Web Analytics Made Easy - Statcounter

با شروع فصل گرما و افزایش حشرات ابتلا به انواع بیماری ‌های ناقل شیوع می‌یابد، تب کریمه کنگو از بیماری‌های ناقل حیوان به انسان است که از طریق کنه منتقل شده و بسیار خطرناک می‌باشد که با رعایت بهداشت اولیه میتوان از این بیماری جلوگیری کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز، تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی و عفونی  مشترک انسان و دام ناشی از ویروس است که  با شروع فصل بهار در اوایل  فروردین ماه تا اواخر شهریور اوج فعالیت ویروس و بالاترین زمان احتمال انتقال و ابتلا به بیماری  است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
این بیماری مهلک از طریق کنه به انسان و دام منتقل می شود  و گاو، گوسفند، بز، شتر و خرگوش و آهو و جوجه تیغی مهمترین میزبانان کنه ناقل ویروس cchf هستند.
 
از جمله راه های انتقال این بیماری را می توانیم به گزش انسان یا دام توسط کنه ناقل ویروس ، له کردن کنه و تماس پوست با ترشحات بدن کنه و مصرف گوشت مبتلا به بیماری اشاره کرد.
 
همه افراد جامعه  خصوصا کسانی که به صورت مستقیم با دام و دامداری ها سر و کار دارند اعم از دامداران، چوپانان، چوبداران، دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی و در درجه بعدی پزشکان، پرستاران، بهیاران، بهورزان که با بیماران درگیر هستند ممکن است آلوده شوند. 
 



صالحی معاون سلامت دامپزشکی چهارمحال وبختیاری در گفت وگو با جهانبین نیوز، گفت: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی بوده  که بیشتر در بدن بندپایانی همچون کنه وجود داشته و از طریق گزش به نشخوارکنندگانی همانند گاو و گوسفند دیده می شود.
 
وی با بیان اینکه در حیوانات اهلی علایم شاخصی برای این بیماری وجود ندارد، تصریح کرد: اگر حیوانی  دچار گزش شده و آلوده این بیماری شود تنها با یک تنب کگوتاه بروز کرده و علایم شاخصی ندارد.
 
صالحی با اشاره به اینکه این بیماری یک بیماری انسانی است، خاطر نشان کرد: مصرف لاشه تازه، تماس با خون دامهای آلوده یا گزش کنه های آلوده به عوامل این بیماری آلوده می شوند.
 
معاون سلامت دامپزشکی استان علایم این بماری را مشابه علایم آنفلوآنزا دانست و گفت: سردرد بدن درد کوفتگی تب مختصر  داشته اما در مراحل پیشرفته تر خونریزی زیر جلدی وجود داشته که در این مرحله درمان خاصی هم وجود ندارد.
 


وی تنهاراه پیشگیری با این بیماری در دام ها  را مبارزه  با انگل های خارجی دام دانست و گفت: سم پاشی مصرف داروهای ضد انگل، جداسازی محل زندگی انسان در روستاها به خصوص از محل نگه داری دام ها، بهسازی جایگاه های دام از جمله راه های پیشگیری از بیمار شدن دام ها است.
 
صالحی به راه های پیشگری در انسان ها اشاره و گفت: عدذم مصرف گوشت تازه عدم استفاده از گوشت ها کشتار غیرمجاز، عدم ذبح کردن دام در محل زندگی و تماس نداشتن با حیوانات اهلی است.
 
معاون سلامت دامپزشکی استان گرم شدن دمای هوا و افزایش کنه ها را عامل بروز این بیماری دانست و تاکید کرد: نیش کنه های الوده به این بیماری تنهاراه انتقال بیماری است که این کنه ها در فصل گرماظاهر می شوند.

وی با بیان اینکه کنه ای که یکبار آلوده شود تا اخر عمر ناقل این بیماری است و با یکبار خونگیری از دام و یا گزش میتواند ناقل بیماری بوده و حتی تا ده سال هم درگیر این بیماری باشد؛ خاطر نشان کرد: عامل بیماری تب کریمه کنگو یک ویروسی  به شدپت حساس به اسیدی بودن لاشه است یکی از راه های سالم سازی گوشت دام ها عدم استفاده از بلافاصله بعد ذبح بوده و بایستی بعداز ضبح در دمای0تا4درجه ساتی گردا قرار بگیرد که برخی به اشتباه از جامد سازی و فریز کردن برای سالم سازی استفاده می کنند که نه تنها  این ویروس کشته نمی شود بلکه ویروس را نگه می دارد
 
فصل شروع بیماری در کشور ما با گرم شدن گرما است
 
وی پخت گوشت را نیز عامل کشتن این ویروس معرفی و گفت: این ویروس همانطور که به سرما حساس است به شدت به گرماهم حساس بوده و ویروس از بین می برد اما بیشترین مشکل در زمان ضبح دام ها است.

