Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: سیاست صندوق بازنشستگی کشوری در اداره شرکت‌ها و در راستای عمل به دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایجاد شفافیت و جلوگیری از فضای قبیله‌گرایی و فروش رانتی است.

 سید میعاد صالحی در سفر یک روزه به خوزستان که با حضور رئیس هیات مدیره، معاون اقتصادی و سرمایه گذاری صندوق و مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره هلدینگ انرژی انجام شد، از محوطه های عمرانی، عملیاتی، کارگاهی، خط تولیدی و بهره برداری مجتمع پتروشیمی مسجد سلیمان، فولاد اکسین و لوله سازی اهواز، از شرکتهای تابعه صندوق بازنشستگی، بازدید کرد و فعالیت‌ها و مشکلات این مراکز اقتصادی را از نزدیک مورد بررسی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



صالحی در ادامه، دیداری صمیمی با روسای کانون های بازنشستگان دستگاه‌های مختلف استان خوزستان داشت.

پس از بازدید از محوطه های مختلف عمرانی، عملیاتی، کارگاهی و همچنین پروژه آب رسانی پتروشیمی مسجد سلیمان، جلسه ای با حضور امام جمعه، نماینده این شهرستان در مجلس شورای اسلامی، فرماندار مسجد سلیمان و همچنین نماینده پیمانکار چینی طرف قرارداد شرکت پتروشیمی مسجدسلیمان و مدیران و کارگران این مجموعه اقتصادی برگزار و نقطه نظرات افراد مختلف بیان گردید.

صالحی در این جلسه اظهار کرد: خوشبختانه صنعت  پتروشیمی از بازار خوبی در جهان برخوردار است و مشتریان زیادی دارد که باید از این فرصت به خوبی استفاده کرد.

وی خوزستان را مهد رزمندگان دیروز و امروز انقلاب خواند و ضمن اشاره به سخنان نماینده، امام جمعه و فرماندار مسجد سلیمان درباره اهمیت راه اندازی این پروژه برای امیدبخشی به مردم این منطقه و ایجاد اشتغال و رفع آسیب های اجتماعی موجود، اعلام کرد: همه ما از ناامیدی گریزانیم و تلاش می‌کنیم که در راستای ارتقای وضعیت حرکت بکنیم ولی امید زمانی شکل می گیرد که بالقوه‌ها بالفعل بشود که به لطف الهی در آینده نزدیک شاهد این امر باشیم.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در ادامه ضمن بازدید از شرکت فولاد اکسین خوزستان و گفتگو با مدیران و کارکنان این مجموعه اقتصادی، در نشستی با مدیران و کارکنان شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: این شرکت به دلیل برخورداری از ماشین‌آلات خاص و امکان تولید محصولات راهبردی و ویژه یک شرکت منحصر به فرد است که با بهره گیری از حداکثر ظرفیت‌هایی که دارد می توان در آینده‌ای نزدیک شاهد نقش آفرینی درخشان آن در صنعت فولاد بود.

صالحی با تاکید بر حمایت همه جانبه از اقدامات اصلاحی در این شرکت، بر شفافیت در بخش‌های مختلف از جمله وصول مطالبات و رفع دیون شرکت تاکید کرد.

وی پس از بازدید از خط تولید شرکت لوله سازی اهواز، استقرار نظام شفافیت را به نفع همه ارکان صندوق، از کارگران شرکت های تابعه تا بازنشستگان برشمرد و با تاکید بر شفافیت حداکثری در مطالبات و دیون شرکت‌ها و پیگیری حداکثری جهت وصول مطالبات و با اشاره به پروژه راهبردی خط لوله جاسک افزود: این شرکت‌ باید با استفاده حداکثری از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های موجود در پروژه‌های مختلف ملی و منطقه‌ای به شکل صحیح و با سودآوری مناسب نقشی پررنگ و موثر داشته باشند.

مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری همچنین طی این سفر با روسای کانون های بازنشستگان دستگاه‌های مختلف استان خوزستان به نمایندگی از بازنشستگان این استان نیز دیدار و گفتگو کرد.

