Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-18@07:20:17 GMT

یکبار باید بودجه آموزش و پرورش بدون کسری بسته شود

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۴۴۲۹۵

یکبار باید بودجه آموزش و پرورش بدون کسری بسته شود

به گزارش خبرنگار مهر، علی زرافشان، معاون سابق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در برنامه تلویزیونی پرسشگر که با موضوع «چالش‌های پیش روی وزیر آینده آموزش و پرورش» روی آنتن شبکه آموزش سیما رفت، گفت: مبنای آموزش و پرورش تحول و توسعه است و اگر می‌خواهیم به این مهم برسیم باید بسترهای لازم فراهم شود. درحالیکه شاهد هستیم همواره وزرای مختلف آموزش و پرورش به دنبال راهی برای ارتقای انگیزه فرهنگیان و حل مشکلات انها هستند و امروز سطح انتظارات از آموزش و پرورش مطابق سند تحول از نظام تعلیم و تربیت بالا رفته است و انتظار می رود دانش آموز را به مراتبی از حیات طیبه برساند در حالیکه این نهاد زیرساخت های لازم را ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



زرافشان ادامه داد: به طور مثال نگاه کنیم به مساله بازنشستگی در آموزش و پرورش که الان به یک بحران تبدیل شده است و مشخص نیست چرا اینقدر مساله پیچیده است. بازنشستگان آموزش و پرورش پاداش خود را با بیش از یکسال تاخیر دریافت می‌کنند در حالی که وضع برای بازنشستگان دستگاه‌های دیگر اینگونه نیست.

وی اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد بودجه آموزش و پرورش برای حقوق و مزایا هزینه می‌شود. می‌ماند یک فصل "سایر" در قانون بودجه که اینقدر لاغر و کوچک است که نمی‌تواند تامین کننده اهداف متعالیه تعلیم و تربیت باشد. در واقع نظام بودجه ریزی غلط است. دولت و سازمان برنامه متولی آن است اما هیچ وقت برای حل مبنایی این مشکل اقدام نشده است. بودجه عملکردی آموزش و پرورش هر ساله بیش از بودجه مصوب بوده است. یک بار باید مبنای بودجه ریزی در آموزش و پرورش به بودجه عملکردی تبدیل و بودجه بدون کسری بسته شود.

زرافشان با طرح این پرسش که آیا باید وزیر آموزش و پرورش قوی باشد یا دولت از برنامه وزیر حمایت کند؟، گفت: اگر یکبار مجلس و دولت تصمیم بگیرند و باور پیدا کنند که سلامت روح نسل آینده کمتر از سلامت جسم نیست و برای اجرای برنامه تحول به آموزش و پرورش کمک کنند، قطعاً تحول اساسی رخ می دهد. ما می‌گوییم حقوق معلمان A ریال اضافه شود، ولی می‌گویند شما یک میلیون نفر هستید. در مقابل حقوق پزشکان به حدی افزایش یافت که اعضای هیئت علمی که حقوقشان چندین برابر معلمان است معترض شدند. همانطور که حقوق پزشکان مناطق دوردست افزایش می‌یابد چرا برای معلمان مناطق محروم اینگونه نمی‌شود؟ میانگین دریافتی معلمان کمتر از سه میلیون تومان است.

زرافشان افزود: در قانون برنامه ششم توسعه آمده که دولت موظف است به تعداد بازنشسته‌ها ردیف استخدامی تخصیص بدهد. آیا پذیرفته اند؟ تا سال ۱۴۰۰ بیش از ۳۰۰ هزار نفر و تا ۱۴۰۲ بیش از ۵۰۰ هزار نفر بازنشسته می‌شوند. آیا تا کنون حتی برای تامین منابع انسانی پشت وزیر ایستاده اند؟ برخی بر اساس تحلیل غلط می‌گویند همین تعداد هم که دارید اضافه است.آموزش و پرورش‌های کشورها ماهیتاً با هم متفاوت هستند و مقیاس جهانی معنا ندارد. برای ۱۳ میلیون دانش آموز ۱۲۰ هزار مدرسه داریم اما کشور همسایه ۲۵ هزار مدرسه برای این تعداد دارد.


زرافشان با بیان اینکه وقتی لایحه‌ای به مجلس می رود نمی‌تواند چندان تغییری در بودجه ایجاد کند و باید بودجه ریزی از اساس اصلاح شود اظهار کرد: اتفاقاً امسال بهترین سال برای تغییر بودجه ۹۹ است. لایحه ۹۸ یک بار از مجلس به دولت برگشت خورد. در جلسه‌ای رئیس مجلس به مرکز پژوهش‌های مجلس برای بررسی تغییر نظام بودجه ریزی تکلیف کرد. حالا چند ماه فرصت به ارایه بودجه ۹۹ باقی مانده و مناسب است که مجلس و دولت در جلسات مشترک رایزنی کنند که بودجه سال آتی آموزش و پرورش باید چگونه بسته شود.

وی در پایان با تاکید بر اینکه راه حل کوتاه مدت نباید جایگزین برنامه‌های اصلی شود، با اشاره به سیاست خرید خدمات آموزشی گفت: دست معلمان خرید خدمات را می بوسم و دیده ام چقدر زحمت می کشند اما طرح خرید خدمات راه حل کوتاه مدت است و نباید جایگزین برنامه‌های اصلی شود. همین معلم‌ها هم باید از طریق دانشگاه فرهنگیان صلاحیت حرفه ای بیشتری کسب کنند تا کارایی بیشتری داشته باشند.

