Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@04:04:04 GMT

سبزوار هم صاحب ژئوپارک می‌شود

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۴۲۷۷۴

سبزوار هم صاحب ژئوپارک می‌شود

تفاهم‌نامه سه جانیه میان سازمان زمین‌شناسی، دانشگاه حکیم سبزواری و پژوهشکده علوم زمین برای راه‌اندازی ژئوپارک در سبزوار به امضا رسید.

به گزارش ایسنا، به دنبال سفر رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی و جمعی از معاونان و مدیران این سازمان به سبزوار، یادداشت تفاهم همکاری سه جانبه میان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، دانشگاه حکیم سبزواری و پژوهشکده علوم‌زمین به امضا رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این تفاهم‌نامه که به امضای دکتر علی اصغر مولوی رئیس دانشگاه حکیم سبزواری، دکتر علیرضا شهیدی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور و دکتر حمید نظری معاون پژوهشی پژوهشکده علوم زمین رسید، سه طرف نسبت به پتانسیل‌یابی جهت معرفی یک ژئوپارک در سبزوار با انجام مطالعات زمین‌شناسی از سوی دانشگاه حکیم سبزواری و با نظارت و راهبرد سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به توافق رسیدند.

مشارکت در راه‌اندازی رشته "ژئو توریسم" در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه حکیم سبزواری نیز از دیگر موارد توافق شده است.

در این مراسم دکتر علیرضا شهیدی، رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور با تاکید بر ضرورت تعامل بیشتر با دانشگاه‌ها، افزود: مطالعات کاربردی علوم زمین از جمله مطالعات زمین‌شناسی کشاورزی و بررسی ژئوتوریسم و ژئو پارک به صورت یک پروژه پایلوت در منطقه سبزوار و جوین در حال انجام است که امیدواریم هر چه زودتر به نتیجه برسد.

مطالعات زمین‌شناسی کشاورزی از سوی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در شرق کشور در محدوده‌ای با وسعت ۶۰۰ کیلومتر مربع با هدف افزایش بازدهی آب و خاک و صرفه‌جویی در مصرف آب با توجه به محدودیت‌های موجود در بخش آب و افزایش بازدهی محصولات کشاورزی از طریق کامل کردن خاک با افزودن کودهای معدنی از جمله زئولیت و بنتونیت و دیگر کودهای مورد نیاز در حال انجام است و امید می‌رود نتایج این مطالعات تا پایان امسال ارائه شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ژئوپارک سازمان زمین شناسی سبزوار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۲۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوییس به معاهده آرتمیس پیوست

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، سوئیس توافقنامه آرتمیس را برای پیوستن به ماموریت آرتمیس ناسا امضا کرد و بدین ترتیب به سی و هفتمین کشوری تبدیل شد که پیمان آرتمیس را برای اکتشاف مسالمت آمیز ماه امضا کرده است.

گای پارملین، مشاور فدرال سوییس و وزیر امور اقتصادی، آموزش و پژوهش به بیل نلسون، مدیر ناسا در مقر این آژانس فضایی در واشنگتن پیوست تا در لیست کشورهایی قرار بگیرد که توافقنامه آرتمیس آژانس را برای اکتشاف ماه امضا کرده است.

نلسون نیز در این مراسم گفت: امروز، ما یک جهش بزرگ به جلو در مشارکت بین ایالات متحده و سوئیس را رقم زدیم.

مشاور فدرال سوییس و وزیر امور اقتصادی، آموزش و پژوهش نیز در بیانیه‌ای گفت: سوئیس شراکت دیرینه‌ای با ناسا در زمینه اکتشافات فضایی انسانی و همچنین علوم زمین و فضا دارد.

توافق‌نامه آرتمیس که توسط ناسا و وزارت امور خارجه آمریکا در سال ۲۰۲۰ ایجاد شد، "معاهده ۱۹۶۸" را درباره اصول حاکم بر فعالیت‌های دولت‌ها در اکتشاف و استفاده از فضای ماورای جو، از جمله ماه و سایر اجرام آسمانی تقویت می‌کند.

با پیوستن سوئیس به توافق‌نامه آرتمیس، این کشور به طور رسمی به کشورهایی مانند کانادا، استرالیا، ژاپن و دیگر کشورهایی که قصد شرکت در برنامه آرتمیس را دارند، پیوسته است. این توافق‌نامه به منظور تسهیل همکاری در زمینه اکتشافات فضایی، تبادل داده‌ها و فناوری‌ها، ایمنی فضایی و حفاظت از فضا امضا می‌شود.

با ورود سوئیس به توافق‌نامه آرتمیس همچنین این کشور فرصتی برای شرکت در پروژه‌های اکتشافی ناسا از جمله کاوش قمر زمین و ارسال انسان به سطح ماه دارد. این مشارکت به سوئیس امکان می‌دهد تا به نقش مهمی در اکتشافات فضایی دست یابد و از پیشرفت‌های بزرگی در این زمینه بهره‌مند شود.

با امضای توافق‌نامه آرتمیس، سوئیس تأکید کرده است که ارتباطات نزدیک با سایر کشورها و ارگان‌های فضایی دارای اهمیت زیادی است و تنها با همکاری و هماهنگی بین‌المللی می‌توان به اهداف اکتشافات فضایی دست یافت. امضای این توافق‌نامه نشان از تصمیمات جدی و مسئولانه سوئیس در زمینه اکتشاف فضایی است و  این همکاری موجب پیشرفت‌های بزرگی در این حوزه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پلمب ۱۳۸ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی فاسد در طرح سلامت نوروزی سبزوار
  • معرفی ژئوپارک جهانی طبس در نمایشگاه ITB برلین
  • مطالعات طرح‌ جامع برقی‌سازی وسایل نقلیه کلید خورد
  • فرایند انتخاب مشاور برای مطالعات طرح‌ جامع برقی‌سازی وسایل نقلیه کلید خورد
  • سوییس به معاهده آرتمیس پیوست
  • آسیب‌شناسی حوزه جمعیت در استان مرکزی آغاز شده است
  • اوکراینی‌ها از آمریکا ناامید شده‌اند
  • با دستور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم سبزبانان و پاکبانان صاحب خانه می شوند
  • نهمین کنفرانس بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله برگزار می‌شود
  • سبزبانان و پاکبانان قشم صاحب خانه می‌شوند