Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، بخش شفاهی مرحله شهرستانی چهل و دومین دوره مسابقات قرآن اراک از صبح جمعه، ۳۱ خرداد در رشته‌های حفظ ۵ جزء، ۱۰ جزء، ۱۵ جزء، ۲۰ جزء و حفظ کل در دو بخش آقایان و بانوان آغاز شد و با رقابت شرکت‌کنندگان در رشته‌های قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، اذان و دعاخوانی در عصر همان روز به پایان رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس این گزارش؛ در بخش شفاهی مرحله شهرستانی چهل و دومین دوره مسابقات قرآن اوقاف اراک ۲۴۳نفر شرکت کردند که داوری این دوره از مسابقات در بخش بانوان مریم سعیدی، عائده محبی، زهرا باقری‌اصل و اعظم تشیعی‌فرد و بخش آقایان با مرتضی مختاری، عبدالرضا هدایتی، مجید جیریایی و مسعود اکبری بود.

طبق اطلاع‌رسانی‌های صورت گرفته ساعت ۸ صبح زمان آغاز مسابقات بود که رقابت‌ها با یک ساعت تأخیر شروع شد و این موضوع اعتراض برخی شرکت‌کنندگان که به موقع در محل برگزاری آزمون حضور داشتند را برانگیخت.

حمید احمدی، شرکت‌کننده رشته حفظ کل در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا گفت: شروع آزمون ساعت ۸ صبح اعلام شده بود که برخی از دوستان سروقت در محل برگزاری حاضر بودند اما متأسفانه مسابقات با تقریباً ۹۰ دقیقه تأخیر آغاز شد. سال گذشته هم با این مشکل مواجه بودیم، افرادی که سر ساعت حضور پیدا می‌کنند علاقه‌مند هستند مورد احترام واقع شوند و درست نیست در مسابقات قرآن شاهد بی‌نظمی باشیم.

وی به کم‌تجربگی یکی از داوران اشاره کرد و افزود: این داور تجربه مسابقاتی ندارد، مسابقات قرآن اوقاف با دیگر مسابقات متفاوت است و اگر قرار است فردی داوری مسابقات را برعهده بگیرد باید خود فرد مراحل مسابقات را طی کرده باشد. با نهایت احترامی که برای همه قائل هستم اما به نظر بنده باید فردی داوری را عهده‌دار شود که خودش مراحل مسابقات قرآن را طی کرده باشد و حداقل صاحب رتبه کشوری اوقاف باشد.

احمدی به انتخاب قرعه‌ها نیز گلایه داشت و در این رابطه گفت: چون داوران مسابقات خودشان در مسابقات حضور ندارند سؤال مرحله شهرستانی را به گونه‌ای مطرح می‌کنند که در فینال مسابقات کشوری هم این‌گونه سؤال نمی‌شود. بنده از سال ۶۹ در مسابقات مختلف شرکت کردم و با این سؤال‌ها مواجه نشده‌ام، اصلأ علاقه‌ای به ایجاد حاشیه ندارم اما وقتی می‌بینم سؤالات طوری مطرح می‌شود که متسابقان را بهم می‌ریزد انرژی منفی می‌گیرم.

وی که به نظم، نحوه برگزاری و عدم حضور کارشناس در برگزاری مسابقات نیز اعتراض داشت، ادامه داد: افراد برگزا کننده خودشان باید خاک مسابقات قرآن اوقاف را خورده باشند تا از دغدغه‌های متسابقان آگاه باشند و بدانند مسابقات چه استرسی به شرکت‌کننده وارد می‌کند.