کد خبر 4647305 آزاده سهرابی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش سازمان برنامه و بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۴۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز سال تحصیلی از مهر به شهریور تغییر می‌کند؟!

معاون شورای عالی آموزش و پرورش درباره تغییر تقویم آموزشی و احتمال آغاز فعالیت مدارس از شهریورماه در سال‌های آینده توضیحاتی داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، تغییر تقویم آموزشی مدارس (زمان آغاز و پایان سال تحصیلی) از موضوعاتی است که دستخوش سیاست‌گذاری‌های متفاوت بوده است.

با وجود تجربه شکست‌خورده دهه 70 برای آغاز سال تحصیلی از اول شهریورماه، یک‌بار دیگر این موضوع در دستور کار مجلس شورای اسلامی و وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است!

پیش از این بازگشایی مدارس از شهریور منجر به نارضایتی والدین و حتی کاهش میزان یادگیری دانش‌آموزان به دلیل گرمای هوا شده بود، در نهایت مجلس شورای اسلامی سال 76 به موضوع ورود و با قانون‌گذاری زمان آغاز سال تحصیلی را از اول مهر ماه تعیین کرد.

هم‌اکنون پرونده این موضوع یکبار دیگر باز شده است اما باید به این نکته مهم دقت کرد که بازگشایی مدارس تمام کشور از اول شهریور ماه قطعاً باعث ایجاد مشکلاتی برای والدین، دانش‌آموزان و معلمان و در نهایت نارضایتی آنها خواهد شد از این رو در صورت تصویب باید آن را برای مناطق خاصی از کشور اجراکرد.

در همین ارتباط موسی‌الرضا کفاش؛ معاون دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش درباره تغیر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی گفت: موضوع تقویم آموزشی مدارس سال‌هاست که مطرح بوده و اقلیم‌های مختلف در کشور با تفاوت دمای بسیار، بازنگری در تقویم آموزشی مدارس را مطرح کرده است.

وی افزود: سال 76 مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای، زمان بازگشایی مدارس سراسر کشور را اول مهر، پایان سال تحصیلی را پایان اردیبهشت و زمان برگزاری امتحانات را خرداد ماه تعیین کرد و وزارت آموزش و پرورش مکلف به رعایت مصوبه مجلس به عنوان قانون کشور است.

کفاش ادامه داد: اخیراً 27 نفر از نمایندگان مجلس، طرحی را برای مدیریت زمان آموزش و تغییر تقویم آموزشی در کشور ارائه کرده‌اند، این طرح در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است.

احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی

معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: طرحی که نمایندگان مجلس ارائه کردند و در شورای عالی آموزش و پرورش بررسی و تأیید شد، چندین بند دارد که در یک بند به زمان آغاز و پایان سال تحصیلی اشاره می‌کند همچنین اختیاراتی به شورای عالی آموزش و پرورش استان‌ها، مناطق آموزش و پرورش و مدارس برای تصمیم‌گیری درباره شناور شدن آغاز و پایان سال تحصیلی، برنامه هفتگی و تعطیلات فصلی ارائه می‌کند.

مهر امسال مدارس از شهریور باز می‌شوند؟

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا مهر 1403 زمان آغاز سال تحصیلی از اول شهریور است؟» افزود: این طرح فعلاً در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصویب شده است و باید در صحن علنی مجلس نیز تصویب شود بنابراین فعلاً نمی‌توانیم بگویم که زمان بازگشایی مدارس تغییر کرده است.

کفاش در پاسخ به این پرسش که «آیا ممکن است در سال‌های آینده زمان آغاز سال تحصیلی تغییر کند و به شهریور منتقل شود»، ادامه داد: آغاز سال تحصیلی از شهریور در قالب چارچوبی است که شورای عالی آموزش و پرورش باید آن را تصویب کند و این احتمال وجود دارد که سال تحصیلی زودتر آغاز شود.

معاون دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش درباره اینکه «آغاز سال تحصیلی از مهر ماه به عنوان یک نوستالژی در اذهان شهروندان حک شده است، علاوه بر این تغییر زمان آغاز سال تحصیلی ممکن است خانواده‌ها را دچار مشکل کند»، گفت: تغییر تقویم آموزشی به دلیل اقلیم‌های متفاوت در کشور مطالبه آموزش و پرورش است از سوی دیگر سال‌هاست شهروندان زمان آغاز سال تحصیلی را از مهر ماه می‌دانند، این موضوعات در تصمیم گیری و تدوین چارچوب‌ها مدنظر خواهد بود و با در نظر گرفتن تمام مسائل به دنبال شناور بودن زمان آغاز سال تحصیلی هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز سال تحصیلی از مهر به شهریور تغییر می‌کند؟!
  • وزیر آموزش و پرورش : پذیرش بدون آزمون قاریان و حافظان قرآن در دانشگاه فرهنگیان
  • فعالان قرآنی بدون آزمون دانشجو معلم می‌شوند
  • قاریان و حافظان قرآن بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان می شوند
  • آیا وزیر آموزش و پرورش استیضاح می شود؟
  • کسری ۲۳۰ هزار میلیارد تومانی هدفمندی یارانه‌ها
  • امسال ۷۰ هزار معلم جذب آموزش و پرورش می شوند
  • بررسی جداگانه لایحه کمک به اوکراین و اسرائیل در کنگره آمریکا
  • کاهش ۲۵ درصدی کسری تراز عملیاتی بودجه ۱۴۰۳
  • تمرکز سازمان برنامه بر کاهش کسری بودجه و تحقق درآمدها