صالحی در نشست صمیمی با روسای کانون‌های بازنشستگی خوزستان که با سخنان و نظرات بازنشستگان همراه بود، گفت: شفافیت در همه امور صندوق بازنشستگی به خصوص حوزه اقتصادی و رفاهی دنبال می شود و ضمن برخورد با تخلفات به اطلاع بازنشستگان عزیز که صاحبان اصلی سرمایه های صندوق هستند، خواهد رسید.

صالحی در پاسخ به سوال یکی از روسای کانون‌های بازنشستگی افزود: برای نخستین بار، از حدود دو هفته قبل میزان مبلغ همسان سازی به صورت مجزا و مشخص در احکام حقوقی بازنشستگان عزیز قابل رویت است. همچنین تلاش حداکثری در راستای ارتقای وضعیت معیشت بازنشستگان از جمله تلاش برای افزایش عدد همسانسازی و بهبود وضعیت بیمه تکمیلی از جمله مواردی بود که مورد تاکید مدیر عامل صندوق بازنشستگی قرار گرفت.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، گفتنی است مشکلات معیشتی بازنشستگان، بیمه تکمیلی و همسان سازی حقوق ازجمله مسائلی بود که توسط روسا و نمایندگان کانون های بازنشستگی استان خوزستان در حضور مدیرعامل صندوق مورد اشاره و تأکید قرار گرفت.

شایان ذکر است، پس از این سفر یکروزه، مدیر عامل صندوق بازنشستگی در صفحه توییتر خود با اشاره به بازدیدهای صورت گرفته اعلام نمود: بررسی میدانی مشکلات پتروشیمی مسجدسلیمان، فولاد اکسین و لوله‌سازی اهواز، از شرکتهای تابعه #صندوق_بازنشستگی، هم بیم داشت هم امید. در مواردی پیشرفت و در مواردی هم ناکارآمدی و فساد.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۶۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی

دکتر مهدی دارابی، مدیر گروه پولی و مالی مرکز پژوهش‌های مجلس در گفتگو با تابناک اقتصادی درباره سیاست‌های تثبیتی بانک مرکزی در بحث ارز بیان کرد: بانک مرکزی از سال‌های گذشته یک سیاست تثبیتی را در پیش گرفته است و یکی از مصادیق آن تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ و اعمال سقف نرخ ارز در مرکز مبادله است.

وی افزود: به این دو سیاست، انتقاداتی را می‌توان وارد دانست. در خصوص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی گفته می‌شود که ما ۲۰ میلیارد دلار از این ارز به اقلام اساسی تخصیص دادیم. با توجه به عدم تحقق بودجه نفتی و درآمد‌های نفتی سازمان برنامه که در اواسط سال اعلام شد، ما باید کسری زیادی در تامین ارز ۲۸۵۰۰ تومانی داشته باشیم.

دارابی گفت: این کسری از محل صندوق توسعه و ذخایر ارزی بانک مرکزی پوشش داده شده است. استفاده از ذخایر صندوق توسعه یعنی کاهش سرمایه‌گذاری در زیرساخت و کاهش ذخایر بانک مرکزی، هم به مفهوم کاهش قدرت بانک مرکزی در مقابل شوک‌های ارزی است.

به گفته وی، حدود ۲۰ درصد از منابع ارز ۲۸۵۰۰ تومانی از محل صندوق توسعه تامین شده است و به این ترتیب، منابع این صندوق به جای سرمایه‌گذاری، خرج بودجه جاری کشور شده است.

برداشت هشت میلیارد دلاری از صندوق ذخیره ارزی

مدیر گروه پولی و مالی مرکز پژوهش‌های مجلس توضیح داد: در بودجه سال گذشته برای تامین ارز ۲۸۵۰۰ تومانی ۲۰ میلیارد دلار در نظر گرفته شده بود. پیش‌بینی شده بود که نزدیک به ۱۸ میلیارد دلار آن از محل فروش نفت تامین شود که به گفته رئیس سازمان برنامه، حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد این رقم محقق نشده است. به این ترتیب حدود هفت تا هشت میلیارد دلار ذخایر ارزی صندوق توسعه، برای تخصیص این ارز باید هزینه شده باشد.

