Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کتاب «تیمار غریبان» خاطرات سکینه محمدی، یکی از سوپروایزر‌های بیمارستان نفت نوشته پروین کاشانی‌زاده است که خاطرات پرستاران و امدادگران زن هشت سال دفاع مقدس در آبادان را بیان می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، کتاب «تیمار غریبان» دومین اثر پروین کاشانی‌زاده است که درباره خاطرات سکینه محمدی، یکی از سوپروایزر‌های بیمارستان نفت آبادان، بوده و بیانگر اتفاقات تلخ روز‌های جنگ در این شهر است که به تمام جزئیات همچون رسیدگی به مجروحان جنگی توسط پرستاران و درمانگران اشاره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروین کاشانی‌زاده که پیش از این کتاب «یک نیمروز سوخته» را چاپ کرده است، درباره کتاب «تیمار غریبان» گفت: این کتاب خشونت‌های جبهه و جنگ را از زبان زنی مقتدر بازگو می‌کند که می‌تواند برای مردم بسیار جالب توجه باشد؛ خصوصا اینکه در این کتاب به بافت فرهنگی و اجتماعی مردم آبادان در زمان جنگ نیز به صورت مفصل پرداخته شده است.


در بخشی از این کتاب آمده است: «توی بیمارستان هرکس چیزی می‏‌گفت. خبر‌هایی از عقب‏ نشینی و شکست دشمن به گوش می‏‌رسید. همه آماده ‏باش بودیم که مجروح یا شهید بیاورند. آن روز خبری نشد. سوم خرداد، ساعت یازده و بیست دقیقه تلفن زنگ زد. گوشی را برداشتم. غلام‌رضا با خوشحالی خبر آزادی خرمشهر را داد. از شنیدن این خبر سر از پا نشناختم و گوشی را گذاشتم و، به‏ سرعت، به بخش رفتم. فریاد زدم: «خرمشهر آزاد شد... خرمشهر آزاد شد...»

هر کس چیزی می‏‌گفت: «جدّی می‏گی؟!»، «غیر ممکنه!»

‏می‌گفتم: «باور کنید. دارن مینی‏ بوس‌‏ها رو برای جابه‏ جایی اسرا به خرمشهر می‏‌برن!»

‏ـ‏ تو از کجا می‏‌دونی؟!

‏ـ‏ شوهرم زنگ زد.

‏ـ‏ تا از رادیو نشنوم باور نمی‏‌کنم.

همه در شک و شبهه بودند، تا اینکه ساعت چهارو‌بیست دقیقه از رادیو اعلام شد که خرمشهر آزاد شده است. همه مطمئن شدیم و به حالت آماده‏ باش منتظر ورود مجروحان و شهدا ماندیم. آن شب من شب‏کار بودم. تا صبح خبری نشد. از صبح تا ساعت دو بعد‌از‌ظهر هم کسی را نیاوردند. ساعت دو بعد‌از‌ظهر برای استراحت به خانه رفتم. خانه را تمیز و شام درست کردم. ساعت هفت دوباره به بیمارستان برگشتم. نیمه‏‌های شب چهارم خرداد بود که پنج مجروح آوردند. من، آقای حاجی‏پور، و کردی‏زاده چهار نفر از مجروحان را، بعد از انجام دادنِ کار‌های اولیه، به اهواز اعزام کردیم. یکی از مجروحان پیرمرد شصت‌ساله و کشاورزی از فردوس مشهد بود که به‏ دلیل رفتن روی مین دو پایش به‏شدت زخمی شده بود. پا‏هایش را داشت، ولی قابل نگه ‏داشتن نبودند. پیرمردِ قوی و با‌روحیه‏ای بود. او را به اتاق عمل بردیم. متأسفانه، دو پایش را از دست داد. وقتی به هوش آمد، رفتارش این‏قدر عادی بود که مشخص نبود تازه از اتاق عمل بیرون آمده است. با آهنگ و لهجة خاص و شیرین مشهدی شعر می‏‌خواند و می‏‌گفت: «رجایی، باهنر، و... شهید شدند چرا من نه. این و آن رفتند چرا من نه...»

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۴۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر لحظه به مراحل پایانی عملیات «الی بیت المقدس» نزدیک‌تر می‌شویم

سردار سرتیپ پاسدار حسن حسن‌زاده فرمانده سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران روز پنجشنبه در اجتماع بزرگ رزمندگان و پیشکسوتان دوران دفاع مقدس در صبحگاه پادگان دوکوهه اندیمشک گفت: همانطور که مسیر کربلا به برکت خون شهدا باز شده، راه قدس نیز به دست رزمندگان اسلام باز خواهد شد.

او افزود: پادگان دوکوهه اندیمشک محلی برای پرورش رزمندگانی بود که بنیانگذاران فرهنگ مقاومت، ایستادگی و پایداری در منطقه شدند و پیروزی جبهه مقاومت و مردم فلسطین و شکست رژیم صهیونیستی را به زودی جشن خواهیم گرفت.

سرتیپ حسن زاده اعتقاد دارد: مقدمه پیروزی نهایی فلسطین با عملیات طوفان الاقصی به دست رزمندگان و مجاهدان فلسطینی و پاسخ کوبنده سپاه مقتدر اسلام فراهم شده است.

