Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته مسئولان هوافضا و دانشگاهی کشور ماهواره‌های ظفر دانشگاه علم و صنعت و ناهید۱ پژوهشگاه فضایی آخرین گام‌های خود برای پرتاب را برمی‌دارند و باید چشم انتظار پرتاب آنها نشست. 

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  سال گذشته ماهواره پیام دانشگاه امیرکبیر توسط پرتابگر سیمرغ برای قرار گرفتن در مدارها به فضا فرستاده شد، ماهواره‌ای که متأسفانه به دلیل ناسازگاری با پرتابگر نتوانست مأموریت خود را به اتمام برساند و در میانه راه دراقیانوس هند سقوط کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما پیام امیرکبیر تنها ماهواره دانشگاهی ما نبود و ظفر علم و صنعت و ناهید ۱ پژوهشگاه فضایی هم پشت سر پیام قرار گرفتند.

به گفته مسئولان سازمان فضایی و دانشمندان هوافضای ایرانی، صنعت ماهواره‌سازی در ایران رونق گرفته است و می‌توانیم ماهواره‌هایی با کیفیت و قدرت بالا در دانشگاه‌های کشور بسازیم.

پس از پرتاب ناموفق ماهواره دانشگاه امیرکبیر، مسئولان این دانشگاه و سازمان فضایی اعلام کردند که پیام دیگری را با کیفیتی بهتر می‌سازند و آن را برای قرار گرفتن در مدار‌های فضایی آماده می‌کنند، اما در همین حین که پیام در مراحل قرارداد برای طراحی و ساخت قرار دارد، پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت و سازمان فضایی به دنبال نهایی کردن کار‌های پرتاب ماهواره‌های خود هستند.

ظفر تا پایان تابستان پرتاب می‌شود

قرار است ماهواره ظفر دانشگاه علم و صنعت با ۵۰ کیلوگرم وزن و عمر ۳ ساله در مدار ۶۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار گیرد و برای انجام کار‌های تحقیقاتی و تصویربردرای پرتاب شود.

جبارعلی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فن‌آوری‌گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ماهواره ظفر و زمان پرتاب آن، بیان کرد: در حال حاضر این ماهواره مراحل نهایی ساخت را طی می‌کند و در شرف پرتاب شدن است.

وی ادامه داد: ظفر آماده است و تا چند وقت دیگر به سازمان فضایی تحویل داده می‌شود، امیدواریم تا پایان تابستان این ماهواره برای قرار گرفتن در مدار پرتاب شود.

ماهواره‌هایی که نیروی کمکی ستاد بحران شدند

همه ما چشم امیدمان را به ماهواره‌های بومی که می‌توانند تصاویر دقیقی از اطلاعات کشور را در اختیار پژوهشگران قرار دهند، دوخته‌ایم؛ نمونه موفق عملکرد ماهواره‌ها را هنگام وقوع سیل و در نوروز امسال مشاهده کردیم، مسئولان با استفاده از  این ماهواره‌ها زمان وقوع سیل در مناطق و بالا آمدن آب رودخانه‌ها را تخمین زدند و توانستند از بروز اتفاقات ناگوار بسیاری جلوگیری کنند.

به دلیل آنکه در حال حاضر ایران ماهواره‌ای در فضا  ندارد، نتوانسته‌ایم به طور کامل اطلاعات دقیق را دریافت کنیم، اما به طور قطع با پرتاب ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی می‌توانیم بسیاری از نیاز‌ها را برطرف کنیم.

محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، سال گذشته خبر داد که ماهواره ظفر به طور حتم در سال ۹۸ به فضا پرتاب خواهد شد و البته برخی از مسئولان می‌گویند این ماهواره در حال آماده سازی و سازش با پرتابگر است و باید امیدوار باشیم که خبر خوش قرار گرفتن آن را در مدار‌ها بشنویم.

آغاز آزمون‌های تحویل‌دهی ایستگاه‌های زمینی ماهواره «ناهید ۱»

از ظفر که بگذریم باید به ماهواره ناهید ۱ که حاصل تلاش پژوهشگران پژوهشگاه فضایی است توجه داشته باشیم، این ماهواره مخابراتی که برای اولین بار در سال ۹۵ توسط رئیس جمهور رونمایی شد، وظیفه دستیابی به بخشی از فناوری‌های مخابراتی را دارد؛ این ماهواره باید بتواند تجهیزات مخابراتی با فرکانس بالا و بسیاری از برنامه‌های دیگر را برای ایران فراهم کند.

هفته گذشته بود که خبری مبنی بر نهایی شدن آزمون‌های صحه‌گذاری و تحویل‌دهی ایستگاه‌های زمینی ماهواره مخابراتی ناهید ١ در مرکز فضایی قشم با حضور ناظران و کارشناسان سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی ایران منتشر شد.

به گفته مسئولان پژوهشگاه فضایی، با توجه به اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر قرارگیری ماهواره ناهید در نوبت پرتاب و انجام عملیات آن در آینده نزدیک، مراحل نصب، آزمون و راه‌اندازی بخش زمینی این ماهواره با تمام توان در حال پیگیری و انجام است.

به منظور برقراری ارتباط با ماهواره مخابراتی «ناهید ١»، پس از قرارگیری در مدار، سه مجموعه ایستگاه‌های زمینی در نقاط مختلف کشور در نظر گرفته شده که ایستگاه‌های واقع در مرکز فضایی قشم، دومین مجموعه‌ای است که بدین منظور آماده بهره‌برداری است.