احمدی در مورد کمرنگ‌بودن استقبال شرکت‌کنندگان هم گفت: از روزی که ثبت‌نام مسابقات شروع شده است هیچ تبلیغاتی صورت نگرفت، حتی یک بنر در سطح شهر مشاهده نشد، نامه‌ای هم به دستگاه‌ها جهت تبلیغات و فراخوان مسابقات ارسال نشد. امروز صبح تعدادی آمدند قرائت شرکت کنند در حالی‌که مسابقات قرائت از ساعت 14 به بعد آغاز می‌شود. سال‌های قبل ۴ روز مسابقات بود و ما هر چهار روز را در محل آزمون حاضر می‌شدیم و از فضا لذت می‌بردیم اما وقتی‌که با این فضا پیش می‌رود انگیزه را از شرکت کنندگان سلب می‌کند. بهتر است برگزاری مسابقات قرآن اوقاف به دست عده‌ای کارشناس قرآنی سپرده شود برخی از جامعه قرآنی همچون استاد عباس حبیبی تجربه خوبی در نحوه برگزاری مسابقات دارند که باید از آنان استفاده کرد.

مرتضی مختاری، داور ملی مسابقات قرآن اوقاف در خصوص سطح برگزاری مسابقات گفت: در سطح برگزاری مسابقات اوقاف اشکالاتی شکلی و محتوایی وجود دارد، به طور مثال اعلام می‌کنند در سایت ثبت‌نام می‌شود اما صبح مسابقات اعلام می‌کنند هر فردی حاضر بود می‌تواند در مسابقات شرکت کند؛ لذا باید وحدت رویه‌ای اتخاذ شود، در مورد شرکت‌کنندگان باید گفت هر سال تعداد نفرات ثابتی در مسابقات حضور دارند.

مجید جیریایی، داور مسابقات قرآن اراک هم گفت: نمی‌توان گفت مسابقات حفظ نسبت به سال‌های قبل بهتر یا کم‌رنگ‌تر بود شاید انتظار می‌رفت تعداد بیشتری از حفاظ در مسابقات شرکت کنند. دلیل عدم حضور را نمی‌دانم شاید یکی از دلایل این است که رقبا را قوی‌تر از خود می‌دانند و همین عامل انگیزه را از آنان می‌گیرد. آنان شرکتت‌کنندگان دیگر را می‌بینند که از آنان قوی‌تر هستند اما تمرین ندارند تا خودشان را به سطح رقبای اصلی برسانند به نظر می‌رسد اگر خود را از گردونه مسابقات خارج نکنند بسیار بهتر است و مسابقات می‌تواند برای آنان انگیزه باشد.

مسعود اکبری، داور مسابقات قرآن اوقاف اراک هم اظهار کرد: برخی از دوستان به نحوه داوری اعتراض داشتند اعتراض این دوستمان را به هر فرد صاحب‌نظری اعلام فرمایید اگر حق را به ایشان دادند من داوری را رها می‌کنم. اعتراض دوستمان این است که چرا از جزء سی قرآن سؤال شد مگر این جزء جزو قرآن نیست، حافظ کل باید به همه قرآن مسلط باشد. بنده سؤالات را دسته‌بندی می‌کنم به نظر من یک سؤال باید سخت و دو سؤال دیگر متوسط باشد حال ممکن است داور دیگری سؤالات مرا سخت و داور دیگری آسان بداند، برخی‌ها جزء سی قرآن را راحت و عده‌ای دیگر سخت می‌دانند و نظرات متفاوت است. هدف اصلی از حضور در مسابقات قرآن متخلق بودن به آداب قرآنی است.

عبدالرضا هدایتی، داور مسابقات قرآن اوقاف اراک اظهار کرد: در بخش حفظ که از ساعت ۹ شروع کردیم تا ظهر حضور خوب بود، برخی از دوستان پیشرفت بهتری داشتند و تقریباً ۷۰ درصد شرکت‌کنندگان به نظرم نسبت به سال‌های گذشته افت کرده بودند.

فهیمه جفرسته، شرکت‌کننده رشته حفظ کل و نفر اول این رشته در مرحله شهرستانی چهل و دومین دوره مسابقات قرآن اوقاف اراک هم گفت: تلاوت خوبی داشتم و خدا را شکر اول شدم، مسابقات خوب بود آمار نسبت به سال قبل بیشتر بود و سطح آنان ارتقاء یافته است. کیفیت و کمیت بهتر از سال گذشته بود، داوری هم بسیار عالی بود. مسابقات بهانه‌ای است تا شرکت کنندگان حفظ را تثبیت کنند و بهتر است دوره‌های آموزشی برای آمادگی هرچه بیشتر متسابقان مرحله استانی برگزار شود.