وی اضافه کرد: این سیاست هم دست صندوق توسعه را برای سرمایه‌گذاری کوتاه می‌کند و هم دست بانک مرکزی در مقابل شوک‌های ارزی، بسته‌تر می‌شود.

دارابی توضیح داد: با ادامه روند تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ همواره شاهد رشد واردات اقلام کالا‌های اساسی خواهیم بود. به‌عنوان مثال ما سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱۵ درصد رشد وزنی واردات پنج قلم کالای اساسی و اصلی را داشتیم.

وی افزود: ذرت و جوی دامی، کنجاله، دانه‌های روغنی و روغن خام حدود ۱۴ تا ۱۵ درصد به لحاظ وزنی رشد داشته است که رقم قابل توجهی است و نزدیک به ۲.۷ میلیون تن از حجم واردات را به خود اختصاص داده است. این روند باعث آسیب به تولید می‌شود و نیاز به واردات اقلام اساسی را افزایش می‌دهد. از طرف دیگر تخصیص این ارز، یک بستر فساد گسترده‌ای را ایجاد می‌کند.

تعدیل، سرنوشت محتوم ارز ۲۸۵۰۰ تومانی

به گفته مدیر گروه پولی و مالی مرکز پژوهش‌های مجلس عملا ارز ۲۸۵۰۰ یک بستر جهش نرخ ارز رسمی را در آینده ایجاد می‌کند. سرنوشت این ارز هم مثل ارز ۴۲۰۰ تومانی محتوم به تعدیل است. هر جا که اقتصاد کشور به مضیقه‌ای بخورد، این تعدیل انجام می‌شود و شوک به اقتصاد وارد خواهد شد.

وی درباره دلایل خلق ارز با نرخ جدید با وجود هزینه‌های پرداخت شده برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: متاسفانه راهبرد ارزی ما در چند دهه، تثیبیت نرخ اسمی ارز بوده است. هر جا وفور ارز‌های نفتی را داشتیم، این تثبیت را با ارزپاشی محقق کردیم و هر جا که ارز کم آوردیم، با نرخ دستوری این کار انجام شده است.

دارابی اضافه کرد: انگیزه سیاستگزار هم از این تصمیم مشخص است. هر بار یک هدف کوتاه مدتی داشته است که بتواند جلوی افزایش قیمت یکسری اقلام را بگیرد. همیشه این انگیزه کوتاه مدت وجود داشته، اما در بلند مدت قادر به ادامه این روند نیست و در نتیجه همواره با جهش نرخ رسمی ارز مواجه شده است.

وی ادامه داد: ارز ۲۸۵۰۰ هم از این قاعده مستثنی نخواهد بود و هرچه زمان بگذرد، به مقطعی که یک شوک از جانب تعدیل ارز ۲۸۵۰۰ تومانی داشته باشیم، نزدیک می‌شویم.

سیاست مخرب ایجاد سقف ارز در مرکز مبادله

مدیر گروه پولی و مالی مرکز پژوهش‌های مجلس درباره سیاست مخرب دیگر بانک مرکزی توضیح داد: ایجاد سقف نرخ ارز در مرکز مبادله، دومین سیاست مخرب بانک مرکزی است. اکنون نرخ متوسط مرکز مبادله ۴۰ تا ۴۱ هزار تومان است. ایجاد بیش از ۵۰ درصد اختلاف قیمت در مرکز مبادله با بازار غیر رسمی، باعث می‌شود کسی انگیزه سرمایه‌گذاری برای صادرات و بازگشت ارز نداشته باشد.

وی افزود: از سوی دیگر، چنین سیاستی زمینه افزایش تقاضای واردات را فراهم می‌کند.

مسئله مهم دیگر این است که این سیاست قاعدتا ما را دچار بیش اظهاری در واردات و کم اظهاری در صادرات می‌کند. شاهد مهم این گفته، همین ۱۷ میلیارد دلار کسری تراز تجاری گمرکی در سال ۱۴۰۲ است.

دارابی تاکید کرد: یکی از دلایل مهم این کسری اعمال سقف دستوری در مرکز مبادله است. ما با این سیاست، عملا جلوی توسعه صادرات غیر نفتی را گرفته‌ایم و کشور تا زمانی که رشد قابل ملاحظه صادرات غیر نفتی نداشته باشد، صحبت کردن از توسعه و پیشرفت پایدار در آن شبیه به شوخی است و شدنی نیست.