 آخرین گام‌ها برای  پرتاب ناهید و ظفر

این خبر حاکی از آن است که ماهواره ناهید هم آخرین گام‌های خود را برای پرتاب و قرار گرفتن در فضا طی می‌کند و باید امیدوار باشیم که آن هم تا آخر سال ۹۸ در مدار قرار گیرد.

از آنجایی که ساخت ماهواره و طراحی آن برای هر کشوری حائز اهمیت است باید به خود ببالیم که ایران هم توانسته در این حوزه رشد چشمگیری داشته باشد؛ با پرتاب ماهواره‌های مختلف مخصوصا ناهید و ظفر که اکنون آماده پرتاب هستند، می‌توانیم نام خود را بار دیگر در میان ۱۰ کشور برتر جهان از لحاظ فناوری فضایی قرار دهیم.

حال باید امیدوار باشیم و به انتظار پرتاب ۲ ماهواره ناهید و ظفر که آخرین گام‌های خود را برای به اهتزاز درآوردن پرچم ایران در مدار‌های فضایی برمی‌دارند، بنشینیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۲۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زارع‌پور: امسال ماهواره‌های سنگین‌تر با برد بیشتر پرتاب می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه شورای‌ اداری شهرستان میامی و در جمع مدیران و فعالان حوزه های مختلف کسب و کارها با اشاره به اقدامات و دستاوردهای دولت سیزدهم، گفت: در این دولت با اقدامات انجام شده وضعیت رشد اقتصادی از زیر یک درصد به بالای ۵درصد رسیده است. 

وی با اشاره به فعالیت شبانه روز دولت افزود: کاهش نرخ بیکاری و بهبود شاخص های اقتصادی نتیجه این فعالیت ها است که اثر آن با کمی زمان برای مردم نیز مشخص می شود. 

وزیر ارتباطات به دستاوردهای وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم نیز اشاره کرد و گفت: پروژه فیبر نوری منازل و کسب وکارهای یکی از پروژه های مهم وزارت ارتباطات است که در ۴۵۰ شهر آغاز و در شهرهای زیادی

به پایان رسیده است و بیش از ۷ میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفته اند که تا پایان سال این میزان به دو برابر افزایش پیدا می کند.

زارع پور به فعالیت پیام رسان های داخلی نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۴۰ میلیون نفر از پیام‌رسان های داخلی استفاده می کنند و کسی نمی تواند بگوید که پیام رسان داخلی نداریم یا کسی در این پیام رسان ها نیست.

وی افزود: در آینده جوامع را پلتفرم ها مدیریت می کنند و اگر پلتفرم داخلی نداشته باشیم مستعمره دیجیتال صاحبان پلتفرم های خارجی می شویم.

وزیر ارتباطات به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند نیز اشاره کرد و از ارائه ۷۰ درصد خدمات دولت در این بستر خبر داد و گفت: هم اکنون ۱۲ درصد این خدمات به صورت هوشمند ارائه می شود.

زارع پور به فعالیت های صنعت فضایی دولت سیزدهم نیز اشاره کرد و گفت: در دولت سیزدهم، ۱۲ پرتاب ماهواره به اندازه ۳ دولت قبلی داشتیم که در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت و در آینده ماهواره های سنگین تر و با برد بیشتری پرتاب می شود.

وی در مورد پروژه های فیبر نوری و ارتباطات روستایی در شهرستان میامی توضیح داد: پروژه فیبر نوری از امروز آغاز شد و تا روز جهانی ارتباطات به پایان می رسد و ۵ روستای باقیمانده این شهرستان نیز ارتقا یافته و به اینترنت پرسرعت تجهیز می شوند.

وزیر ارتباطات در پایان این جلسه از مدیران شهرستان خواست در باقی مانده عمرکاری دولت سیزدهم با کار جهادی و شبانه روزی در مردم ایجاد امید و اعتماد کنند.

همچنین در این جلسه نمایندگان بخش های مختلف صنعت، خدمات، کشاورزی و ارتباطات مسائل و مشکلات خود را مطرح و پیشنهاداتی را نیز برای بهبود فضای کسب و کار در این شهرستان ارائه کردند.

بر اساس این گزارش، در ابتدا جلسه وزیر ارتباطات از پدران شهیدان عباسی و نوروزی تجلیل کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زارع‌پور: امسال ماهواره‌های سنگین‌تر با برد بیشتر پرتاب می‌شود
  • وزیر ارتباطات: پرتاب ماهواره‌های سنگین‌ در راه است
  • ماهواره‌های متعددی آماده پرتاب داریم
  • کاروان جدید ماهواره های « استارلینک » به مدار زمین رفتند
  • کشفی تازه: زهره کربن و اکسیژن نشت می‌کند
  • آماده بودن تعدادی از ماهواره‌ها برای پرتاب
  • زارع‌پور: ماهواره‌های متعددی آماده پرتاب داریم
  • واکنش وزیر ارتباطات به تولید گوشی نوکیا در ایران/ زارع‌پور: ماهواره‌های متعددی آماده پرتاب داریم
  • زارع‌پور: ماهواره‌های متعددی در حال ساخت و آماده پرتاب داریم
  • چرا باید به مدار‌های مختلف فضا ماهواره ارسال کنیم؟