وی با بیان اینکه امسال هیچ گونه از این بیماری در استان مشاهده نشده است، تصریح کرد: این بیماری بومی کشور بوده و برخی از استان ها درگیر این بیماری بودند.
 
معاون سلامت دامپزشکی چهارمحال وبختیاری با بیان اینکه مادر سال79تلفات جانی در این خصوص داشتیم تاکید کرد: خوشبختانه چند سالی است که استان ما درگیر این بیماری نبوده است.
 


به گزارش جهانبین نیوز به دلیل فقدان درمان قطعی این بیماری، بهترین راه جلوگیری از شیوع بیماری  پیشگیری با سم پاشی محل نگه داری دام و طیور و کانون های مشکوک به تولید و تکثیر کنه ها ،خریداری گوشت از محل های مجاز و مورد تائید دامپزشکی (گوشت حتما باید با مهر دامپزشکی در قصابی‎ها عرضه شود)، جمع آوری کود و فضولات دامی  و  دفع بهداشتی آن  و مصرف گوشت حداقل پس از 24 ساعت از زمان ذبح دام  و مصرف جگر حداقل 48 ساعت پس از ذبح دام  است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۸۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرایط واردات گوشت قرمز و دام از ۷ کشور فراهم شد

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: کشورهای روسیه، گرجستان، قزاقستان،استرالیا، اروگوئه، نیوزلند، از جمله کشورهایی هستند که واردات دام و گوشت قرمز از آنها مشکلی ندارد. همچنین اجازه واردات برخی از کشتارگاه‌های هند و پاکستان نیز صادر شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ مجتبی نوروزی؛ رئیس سازمان دامپزشکی کشور،‌ در نشست خبری اظهار کرد: مردم از دست زدن به دام و کنه‌ها خودداری کنند زیرا در فصل گرما طبق روال هر ساله شاهد طغیان این بیماری در کشور هستیم.

وی افزود: تا به امروز 3 مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو مواجه بودیم که به منجر به فوت یک نفر نیز شده است.

ارز واردات 170 هزار تن گوشت قرمز اختصاص یافت

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: استان‌های جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان با این پدیده مواجه هستند اما با اطلاع‌رسانی مناسب به مردم در مقایسه با سال قبل شاهد کاهش 40 درصدی موارد ابتلا بوده‌ایم.

نوروزی تصریح کرد: بارش‌های مناطق جنوبی کشور امکان تکثیر و ازدیاد ویروس‌ها را فراهم می‌کند. همچنین تعداد کنه‌ها نیز افزایش خواهد یافت.

سرانه 7 کیلوگرمی گوشت قرمز در سال

وی در ارتباط با سرانه محصولات گوشت قرمز در کشور گفت: سرانه مصرف گوشت قرمز در سال گذشته برای هر نفر 7 کیلوگرم در سال بود که در مقایسه با سال قبل خود کاهش یافته است اما این رقم با مصرف گوشت سفید جبران شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوالی درباره قاچاق یا صادرات دام از کشور گفت: هیچ مجوزی برای صادرات دام صادر نشده زیرا کشور نیازمند گوشت قرمز است اما در 45 روز گذشته هزار تن گوشت سفید به کشورهای همسایه صادر شده که عمده آن به عراق بوده است.

امکان افزایش صادرات مرغ

وی گفت: نیاز کشورهای همسایه به گوشت قرمز در سال 2 میلیون و 600 هزار تن است که می‌توانیم 300 هزار تن آن را تامین کنیم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: دوره‌های پرورش مرغ 3.6 در سال است که در صورتی که این رقم به 4 دوره افزایش یابد 170 میلیون قطعه جوجه در کشور تولید می‌شود که باید مازاد آن را صادر کنیم.

نوروزی افزود: اگر بتوانیم با تولید مرغ سایز در 6 دوره در سال جوجه‌ریزی داشته باشیم و وزن مرغ‌ها را به صورت نیمچه به کشتارگاه ارسال کنیم حتی این قابلیت وجود دارد که بتوانیم در سال یک میلیون تن تولید مازاد خود را صادرات کنیم.

وی تصریح کرد‌: مرغ نیمچه 37 تا حداکثر 40 روزه روانه کشتارگاه می‌شود که طعم بهتری نیز در مقایسه با مرغ‌های بزرگ دارد و در نهایت میزان تولید در کشور افزایش می‌یابد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشوردر پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: وضعیت تولید تخم مرغ نیز در کشور منطقی است به طوریکه در سال قبل 136 هزار 500 تن تولید مازاد صادر شده است.

نوروزی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم در ارتباط با اینکه با توجه به یارانه بودن تولید مرغ در کشور یا برنامه ای برای افزایش صادرات این محصول وجود دارد، اظهار کرد: وظیفه تصمیم‌گیری درباره صادرات یا افزایش صادرات مرغ و تخم‌مرغ با وزارت جهاد کشاورزی است و ما تنها درخصوص امکان و ظرفیت‌های تولید در کشور اظهار نظر می‌کنیم.