اعظم تشیعی‌فرد، داور ملی مسابقات قرآن اوقاف هم گفت: امسال نسبت به سال گذشته خیلی بهتر بود سال گذشته کل مسابقات حدود ۲ ساعت بیشتر برگزار نشد اما امروز از ساعت ۸ و نیم شاهد حضور حافظان متعدد بودیم. سطح مسابقات نسبت به سال‌های قبل خیلی بهتر بود، قرار بر این بود مسابقات بانوان در حسینیه برگزار شود اما با برنامه‌ ویژه حجاج تداخل داشت که محل برگزاری را به رستوران مسجد انتقال دادند که به نظر اینجا از لحاظ چینش صندلی و نور بهتر از حسینیه است.

عائده محبی، داور ملی مسابقات قرآن اوقاف هم اظهار کرد: حافظان حفظ را خوب انجام دادند و من که لحن را داوری کردم به نسبت خوب هستند اما نیازمندند که بیشتر کار و تمرین کنند، انتقال مکان برگزاری مسابقات از نظر نور و فضا خوب بود.

زهرا باقری‌اصل، داور مسابقات قرآن اوقاف اراک و دبیر آموزش و پرورش هم گفت: امسال نسبت به سال گذشته در بخش حفظ به ویژه حافظان کل پیشرفت چشم‌گیر داریم از نظر صوت و لحن پیشرفت بهتری داشتند، شرکت‌کنندگان در رشته‌های حفظ در کلاس‌‌های آموزشی شرکت نمی‌کنند و بیشترین تلاش را به روزهای منتهی به مسابقات اختصاص می‌دهند و همین عامل باعث می‌شود در مرحله کشوری شاهد موفقیت حفاظ استان نباشیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا مرکزی ایکنا استان مرکزی مسابقات قرآن اوقاف استان مرکزی گزارش ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۴۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۳۹ شرکت دانش‌بنیان در نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف گفت: هدف ما از برگزاری نمایشگاه دستاوردهای سازمان، آگاهی مردم از فعالیت‌هاست و به همین دلیل بخش‌های مختلفی در نمایشگاه در نظر گرفته شده که شامل حدود ۳۹ شرکت دانش‌بنیان شامل ۲۲ شرکت نوآور و ۱۷ شرکت فناور می‌شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، امروز سوم اردیبهشت‌ در نشست تشریح برنامه‌های نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف و امور خیریه، این سازمان را یکی از مردمی‌ترین نهادها دانست و گفت: در حال حاضر هیئت امنا در اماکن متبرکه به صورت رایگان حضور پیدا می‌کنند و برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی و قرآنی را اجرا می‌کنند.
او موقوفه‌های شاخص در کشور را بالغ بر هزار مورد اعلام کرد و توضیح داد: این موقوفه‌ها از طریق امین مدیریت می‌شوند و تمام عملیات اجرایی و فرایندهای مالی موقوفات در سامانه جامع مدیریت موقفات و بقا متبرکه قابل مشاهده است.
عادل تصریح کرد: علاوه بر این دستگاه‌های نظارتی نیز بر تمامی فرایندهای سازمان اوقاف نظارت دارند. به همین دلیل می‌توان گفت که سازمان اوقاف از شفاف‌ترین نهادهای کشور است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف با اشاره به اینکه این سازمان بر خود لازم می‌داند که عملکردش را نیز برای مردم تشریح کند، خاطرنشان کرد: مردم می‌توانند از سامانه‌های مختلف دستاوردهای سازمان اوقاف و امور خیریه را ارزیابی کنند.

تربیت مدیران حکمرانی قرآنی طبق اندیشه‌های امام موسی صدر


او برگزاری نمایشگاه ویژه دستاوردهای سازمان اوقاف را در همین راستا دانست و اظهار داشت: این نمایشگاه از پنجم تا نهم اردیبهشت‌ماه در مجموعه فرهنگی هتل ارم تهران برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان هر روز از ساعت 9 تا 17می‌توانند از دستاوردهای نمایشگاه دیدن کنند. همچنین مراسم افتتاحیه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون علمی ریاست‌جمهوری و رئیس جهاد دانشگاهی برگزار خواهد شد.