وی اضافه کرد: در برنامه هفتم، شاهد بودیم که هم دولت و هم مجلس ۲۳ درصد رشد سالانه صادرات غیر نفتی را پیش‌بینی کرده‌اند، اما بعید می‌دانم صادر کننده‌ای که از یک رانتی برخوردار نباشد و واقعا بخواهد کار کند، حاضر باشد در حوزه صادرات سرمایه‌گذاری کند، زیرا هر آن امکان دارد که یک نفر دل بخواهی نرخ ارز را تثبیت کند یا آن را پایین و بالا ببرد.

به گفته مدیر گروه پولی و مالی مرکز پژوهش‌های مجلس، سیاست‌های فعلی پیش‌بینی‌پذیری را در این حوزه از فعالان اقتصادی گرفته است و به این ترتیب، شاهد آسیب جدی در صادرات کوتاه مدت و بلند مدت خواهیم بود.

وی اضافه کرد: سیاست تثبیت چه در ارز ۲۸۵۰۰ تومانی و چه در مرکز مبادله، ناظر بر راهبرد قدیمی بانک‌های مرکزی ماست. راهبرد تثبیت نرخ اسمی ارز در این چند دهه پیگیری شده است.

دارابی بیان کرد: ما در حال حاضر، وفور ارز‌های نفتی دهه ۸۰ را نداریم. بانک مرکزی با اعمال نرخ دستوری این کار را انجام می‌دهد. در کشوری که دارای تورم‌های بالاست و رشد نقدینگی بالایی دارد و همچنان نیرو‌هایی که ایجاد کننده تورم و نقدینگی بالا هستند، فعالند؛ امکان تثبیت نرخ اسمی ارز وجود ندارد.

وی ادامه داد: از سال ۹۷ به بعد شاهد هستیم که تقریبا نرخ ارز به تناسب تورم داخلی و خارجی رشد کرده است و از این پس، این رشد ادامه می‌یابد. در نتیجه ما باید در سیاست‌های ارزی، منطقی و واقع بینانه عمل کنیم.

کنترل توامان رشد نرخ ارز و تورم

مدیر گروه پولی و مالی مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: بانک مرکزی که می‌خواهد تورم و نرخ رشد ارز را کنترل کند، باید توامان این کار را انجام دهد. نمی‌توان نرخ ارز را تثیبیت کرد به این امید که تورم ما یک کاهش شدید داشته باشد، زیرا کاهش تورم مثلا به زیر پنج یا ۱۰ درصد کار سختی است و عملا در کوتاه مدت ممکن نیست. نرخ ارز هم تثبیت شدنی نیست. ضروری است که برنامه‌ریزی توامان برای کاهش آن انجام شود.

وی تاکید کرد: معتقدم، این دو اقدام مشخص بانک مرکزی یعنی تعریف ارز ۲۸۵۰۰ تومانی و ایجاد سقف نرخ در مرکز مبادله، عملا دو پاشنه آشیل بانک مرکزی و سیاست‌های ارزی کشور به حساب می‌آید.

 

دیگر خبرها

  • ارزپاشی بانک مرکزی از محل ذخایر ارزی و منابع صندوق توسعه ملی
  • جدال محمدرضا گرایی و سعید اسماعیلی؛ قهرمان المپیک به پاریس می‌رود یا پدیده فرنگی؟
  • ۸ رفتار ناسالم که می‌تواند دوران بازنشستگی شما را به چالش بکشد
  • تمدید نام نویسی بیمه رایگان بازنشستگی مادران روستایی و عشایری
  • انتقاد از واریز نشدن افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • حاتم بخشی بیات از جیب کارکنان نفت؟
  • تلاش دانه‌درشتها برای جلوگیری از لغو رانت مالیاتی صندوق‌ها
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان
  • علیرضا گرشاسبی: برای 60 میلیون تحت پوشش و تنها 18 میلیون بیمه پرداز داریم / نیمی از بازنشستگی های 1400 پیش از موعد بود