وی افزود: با این وجود نظر شخصی من آن است که تولید در کشور باید با هدف صادرات انجام شود.

وضعیت تب برفکی تحت کنترل است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در خصوص آخرین وضعیت بیماری تب برفکی در کشور تصریح کرد: این بیماری از سال 1402 افزایش معناداری در کشور نداشته است و وضعیت آن اکنون در سیستان و بلوچستان صفر است.

نوروزی گفت: در استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی مواردی از این بیماری به دلیل ترانزیت در مرزهای شمال غرب و غرب کشور وجود داشت به همین دلیل ترانزیت دام از کشور ممنوع شد و اکنون با واکسیناسیون انجام شده سطح ایمنی مناسبی داریم.

شرایط واردات گوشت قرمز و دام از 7 کشور فراهم شد

وی در خصوص واردات دام نیز گفت: کشورهای روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا، نیوزلند، از جمله کشورهایی هستند که واردات دام  و گوشت قرمز از آنها مشکلی ندارد. همچنین اجازه واردات برخی از کشتارگاه‌های هند و پاکستان نیز صادر شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور  در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار تسنیم افزود: در حال حاضر واردات دام از هند و پاکستان نیز انجام می‌شود اما در استان سیستان و بلوچستان قرنطینه و در همانجا سمپاشی شناسنامه‌دار انجام می‌شود و بعد از آنجا همانجا ذبح یا پرورش داده می‌شوند.

وی افزود: درصورتی که برزیل نیز مستندات لازم را ارائه دهد شرایط واردات از این کشور نیز فراهم می شود اما در حال حاضر تجار تمایل کمتری به واردات دام زنده دارند.

آخرین شرایط تاسیس مرغداری, دامداری و صنایع وابسته

وی همچنین درباره آخرین شرایط تاسیس مرغداری, دامداری و صنایع وابسته اظهار داشت: تصمیماتی طبق مطالعه تجربه 5 کشور مهم و پیشرو در حوزه دام اخذ شده خودش و بر این اساس قرار است پرورش هرگونه حیوان اهلی در محدوده روستا نیاز به اخذ مجوز ندارد، البته هرگونه نظارت دامپزشکی و ارائه خدمات به این گونه تولید کنندگان انجام خواهد شد

نوروزی افزود: استقرار اماکن دامی و صنایع وابسته به دام در حوزه تالاب‌ها، دریاچه‌ها، پناهگاه‌های وحش و رودخانه نیاز به اخذ مجوز و سازمان محیط زیست است.

وی گفت: با توجه به حساسیت تولید مرغ‌های لاین، فواصل این گونه مراکز تولیدی با سایر مکان‌های تولیدی و صنعتی همچنان مانند گذشته است و تغییری نکرده است و استقرار اماکن دامی و صنایع وابسته در حریم جاده فرودگاه راه آهن و غیره نیاز به اخذ مجوز از سازمان شهرسازی است.

نوروزی افزود: راه اندازی استقرار اماکن دامی و صنایع وابسته دام در حریم کارخانه‌های بسته‌بندی بهداشتی آرایشی در کمیته فنی سازمان غذا و دارو تصمیم گیری می‌شود.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: فاصله بهداشتی در صنایع وابسته به دام که از یک جنس هستند صفر است و هیچ فاصله‌ای در نظر گرفته نشده است مثلاً دو کشتارگاه می‌توانند در کنار هم ایجاد شوند.وی افزود فاصله صفر برای مراکز صنایع وابسته است اما در مراکز تولیدی مانند مرغداری‌ها فاصله باید رعایت شود.

وی تصریح کرد که حریم پرورش دام با توجه به ظرفیت واحد و منطقه‌ای که در آن تولید می‌شود متفاوت است.وی تاکید کرد که این اقدامات برای تسهیل سرمایه‌گذاری در حوزه تولیدات دامی انجام شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد
  • رعایت توصیه‌های بهداشتی، ضامن تولید واحدهای مرغداری است
  • برگزاری کلاس آموزشی راههای انتقال و پیشگیری ازبیماری‌های مشترک انسان و دام دردامپزشکی نیشابور
  • دانشمندان واکسنی ساخته‌اند که می‌تواند با هر گونه سویه ویروسی مبارزه کند
  • شرایط واردات گوشت قرمز و دام از ۷ کشور فراهم شد
  • هشدار دامپزشکی تربت حیدریه در خصوص خطر شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
  • توقیف خودرو حامل گوشت گرم غیر بهداشتی و فاقد مجوز در تویسرکان
  • بیش از ۷ هزار کیلوگرم فرآورده دامی در گیلان از چرخه مصرف خارج شد