Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@17:53:59 GMT

وضعیت فوق العاده در سریلانکا تمدید شد

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۴۸۷۳۸

وضعیت فوق العاده در سریلانکا تمدید شد

این درحالی است که دولت این کشور چندی پیش مجبور شد به دلیل ناتوانی از حل بحران امنیت داخلی، نه تنها بیش از ۶۰۰ تبعه خارجی را از کشور اخراج و حتی سیسیرا مندیس، رئیس سازمان اطلاعات ملی کشور را نیز برکنار کند، اقدامی که آن نیز چاره ای برای تامین امنیت کشور نبود.

به گزار روزنامه هندی "ایندین اکسپرس" از کلمبو، "مایتریپالا سیریسنا"رئیس جمهوری سریانکا امروز با اعلام اینکه وضعت امنیت عمومی در کشور همچنان بعد از حملات تروریستی مراسم عید پاک تهدید آمیز است، طی حکمی اقدامات امنیت عمومی را تشدید و وضعیت فوق العاده را بار دیگر تمدید کرد تا نیروهای امنیتی و پلیس کشور بهتر بتوانند برای دستگیری افراد مظنون به اقدامات تروریستی وارد عمل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تصمیم او در حالی صورت گرفت که وی در ماه مه (اردیبهشت) گذشته به سفیران کشورهای استرالیا، کانادا، ژاپن و کشورهای اروپایی اطمینان داده بود که امنیت عمومی تا ۹۹ درصد در این کشور تامین شده است و وضعیت فوق العاده تا ۲۲ ژوئن (امروز اول تیرماه) برچیده خواهد شد.

اگرچه دولت این وضعیت فوق العاده را برای مدت یک ماه تمدید کرد اما پارلمان این کشور باید تا ۱۰ روز آینده در باره آن تصمیم گیری کرده و این حکم را تایید کند.

رئیس جمهوری این کشور امروز همچنین ضمن محکوم کردن برخی گروه های اسلامی از جمله گروه اسلام‌گرای جماعت ملی توحید و تروریست های داعش آنها را مسئول آن حملات مرگبار معرفی کرد، این درحالی است که داعش هم بعدها مسئولیت این انفجارها را به عهده گرفته بود.

وزیر دفاع سری‌لانکا هم پیشتر گفته بود که گروه جماعت ملی توحید با گروه تندروی دیگری به نام "جماعت مجاهدین هند" مرتبط است.

مدت ها است که نیروهای امنیتی سریلانکا عملیات بزرگی را برای شکار آخرین بازماندگان یک گروه شبه نظامی که در حملات روز عید پاک این کشور موجب قتل ۲۵۸ نفر شدند، آغاز کرده اند.

تاکنون بارها، شماری از مناطق حومه ای کلمبو پایتخت سریلانکا توسط نیروهای امنیتی سریلانکا هدف قرار گرفته اند. نیروهای امنیتی سریلانکا پس از حملات مرگبار ۲۱ آوریل در این کشور، اختیارات ویژه و فوق العاده را دریافت کرده اند.

یک مقام نظامی سریلانکا چندی پیش به خبرنگاران گفته بود ک عملیات نیروهای امنیتی سریلانکا در سه منطقه خارج از کلمبو در جریان است.

عملیات های مشابهی نیز در شمال غرب سریلانکا در جریان هستند. در این مناطق، شورش هایی بر علیه مسلمانان به راه افتاده که در ماه جاری موجب مرگ یک نفر شده و به صدها مغازه، خانه و مسجد، که به مسلمانان تعلق داشته نیز آسیب رسانده است.

سریلانکا چند دهه درگیر جنگ داخلی خونین بین ببرهای تامیل و دولت بود که سرانجام در سال ٢٠٠٩ با شکست سنگین چریک‌های تامیل به پایان رسید.

در سال‌های اخیر بین اکثریت سینهالی بودایی و اقلیت مسلمان درگیری‌های جدی بوده و تقریباً یک سال پیش دولت مجبور شد ۱۲ روز وضعیت اضطراری اعلام کند تا بتواند جلوی شورش علیه مسلمانان را بگیرد. مسیحیان سری لانکا نیز از آزارهای بودایی های تندرو شکایت دارند.

بودایی‌ها سه چهارم جمعیت ۲۰ میلیونی سری‌لانکا را تشکیل می‌دهند. مسلمانان آن کشور که اکثراً از اقلیت تامیل زبان هستند، حدود ٩ درصد جمعیت سریلانکا را تشکیل می‌دهند.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۸۷۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعرض نیروهای امنیتی به دانشجویان حامی فلسطین در قاهره

به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، دانشجویان حامی فلسطین یک دانشگاه آمریکایی در قاهره با سردادن شعار «پول‌های ما به کجا می‌رود» از ریاست دانشگاه و همه مسئولان خواستند توضیحاتی را در رابطه با نحوه روابط خود با شرکت‌های حامی رژیم اسرائیل ارائه دهند.

دانشجویان در دومین روز از اعتراضات خود با ورود به جشنواره فرهنگی سالانه دانشگاه خواستار قطع ارتباط با شرکت‌های اکسا و اچ پی به دلیل حمایت از اسرائیل شدند. 

این دانشجویان اظهار داشتند که ما  دانشجویان و فارغ‌التحصیلات پایان سرمایه‌گذاری در نسل‌کشی در غزه را اعلام می‌داریم و این که مدرک‌های تحصیلی ما آغشته به خون شهدای فلسطینی باشد را نمی‌پذیریم.

تنها دانشگاه در مصر که دانشجویان آن توانستند در هفته‌های اخیر علیه نسل‌کشی در غزه تظاهرات کنند، همین دانشگاه آمریکایی در قاهره بود زیرا دانشجویان آن از فرزندان نخبگان بوده و پلیس نمی‌تواند به آنها حمله کرده و آنها را بازداشت کند.

دیگر خبرها

  • حمله پهپادی «نیروهای امنیتی» در زاهدان به خودروی تروریست‌ها /چند نفر به هلاکت رسیدند؟
  • حمله پهپادی به خودروی تروریست ها اطراف زاهدان/ ۲ تروریست کشته شدند
  • حمله پهپادی به خودروی تروریست‌ها در اطراف زاهدان
  • وقوع حادثه امنیتی در آب‌های یمن
  • روایت رئیسی از محدودیت های امنیتی برای حضورش در برخی اجتماعات پاکستان /برق آبی سریلانکا از سوی شرکت ایرانی با تکنولوژی پیچیده اجرا شده است
  • تعرض نیروهای امنیتی به دانشجویان حامی فلسطین در قاهره
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق (+جزئیات)
  • کشته شدن ۱۱ تروریست در پاکستان
  • احمدیان وارد سن‌پترزبورگ شد
  • راهکار فرانسه برای کمبود پلیس در المپیک پاریس