درصورتی که اطلاعات بیماران مبتلا به اس ام ای در سامانه بیماری های نادر وزارت بهداشت (RDA) ثبت شده باشد، از مزایای صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج بهره مند می شوند.

مدیر کل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران در خصوص پوشش دارویی این بیماران گفت: بعد از معرفی بیمار به منظور دریافت دارو از سوی معاونت درمان وزارت بهداشت به سازمان بیمه سلامت، فارغ از نوع بیمه پایه، با مراجعه بیمار به داروخانه های منتخب از مزایای صندوق بهره مند می‌شوند.

وی تصریح کرد: بیماران مبتلا به هر سه تیپ بیماری SMA TYPE۱, SMA TYPE۲, SMA TYPE۳ از مزایای صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج در خصوص خدماتی از جمله آزمایش، پرتوپزشکی، توانبخشی، خدمت پزشک، ویزیت و دارو (بر اساس ضوابط ابلاغی) بهره مند می شوند.

کاملی تاکید کرد: بیماران منتسب به نشان بیماری SMA می توانند با رعایت ضوابطی از مساعدت‌های موردی تبصره ذیل ماده ۹ اساسنامه صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج با ارائه مدارک و مستندات به ادارات کل استانی، پس از طرح و بررسی و در صورت تایید در کمیته های مربوطه برای خدمات خارج از ضوابط ابلاغی بهره‌مند شوند.

به گزارش وبدا، وی تاکید کرد: هرگونه تغییر آتی در نحوه پوشش مبتنی بر ضوابط ابلاغی از مبادی ذیصلاح خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تشخیص بیماری زوال عقل با اجسام لویی قبل از بروز علائم ممکن شد
  • با مشاهده قیمت این داروها مغزتان سوت می‌کشد؛ از ژن درمانی و پیری زودرس تا سرطان چشم
  • درمان اصلی کبد چرب چیست؟
  • بهره‌مندی بیماران مبتلا به «اس ام ای» از مزایای صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج
  • چالش‌هایی که در روزه‌ داری با آنها مواجه می‌شویم/ چگونه مشکلات گوارشی را کاهش دهیم؟/ دلایل بروز یبوست و نحوه پیشگیری از آن در افراد روزه‌ دار
  • بهره مندی بیماران مبتلا به اس‌ام‌ای از مزایای صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج
  • بهره مندی بیماران مبتلا به «اس ام ای» از مزایای صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج
  • به گفته یک پزشک افراد باید در مورد فشار خون بالا چه کنند؟
  • تاثیر مصرف محصولات سویا بر ریسک فاکتور‌های قلبی و عروقی دیابت نوع ۲
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی با این دانه خوراکی