رژیم جنایتکار صهیونیستی طعم ضربات کوبنده سپاه را چشید

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران ادامه داد: رژیم جنایتکار و کودک کش صهیونیستی پاسخ کوبنده از پاسداران انقلاب دریافت کرد و طعم ضربه مهلک رزمندگان اسلام را چشید.

این مقام ارشد نظامی می‌گوید: پیام این اجتماع بزرگ که با حضور رزمندگان، پیشکسوتان، جوانان و خانواده شهدا برگزار شد، استمرار حضور در میدان برای تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی است و فرمانده مقتدر و شجاع کل قوا پیش از این به سران جنایتکار صهیونیستی اخطار داده بود که اگر غلطی از آنها سر بزند تل آویو و حیفا با خاک یکسان می‌شود.

او اضافه کرد: جنایتکاران کودک کش صهیونیستی طعم ضربات مقتدرانه جمهوری اسلامی و دلاورمردان سپاه اسلام را در پاسخ به جنایت حمله به کنسولگری ایران در سوریه چشیدند در حالی که دشمن صهیونیستی و حامیان آن تصور می‌کردند با ایجاد لایه‌های متراکم دفاعی و پدافند هوایی می‌توانند جلوی موشک‌های جمهوری اسلامی را بگیرند ولی گنبد آهنین توان ایستادگی در مقابل اراده خدا و توان رزمندگان اسلام را نداشت.

سرتیپ حسن زاده یادآور شد: رزمندگان اسلام و پیشکسوتان دفاع مقدس همچنان آرمان آزادی قدس و نابودی تمام عیار رژیم صهیونیستی را در سر دارند؛ ملتی که از شهادت هراس ندارد شکست ناپذیر است ضمن آنکه جشن بزرگ پیروزی جبهه مقاومت و شکست رژیم صهیونیستی بیش از هر زمانی نزدیک است.

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران با اشاره به ارتباط دوکوهه و بیت المقدس گفت: فرمانده شجاع جاوید نشان حاج احمد متوسلیان به عنوان نخستین شهید راه قدس یکی از مولفه‌های ارتباط میان این ۲ مکان مقدس است.

عملیات «الی بیت المقدس» به دوران دفاع مقدس محدود نبود

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران معتقد است: طراحان عملیات الی بیت المقدس در دوران دفاع مقدس از همان ایام علاوه بر آزادی خرمشهر به فکر آزادی بیت المقدس بودند، زیرا این عملیات مراحل مختلف و متنوعی دارد که مراحل آن محدود به دوران دفاع مقدس نبود و حضور در عراق و سوریه و آزادسازی بصره، بوکمال و حلب استمرار این عملیات بود.

سردار حسن زاده تاکید کرد: شواهد نشان می‌دهد که روز به روز به آخرین مرحله عملیات «الی بیت المقدس» که همان آزادسازی بیت المقدس و شکست تمام عیار رژیم صهیونیستی، پیروزی عزتمندانه مردم مظلوم فلسطین و غزه است، نزدیک می‌شویم.

دوکوهه درگاه ورود به عرش الهی است

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله (ص) تهران با بیان اینکه دوکوهه درگاه ورود به عرش الهی است، گفت: نسل دیروز، امروز و فردای مقاومت در این اجتماع بزرگ گرد آمده اند تا نشان دهند همچنان پای این انقلاب هستند.

او با بیان اینکه پادگان دوکوهه آسمانی درخشان از ایثارگری و معنویت است، افزود: این پادگان یادگار حاج احمد متوسلیان آن فرمانده ماندگار دوران دفاع مقدس و لشکر حضرت محمد رسول الله (ص) است.

پادگان دوکوهه در فاصله ۴ کیلومتری شهر اندیمشک در استان خوزستان محل معراج رزمندگان در دوران دفاع مقدس بود و این پادگان در تمام سال به ویژه ایام نوروز میزبان کاروان‌های راهیان نور است.

پادگان دوکوهه نماد دلاوری و رشادت سردارانی، چون احمد متوسلیان، ابراهیم همت، حسین خرازی، احمد کاظمی و هزاران رزمنده در دوران دفاع مقدس است.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • انتشار صد عنوان کتاب در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس
  • «تاریخ سازی» با «تاریخ شفاهی»
  • هر لحظه به مراحل پایانی عملیات «الی بیت المقدس» نزدیک‌تر می‌شویم
  • سردار حسن‌زاده: جشن بزرگ پیروزی جبهه مقاومت و شکست رژیم صهیونیستی بیش از هر زمانی نزدیک است.
  • نقش پادگان دژ در دفاع از خرمشهر و حماسه مقاومت
  • شهدای هنر و رسانه مانع تحریف وقایع جنگ تحمیلی شدند
  • کمک به محرومین سرلوحه کار محمد کیانی رزمنده هشت سال دفاع مقدس
  • تشییع پیکر مطهر رزمنده دوران دفاع مقدس در شهرکرد
  • ارائه خدمت به ۴ هزار نفر در خصوص کارت ایثار
  • کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس به روایت عبدالله حاجی صادقی منتشر شد