عادل درباره اهداف برگزاری نمایشگاه سازمان اوقاف گفت: هدف ما از برگزاری نمایشگاه این است که مردم از برنامه‌ها و فعالیت‌های سازمان اوقاف آگاه شوند. به همین دلیل بخش‌های مختلفی در این نمایشگاه در نظر گرفته شده است که شامل حدود 39 شرکت دانش‌بنیان شامل 22 شرکت نوآور و 17 شرکت فناور می‌شود.

او ادامه داد: درصدد هستیم از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کنیم و به مرحله تجاری‌سازی برسند. چنانکه بیش از 50 درصد سهام متعلق به شرکت‌های دانش‌بنیان است. تولیدات این شرکت‌ها در بخش‌های تجهیزات پزشکی، دامپروری، کشاورزی، صنایع آبزیان و غیره است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف با بیان اینکه عمده تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان به جامعه عرضه شده و برای کشور ارزآوری دارد، گفت: برای موقوفات سه فرآیند اصلی در نظر داریم که شامل حفظ عین موقوفه، بهره‌وری و عواید موقوفه و اجرای نیت واقفان است. لذا در زمان برگزاری نمایشگاه این سه فرآیند را مدنظر داریم.

اعضای کاروان قرآنی اعزامی به حج تمتع معرفی شدند

عادل با بیان اینکه طرح‌ویژه‌های موضوع اجرای نیات واقفان و عرصه تبلیغ و ترویج فرهنگ اسلام در دستور کار نمایشگاه قرار دارد، خاطرنشان کرد: فعالیت‌های قرآنی سازمان، فعالیت‌های مرکز امور خیریه، فعالیت‌های دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و غیره نیز در این نمایشگاه ارائه خواهد شد. همچنین برنامه‌های ستاد بازسازی عتبات عالیات، مرکز چاپ و نشر اوقاف و برخی موقوفات شاخص کشور نیز در این نمایشگاه به نمایش گذاشته می‌شود.
او از برگزاری پنل‌های مختلف با موضوعات مختلف عمران صنعت و فناوری، کشاورزی نوآور، شیلات بهره‌ور، فناوری‌های نوین پزشکی، برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی و تخصصی و غیره در حاشیه نمایشگاه خبر داد و گفت: قرعه‌کشی روزانه سفر مشهد مقدس برای هشت نفر از بازدیدکنندگان نمایشگاه به همراه یک‌ نفر از اعضای خانواده نیز از دیگر برنامه‌های نمایشگاه است.
او یادآوری کرد: بنیاد توسعه و عمران موقوفات نیز فعالیت‌های خود را در نمایشگاه ارائه خواهد کرد. در عین حال مدیران بقاع متبرکه شاخص در نمایشگاه حضور پیدا کرده و فعالیت‌های خود را ارائه خواهد داد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • تولید ۲۰ محصول دانش‌بنیان در شرکت‌های زیرمجموعه اوقاف
  • ثبت نام ۱۹۸ کردستانی در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن
  • شروع فرآیند انتخاب واحد تولیدی نمونه در خوزستان
  • نمایشگاه دستاوردهای وقف؛ روایتی از نشانه های رشد اقتصاد دانش بنیان در ایران
  • حضور ۳۹ شرکت دانش‌بنیان در نمایشگاه دستاوردهای اوقاف/ شفاف و به‌روز هستیم
  • پایان خردادماه آخرین مهلت افتتاح حساب یا تکمیل موجودی جشنواره حساب‌های قرض الحسنه پس انداز بانک ملت
  • حضور ۳۹ شرکت دانش‌بنیان در نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف
  • تشریح دستاورد‌های وقف در نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف و امور خیریه
  • افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف برگزار می شود
  • نمایشگاه دستاورد‌های وقف برپا می‌شود